Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Jo každé má něco. iOS vítězí ve stabilitě a párování. 

Vyšší jabka už maj i bezdrát dobíjení což je super. 

 

Nejlépe z AA to jede na A10. 

Ovšem to párování je někdy k zblití. 

BT v naprosté pohodě. 

Jen se mi jednou stalo, že když byla připojena na BT ženská, tak potom když jsem jel sám mi to psalo tvrdošíjně název jejího telefonu, ale připojenej jsem byl. 

Musel jsem jí úplně vymazat z párovaných zařízeních. 

 

Wlan si tu a tam v AA postaví hlavu při párování🤮

A pak mi vadí, že člověk musí mít  stále puštěné gps v telefonu pokud chce plnohodnotný bezdrát a nehrabat furt na telefon. 

Na mém to dost sosá baterku

A nejlépe i data protože furt expirují offline mapy☹️

 

 

Jinak jde velmi dobře dokodovat omezení v AA. Psaní a hledání za jizdy apod...

To jsem psal v kodovaní. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten problém na A11  s tím povolením polohy pro aplikaci android auto je podle mě jen v autech, které mají vlastní GPS. Mám najeto asi rok s CarPlay a rok s Android Auto  a co se týká spolehlivosti připojování, jsou na tom v mém případě oba naprosto stejně, tj. vždy se automaticky bezdrátově připojí, aniž bych musel něco řešit. Co se týká stability, tak tady vede android, 2x se mi na dvou různých modelech iphonu stalo, že auto jelo vedle dálnice po poli, nebo v paralelní vedlejší ulici a nepomohlo nic, než restart iphonu i infotainmentu, připojení kabelem nepomohlo. Myslím, že došlo k pomotání dat o poloze z GPS auta a telefonu. Android auto taky vede v tom, že když přijde sms nebo whatsapp zpráva, přečte ji normálně českým hlasem, odpovědět už česky teda nejde. Kvalita zvuku hovorů nebo spotify a podcastů stejná. Brzo bude mít AA odpovídání kliknutím na předdefinované zprávy. Z obou dvou vyhraje ten, kdo přijde jako první s hlasovým asistentem v našem jazyce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Takže Samsung S21 s androidem 12 funguje bez problémů, opět je potřeba zakázat polohu, jinak se bezdrátově nepřipojí. První spojení proběhlo bez kabelu, spárování BT a následně už nabídlo bezdrátové AA. Zajímavé je, že přepínač světel mám trvale v poloze Auto a když jsem zastavil a přepínač dal do polohy 0, okamžitě došlo k odpojení AA. To se následně zase připojilo, odpojilo, připojilo :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak změna stavu, S21 s aktuálním A12 se mně nepřipojí automaticky napoprvé. Když vypnu/zapnu na infotainmentu BT, tak pak naskočí hned. Stejně tak když v mobilu otevřu nastavení WiFi, načtou se dostupné sítě, včetně té auta, k té se v. ten moment telefon hned připojí a AA naběhne. V nastavení WiFi je úsporný režim wifi, ten na M21 a A52 nebyl, tak jsem ho vypl, stejně jako adaptivní baterii, uspávání aplikací a optimalizaci baterie pro aplikaci Google a Android Auto. No jsem zvědav, snad to bude OK. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrej poznatek. Od 10 androida nahoru jsou ty killery čímdál agresivnější. Chtějí tím docílit delší výdrže baterie, mnohdy na úkor funkčnosti apek. 

Viz třeba notifikace na smart watch. Často to po čase blbne a apku zase schazuje. 

 

Např. na Android 10 nestačí jen vyloučit danou app v baterii menegmentu (spravovat spouštění ručně) , ale i v "aplikace - aplikace - 3 tečky - speciální přístup - optimalizace baterie" 

 

Dost záludná věc a musí se to povolit na obou místech!!! 

Editováno: , autor: keras
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Mobil (Samsung S10e) wi-fi síť ve Scala vidí a přihlásí se k ním. Nicméně internet zůstává nedostupný, je to dáno tím, že není zakoupena příslušná služba. Co se týká WLAN, tak toto označení pod sebou skrývá bezdrátové spojení LAN realizované pomocí technologie wi-fi nebo Bluetooth. Android auto komunikuje přes WLAN pomocí technologie Bluetooth.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@petersonyto máš Amundsen? Protože v případě Swingu a Bolera je ruční připojování k palubní wifi síti nesmysl! V případě Amundsenu a dokoupení datového tarifu, se můžou cestující na palubní wifi síť ručně připojit a ta jim zprostředkuje přístup k internetu. U Swingu a Bolera slouží wifi pouze pro přenos dat při bezdrátovém připojení k Android Auto, resp. Car Play. Připojení probíhá tak, že inicializace je provedena přes BT, kdy infotainment a telefon zjistí možnost použití bezdrátového připojení a na základě požadavku služeb Google, poskytne infotainment heslo k palubní wifi síti a telefon se automaticky k ní připojí, tohle všechno probíhá stále přes BT. Další přenos dat již probíhá přes wifi.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám jistý problém s hlasovým ovládáním na Boleru, používám navigaci WAZE přes AA. Při hlasovém zadávání odpovídala "Nevím jak vám s dotazem xxx mohu pomoci", ale i přesto místo vyhledala. Když jsem na ni aglicky "Hey Google" začala odpovídat anglicky a českou lokalizaci na mapě už nenabízí. Ví někdo, jak toto vrátit zpět?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Vy co máte Bolero:

 

Jakou používáte verzi Android Auto? Já se skoro vždy připojím bez problémů s verzí 7.1.614574-release.

Když aktualizuji na novější, tak mívám problémy s připojením a je to tragédie.

 

Nyní mně totiž po každém odpojení telefonu od auta vyskakuje hláška, že je připravená nová aktualizace Android Auto...

 

Nějaké zkušenosti s novou verzí u těch, co již aktualizovali?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přestalo Vám teď někomu fungovat hlasové ovládání v poslední době ? Před nedávnem, když jsem si zadal hlasově nějaký cíl, tak mi sice přišla česká odpověď "Nevím jak Vám mohu na základě Vašeho požadavku pomoci", ale teď už to na mě mluví anglicky a nevyhledá nic..Nejspíše zase nějaká aktualizace :-(  Můžete se prosím mrknout jestli v aplikaci mapy.cz opravdu nefunguje možnost přiblížit či oddálit si ručně trasu a přejíždět po ni prstem ? Informace jsou na displeji ze strany mapy.cz zbytečně velké a mapa nejde posunout, takže to není zrovna použitelná aplikace...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přiznám se,  že to hlasový nepoužívám...

Nevyhledá to ani pořádně adresu ve Wazu, a kontakty s tím taky vyhledávat a vytáčet nejde (nebo jsem nepřišel na to jak) - ani přes BT jako handsfree, a ani při připojení k Android Auto. A nebo to prostě neumím zprovoznit - jsem už starší ročník :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Viete mi prosim vas niekto poradit ? Ked zapnem cez android auto google mapy, a navigaciu s trasou, chcel by som, aby mi zobrazovalo upozornenia na max. Povolenu rychlost. Ked bezia google mapy len na telefone, tak to na telefone funguje. Cez android auto to na obrazovke auta chyba. Dik za rady

Editováno: , autor: Kubo22
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Skaláci :)

 

Info co mám:

  • 1,6 TDI manuál, Bolero
  • Samsung S22 (ten nejmenší), vše aktualizované ....vím, že není oficiálně v kompatibilitě. Poslední je S21. Doufám, že se tak v brzké době změní - třeba to problémy vyřeší

Asi 3 týdny vše chodilo bez problému: Nasedl jsem do auta - neodemčený mobil (v něm zapnutá wifi, BT, GPS) položen na své místo bezdrátového slotu - zapnu infotainment - do 15s vždy naskočil AA s Waze - paráda <3 ...můžu hned vyrazit. Do režimu vývojáře v aplikaci AA jsem vůbec nemusel jít. Pro AA jsem měl úplně všechna oprávnění povolená, optimalizace pro využití baterie vypnuta.

 

Bohužel od včerejška (po systémové aktualizaci mobilu - ach, to bude asi zase tím) se mi nedaří bezdrátově připojit. Musím z mobilu smazat auto a z auta smazat mobil = tvrdé smazání. Pak vše od znova, tedy párování BT (to funguje vždy rychle a spolehlivě), pak to po mě chce připojení k WLAN (není problém - připojím mobil) - a pak ve většině případů je ticho a tím jsem skončil. Zázračně někdy naskočí AA - ale to asi musí být vhodné postavení Slunce-Jupiteru-Pandora...

 

Jinak ještě v životě se mi nestalo, abych po stisknutí tlačítka Android auto na infotainmentu jsem se úspěšně připojil. A vůbec nechápu tu logiku (a upřímně mě už to začíná štvát) to všelijaké klikání a potvrzování na infotainmentu (tak to je asi jasné, že se chci připojit) - hrozně to zdržuje a stejnak to vždy končí hláškou "Připojení selhalo" Člověk pak nad tím stráví i 30 minut.

 

Omlouvám se, že tu tady tak fňukám. Rozhodl jsem se napsat nejdřív sem, jestli někdo z vás má také S22 a stejné problémy? 

Jelikož auto vždy používám hlavně na cestu do práce, tak se mi nechce obětovat jeden den v autoservisu - i když to stejnak vidím, že tam musím zase zajet kvůli dalším věcem :D

 

Dnes jsem udělal restart mobilu, smazal jsem i veškerá data z AA, zakázal jsem pro AA přístup k poloze (jestli to pomůže?) a uvidím. Pak dám vědět.

 

Ještě poznatky, co jsem zjistil:

  • Když přijdu k rozpálenému autu, tak stáhnu všechna okénka klíčem na dálku - to jsem zjistil, že občas způsobuje problémy s připojením, protože auto nebylo "standardně odemčeno" dotykem na klice dveří. Při nasednutí totiž neuslyším zvuk odemčení volantu
  • Při nasednutí musím slyšet odemčení volantu
  • Pokud po zapnutí infotainmentu (neodemčený mobil je položen na bezdrátovém slotu) vyskočí první hláška "Kontakty byly nainportovány", tak vím, že je to pro mě prohra a je to zase v háji, protože tomu už nic nepomůže než "tvrdé smazání"
  • Restart infotainmentu (před nastartováním nebo při jízdě) nikdy nepomáhá
  • Když už nic nepomůže, tak kromě "tvrdého smazání" může pomoct metoda Vystoupit/Zamknout/...obejít Zeměkouli.../Odemknout/Nastoupit :D

Jestli jste dočetli až sem, tak vám gratuluji a děkuji :D

A to jsem to zkrátil - jinak by na to byl potřeba asi nějaký seminář.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem si s AA ze začátku pohrál a nakonec zprovoznil. Dost mě tam mátl WLAN, ale pak jsem přišel nato to, že v Infot. je dlaždice AA a už jsem to nějak vyřešil.

 

Zkusil bych odinstalovat AA z telefonu a znovu nainstalovat a povolovat vše, co žádá. Já tam mám např. kalendář, kontakty, mikrofon, polohu,, telefon - to využívám). Mám na AA google mapy, mapy.cz nebo TomTom Navigation. Zatím mně to funguje jak má. Možná další rada, kontaktovat ŠA telefonicky či přes e-mail a oni mohou něco vyřešit i vzdáleným přístupem.  Tak ať se to povede.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 17 minutami, hardhouse.trip napsal:

Super díky za info! Tak to je dobrá zpráva - snad to pomůže.

Nicméně na google play ta aktualizace tam zatím není. Navíc mě překvapilo, že mám zastaralou verzi 7.5.621364 a nevím, proč se mi to ještě nezaktualizovalo na verzi 7.6.

 

Nevím jak to updatovat ručně, jelikož AA je už vlastně natvrdo součástí Androidu 12

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...