suri. Vloženo 21. Květen 2014 Sdílet Vloženo 21. Květen 2014 Tu máte origo a besedujte . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 21. Květen 2014 Sdílet Vloženo 21. Květen 2014 že sa ti to chcelo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 21. Květen 2014 Sdílet Vloženo 21. Květen 2014 Mal som ich v ruke a čo by som pre zvadu neurobil... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 21. Květen 2014 Sdílet Vloženo 21. Květen 2014 A teď mi prosím řekni, na co se ty čelní těsnící plochy vložky filtru utěsní v tomto tělese a v tomto víku (viz příloha). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 21. Květen 2014 Sdílet Vloženo 21. Květen 2014 (editace) A je toto HTP viko aj motor ? Nie je to čírou náhodou 1,6 BTS ? a už vôbec nerozumiem na čo má čo tesniť , filter je natesno nasunutý na viko , z jednej strany prichádza olej a druhou odteká , je to utesnené voči bloku tou spodnou gumičkou , samotný filter na viku tesní nasunutím ... Editováno: 21. Květen 2014, autor: suri. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 21. Květen 2014 Sdílet Vloženo 21. Květen 2014 (editace) Je to Fábie 1,2 HTP r.v. 2007, BME, jak už jsem psal výše. Filtr (čela filtrační vložky) musí být utěsněný, aby olej tekl skrz filtr a ne okolo. Editováno: 21. Květen 2014, autor: McMatej 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ales-r Vloženo 21. Květen 2014 Sdílet Vloženo 21. Květen 2014 (editace) Když se podívám na ty obrázky, tak ten filtr těsní vnitřním průměrem nasunutým na tom dutým čepu víka. Přes ten dutej čep se dostává do vnitřku filtru olej a nebo naopak. Editováno: 21. Květen 2014, autor: ales-r Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 21. Květen 2014 Sdílet Vloženo 21. Květen 2014 (editace) Špinavý olej přitéká na vnější obvod filtru, z vnitřku filtru odtéká dutým trnem čistý olej k mazaným místům. Ale o to tolika nejde. Právě s tímto těsněním mám špatnou zkušenost. Jak už jsem psal dříve, jednou jsem použil tento typ filtru a při další výměně filru tam právě část těsnění překrývající mezeru mezi čelem a trnem chyběla a filtr měl na trnu radiální vůli cca 1 mm. Editováno: 21. Květen 2014, autor: McMatej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 22. Květen 2014 Sdílet Vloženo 22. Květen 2014 Na HTP jsem vyměnil olejů za ty roky mraky a nikdy kiltr nešel volně ani sundat ani nandat,používám bosch nebo mann,myslím,že kvalitou jsou srovnatelné s originálem.Naopak se mi stalo,že tam někdo dal filtr s plastovími dýnky a filtr byl rozlepený. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Turista Vloženo 19. Červen 2014 Sdílet Vloženo 19. Červen 2014 To Standavfr: "Na HTP jsem vyměnil olejů za ty roky mraky..." 1. - Prosím dotaz, měnil jsem si sám olej Castrol Magnatec 5W-40 a dali mi k tomu filtr italské výroby UFI 25.029.00 - foto 1 Je to dostatečná volba nebo by jste doporučil příště něco jiného? 2. - Když jsem otevřel baňku s filtrem, tak jsem vyndal tuto hrůzu - foto 2 + 3. Neznáte příčinu tohoto zborcení filtru? Toto tam bylo když předešlá výměna oleje v servisu proběhla před 7 tis. km. K vlastní výměně /děkuji bohu/ jsem přistoupil proto, pakliže jedu do Norska /a najedu 6 tis./ a olej v motoru se mi jevil značně černý. Dík za radu a interes Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 19. Červen 2014 Sdílet Vloženo 19. Červen 2014 Ufi není špatnej,dávám radši bosch,vypadá to,že ho někdo rozmáčkl při montáži,moc lehce to tam nejde.Jinak ten filtr bejvá spíš scuclej,když je někdo prase a olej nemění. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 19. Červen 2014 Sdílet Vloženo 19. Červen 2014 haťapka toho vydrží dosť http://forum.skodahome.cz/topic/102584-vydrz-motoru-12htp/?p=1669816 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 19. Červen 2014 Sdílet Vloženo 19. Červen 2014 (editace) Ufi není špatnej,dávám radši bosch,vypadá to,že ho někdo rozmáčkl při montáži,moc lehce to tam nejde.Jinak ten filtr bejvá spíš scuclej,když je někdo prase a olej nemění.To by mohla být pravda, že je to rozmáčknuté z montáže. Na tom čele to vypadá jako "obtisknutý" ten kovový půlkruh z vnitřku tělesa filtru. Někde jsou tady fotky vnitřku tělesa... Editováno: 19. Červen 2014, autor: McMatej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 20. Červen 2014 Sdílet Vloženo 20. Červen 2014 to Libero: k tomu odkazu-to je fakt síla, tam už tedy olej mezi ryskami předpokládám vůbec nebyl. I když je 50T hodně, tak bych nečekal, že takhle zrosolovatí. Mám tady technický list 5W 40 a vněm je uvedeno, že je vhodný i pro prodloužené servisní intervaly dle doporučení výrobců. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 20. Červen 2014 Sdílet Vloženo 20. Červen 2014 a človiečik asi jazdí ďalej ...čaká na ďalších 50tkm,on má extra predĺžený interval Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 20. Červen 2014 Sdílet Vloženo 20. Červen 2014 Psurne to není rosol,ale karbon.Pak takovej člověk všude vykládá,jakej si koupil křáp,že to nevydrželo ani 100000.Prodloužený intervaly u htp hraničí z klamáním zákazníka.V emerice by je za to řádně povodily. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 20. Červen 2014 Sdílet Vloženo 20. Červen 2014 Bude to tak jak říkáš, je totálně zahuštěný nečistotama, filtr to nepobral a oleje bylo málo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 22. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2014 Jednemu som menil olej na HTP kupil to od svojho podniku a na olej ten motor mal nabehane 40tis. že už len dolievali že sa to aj tak už odpreda. No hovorim mu to je pekna vydrž motora ked niektori ktori dbaju o auto menia olej aj pri 7tis. km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 23. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2014 čo 40tkm,ale aj 51tkm sa nájde http://forum.skodahome.cz/topic/102584-vydrz-motoru-12htp/?p=1669816 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gourney Vloženo 3. Září 2014 Sdílet Vloženo 3. Září 2014 Nebolo to HTP, ale niekto písal o rekorde cca 110 tisíc na jeden olej. Ale ten motor bol dobrý tak do šrotu. Vôle väčšie ako ojazdený Zetor. Myslím že pri šetrnom jazdení na dlhé trate by ten olej v HTP snáď vydržal aj nad 15000, ale to sa týka možno pár ľudí... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lada Vloženo 29. Březen 2015 Sdílet Vloženo 29. Březen 2015 Hlavne tie kvalitné "OEM" filtre idú blbo tam aj dole ... Přesně!!! Purflux jsem tam nemoh dostat...az po x pokusel a použití velký síly Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xp3 Vloženo 19. Červen 2015 Sdílet Vloženo 19. Červen 2015 (editace) Mam od oleje potekly alternator a blok motoru. Vychazi to z o-krouzku filtru. Vyschne casem ten olej z motoru sam nebo se to musi umyt? Aby nedelali problem na STK... Edit: mam filtr Bosch, jsem zklamany ze tece Editováno: 19. Červen 2015, autor: Xp3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xp3 Vloženo 3. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2015 Tak uz to vyschlo od cervna samo. Nic jsem s tim nedelal. Dal se novy filtr, ktery netece, a tot vse. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 6. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2015 Mám zkušenost, že to teče, když se víčko příliš utáhne. Na víčku je napsaný utahovací moment. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 6. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2015 to vičko stačí utiahnuť rukou a je to ok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.