Přejít na obsah

Rapid vs. Toledo


vormen

Doporučené příspěvky

ahoj, obě uvedená auta jsou až na pár odlišností stejná. vzhled je otázka vkusu, takže není třeba to rozebírat. spíš by mě zajímaly důvody, proč vybrat Rapid nebo Toledo. Značka Seat u nás vyvolává spíše smíšené reakce spojené s kvalitou zpracování. Jenomže v případě Toleda se jedná o čistokrevnou škodovku s převlečeným kabátem. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

cena se nedá jednoznačně porovnat, je to pěkně zamíchaný. to co má jedno auto v základu nebo v balíčku gratis zase nemá to druhý. u Rapida je super aut. klima a park. senzory, Toledo má zase tempomat, corner mlhovky a BT hf. ale řekl bych, že cenově by to mělo vyjít nastejno plus mínus. akorát záruka 4r/120tis. je u škodovky tuším za 10300 a u seatu 6300, to nechápu, stejný auta...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

podle prodejů cca 650 Rapidů vs. cca 60 Toled měsíčně. prostě domácí Škodovka má vybudované postavení a hlavně hustou prodejní a servisní síť a tím pádem se dá cena ukecat dolů. Seat má dva prodejce v regionu.

 

ten vzhled jsem nechtěl až tak rozebírat, většině se víc líbí Toledo, ale je to individuální. včera jsem potkal tři Rapidy, dnes jednoho. celkově se mi to auto líbí. jen jedna věc mi vadí a to vzhled toho předku. když to jede proti mě, tak ta široká maska na tak úzkým a vysokým autě vypadá fakt blbě. pokud ho obcházím na parkovišti, tak vypadá ale dobře, za jízdy ee.

Editováno: , autor: vormen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toledo je cenově na úrovni Rapidu - sice se seatí ceníky tváří, jako kdyby k žádnému snížení ceny nedošlo, ale skladová auta to potvrzují. Jak tady správně zaznělo - výbavy jsou odlišné, s tím musí člověk počítat. A možná to brát jako jeden z argumentů pro jednu nebo druhou variantu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jsem se dival, ze toledo ma moznost kotoucu vzdu u Tsi 63kW...to tusim rapid nema.. ale nechci kecat.. ted ma toledo akcni paket za 40t korun zdarma. Rapid se dost plete s oktavkou na prvni pohled to jde blbe rozeznat, co je co..

Editováno: , autor: JirkaBrno
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já budu mít Toledo 1.2/63kW, červená, man. klima, tempomat, corner mlhovky, 6 repro, BT HF ovládání hlasem,usb, 215/45 R16 alu, loketka vpředu, vzadu, síťky, kapsy v kufru, sunset, záruka 4roky/120 tis. za cenu 290 tis. vyrobeno minulej týden, čekám na přivezení k prodejci. jo a Rapid má lepší vnitřní kliky jsem si vzpomněl.

 

ty nový motory TSi bych zatím neriskoval, každá první řada má svoje mouchy. já jsem raději vždy volil poslední verze motorů tj. poslední 1.3 BMM, poslední htp CGPA a teď poslední TSi. a hlavně bych bral toho Leona v kombíku až bude. 

Editováno: , autor: vormen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JJ, musím se přidat, že vzhledově se mi Toledo zamlouvá víc, ale jak píšete .. u škodovky se dá udělat cena. U Seatu jsem koukal a připadá mi to dražší .. je fakt, že jsem nekoukal na skladovky. Jinak co jste tu psali o těch motorech ... ty fungl nový, kde se dají předpokládat mouchy jsou které? 63kW verze není špatná,ale chybí mi tam subjektivně ta 6. rychlost :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ty mouchy se dají ředpokládat na nové řadě motorů označených EA211, v Rapid/Toledu jsou EA 111 poslední verze, tak snad budou bezproblémový. citace z katalogu Seat: "Naše motory TSI aTDI vyrábíme s jasným cílem, aby byly nejspolehlivějšími jednotkami na silnicích." takže žádnej strach :kol-28:

tak dalsi vyhoda u Rapidu je rychlost dodani. cekam od pondeli na privezeni k prodejci, ten mi vcera rekl, ze to jim privezou do dvou tydnu. co tady tak ctu, tak Rapida jste meli do tri dnu od vyrobeni.

Editováno: , autor: vormen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jsem se konečně dočkal a fakt super. takže rizdíl oproti Rapidu je nejen ve vzhledu, ale i v nastavení podvozku a řízení. Podvozek je citelně tužší a servo je o dost tužší, ještě víc než v předchozí Ibize ST. celkově luxus :-)

 

IMG 1881

IMG 1880

IMG 1878

IMG 1877

IMG 1876

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rapid se mi taky líbí, ale postav tyhle dvě auta vedle sebe a máš jasno. je to červená obyč., přijde mi oproti škodovácké taková křiklavější, sportovnější. prodejce prodává Škodovky i Seaty, tak jsem se ptal, jakej je poměr, že za bžezen to bylo celkově 600 Rapidů a 60 Toled. tak říkal, ře oni prodávají jenom Toleda, Rapidy skoro vůbec, protože ty auta tam stojí obě u sebe, takže o rozhodování není pochyb. za tu chvilku než jsme vyřídily papíry se prodaly další dvě Toleda, navíc na ně končí dneškem akce a budou za víc. jsem dobře koupil. najeto ca 50 km a spotřeba 6.5. akorát mi nešel načíst tel. seznam do maxiku, takže musím přehrát fw v mobilu a není aktivní aut. zamykání. po přesednutí z Ibizy je to velkej skok, lepší sedadla, ticho, podvozek s pneu 215/45 a hlavně ten motor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mě to nedalo a podíval jsem se na seatí web,kde se to jmenuje "Červená Pasion",kód 8T8T. U škodovek je pod stejným kódem "Červená Corrida". Kódy jsou u obou stejné - dá se to ověřit na příkladu Modré Denim,která je také u obou vozů a má stejný kód G0G0. Ona ta červená se za určitých podmínek špatně fotí,resp. na fotkách vypadá poněkud jinak,proto mě to zmátlo a ptal jsem se,jestli to není metalíza.

Edit: Maverick byl rychlejší. :kol-47:

Editováno: , autor: Pawouk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

fakt mas pravdu, ten kod tam mam. ale potom nechapu, proc ten Rapid co stal vedle byl tmavsi a vic jakoby do rude, kdezto tohle je svetlejsi jakoby do oranzova. skoda ze jsem to nevyfotil vedle sebe. to uz se mi nepodari, zaparkovat vedle cervenyho rapida ...

auto je vyrobeny v patek, tak snad to tim nebude :-)

 

aktuální fotky:

 

DSC 1622

DSC 1623

DSC 1604

DSC 1603

DSC 1593

DSC 1580

DSC 1585

DSC 1586

DSC 1589

DSC 1591

DSC 1577

Editováno: , autor: vormen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...