Přejít na obsah

Kodování Octavie IV


Dixik2

Doporučené příspěvky

Takze jsem dnes zapnul adaptive lane assist a sel to projet. No bohuzel mam takovy pocit, ze ten timeout na pohnuti volantem je max 10s. Ale jinak to funguje celkem pekne. Uvidime na dalnici.

 

Kazdopadne jsem zapnul, aby si to pamatovalo posledni nastaveni.

 

Zajimave je, ze pri aktivaci se nerozsviti ta mala ikona, ze je system LA aktivni, vpravo dole. Ted "jenom" zezloutnou cary.

 

 

Jeste se mi stala takova zajimava vec. Auto jsem nechal par dni ve Vidni na letisti, po nastartovani a rozjezdu se mi, netusim jak, na virtualnim kokpitu v tom pohledu kde jsou videt ostatni auta zacala ukazovat i auta v jinych pruzich. No bohuzel jenom do doby, nez jsem auto vypnul a zase nastartoval. Nasledne uz vidim jenom auta prede mnou. 
To byl travel assist?

Tak me napadlo, nestaci koupit kapacitni volant a dozadu dat ty 2 senzory (teda pokud je tam pod naraznikem kabelaz?) a je auto s travel assist?
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

|Auta byly v obou pruzich nebo jenom v levem?
No tak to uz si nepamatuju. Vyzkousim na dalnici.

|Kabelaz urcite nebude
Ok, takze tim padem pokud koupim kapacitni volant, tak bude fungovat Adaptivni Lane Assist jenom s drzenim bez cukani? Nebo to bez tech senzoru mrtveho uhlu nejde?

 

Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takze jsem ten adaptive lane assist vypnul. To neslo.

 

Mam dotazy

 

1. Kdy jsem to zapl pres aplikaci, tak jsem si nemohl nikde vybrat, zda bude lane assist nebo adaptive lane assist. Jde nejak udelat, abych si mohl vybrat v menu?

2. Kdyz jsem to vypl, tak mam pocit, ze.ted se mi zapina lane assisst az po prekroceni 60kmh, kdyzto predtim bych prisahal,ze z fabriky se to zapinalo i pri 50ce v obci. Cim to?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Da se nejak zapnout travel assist (i kdyz jim neni auto vybaveno)? Potom totiz lane assist se zapnutym ACC funguje i pod 55km.

 

Zkousim 13 -> long coding -> travel assist -> activate  = ale haze mi to chybu - stejne jako jinym lidem na jinych forech. Netusim, zda se nemusi zapnout neco jineho, treba KLR v A5... ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Narazil jsem na stejné téma na vw-club.cz, kde se řeší na Passatu B8. Kontaktoval jsem Ferda25, který tam uvádí, že je schopný potlačit požadavek na převzetí volantu až na 10 minut a aktivovat tak aktivní vedení v jízdním pruhu jako v Audi aLDW (active lane departure warning) už od 40 km/h, ale pokud jsem to správně pochopil, tak bez kapacitního volantu to bude jen polovičaté řešení bez aktivního tlačítka TA na volantu a přepíše se tím původní Lane Assist, který Vám hlídá vybočení z pruhu. Při investici do kapacitního volantu by údajně mohlo fungovat tlačítko pro aktivaci TA, ale vzhledem k tomu, že TA kombinuje i další asistenty jako čtení značek, Jam Assist, které stejně nemám, a dál Blind Spot Assist, ACC, nouzový asistent  (které mám),  tak to bude pořád jenom částečné "vylepšení", které nikdy nebude jako originální TA. Mně by vadilo nemít možnost přepínat mezi obyčejným Lane Assist a plnohodnotným Travel Assist. To už bych snad radši možnost potlačení toho příšerného zvuku Lane Assistu (který je tak otravný, že to často vypínám úplně), když se mu zdá, že jedu moc vpravo, přestože mám k čáře ještě půl metru. Ale třeba je pro někoho přínosnější  hlavně to aktivní vedení v pruhu, tak přikládám link na příspěvky z vw-club.cz : https://www.vw-club.cz/passat-b8-interier-elektro/kamera-2q0980653-travel-asistent-t362261.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Travel Assistant lze prý nakódovat na dobu až 10 minut. Nejde mi o autopilota, ale otravuje mě pořád hláška abych převzal řízení, byť volant držím. Dostal jsem na to dokonce už i nabídku, ale bohužel ten dotyčný se mnou přestal komunikovat. Nevím proč. 

 

Takže se ptám: může mi to někdo za úplatu udělat? Jsem z Prahy, ale rád klidně i pár set kilometrů dojedu. Případně pošlete soukromou zprávu, nebo mail: tflaska@seznam.cz. 

 

Dík. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...