Přejít na obsah

Kodování Octavie IV


Dixik2

Doporučené příspěvky

před 2 hodinami, Škodov_KÁR napsal:

Je tu niekto, komu v autorizáku nakódovali aspoň niečo? Mne povedali, že majú zakázané zasahovať do akýchkoľvek nastavení a žiadne kódovanie nehrozí. A to som chcel len Lane assist.

Me autorizak dokodoval: zadni svetla pri denim sviceni, pasy, kw, nm, tlak turba

To jsem jeste nemel OBD. Ted si to resim na vsech autech sam a je to nejlepsi😉 jinak pamet LA je super vec. by me neskutecne stvalo to po kazdem startu vzdy vypinat. Ted si to zapnu jak potrebuji a spokojenost. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj kluci, tak jsem si taky pořídil OBDeleven. Produkt samotný raději nebudu komentovat. Něco tak pomalého a zabugovaného by se měli stydět vůbec prodávat. Ovšem mám pár dotazů týkajících se OBD a OIV.

 

1.) snažil jsem se aktivovat si obyčejný tempomat, jelikož z výroby šlo volit pouze mezi ACC a omezovačem rychlosti. Nakonec se mi to podařilo, přes dlouhé kódování. Ovšem vlastní blbostí jsem

nejdříve vlezl do adaptací jednotky cruise control a aktivoval tu položku změna vzdálenosti prostřednictvím nastavení rychlosti. Když mi klasický tempomat nefungoval, tak jsem až poté zjistil, že není v adaptacích ale v dlouhém kódování. Tu volbu v adaptacích jsem zase vypnul, nicméně netuší někdo, co to vůbec vlastně má dělat a proč je to továrně vypnuté? Z popisu mi to není zcela jasné.

IMG_7449.thumb.jpeg.e032589a76ab900770e3c7a96a6a2a4d.jpeg
 

2.) bych se rád zeptal na chyby jednotek OIV. OBDeleven mi na voze, které ma najeto něco přes 8000 km našlo 6 (respektive 7 ale ta sedmá má prázdné pole) sporadických chyb, ktere nejdou vymazat. Netuším zdali je to normální a nebo to reklamovat. Na funkčnosti vozu to nepozoruji. Co myslíte? Jak jste na tom s chybami v OIV vy?

 

IMG_7442.thumb.jpeg.0b35426e828997eacbdbcbe849872c6b.jpegIMG_7443.thumb.jpeg.e6eb6c62387d9b8be9b65e6f7c705576.jpegIMG_7445.thumb.jpeg.211898991277e05a2ba8a2c4ba2d26ca.jpegIMG_7447.thumb.jpeg.177e325bcc8e09c21b86b5a4106d091a.jpeg
 

Díky všem za pomoc.

Editováno: , autor: iphonik4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1) nevim neřešil jsem, aktivuji v LC

2) ty chyby to vypisuje téměř na každý káře, kterou jsem měl připojenou. Jsou to většinou nejaké výpadky komunikace ŘJ, což je asi normální😄

Co už si upravil k obrazu svému?

Editováno: , autor: Tomas_cz1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj..tak az ted jsem si vsiml, ze nektery mate v menu nastaveni asistentu polozku "Eco asistence" (viz foto).

Ja tam tuto polozku bohuzel nemam a tu eco asistanci mam defaultne aktivovanou (a neskutecne me to se.e). Nevite nekdo jak tuto polozku menu aktivovat, abych to mohl vypnout?

Diky..:-)

 

EDIT- ja to menu nasel, ale velice dobre schovane - pritupoval jsem k asistentum jen z ty stranky kde jsou zobrazeny jako ikonky kolem auta...ale az ted jsem si vsiml jeste sdruzene menu pro vsechny asistenty a tam to je.. ja se tech ekotipu zbavil 😍

 

image.thumb.png.f9070cc6b8a1b9a618b1c059c4ab6914.png

Editováno: , autor: maxo24
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Tomas_cz1

@Lasse

Díky za odpověď kluci, nebudu ty chyby tedy řešit, dokud vše funguje jak má.

K dotazu Tomáše. Hele kromě dokódování obyč tempomatu raději zatím nic. Asi není v tuto chvilí nic, co by mi chybělo na O4 krom toho obyč tempomatu, který jsem aktivoval. Ovšem je pravda, že po svolávací akci na Travel Assist se již ACC chová dobře, takže nakonec tu klasiku stejně tolik nevyužiji. Já se popravdě na O4 bojím něco víc aktivovat/upravovat, protože je to tak nedodělané a složité auto, že človek nikdy neví co to udělá. Kdybys ale měl tip na nějakou odzkoušenou must have fičuru, tak jsem s ní :) po koupi OBDeleven jsem si toto dost dodělal na Citigu a Superbu 2013. To jsou tak odladěné káry, že tam jsem se nebál. 😂

Editováno: , autor: iphonik4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
V 7. 10. 2023 na 12:42, Mi1an napsal:

Zdravim,

vyzkousel prosim nekdo https://obdeleven.com/supported-vehicles?Skoda/Octavia/2020/adaptive-lane-guidance
mam MR2023, auto bez kapacitniho volantu, bez travel/side assist.

Jde mi o to, zda auto bude drzet stred pruhu? Funguje to bez kapacitniho volantu? Tedy ze budu muset co par sekund pohnout volantem.

 

Dekuji

Praveze mam z adaptivnym vedenim v pruhu velmi pozitivnu skusenost/v modely Scala/.Oproti tomu klasickemu ping pongu od ciary k ciare je toto uplne ina liga.Krasne drzi v strede pruhu,nepotrebuje ani kapacitny volant,ani Travel asist.Hlaska sa objavuje,najprv vizualna,potom aj so zvukovou vystrahou,ak sa nereaguje,system sa deaktivuje.Nevim odhadnut ten interval hlasok,ale nieje to nic par sekundove sa opakujuce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky moc. OBDeleven objednan.

 

Vim ze to sem uplne nepatri a asi budu za to pokaran, ale nevim kde jinde se zeptat. 

 

Mate nekdo zkusenosti s tim, jak je to se zarukou, pokud pripojite OBDEleven a udelate nejakou zmenu ( SFD unlock) - treba aktivaci adaptivniho vedeni v pruhu?

Neni to tak, ze pak jak prijedu do servisu, tak to zjisti (coz zjisti, zmena je podepsana pokud se nepletu) a mam po zaruce?

 

Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je rada 🤣 kapacitní volant potřeba není, ale bez něj to prostě nefunguje tak jak má. Bude tě srát pořád hejbat volantem i na rovné cestě a stejně to vypneš, tak jak 90% lidí tady na fóru. Rozhodně bych si kvůli tomu OBD11 nekupoval... 

Editováno: , autor: ladik1983
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...