Podvozek
134 témat v tomto fóru
-
Dobrý den. Vlastním seat toledo 8/2014 a mám problém s chováním auta. Mám 17tky kola a při jízdě po dálnici v rychlosti okolo 150kmh se auto chová jako kdyby foukal boční vítr, i když je bezvětří. Při jízdě po okrskách auto pořád někam uskakuje. Zkusil jsem dát 15tky kola a dělá to pořád. Byl jsem asi v 6ti servisech na testu zavěšení nápravy, kde hodnoty všech kol se pohybují kolem 30-40 procent. Máte někdo taky takový problém? Děkuji
-
-
- 111 odpovědí
- 46,4tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
-
Nedavno jsem manželce vyvařoval práh na roomstru ,a když jsem stříkal dutiny tak jsou tam odtokové kanály.Tak a ted koukám na mého Rapida a kde nic, tu nic.Kudy odtéká voda z prahu když tam nic fyzicky neni jako odtok.Přikládám foto
-
- 5 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím vás, jezdíte někdo z vás v zimě (případně v létě) na pneumatikách 175/70R14 na Rapidu (generace od r.v.: 2012)? Jaké máte zkušenosti? Mám Rapid Liftback s motorem 1.2 66kW. Mám dojem, že to dost plave a hůř brzdí. A při rozjezdu to moc nezvládá přenášet sílu - snadno se protočí. A na dálnici to není moc stabilní. Přijde mi, že jsou dobré tak do hlubokého sněhu a to je v našich podmínkách málokdy. Mám to auto krátce (cca od dubna), najeto jen pár tisíc km. Asi koupím na zimu alespoň 185/60R15. Ty zimní pneu 175/70R14 jsem sice testoval teď v létě, takže je mi jasné, že to mělo horší vlastností vlivem teploty a typu vzorku. …
-
-
- 1 odpověď
- 900 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, chtel bych si poridit pojizdny hydraulicky zvedak a chtel bych se zeptat za jake body pak pri vymene pneu auto zvedat. Doted jsem pouzival origo zvedak. Zvedat za ty same body?Diky
-
-
- 17 odpovědí
- 7,7tis zobrazení
-
-
Vi nekdo jak se dotahuje rucka? Kdyz jsem to kupoval brzdilo na 3tim zubu, dnes jde zatahnout uz na 5 ty zub a navic uz ta rucka ma vuli mezi klidovou polohou a 1. ozubem, Takovej volnej vakl bez odporu. U O1 to bylo u loketky s nutnosti jeji demontaze. Jinak mi dnes pri vetsim brzdeni sustilo od prave zadni brzdy. Tak jsem to parkrat zahamtoval aby se to sjelo, tak se to zlepsilo, tak uvidime - hold kotoucovky, dnes se dost solilo.
-
-
- 42 odpovědí
- 27,2tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, prosím o radu, mám motor 1.2 TSI 66 kW typ CJZC auto r.v. 2016 najeto 83.000 a pokaždé, když se dostanu do otáček pro přeřazení tzn. na palubce na displayi se objeví symbol přeřadit z 2-3 z 3-4 z 4-5, tak se začne ozývat klepání z motorového prostoru nemám vůbec tušení od čeho nebo z které strany to jde. Když pustím plyn nebo vyřadím tak to přestane Zkuste mi prosím poradit co by to mohlo být. Moc díky!
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, pořídil jsem jetého Rapida 2013 1.2 TSI 77kw. Při testovací jízdě vše v klidu ale druhý den ráno (když bylo auto vymrzlé) se objevilo dost silné lupání ve středové poloze volantu když stojím na místě (viz. odkaz na video dole). Při jízdě ve středové poloze není znát nic ale když odbočuju z křižovatky, tak to lupne. Zajímavé je, že když se přes den oteplilo, tak lupání úplně zmizelo nebo bylo skoro neznatelné. Nezaměřit se na to, fakt to nepoznám. Ráno ale vždy. To lupnutí je trochu cítit hmatem ve volantu. Odhadne někdo chytřejší než já, na co bych se měl zaměřit? Může to být nějaký kloub? Tyč řízení? Poloosa? Díky Rapid problem
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Zdravím. Nevíte někdo, jestli jdou na rapida dát řetězy na 17tky kola?
-
-
- 23 odpovědí
- 8,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, stalo se vám, že vám tekl olej přes gufero poloosy? Nyní mi budou měnit na záruku. Čím to může být, že to začlo prosakovat(trochu téci))? Díky za info
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Hledal jsem na foru a nenašel jsem, tak založím nové téma. Všiml jsem si u Rapida SB vpodst. hned od nového vozu, že zadní kola hážou spoustu špíny ze silnice dovnitř do nárazníku za kolem. Nemám zadní zástěrky a ani nehodlám jimi auto prznit. Kola R16. Když tam při mytí strčím hadici, nestačím se divit so vyteče bordelu, tlačí se ven i spárami okolo zadních odrazek. Teď v zimě je nárazník za koly plný slané břečky (nejde o podběh, ale o dutinu uvnitř nárazníku za ním). U žádného jiného auta (různé Fabie i Combi, Roomstery, Octavie) jsem se s tím takhle markantně nikdy nesetkal. Neřešil už někdo tento problém? Já asi zkusím na jaře až půjde auto na…
-
-
- 6 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
má smysl dělat výměnu nebo to vydrží do konce životnosti auta ? zajímalo by mě, kdyby se to vyměnilo, jestli by se ztlumilo to mňoukání při točení kolama na místě nebo při nízké rychlosti. jelikoz planuju vymenit baterii ( mam porad puvodni exide 36ah z vyroby ), tak se alespon podívam, v jakém stavu je napln, nadobka je totiz chytre schovana pod deskou, ve ktery sedí autobaterie... rapid 1.2 tsi 77kw, cbzb, 2013, 122 xxx km
-
-
- 6 odpovědí
- 7,4tis zobrazení
-
-
Čau, chtěl bych do R koupit rezervní kolo, našel jsem tedy jenom dvě originály, který bude lepší? http://www.mihocar.cz/skoda-rapid-5ja-rezerva-185-60-r15-6jx15h2-et38-6r0601027r-ae/d-99626/ http://www.mihocar.cz/skoda-rapid-rezerva-plech-185-60-r15/d-91049/
-
- 8 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
Pro zájemce: V Auto Kelly mají od 10.3. do 13.4.2014 alkydovou barvu ve spreji na brzdové třmeny 400 ml - odstíny červená, zelená, modrá. Cena 99,- Kč
-
- 23 odpovědí
- 9,9tis zobrazení
-
-
Ahoj borci přes čtyři kola, nebyl jsem tu nějaký ten rok, ale mám nyní záludnou otázku. Rapid 2012, 1.2 TSI, 120 000km najeto - táhne doprava, na okrsce to nepoznáte, ale na dálnici při dálniční rychlosti, když pustím volant, za 3-4 sekundy jsem prakticky v příkopě. Táhne mi doprava. - Je jedno jaká kola mám na autě, letní elektrony 215 nebo zimní (nyní nové Savy) 185 to samé - Volant se netřepe - Geometrie je dělaná, všechny hodnoty jsou v zelené, zadní i přední náprava. Típek mi nastavil sbíhavost přesně na střed. Má ta být +1,00 mm celková sbíhavost a dal mi tam přesně +1,00 mm - Auto jsem kupoval jako nové, žádná nehoda, žádná jí…
-
- 21 odpovědí
- 6,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, na rapidecke 1.2 tsi 63kw po 7 rokoch prehrdzaveny koncovy tlmic vyfuku. Hladal som diely a nasiel som len original (250€) alebo polsku nahradu (25€). Nic medzi a rozumnejsie. Asi bude treba nahodit univerzalny. Mate nejake skusenosti, odporucania? Dakujem.
-
- 23 odpovědí
- 7,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Spoiler Ahoj všichni. Mám na autě originál ALU 16, kód 5JA601025A. Neví někdo jaké je číslo té stříbrné barvy? Jedno kolo mám škrábnuté a chci to opravit. Děkuji za odpověď. Spoiler
-
-
- 6 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
vím, že to může být desítka důvodů a takhle na internetu se to těžko určuje, ale možná se s tím někdo setkal a já budu mít to stejný a budu tak nějak vědět co mě čeká při zatáčení doleva při pohybu je slyšet docela hlasité pískání od levého předního kola, zvuk přetrváva dokud se zatáčí ( kdybych jezdil přád dokola na kruháku, tak bude pořád pískat ) je to pískání, ne hučení od posilovače, při zatáčení vpravo to nepíská, při točení volantem na místě to nepíská, při jízdě rovně nebo jen velmi lehkém otočení kol doleva to ten zvuk nevydává. dneska odpoledne ( ráno to nedělalo ) jsem najel do pěkně hluboký díry, sice pomalu, ale i tak byla rána a zhoupnutí dost cítit, …
-
- 2 odpovědi
- 17,8tis zobrazení
-
-
Budem meniť tlmiče na mojom Rapide (2013, liftback, benzín, 77 kW) a rád by som ich pri tej príležitosti nahradil tlmičmi a pružinami z paketu pre zlé cesty (chcem vyšší podvozok). Vedel by mi niekto napísať čísla dielov: pružiny + tlmiče? Prípadne napísať VIN z auta ktoré tento paket má (kľudne do súkromnej správy)? Ďakujem.
-
- 2 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
Caute, chcel by som sa s vami poradit ci je nutne tieto zadne kotuce (vid. obr.) menit pred STK? A zaroven potvrdit som si vsimol, ze pri nezatiahnutej rucnej brzde (vid. obr.) je lanko trochu pritiahnute co sposobuje ich vyssie opotrebenie. Predne su v lepsom stave. Co sa s tym da robit? Dakujem
-
-
- 21 odpovědí
- 7,3tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Uz nekolikrat sem rano po usednuti a nastartovani videl na displeji hlasku: Stav vozidla: Porucha posilovace brzd S autem se jezdni normalne, posilovac zjevne funguje. Pro jistotu sem tu hlasku nafotil a zajel do autorizovaneho servisu (dokonce dvou). Nikde se nic nenaslo. Ale mne se to nejak nelibi. S tim autem jezdi pritelkyne, a kdyby posilovac opravdu vypadl, ona by asi neubrzdila. Co s tim? Do dalsiho servisu? Zas mne poslou pryc ze to nic neni...
-
- 1 odpověď
- 2,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Koupil jsme nový Rapid-liftback(Style+) v říjnu 2019 za 350tisíc a v té době jsem dostal nový služební Rapid(Ambition). Můj soukromí má tužší řízení, které jde poznat hlavně při menších rychlostech na parkovišti atd. Hlavní rozdíl mě napadají pneu, kde já mám 16" a služební klasika 15". Oboje pneu dofouknuty na tlak dle štítku na nádrži. U těch 16" jsem dal 2,1. Samozřejmě mám záruku, ale než budu někde prudit, tak jestli by to nemohla být nějaká blbost.
-
-
- 26 odpovědí
- 7,8tis zobrazení
-
-
Dobrý den, chtěl jsem se poradit o radu u mého auta. Předem chci napsat že mi měnily stabilizátory, gumky na stabilizátorech, čepy, dorazy na tlumičech všechno na obou stranách, tlumiče jsou v pořádku.. Mám problém vtom že nikdo není schopný mi to opravit.. Vždy řeknou všechno je v pohodě to auto je jak nové... Ale vždy jak zatočím do levá nebo do práva tak mi to udělá takový cvaknuti je to slyšet u pravého kola a aj u levého kola.. Projížděl jsem se stim hodně servisu a vždy že nic neslyší... Minulý týden jsem byl ve škodovce.. Pan mi řekl že to slyší ale že neví co by to mohlo být... Podotýkám jedna se o škoda rapid 1.2 tsi 63kw rok výroby 2014.. Prosím jestli máte někd…
-
- 13 odpovědí
- 6,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Tak tlumiče pořešeny, ted při jízdě rychlost cca 4 a 5 nejčastěni když pustím plynový pedál a lehce ho znova sešlápnu než zabere , jen takové prošlapávání tak to v plynovém pedálu začne brnět a chrastit, než sešlápnu víc a zabere. občas při otočení prudce doprava při rozjíždění pomalém tak to snad pod podlahou chrastí jak kdyby mlel kafemlýnek . dle pocitu to jsou bud ložiska, nebo klouby poloos ale nevím, někdy i při klidné jízdě ale co je u rapidu 1.4 TDI 3 válec 66 kw klidná jízda že když je tam kravál od motoru furt. neměl s tím už někdo zkušenost? nalítané 180 tisíc rok 2015. prostě jde cítět že to je v přenosu síly z motoru do kol, někde na té cestě. mechanik řekl i…
-
- 0 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
Zabýval jste se někdo už nastavením posilovače řízení u Rapida? Dle německého a britského fóra by to ve VCDS mělo jít. Kanál 44, mění se kód nastavení z light (11250) na sport (11220). Rapid na širokých 16“ na našich silnicích s kolejema od náklaďáků dost plave, třeba by to pomohlo k jistějšímu řízení.
-
-
- 27 odpovědí
- 17tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobry den, chcem sa opytat majitelov Rapidov s rozsirovacimi podlozkami 1,5cm alebo 2cm, ci pocituju lepsie spravanie auta v zakrutach, lebo uvazujem o takomto dakom kroku, dakujem.
-
-
- 28 odpovědí
- 15,2tis zobrazení
- 1 sledující
-