Podvozek
41 témat v tomto fóru
-
Ahojte, Už máte vybrané zimné pneumatiky? Môžete dať čo sa tyká ceny a kvality nejaký typ? Veľa km v zime nenabehám. Ďakujem
-
-
- 224 odpovědí
- 61,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Chci se zeptat, koukal jsem na Scalu a na moznosti kol, co k tomu jsou, ale trosku mne desi, ze maximalni sire je 205. Nevim, zda to neni chyba nebo to je fakt. Pokud ano, myslim si, ze se trosku zblaznili... To i ta moje fabie ma 215tky. Cekal jsem, ze rozmer kol bude vetsi a bude zde i 225tka...
-
-
- 99 odpovědí
- 43,3tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
-
Ahoj, Jak hodně vnímáte negativa zadní vlečné nápravy u Scaly? Myšleno hlavně na nerovnostech, při zatáčení na nerovnostech apod. Škoda že ani nejvyšší model nemá vzadu víceprvek. Předem díky za jakékoliv zkušenosti
-
-
- 16 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Ahojte viem že na vycku nadrze su hodnoty na ake fukat kolesa ale zo skusenosti ak idem na dovolenku 4 osoby 3 dospely a 1 mladežnik + plny kufor na ake hodmoty fukate kolesa? Tetaz ma vsetko na 2,4. Nafukal som predne na 2,5 a zadne na 3 Podla hodnot na vicku je pre R16 na predne max 2,5 a zadne max 3,2. Neviem ci som dobre urobil lebo auto sice ide lahko a aj volant sa mi zda ze ide lahsie (mozno subjektiny pocit) ale na hrboloch poskakuje. a ide dost natvrdo. Tiez by som sa chcel opytat mam rezervu neviem uz aky rozmer ale bola uz pri kupe auta a je tam stitok ze mozem ist max. 80 a max tlak 50 Mph alebo tak nejak. Rezervu som dofukol na 3 lebo bola…
-
-
- 19 odpovědí
- 11,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Mám otázku, menil som predné pružiny na škoda scala 1.0 tsi 85 kw výbava style. Bohužiaľ som tam dal jednosmerné pružiny, ešte k tomu aj športové. Teraz je auto veľmi tvrdé, cítim to hlavne na nerovnej ceste alebo pri prechode cez nerovnosti, prípadne na retardéri. Originálne už nemám, ale chcel by som čo najkomfortnejšie sa da. Nevie niekto, či sú tam SACHS 991 143 alebo SACHS 991 144? SACHS 991 144 sú mäkšie, len neviem, či sú vhodné na moju výbavu a tým pádom záťaž na nápravu. Aby neboli príliš mäkké a nerobilo to problémy. Označenie je tam biela, biela (2x), zelená (2x). Pri tých tvrdších je biela(5x), biela (4x), zelená. Ďakujem
-
- 1 odpověď
- 308 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, dnes jsem si byl vyzkoušet u jednoho Škoda Dealera Scalu z programu ŠkodaPlus, 14 tkm nájezd. Při testovací jízdě jsem si všimnul, že když pustím volant tak se sice srovná, ale auto mírně stáčí do prava. Rovněž při jízdě je nutné malinko držet natočený volant abych jel rovně. Přijde mi, že je to na skoro nové auto docela divné. Přečetl jsem si pár topiců a vypadá to, že táhnutí doprava je celkem běžný problém a někomu nepomohla ani 3x dělaná geometrie. Prodejce mi nabídl, že když si to pořídím tak udělají geometrii na svoje náklady. Historie ja jasná, Cebia čistá. Prodejce byl celkem seriózní. Co si o tom myslíte, je rozumné …
-
-
- 16 odpovědí
- 2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Čau lidi, mám problém se scalou 1.5 TSI manuál, měla jsem jí už 5x na reklamaci. Auto budu mít 4 roky. Pořád mi něco ťuká do volantu, v servisu mi řekli, že mi promazali manžetu nebo co. Při řazení z 1 na 2 se mi ozve někde z motorového prostoru rána, to mi vyměnili přední uložení tlumičů. A teď se mi k tomu všemu při brzdění v nízké rychlosti ozývá ťukání. Už mě to sere. Někdo nějaký nápady co s tím? Na reklamaci to dám zase, ale auto mají měsíc a řeknou mi, že nemazali manžetu. To bych do toho kopla.
-
- 0 odpovědí
- 457 zobrazení
-
-
Jen pro zajimavost, Scala bude mit nasledujici rozmery kotoucovych brzd: vpredu: 256x22mm, 276x24mm vzadu: 230x9mm vzadu buben: 228x42mm Zajimavy je predevsim rozmer kotoucu pro vykonejsi verze, tedy 276x24mm - jsou mensi nez mely/maji vykonejsi verze Fabie pres vsechny generace, tedy 288x25mm.
-
-
- 126 odpovědí
- 34,6tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahojte , Scala 1,0 TSi 85KW r.v. 7/2019, 23150 km dnes som bol v servise koli vypisaniu hlasky, ze ochrana komponentov je aktívna a popri tom som nahlasil aj že mi občas piskaju brzdy. Tak údajne je potrebné vymeniť zadné kotúče. Výmena cca 260 eur. Menil ste už niekto zadne kotúče a aku značku. Mne sa zdá ta cena +/- 260 eur dosť veľka. Kotúče som zatial vymenit nedal.
-
-
- 212 odpovědí
- 46,8tis zobrazení
- 5 sledujících
-
-
Mám 2 měsíce novou Scalu a po velice krátké době se jízdní komfort zhoršil. Jakákoliv nerovnost vystupující z vozovky mě dokáže nadzvednout ze sedačky. Nebydlím v Praze ale docela často tam jezdím za prací a hlavně projíždím Jižní spojku. No a Jižní spojka to je každou chvíli rána, že se bojím o celou nápravu. Nebo kostky to je také utrpení. Tam kde jsem přejížděl jinou škodovkou místa například u UVN Stamicova ul. kostky v pohodě, tak teď tam jezdím krokem. Samozřejmě v servisu jsem byl, kde jsem to kupoval - Autokomplex Menčík a překvapila mě reakce technika když jsem se zeptal na měření tlumičů a požadavek na graf měření. Náš měřící stroj na tlumiče vydává pouze výstup…
-
-
- 39 odpovědí
- 8,7tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Zdravím, dnes mi po výměně kol u Scaly zjistili u geometrie špatný odklon vzdu vpravo a řekli, že s tím nejde nic dělat. Mám to nějak řešit nebo je to zanedbatelná věc? V autech se vůbec nevyznám tak sorry za (pro někoho možná) hloupou otázku:D a předem díky za jakékoli info!
-
- 4 odpovědi
- 1,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Ahoj začali mi triasť brzdy po cca 9000 km, prišiel som do autorizovaného servisu v TN s (10 020 km na odometri) a teda vraj záruka na brzdy je len do 10 000km . Podľa ich pokynov ich mám skúsiť prebrzďovať (napr. silnejším brzdením pri výjazde z dialnice a pod) alebo vymeniť na vlastné náklady, auto som kúpil nové v 8/2024 . Trasenie pri brzdení cítiť najviac pri brzdení z rýchlosti 50-70km/h . Stretli ste sa s niečím podobným?
-
- 3 odpovědi
- 774 zobrazení
-
-
Zdravím všechny, mám Scala 1.5 Monte Carlo 2024 a chci dát stavitelný podvozek. Má někdo namontován? JOM nechci to je šrot a KW nesmysl cena. Díky za odpověď.
-
- 0 odpovědí
- 408 zobrazení
-
-
Ahoj, zjistuji jake rezervni kolo by bylo nejlepsi ve Scale bez vybavy sound system abych usetril pod kobercem v kufru co nejvic mista, ktere bych mohl vyuzit napr. pro lahev nahradniho oleje, gumicuky, tazne lano, startovaci kabely, skladaci lopatku, deku s naradim atp. Neplnohodnotne kolo ma sirku 195mm. Napr. na www.dojezdove.cz jsem nasel kolo sirky 125mm ktere by tam pasovalo, ale zase nevim jestli by tam nejak rozumne pasoval ten origo polystyrenovy box s naradim. Jeste me napadlo, ze by se tam dalo dat dojezdove kolo ktere se dava s vybavou Sound system. Nevite nekdo prosim rozmery toho dojezdoveho kola? Nemel byste nekdo prosim foto dojezdoveho kola s naradim v po…
-
-
- 10 odpovědí
- 5tis zobrazení
-
-
Ahoj, máte už někdo na autě tento paket pro špatné cesty? Myslím že se tam uvádí zvýšení o 1,5 cm plus ty kryty. Jak se popřípadě auto chová? Díky za info.
-
-
- 8 odpovědí
- 8,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Cau chlapi, tohle tema sem nenasel, tak zkusím tady. Mam Scalu, najeto asi 5000 Km, vsechno v pohode, akorat mam pri jizde rovne volant natocenej do leva.Nevsim jste si toho nekdo? Ve Skoda servisu mi rekli, ze to nic neni, ale nic prijemneho to neni.
-
-
- 35 odpovědí
- 15,7tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Scalu Ambition 70kW jsem koupil na discích s letními pneu a nyní jsem si na zimu koupil disky DEZENT TZ 6X16 5X100 ET35 57,1MM a pneu CONTINENTAL WINTERCONTACT TS 860 195/60R16 89H. Teď mě kamarád vyděsil, že snad budu muset ještě kupovat nějaké snímače tlaku v pneumatikách. Můžete mi někdo "polopatě" vysvětlit jak to je a zda mě tedy zítra v pneuservisu kola přezují nebo pošlou něco dokoupit? Díky.
-
-
- 22 odpovědí
- 17,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Predpokladam,ze kazda Scala ma nadrz o objeme 50l,teda aspon ta moja benzinova. Co som prekvapeny,ze pri dojazde 15km natankujem celkom pravidelne okolo 49,5 litra paliva do 1 cvaku pistole.Pri naslednom pokuse dotankovat este nejake dalsie litre,ako trebars u Superba vsak nieje mozne a nadrz okamzite pretecie,proste viac do nej nedostanem.Je to iba u mna,alebo to je standart?
-
-
- 4 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
zdravim, aj mne sa uz prejavili predne brzdy, pri ochladeni, alebo dazdi mi piskaju casto brzdy, aj ked jazdim denne .... prvy rok to nerobilo ale teraz to zacalo .... navyse som vypozoroval, ze uz su na kotuci aj ryhy po dostickach .... rad by som ich teda vymenil, no co som tu cital, ta nekompatibilita roznych kotucov a dosticiek ma kus desi a original nechcem davat, kedze nevydrzal dlho.... nema niekto nejake skusenosti na dobre kotuce s kombinaciou dosticiek, aby neboli problemy po kratkom case? moje dosticky a kotuce su pre PR- cislo 1ZE,1ZS
-
-
- 34 odpovědí
- 11,9tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Vsimol som si,ze postupne stracam krytky skrutiek kolies.Staci navsteva wapky a lietaju z kolies pri sebemensom tlaku.Rovnaky problem aj rodicovsky Kamiq 2022.Nasadene su spravne,predchadzajuce 2 superby a octavka,tam drzali az tak,ze bol problem ich dat dole,Fabia 2017 ktoru mame tak rovnako,drzia uplne fest.Skusil som dat von 1 skrutku,ta sa javi rovnako ako z fabie 2017,ale tie plastove krytky rocnik 2022 tam proste vobec nedrzia.Mam doma 3 sady tych krytiek,starsie datumy vyroby a vsetky drzia uplne vporiadku.Ma niekto rovnaku skusenost? @Pawouk Mozno otazka na teba,ci sa tato tema neda niekam zavesit tak nejako aj pre ostatne modely,hlavne modely od roku 20…
-
-
- 16 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, pořídil jsem si novou Scalu a pomalu začínám přemýšlet nad přezouváním. V pokynech k údržbě jsem zjistil, že dílenský zvedák se nasazuje na stejné místo jako hever z výbavy vozu. To mě trochu děsí, živě vidím jak tato místa budou vypadat po použití dílenského zvedáku. Myslel jsem, že zvedací body jsou mimo (jako je to u jiných vozidel), tak abych mohl použít hydraulický zvedák i já doma. Jakou máte zkušenost? Jak zvedáte a máte už zvedací body nějak poškozeny?
-
-
- 69 odpovědí
- 28,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, najde se někdo, komu stejně jako mě vadí až přílišné špinění předních disků prachem od brzdových destiček? Ujedu 200km a přední disky mám špinavé jak kdybych je protáh komínem. Nemáte někdo zkušenost s destičkami ATE Ceramic na Scale? Já je dřív používal na Alfě Romeo 159, která byla o nějakých 600kg těžší, ale ty destičky ani zdaleka neprášili tolik jako tyhle z prvovýroby na Scale.
-
-
- 13 odpovědí
- 8,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Toto bude asi zajímat všechny majitele Scal (vím o @Roman Dusek 33) se sedmistupňovým DSG. Znám zřejmě další původ nezdravého zvuku v podobě kovového klepání, které je slyšet zejména při jízdě do stoupání/při malých rychlostech na zpomalovacích prazích: Tady si počkejte na 2. a 3. práh: Lehké klapnutí v 0:02 - tady se teda jede na 4. stupeň Servis totiž při kontrole stabilizátorů, tlumičů atd. nic nezjistil a při přejímce technik zmínil, že tato vada/"vlastnost" byla dost často řešená u sedmistupňových DSG, které má i Scala. Když člověk pohledá na webu, najde toho dost - zmíním určitě tento zdroj na Octavia clubu, kde zm…
-
-
- 75 odpovědí
- 50,5tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Hezký den všem, měla bych takový dotaz. Dnes mi pán nedal přednost, jela jsem mimo obec po hlavní silnici 90 km/h. Pán přijížděl do křižovatky, ve které zastavil a na poslední chvíli se rozjel. Nemohla jsem už skoro nic, než dupnout na brzdu a strhnout auto na pravý příkop, abych nevletěla přímo do něj… Příkop nebyl tolik hluboký, s autem se dalo v pohodě vycouvat. K mému velkému údivu nemá auto ani škrábnutí. S pánem jsem pro jistotu všechno sepsala, protože mám strach, že by mohla být rozhozená geometrie? Nemáte někdo podobnou zkušenost? Kolegové mi radí, ať to neřeším, ale je to rok staré auto a já mám strach, aby z toho časem nebylo něco ho…
-
-
- 11 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím, Mám novou Škoda Scala najeto asi 600km povedlo se mi omylem vjet předkem auta asi v rychlosti 5km/h na obrubník(malej ostrůvek na parkovišti), přímo předemnou. Zrovna jsem vyjížděl z parkovacího místa, takže šlo fakt o malou rychlost. Z ostrůvku jsem samozřejmě hned sjel. Mohlo se s tím něco stát? Mám pocit, že slyším když otevřu okénko a je v autě ticho takové lehké chrastění(slyším to spíše při pomalejší jízdě, takže spíš když jedu městem/vesnicí), ale to mám pocit že jsem slyšel ještě předtím než se mi to stalo, tak jestli si to nepletu s nějakým běžným zvukem a nejsem jen paranoidní. Jinak volant mi nikam nestáčí a vlastně to jakoby co se týče jízdních …
-
-
- 5 odpovědí
- 5,3tis zobrazení
- 1 sledující
-