Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ostatní

1. Zahájeno uživatelem Rapid1.0,

Modernizace Škody Octavia se blíží, takto může vypadat podle našeho grafika | auto.cz

2. Zahájeno uživatelem Jan R.,

Příští pondělí bude i rozbor v SM Kdo má Premium účet ... https://www.auto.cz/ojeta-skoda-octavia-iv-podle-martina-vaculika-doba-hajeni-skoncila-147087

3. Zahájeno uživatelem Pawouk,

Pohon vozu ŠKODA OCTAVIA RS iV zajišťuje benzinový motor 1,4 TSI o výkonu 110 kW (150 k) a elektromotor o výkonu 85 kW. Celkový systémový výkon činí 180 kW (245 k). Maximální točivý moment, který činí 400 Nm, je přenášen přes šestistupňovou automatickou převodovkou DSG na přední kola. Emise CO2 činí cca 30 g/km v režimu WLTP. Vůz tak již nyní plní emisní normu EU6d, která bude závazná od 1. ledna 2021 pro všechna nově zaregistrovaná vozidla v EU. Vysokonapěťová lithium-iontová baterie má kapacitu 37 Ah, respektive 13 kWh a umožňuje dojezd v čistě elektrickém módu až 60 km v režimu WLTP. Dynamický rozjezd zajišťuje elektromotor, jehož maximální točivý moment 330 Nm je k di…

4. Zahájeno uživatelem _Denis_,

Tak když už byla před časem odhalena Octavia III FL a prodeje jsou v plném proudu, je správný čas na začátek spekulací o podobě a technice Octavie IV. Předpokládaným termínem uvedení by měl být rok 2020. Informace zatím nejsou de facto žádné, web autozeitung.de očekává nižší a širší siluetu s dynamickým pojetím podobným studiím: Já na jednu stranu myslím, že tomu tak nebude už jen kvůli odchozivšímu Kabaňovi, no na druhou stranu jak to tak bývá, O IV bude asi už v konečných fázích příprav...? No, za všechny z nás, kterým se O3 nelíbí a FL přijde absurdní doufám, že O IV bude zase návrat k hezkým, či aspoň ne ošklivým autům

5. Čtvrtá generace nejprodávanější řady značky ŠKODA je nyní kompletní díky robustní verzi ŠKODA OCTAVIA SCOUT Infografika octavia_scout_cz_pohon_4x4.pdf octavia_scout_cz_pruchodnost_terenem.pdf octavia_scout_cz_motory.pdf octavia_scout_cz_highlights.pdf octavia_scout_cz_interier.pdf Technická data octavia_scout_cz_tech_data.pdf

6. Zahájeno uživatelem SaHo,

Zdravim, zaujimalo by ma, ako dlho ste cakali, budete cakat na novu Octavku. My some objednavali 28/07/2022. Predpokladany termin dodania marec 2022:). Ide o combi, 1.5 e-tec, joy plus a sport packet, siva graphite. Vopred dakujem

7. Zahájeno uživatelem Jan R.,

Zadání prodloužený interval, olej LL, nesahat na SW. Cena mi přijde v pohodě na Prahu.

8. Ahoj všem, varuji všechny před nákupem Octavie IV. 2 měsíce jsem majitelem a skoro denně byla nějaká závada či upozornění Škodou vychvalovaných asistentů: front assist nedostupný, parkovací brzda závada, lane assist závada či nedostupný, start stop závada, infotainment katastrofa-někdy jen modrá plocha s velkým nápisem Škoda, podruhé desítky minut načítám uživatele, potřetí jen černá plocha displeje a mnohé další. Zrcadlení displeje mobilu je nemožné. Za jízdy svítí a zhasíná lampička na zadních sedadlech. Po 5té v servisu. Nejprve vymazány chyby, podruhé a potřetí přehrán software, počtvrté vyměněn celý modul infotainmentu a modul kamer Lane a front assistu. I když je zd…

9. Zahájeno uživatelem THE_BLACK_MAN,

Ahojte, na čo slúži v kufri novej Octavie táto anténa?

10. Zahájeno uživatelem architect,

Ahojte, dnes som išiel prezúvať. Kolesá boli dve v kufri, dve na zadných sedačkách. Išiel som opatrne, ale v zákrutách sa zrejme tie v kufri trochu hýbali. Asi 2x sa mi na prístrojovom paneli objavil asi na 2 sekundy symbol, ktorý som sa snažil nakresliť. Je to maličký, veľkosť asi taký ako symbol pre napr. Line assist. A práve aj v tom priestore (teda presnejšie po ním) sa objavil. Nevedeli mi to dešifrovať ani v autorizovanom servise. Čo viem ale na isto, bolo to v tiahlej dlhej zákrute. Nie som však istý či ten symbol bol pri oboch prípadoch, kedy sa objavil, rovnaký, alebo raz mal tú červenú čiarku vpravo, u druhý krát vľavo) V návode som nenašiel o tom ani zmienku a …

11. Zahájeno uživatelem architect,

Idem si objednať nové auto a skladám si ho v konfigurátore. Som silne namotivovaný na nezávislé kúrenie. Ešte pred tým som si ale vybral vyhrievané čelné sklo. Otázka, na ktorú som dosiaľ nedostal odpoveď je: Má význam mať vyhrievané čelné sklo, ak mám nezávislé kúrenie? Ako v praxi je využiteľné monitorovanie mŕtveho uhlu v spätných zrkadlách? Škoda chce za to viac ako 500€! HeadUp display. Áno? Nie? Zbytočnosť? Komunikuje to aj s navigáciami cez Car play? Viete mi prosím pomôcť rozlúsknuť tieto dilemy? Super by bolo to podporiť aj nejakými argumentami. Rozhodne vopred ďakujem za každý názor.

12. Zahájeno uživatelem Bubaq,

Můj "rekord" je zatím mrzkých necelých 10 km poměrně výraznou ekojízdou. Nechce se mi to úplně pokoušet, hlavně díky nejasným informacím o velikosti nádrže v OIV. Vše nasvědčuje tomu, že má 50l. Ale jaká je rezerva po rozsvícení dojezdu 0 km? U OIII to bylo spolehlivě 20-30 km, 40 km v případě výrazné ekojízdy po rovině. Je na tom OIV podobně? Jakou máte zkušenost?

13. Zahájeno uživatelem Tomas_cz1,

Nemate nekdo zkusenost s dodatecnym dokoupenim zaruky na 150tis Km. (Polozka v ceniku: Rozsireni sluzby Skoda prodlouzena zaruka… za 8500,-Kc) Jake jsou podminky? Je to mozne napr. do prvni servisni prohlidky ap. Auto ma nyni zaruku 5let/100tis. V autorizaku borec nevedel a na odpoved od vyrobce budu cekat mesic… Diky.

14. Zahájeno uživatelem AlexK,

Ahoj, máte někdo zkušenosti se Škodou Octavia 4 s DCC podvozkem ve městě? Zajímá mě, jestli je možné parkovat čumákem nad obrubníky, aniž by hrozilo poškození přední části auta.

• 3 odpovědi
    • 1,3tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem AlexK,

Zdravím, vybíráme novou Octavii 4FL ve výbavě Top Selection, nevím ale jestli TSI nebo TDI. Oboje 110kw a automat. Nájezd mám cca 22 000 ročně, převážně dálnice či okrsky (trasy cca 40km tam a 40km zpět) někdy taky samozřejmě cesty po městě (do 10km). Všechno v na horní hranici rychlostních limitů (vůbec nikdy přes samozřejmě :d). Také zvažuji DCC podvozek, ale ještě jsem neměl šanci ho nikde na Octavii vyzkoušet. Doporučuje někdo nebo je to zbytečné? Díky moc za odpovědi a rady!

• Pozitivní
    • 11 odpovědí
    • 2,7tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem Sebasten,

Ahoj všem, rozhoduji se při výběru auta a volba padla buď na Octavii IV nebo Superb III po Fl - obě vozidla liftback v motorizaci 2.0 TDI 110 Kw - ideálně šestistupňový manuál a osobně se nemohu rozhodnout které. Z hlediska ceny - cca 700.000,- Kč jest rozpočet a za to lze pořídit novou 1) Octavii IV 2.0 TDI 110 Kw 6M ve výbavě Ambition (plus) a nebo 2) Superb III po Fl 2.0 TDI 110 Kw (někdy automat, někdy manuál) ve výbavě Ambition (plus), rok 2019-2020, cca 20-30.000,- km. Vozidlo bude užíváno k cestám do práce i pro pracovní účely - každý den 15 km tam a zpátky do práce, plus cesty po republice, výlety, hory, zahraničí, zkrátka všeho…

17. Zahájeno uživatelem olapino,

Ahojte všichni motoristé a motoristky. Události se seběhly tak, že přes svůj záměr zajíždět nové auto v ideálních teplotních podmínkách, jej kupuji nyní a dostanu jej až někdy v prosinci či lednu. A protože jsem puntičkář pokud jde o zacházení s technikou (mnohdy řeším i to co jiné ani nenapadne), tak se ptám: Jak moc může záběh nového syrového motoru v nízkých teplotách ovlivnit jeho budoucí chování. Může třeba záběh motoru v zimě mít za následek vyšší spotřebu oleje do budoucna? Nebo jinak negativně ovlivnit jeho vlastnosti? A co je vlastně pro motor již nízká teplota, která může mít negativní dopad? Motor zpočátku přetěžovat nebudu, budu jezdit rozumně, ale p…

• Pozitivní
    • 12 odpovědí
    • 1,8tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem rostak475,

Dobrý den, koupil jsem si několik funkcí navíc do vozu a u všeho je - čeká na vyřízení. Myslel jsem, že když si to zakliknu, zaplatím tak se to obratem zprovozní a nebo Škoda musí každou takovou funkci odsouhlasit? Neumím si to představit v tom množství vozu na světě. Díky

• 2 odpovědi
    • 1tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem StanHill,

Zdar pánové, mám v plánu prodat mojí závovní Octavii Combi Style 1,5 TSI 110 kW 7-stup. automat. Registrace na RČ. Máte nějakou zajímavou nedávnou zkušenost s prodejem? Budu rád za zajímavé tipy týkající se hlavně prodeje samotného, prodejní ceny atp. Nabízí se jít buď cestou výkupu (bazary či autorizovaní prodejci) nebo si to jít zkusit prodat sám (inzerce na webu). Pokud by byl případně zájem i tady, nasdílím detaily o voze. Díky.

• Líbí se mi
      • Pozitivní
    • 4 odpovědi
    • 1,4tis zobrazení
  20. Abych nebyl negativní, začnu pozitivy: - lepší umístění displeje, sice není tam, kde by měl být a to aspoň o 10cm výš, ale je to lepší než v Octavia III - lepší konektivita přes BT pro Apple Carplay, načte se automaticky samo, konečně :) - Negativa, věci které nechápu - každý třetí start cca zahlásí nefunkčnost parkovacího asistenta, musím vypnout zapnout motor - nemožnost vypnout asistenty řízení, hlídání čar napořád - nemožnost nechat zapnutá světla, nutnost zmáčknout vždy po startu - pouzdro na brýle nad zpětným zrcátkem - u předchozího modelu se dalo zmáčknout celé pouzdro a vyklopilo se. Teď je potřeba nahmatat část pr…

21. Zahájeno uživatelem Jan R.,

Konkurent z koncernu na světě https://www.auto.cz/seat-leon-se-oficialne-ukazal-je-trochu-jiny-a-hezci-je-kombik-133068 a Golf 8 https://www.televizeseznam.cz/video/autonovinky/vw-golf-8-nejlepe-jezdici-hatchback-na-trhu-64014646?dop_ab=0&dop_source_zone_id=1&dop_req_id=vM8a4ynYlaU-202001091939&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=_var

22. Zahájeno uživatelem Tomas_cz1,

Ahoj, nemate nekdo odkaz na stazeni dilenske prirucky pro Octavia NX3? Diky.

23. Zahájeno uživatelem Jan R.,

eCall

24. Zahájeno uživatelem jenycek,

Ahoj, chtěl bych se znalců zeptat, jaké podmínky je třeba splnit, aby fungovalo např. plánování návštěvy servisu? Mám takový drobný pocit, že to u mě moc nefunguje. Většinou tu píšete, že na vás vyskočilo žluté varování a v zápětí vám volal servis, co se děje, a že je všechno OK. A já ujel se žlutým varováním přes 1.500 km (moc oleje - ředění naftou) a nikdo se mi neozval. V aplikaci My Škoda mám servis normálně přiřazený. Díky za radu a hezký den.

25. Zahájeno uživatelem Georgius,

Kolik tankujete? Na netu jsem dohledal, že verze do 110kw včetně má mít 45 l nádrž. Včera dojezd 15 km a 51 l na první cvaknutí. A i minulá tankování 45-48 l. ??‍♂️

• Líbí se mi
      • Negativní
      • Pozitivní
    • 28 odpovědí
    • 31,7tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.