l79 Vloženo 18. leden 2018 Sdílet Vloženo 18. leden 2018 Dobrý den, jelikož budu snad v brzké době majitelem vozu, budu potřebovat ještě přezout na zimní pneu. Zeptám se kdo jezdí zimu na 18" na čem jezdí? Těch pneu co se dají sehnat moc není . Přemýšlím asi o Hankook W320 nebo Nokian WR SUV3. Nový vzorek má Semperit (Speed Grip 3), ale to je novinka, takže majitelů asi moc nebude. Z "lepších" značek se dají sehnat snad jen Dunlop Winter Sport 3D, což je už docela "starý" vzorek, na kterém jsem jezdil na OII. Můžu se zeptat zda-li má někdo s těmi Hankooky nebo Nokiany zkušenost? Většinou má Nokian hlučnější gumy, což by mi trochu vadilo, ale třeba tenhle vzorek nehučí... Teď se to odzkoušení zimních pneu docela nabízí . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daniel Bednář Vloženo 18. leden 2018 Sdílet Vloženo 18. leden 2018 (editace) Aktuálně jsem si přivezl na Kodiaqa z pneuservisu 18" Dunlopy Winter sport, mám s nimi poslední 3 sezony výborné zkušenosti na Freemontu (17"). Nokiany jsem měl jednou, na sněhu a ledu pecka, ale klouzaly na mokrém studeném asfaltu, což je ale u nás bohužel 90% sezony. Pak jsem ještě několik sezon jezdil Goodyeary Ultragrip, ty byly taky skvělé, ale dost rychle ubývaly. Editováno: 18. leden 2018, autor: Daniel Bednář Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakoubek_ Vloženo 18. leden 2018 Sdílet Vloženo 18. leden 2018 Zdravim, my jsme nakonec obuli Continental TS 850 P v Rozměru: 235/55 R18 100H. Nokiany mam na druhem aute a na mokru fakt nic moc. Takze za me doporučuju Conti... J. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 18. leden 2018 Autor Sdílet Vloženo 18. leden 2018 (editace) Po těchto Conti jsem koukal, máme odzkoušené v menších rozměrech TS 830 P. A jakou máš motorizaci? Budu mít 2.0 tdi 140 kw 4x4, tak jsem koukal spíš už na nosnost 104...Nebo i na tuto stačí i těch 100? Tak jsem koukal a ta nosnost 100 by měla stačit. Editováno: 18. leden 2018, autor: l79 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakoubek_ Vloženo 18. leden 2018 Sdílet Vloženo 18. leden 2018 Mame skoro to nejtezsi provedeni, 140kW 4x4 TDi, mimo sklenene strechy a 3 rady sedadel komplet vybavu a v pohode. J. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 29. leden 2018 Autor Sdílet Vloženo 29. leden 2018 Tak v pátek jsem nakonec obul na Bridgestone Blizzak LM-80 EVO (dobrá cenová nabídka z velkoobchodu, pneu "čerstvé" - DOT 5017). První cesta s vozem cca 100 km domů byla na suchu a na nějaké poznatky je brzo, ale neslyšel jsem hučení, tak doufám, že to tak bude i nadále a i na jiném povrchu budou pneu dobré Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
massik Vloženo 5. Únor 2018 Sdílet Vloženo 5. Únor 2018 Zdravím, jak řešíte sněhové řetězy na tento rozměr? 235/55 R18? Výrobce je nedoporučuje. Má někdo zkušenost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Weithfisto Vloženo 7. Únor 2018 Sdílet Vloženo 7. Únor 2018 Výrobce je nedoporučuje na svoje kola, protože ty kola nemá otestované na řetězy (jsou na to jiné testy), takže tam uvede, že nejsou vhodné pro řetězy a pak je na tobě jestli je tam ansadíš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AlešG Vloženo 23. Září 2018 Sdílet Vloženo 23. Září 2018 V 5. 2. 2018 na 16:20, massik napsal: Zdravím, jak řešíte sněhové řetězy na tento rozměr? 235/55 R18? Výrobce je nedoporučuje. Má někdo zkušenost? To by mne taky zajímalo jak je to se sněhovými řetězi na R18? Ve škodovce mi říkaly že by to mohlo chytat o tlumič nebo jinde samy to nezkoušeli. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klakson23 Vloženo 23. Září 2018 Sdílet Vloženo 23. Září 2018 Zdravím všechny, taky koukám po nových pneu a zajímá mě, co mám zaškrtnout ve výběru pneu. Mám vybírat pneu pro osobní auta nebo SUV 4x4? Chtěl bych continentaly, ale jsou jen v nabídce pro osobní auta. Pro SUV 4x4 nejsou v nabidce. Díky za radu :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
curious_george Vloženo 23. Září 2018 Sdílet Vloženo 23. Září 2018 Continentaly 850P, su pre SUV https://www.continental-pneumatiky.sk/osobne/pneumatiky/wintercontact-ts-850-p Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sidzej Vloženo 23. Září 2018 Sdílet Vloženo 23. Září 2018 Na Mazda CX-5 som jazdil 5 zimnych sezon na Nokian-och a presne ako bolo pisane vyssie, na snehu boli uplne bez chyby, ale na mokrej vozovke sa aj mne smykali dost (najma kruhove objazdy, aj pri dost malych rychlostiach). Tiez prave rozmyslam, co dam na Kodiaq-a a asi skusim tie Continental ...ak mi pride auto este v zime ;) Ak nie, tak to necham na letnych :) Btw, na akych pneu vlastne dodavaju L&K? Kolesa su tusim 19" ale pneu netusim... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stepanlu Vloženo 24. Září 2018 Sdílet Vloženo 24. Září 2018 Minulý týden mně na prodejnu přišly tyto: https://shop.bestdrive.cz/polozky/continental-wintercontact-ts-850-p-suv-235-55-r18-100h-fr-cs Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Redfish Vloženo 25. Září 2018 Sdílet Vloženo 25. Září 2018 a jaké bereš ráfky? Alu nebo plech? Tyto gumy mám také vybrané, ale pořád váhám, nevím na co to obout. Všude píší, že plechy jsou na zimu lepší, že tolik netrpí solí a posypem. Ale na pohled je to docela degradace auta. Existují sice zimní ALU, ale není moc velký výběr. A taky se bojím jiného ET zálisu, protože ve velkém TP mám v podstatě jen ET43 a tím se výběr pěkných kol dostává téměř k nule. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakoubek_ Vloženo 25. Září 2018 Sdílet Vloženo 25. Září 2018 Zdravím, jen pro info, máme již od minulé sezóny pneu s ráfkem níže a vše v pohodě. J. Continental TS 850 P Rozměry: 235/55 R18 100H EU označení: C; C; 72 dB Ráfek: z lehké slitiny Triton, stříbrný Ráfek: 7,0J × 18" ET43 Objednací kód: CBX235558ET85P Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Redfish Vloženo 25. Září 2018 Sdílet Vloženo 25. Září 2018 To je nabidka prodejce? A pokud ano, jaka je cena? Myslim, ze Triton mam na aute ted. Chtel bych asi jiny model rafku. Auto koupeno 6/18, pneu pirelli scorpion verde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stepanlu Vloženo 26. Září 2018 Sdílet Vloženo 26. Září 2018 Posledních mnoho let jsem jezdil i v zimě na Alu, stejně jako moji kolegové. Na standardně dodaných Alu (Škoda, Renault, Mazda, BMW...) jsme měnili jenom zimní/letní na stejných ALU a nikdy nebyl problém. Udělám to i letos. I když přiznávám, že plech je asi lepší volba... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakoubek_ Vloženo 26. Září 2018 Sdílet Vloženo 26. Září 2018 Bylo to kupováno jako originální příslušenství - obutá sada z e-shopu SA, chtěl jsem komplet sadu, abych v případě problému s vyvážením atd neřešil, zda za to může guma, ráfek, technik, takhle bych případný problém řešil jen s domovským servisem, máme to i s uskladněním, prostě bez práce a nervů. Cena po nějaké slevě 38t. Letní máme 19". J. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stepanlu Vloženo 26. Září 2018 Sdílet Vloženo 26. Září 2018 Kdybych měl letní 19", také bych dal 18" s ráfky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
massik Vloženo 15. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2018 (editace) V 07.02.2018 na 13:30, Weithfisto napsal: Výrobce je nedoporučuje na svoje kola, protože ty kola nemá otestované na řetězy (jsou na to jiné testy), takže tam uvede, že nejsou vhodné pro řetězy a pak je na tobě jestli je tam ansadíš Jak napsal AlešG, jde o ty tlumiče nebo podběhy, ne o pneu. Editováno: 15. Říjen 2018, autor: massik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Richmund Vloženo 25. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2018 Ake zimne pneu ma zapisane Kodiak (L&K) v technicaku? Dostanem ho na 19" letnych a chcel som i zimne obut na tieto disky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 25. Říjen 2018 Autor Sdílet Vloženo 25. Říjen 2018 Podle mě to bude klasický rozměr 235/50 R19 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Redfish Vloženo 30. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2018 Dotaz : máte někdo alu kola R18 neoriginální (myslím mimo skodovacke, a ne čínské) se zalisem ET43? Nechce se mi absolvovat vyřizování jineho ET přes STK a velký TP. Hledal jsem, našel jsem, ale nejsou skladem. Jestli máte tip, budu rád. Zima se blizi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mosaro Vloženo 13. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2019 Poradte nejaké dobré zimné pneumatiky na Kodiaqa r18 s ktorými máte skúsenosti. Ďakujem, rozmyslam predbezne nad Michelin pilot alpin pa4 . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtrack Vloženo 13. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2019 Mrkni viz odkaz. Osobně jezdím S2, S3, Arteon, Citigo na Continental TS850, TS850P, TS860 a nemohu si vynachválit. Michelin Alpin A4 je docela starý dezén, měl jsem ho na fabce(186/60/14) v roce 2012, ale nutno podotknout, že jsem byl spokojen. K těm Contíkům doplním že bydlíme v horské oblasti Beskyd a cestuji po všech typech komunikací po celé republice a nikdy nebyl žádný problém včetně vyjetí do destinací kde jsou podmínkou řetězya já na předokolce vždy bez řetězů v pohodě nahoru i dolů. Brácha na 03 s Polaris 5 stejnou cestu nevyjel a neubrzdil, naštěstí do nakypřeného sněhu takže octa vyvázla bez šrámu. klep klep. ? Polarisky střelil na bazoši, dal Contíky a vyjede co já. A teď doufám, že nedopadnu jako v sekci Octavia3, kde mě začal jeden neandrtálec co propaguje polarisky urážet? http://www.pneusrovnavac.cz/zimni-pneumatiky-235-55-R18 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.