Ahoj zvažují koupit starší Octavii RS 2.0 147 kW rok cca 21 nebo 22 nájezd max do 150 a jak sleduju že zlobí obrazovka tak se ptám jestli to je u všech Octavii nebo u RS to je ok a že si vlastně auto dělá co chce. Okna sama otevře , svítí v autě dle libosti , problémy s asistentama , odemykání dveří a tak nějak co jsem zatím dočetl.
Děkuji za odpověď předem .
Popřípadě jestli se toho už někdo zbavil a jak
Zdravím, já jsem si přebíral Octavii po FC minulý týden, po zaměstnanci salónu, najeto jen 4900km. Cestou domů (150km) jsem zjistil, že nefunguje Travel Asistent, jakože vůbec, auto ho odmítne zapnout a v nastavení se do něj nedostanu, hlásí se nedostupný. Jednou jedinkrát jsem se do toho menu dostal, ale za pár sekund mě to vykoplo ven. Jsem objednaný na diagnostiku, tak uvidíme.
Koupil jsem celou sadu, ne jenom samotný napínák. Tak když to začne zase zlobit, tak udělám komplet rozvody.
Déčkový napínák tam byl z výroby (2012). Mám ještě další dvě auta. Roomstera z roku 2015, který si při najetých 60 000km občas trochu hrkne, ale nic co by stálo za pozornost. Potom mám Toledo z roku 2013 a to i při nájezdu 180 000km nechrastí vůbec. Stejné oleje, stejné filtry, asi záleží jak se to zrovna ve výrobě sešlo.
Ahojte. Poprosim o radu. Mám karog 1,5 tak 2021. To že mi nevypina start stop mi nevadí. Ale vadí mi že mi pravidelne vypisuje porucha núdzového SOS volania. Po čítaní na fóre som sa rozhodol že nabijem batériu. Po nabití všetko fungovalo ako má. Start stop funguje , SOS tiež , svieti zelená. Po dvoch dňoch zasa to isté. Vysvieti porucha SOS a nejde štart stop. Pritom sa na aute jazdí 3x do týždňa. Bol som v autorizovaku samozrejme porucha sa neprejavila. Iba sporadické poruchy. Chcem sa opýtať skúsenejších:
1/ môže byť už chytena batéria? Je to EFB má iba 4 roky. ( Na oktavke som menil baterku po 10 rokoch)
2/ môže sa jednat o poruchu dobijania? Ale kontrolka dobíjania nesvieti.
Trocha som čítal o inteligentnom dobíjaní v nových automobiloch. Je to dosť komplikované. Môže to byť kvôli emisiám?
Ďakujem za vaše postrehy.
Pekný večer
Je to starší téma ale pro lidi co mají stále problémy s infotaimentem u starších modelů (2020-2022) ( sekání, restarty apod) zkoušeli jste, krom aktualizaci, v ramci záruky nechat vyměnit MIB jednotku za novější verzi? Revize C a výše ....protože většinou verze A a B mají starší procesory apod a i když je tam aktuální software, prostě to nedávají.