Přejít na obsah

Zimní pneu


StandaO

Doporučené příspěvky

No ja dostal k autu Polaris II. Vim, ze pro spoustu lidi to je vylozene spatna pneumatika (aspon podle ruznych for). Ale musim rict, ze na Felde jsem si nemohl stezovat. Po 3 zimach a byly porad v pohode. A jak na snehu, tak i na mokru v pohode. Jedine kde drzely hur stopu, tak na cerstvem snehu v zatackach. To jsem musel jet opatrne. Ale jinak fakt spokojenost.

Otec chtel na fabce kombiku setrit a vzal nejake obyc ze InterSparu (myslim ze Matadory, je to uz par let) a kazdou zimu nadaval jak nasnezilo. Kopec v nasi ulici se trapil (jsme v zone 2 udrzby, takze po ukonceni spadu snehu musi byt osetrena do 8 hod, takze za tu dobu se to hezky ujezdi a je to celkem kluzke) bo mu to klouzalo a do kopce ani nevyjel. Ja s felicii v pohode.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som jazdil 15 rokov na Matadorkach. Jazdím v horách, cesty mnohokrát neudržované a tiež som nemal nikdy problém...

Teraz musím kúpiť na FII niečo nové. Pozeral som matadorky 2250 SK na plecháčoch a UG7+ 2680.

Editováno: , autor: foromen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tím souhlasím,vyjdou levněji,ale když si člověk k tomu přičtě poštovný a balný,rozdíl bude minimální.Navíc nemám důvěru nakupovat u takovýchto obchodníků přes internet.Pro mne je lepší si zboží pořádně,fyzicky prohlédnout a mít tím jistotu dobré koupě.O záruce a případné reklamaci snad ani nemusím psát.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ať koupíš co koupíš, za tři, čtyři zimy Ti bude klouzat skoro "všechno".

Jezdil jsem na Pirellkách (v testech v popředí) a první zimu jedna báseň. Ani jednou neproklouzly. Další zimu už to bylo třikrát, kdy se mi zježily vlasy na zátilku a třetí zimu už ani nemluvím :).

Já dostal k novýmu autu zimní Kleber. No jsem zvědavej...

Já je měl 5 zim a zdáli se mě být pořad stejné, asi záleží ještě kolik mají najeto. Já jsem na ně najel asi 35 - 40.000Km. Teď jsem je prodal z autem tak budou jezdit dál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje zkušenost na F I jsem měl zimní matador MP58, jezdil jsem na nich 4 zimy. Ve městě se s nima jezdit dá, byl jsem s nima i na horách a tam mě zklamaly, jel jsem s kolegou co měl firestone winterhawk a jelo mu to znatelně líp (v kopcích mu to tolik neklouzalo). Na druhou stranu měly matadorky dobrou výdrž. Teď jsem si na FII koupil UG7+ byly jen o 200 Kč dražší než zmíněné matadory nebo polaris2. Zima ukáže ;) jestli jsou tak dobré, jak se o nich píše v testech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kvalita pneu se pozná právě až na horách. U nás je pár kopečků, které pneu prověří. Kamarád co měl Fabii na Polarisech si je první zimu chváli a druhou už bědoval... O zimních gumách se říká max. 4 roky - 4 mm. Díky velkému podílu přírodního kaučuku rychleji stárnou a ztrácí svoji přilnavost. Pozná se to až v krizové situaci (v prudkém zatáčce, náhlém brždění). Pokud se jezdí jen po městě, po rovně nebo hodně opatrně, tak si myslím, že i Polarisky (nebo Savy) svou práci odvedou. Nehledě na to,že zimy jsou čím dál teplejší :).

Editováno: , autor: Ben
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já koupil loni na roomstera bridgestone LM 25 a spokojenost maximální opravdu zajímavá guma kompromis cena a kvalita letos jdou i na manželky fabii II , nebudu hodnotit jiné gumy ale tyhle opravdu pěkně sedí a i na sněhu jsou super, cena taky dobrá ,jinak si myslím že jedny z nejlepších jsou michelin alpin 2 ale tam už je to o ceně a o tom kde kdo jezdí a jak často, každopádně bych nevolil nějakou koreu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doprava je zadara.... Pozaral som po okolí - plecháče disky od 1500 Sk vyššie... u Pešíčka pod 1000 Sk pri 4 ks. Nemienim robiť nikomu reklamu, len sa mi to zdala zujímavá ponuka

Editováno: , autor: foromen
NECITUJ předešlý příspěvek.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja pre zmenu preferujem Pirelli Snowcontrol. Dával som ich na obe autá a vyhovujú mi najviac zo všetkých, ktoré som mal možnosť odskúšať. Matadory MP58 neboli zlé, sú lacné, no sú neskutočne hlučné - hádam najhlučnejšie na suchu, aké som kedy mal! Na vode, ľade a snehu boli OK. Fakt záleží od toho, kde bude človek jazdiť - či po horách alebo v kopcoch, alebo len po meste na maximálne mokrej či namrznutej ceste...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK. Ešte by som potreboval poradiť

Neviem sa rozhodnúť medzi Goodyear UG7+ a Michelin Alpin3, hlavne čo sa týka životnosti. Pozearal som neaké testy, ćo sa týka jazdných vlastností, tie UG7 by mali byť lepšie, sú lacnejšie, len sa obávam, aby som nemusel za rok, dva kúpiť nové..

Vďaka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prešiel som všetky testy a som z toho menej múdry

Podľa jazdných vlastností - najlepšie Bridgestone

Podľa životnosti - najlepšie Michelin A3

Celkovo jazdné vl. / cena / životnosť Goodyear UG7

.... a fčul buď múdry (teda ako ja)

Takže dotaz z druhej strany koľko je REALNA životnosť povedzme takej Micheliny a koľko Bridgestony. Viem že predajca mi povie, že ak sa nechcem zabiť, mám si kúpiť každú zimu nové.... preto sa pýtam na REALNU životnosť.

Vďaka

Editováno: , autor: foromen
NECITUJ předešlý příspěvek. Na odpověď používej správné tlačítko.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V tom je prave ten vtip: UNIVERZALNE RIESENIE NEEXISTUJE !

Kazdy ti napise nieco ine. Holt: Jeden ma rad holky jiny vdolky. Kazdemu sa opotrebuvavaju pneu inak: Jeden jazdi viac v meste iny medzimesto, jeden chodi ako blazon (brzda-plyn) iny spokojne (na dojazd), jednu sezonu jazdis viac na snehu inu na mokrom povrchu / na lade alebo na suchu. Pre niekoho je dolezita cena, iny ma cenovku u prdele.

BTW: Co je to "REALNA ZIVOTNOST" ? To akoze kedy sa rozpadne guma? ;) Mozes tu tvoju otazku nejako blizsie definovat? Napriklad opisom...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mám si kúpiť každú zimu nové.... preto sa pýtam na REALNU životnosť.

Reálná životnost není ani tak v opotřebování vzorku zimních gum ale v tvrdnutí běhounu a snižování trakčních schopností.Při normálním způsobu jezdění ti vydrží 3 zimy každá ale třetí zimu už budeš muset na levnějších jezdit opatrně ( Barum,Sava ap) budou se už přeci jen klouzat, dražší gumy na tom budou lépe a s nimi najezdíš i 4 zimy - pak už ale taky budou ztvrdlé a na vyhození - respektivě na dojetí v létě pokud budou mít dobrý vzorek.Toto platí zhruba pokud najezdíš do 8000 km přes zimu, pokud najedeš více bude to o sezonu méně.Já mám teď na Rumíka připravené Michelin Alpin A3 a myslím, že max. vydrží 4 zimy-najedu tak 6-7000 km přes zimu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Potreoval som info, ktoré tu popísal Rosta 1.8....

Zaujímalo ma, či povedzme tie Micheliny nie sú síce super, čo sa týka jazdných vlastností, ale mekké a zodraté po jednej dvoch sezónach.

Na Felde na MP 55 kách som ujazdil v pohode 6 sezón bez problémov po 6-8 tis km za zimu, teraz budem kupovať na novú FII nové zimáky a cenový rozdiel je už relatívne malý, takže môžem špekulovať, či nekúpiť miesto tradičných Matadoriek niečo lepšie. Ale chýbajú skúsenosti, tak zbieram informácie.

Vďaka za odpovede, takže nakoniec pôjdem do tých A3

Editováno: , autor: foromen
Necituj předešlý příspěvek.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně jak píše Rosta 1.8. Mám stejné zkušenosti.

Pokud je suchá silnice tak není problém, ale jak nasněží, nebo je ledovka, hned se pozná kvlaita. Ty 4 roky jsou pri kruté zimě znát a řekl bych, že je to rozumné maximum. Zimní guma fakt celkem rychle stárne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...