Přejít na obsah

AAA Auto


Rejpal

Doporučené příspěvky

Asi pred dvoma rokmi som po ukončení stavby chaty mal na predaj Citroena Berlingo 1,8i, Multispace rok výroby 1999, t.j. asi 13 ročné auto, dovezené z CH, fakt v dobrom stave, spoľahlivé a udržiavané. 2x sme na ňom absolvovali Grécko. No staré auto, starý ale spoľahlivé, motor 1,8 osemventilový benzínový nezmar, ale mal takú spotrebu, že žral skoro aj trávu okolo cesty :D

Mal som asi mesiac inzerát, cena 1700 eur, chcel som zaň dostať aspoň 1500 ečiek.

Do AAA som predal tri autá, vždy som dostal cca toľko koľko som chcel, nemal som veľké oči. Bral som to tak, že toto sú rýchle prachy a do vrecka - lepší vrabec v hrsti ako holub na streche. Zavolali z AAA - dovezte nám vaše auto, presne takýto typ a model potrebujeme, dáme vám zaň koľko žiadate. Tak som sa tam vybral, no pripravený a so skúsenosťami z minulosti. Ak sa potrebujete auta rýchlo zbaviť a ste ochotný aj trocha s cenou ustúpiť, tak AAA. Ak chcete auto kúpiť tak sa AAA vyhnite širokým oblúkom. 

Skrátim to - pristavil som ho, chlapík sa na ňom previezol, zaliezol do kancelárie a nechal ma vytvrdnúť v čakárni. Po polhodine vyšiel - 800 eur, viac vám nemôžem dať. Toto neberiem, nemám záujem.... On že počkajte. A tak som postupne čakal asi tri hodiny (povedal som si, že nemám sa kde ponáhľať, za tie prachy mi to stojí). Stále v polhodinových intervaloch vyšiel z kancelárie s nezmyslenou sumou, opäť zaliezol že sa poradí so šéfom, potom s riaditeľom, potom neviem s kým. Keď bola ich ponuka 1200, syn mi vraví - ber a utekaj, za tú starú šunku nikde viac nedostaneš :D

Nakoniec sme po troch hodinách môjho čakania a ich "premýšľania" a telefonovaní s nejakým ich manažérom z českého čísla skončili s ich ponukou na 1400. Povedal som OK, beriem. Ideme písať papiere a niekde do kolónky chlapík napísal sumu 1200. Vravím mu, veď sme sa dohodli na 1400 a on že áno, že 1400, no 200 je poplatok za preverenie auta a neviem čo ešte. Tak som poďakoval, vstal, obliekol kabát, nastúpil do auta a naštartoval. Keď som sa otáčal aby som mohol odísť z areálu, chlapík vybehol von, že OK, berieme, dostanete na ruku 1400.

Týmto som sa nechcel prsiť, že aký som vyjednávač, týmto som chcel povedať, že dá sa aj s AAA, no musíte poznať ich spôsob jednania a musíte byť trpezliví.

 

Pridám jeden vtip - :D lev napadol skupinku troch turistiek, tie vyliezli a ukryli sa na strom. Po hodine jedna vraví spustím sa, veď spí. Nespal a zožral ju. Druhá vraví - je nažratý a tak sa spustím a ujdem mu. Spustila sa dolu a lev ju zožral. Po chvíli vraví tretia - už musí byť fakt nažratý, risknem to. Spustila sa a lev ju tiež zožral. Aké z toho plynie ponaučenie? Každá sa raz spustí, len treba mať leviu trpezlivosť :D

 

To moje Berlingo bolo na druhý deň v ich ponuke za 2700 EUR a do týždňa sa predalo! Stretol som aj nového majiteľa, ale radšej som sa na cenu nepýtal, asi by ma piclo. Žasol som, že ja som ho na nete núkal za 1700, nebol záujem a niekto ho kúpil z AAA určite drahšie, aj keď asi nie za 2700. No marketing...

 

Keď som kupoval nového Yetíka a preto predával moje predošlé auto Octaviu II, do inzerátu som napísal, že prosím nákupcov z AAA aby ma nekontaktovali :D Aj tak som dostal asi 5 sms že ozvite sa nám, máme záujem. Auto som nakoniec predal na inzerát, chlapíkovi z Popradu, dohodli sme sa a verím že je s ním spokojný. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zřejmě jsi jeden z mnoha co jsou spokojeni. V tom případě můžeš mluvit o štěstí. :kol-47:

Ale kdepak štěstí, nevěřím, prověřuju, vím co chci. Bez tohoto to v této době nejde. Před nákupem auta nastuduju maximum o daném modelu. Zaměřím se na závady, jak se projevují a jak je odhalit. Pokud tomu stále nerozumím, seženu zaplatím někoho kdo jo, je levnější dát 5000,- zkušenému automechanikovi, než 50000,- do spojízdnění vraku.

No a poslední jen drobná rada, nikdy jsem nekoupil auto s čistým naleštěným motorem. Když chci koupit levněji kvalitní auto hledám s poškozenou plechařinou, ťuklý blatník dost snižuje cenu a je snadno opravitelný.

Jó a vždy jsem víc koukal po "35000km za rok, než po 10000km za 6 let po dědovi..."

A prodej krásně popisuje bezname v příspěvku předemnou, stejné to je i s nákupem, auto jsem chtěl a tak jsem ho kupoval celkem tři dny, vždy jsem se rozloučil, že nemám čas ať připraví normální schválenou nabídku. U ojetin není kam spěchat a je jedno jestli to je AAA, BBB nebo soukromník.

Editováno: , autor: adoks
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to jsi veliký šikula. Rady co jsi zde napsal jsou sice všeobecně všude zveřejněné, ale i tak to beru. A jak jsem psal, nejsem člověk, který má 4 hodiny na administrativu pardon divadlo bude přesnější, :kol-44:  kvůli kterému se tě snaží psychicky odbourat k povolnosti. To ty hodiny raději vrazím do rodiny nebo nějakého solidnějšího prodejce ( třeba protiúčet u autorizovaného prodejce ). Nemám rád pokud někdo plýtvá mým časem a ještě k tomu ze mě dělá blbce.

Mohu uvést jeden z příkladů: Vrchol"solidního jednání" bylo, když má kolegyně v práci přijela s OII od tohoto prodejce ( zakoupila vůz ) a oni ji dali zimní kola ( akce v daném období )na OI. Při reklamaci, když jsme to zjistili v práci, jí řekli, že jiná kola nedostane, že tyto jsou k tomuto autu a že tam pasují. :wallbash:  :wallbash:  :wallbash:  :wallbash: Všichni co do těchto aut trochu děláme víme, že to nejde. Na tom se snad i shodneme. :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

adoks: Promin, ale ja nepovazuju za normalni resit prodej/nakup veci jako je auto 3 dny. Tolik casu by snad slo venovat nakupu ropne plosiny nebo zaoceanske lode, ale probuh auta? Cas je pro mnoho lidi drazsi nez penize. Normalni clovek za ten ztraceny cas vydela to, o co by to auto bylo drazsi u normalni konkurence, kde se nechovaji jako nejvetsi zmrdi.

 

Jo a take nechapu, proc musi z vykoupenych aut odstranit uplne vsechno prislusenstvi vcetne lekarnicek nebo gumovych koberecku. Co s temi vecmi jako delaji? 

Editováno: , autor: mike_k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Normalni clovek za ten ztraceny cas vydela to, o co by to auto bylo drazsi u normalni konkurence, kde se nechovaji jako nejvetsi zmrdi.

 

Tak to nevím, při průměrné mzdě jaká je, s tím, že na ni asi 60 % lidí nedosáhne, bych to neviděl tak jednoznačně. Já bych si spíš myslel, že pro normálního člověka je nákup i ojetého auta vcelku velká investice s výhledem dalších investic a to už stojí za to, nějaký čas nákupu/výběru auta věnovat. Navíc běžný člověk ve ztraceném času žádné peníze nevyprodukuje, okrádá se o volný čas.

To co píšeš, platí pro vytíženého podnikatele/živnostníka, který neví kam skočit dřív a svým způsobem má ale tolik peněz, že si asi koupí auto nové, protože jinak by výše uvedené (čas jsou peníze) nemohlo platit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mike_k: já ho nekupoval celé tři dny, byl jsem tam tři dny po sobě první den asi hodinu a půl věnoval jsem ji prohlídce auta. Pak mě chtěli nechat vyměknout čekáním, to jsem je nenechal a se slovy že na ně nemám čas, ale o auto mám zájem za nomální cenu, tak ať připraví na druhý den normální nabídku. Druhý den jsem přijel, nabídli 10000,- slevu tomu jsem se vysmál, oznámil že jsou stále o 40000,- dražší než konkurence a odjel po 20 minutách. Jo vždy jsem tam byl večer po práci. Třetí den volali hned ráno, že na autě nic nebudou mít, že spustí 30000,- (z vystavené ceny odpovídalo to ceně kterou jsem byl ochoten dát a musel bych docela dlouho hledat stejný stav a cenu) že to je fakt maximum, řekl jsem Ok odpoledne tam jsem. Myslím že málo kde vyděláš 30000,- za nějaké tři hodiny práce. Sleva byla dána z 370000,- zase ať si někdo nemyslí že sundáš 30 ze 100....

Koupě OII s koly na OI je právě o té neznalosti, měla sebou mít někoho znalého...

Editováno: , autor: adoks
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já jen kupoval jsem tam fabku a prodal protiučtem feldu. Proběhlo to všechno klasicky jak je zde již popsáno, ale nikdo mne nějak extra do ničeho nenutil. Asi viděli, že neuspějí. Ono to platí všude nejen v AAA, zásadně žádnému prodejci nevěřím, oni jsou motivování aby prodali, a ne aby řekl "pane to je střep, to nekupujte" a šel domů bez výplaty. Takhle je třeba se na to dívat.

Pokud tomu nerozumím, tak musím zjistit informace, rady jinde než u prodejce ať kupuji cokoli . Na druhou stranu a je to i zde ve spoustě příspěvků -máš větší problém na autě-zbav se ho!!! (ať to platí někdo jiný) a kde se toho auta jednoduše zbavit ???? Určitě ne komisním prodejem. Takže je to vše o lidech .

 

Pro srovnání -letos jsem využil služeb "škodaplus" (dokonce dvakrát) Rozdíl je, že mají reprezantativní prostory, mají slušné chování, ale jinak je jim úplně buřt jestli prodejce (myšleno ne firma, ale ten konkrétní člověk), který tam pracuje a jezdí do práce shnilou feldou auto prodá, nebo ne a komu ho prodá, protože slevu mi ani v jednom případě nedali.A on ví, že když ho nekoupím já ,tak ho koupí zítra,nebo za týden někdo jiný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tomuto se jen směji. :_icon_smich2:  :_icon_smich2:  :_icon_smich2: Jak je tedy možné, že většina lidí co má zážitek s vítězem " TESTU " má opačnou zkušenost. Kdyby to bylo 10 lidí neřeknu ani popel, řeknu si hele oni jsou uražení že jim nevyšel kup pěkného auta tak to házejí na prodejce, ale pokud se bavím s lidmi z mého okolí ( a nejen z něho ) a ti měli nějakou zkušenost , tak se se mnou shodují, že s tímto prodejcem již nechtějí mít nic společného . Jen abych tu nemluvil o řečech z druhé ruky také jsem jim chtěl prodat vůz naštěstí k tomu nedošlo, protože si vymysleli závady aby mohli stáhnout výkupní cenu. To zřejmě poctivý prodejce ( za kterého se na webu vydávají ) nedělá. :kol-28: A jak to vím?? Nu trochu do aut dělám a mé vozidla jsou pro mě koníčkem láskou a odreagováním. Tudíž o ně dbám víc jak o své dítě a manželku. :kol-28:

 

Koupě OII s koly na OI je právě o té neznalosti, měla sebou mít někoho znalého...

 

To máš jistě pravdu s tím musím souhlasit, nicméně pokud jsi poctivý či autorizovaný prodejce tak si takovéto jednání nemůžeš dovolit. Apropó zajímalo by mě pokud by jsi dostal hliníky k autu jestli by jsi třeba študoval středovou díru. :kol-32:  To se stalo zase mému švagrovy kdy dostal hliníky k zakoupenému vozu a oni byly s větší dírou. Reklamace ?? Pane to nám zákazník přivezl v tomto autě  :_icon_smich2:  :_icon_smich2:  :_icon_smich2:

 

Editováno: , autor: Sniper_2003
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Ten test jsem četl v časopise, hned stránku za tím byl rozhovor s Topolem z AAA o ojetinách a jak jsou oni skvělí... Třeba, že i když tam auto prodáte přes komisní prodej, tak i tak oni nesou veškeré záruky. Přitom vím, že smlouvy měli napsané tak, že i když tam klasicky prodáváte, tak snad za vše zodpovídáte vy. Mimochodem Topol je už pomalu synonymum AAA, v každém časopise je odborník Topol z AAA, o ojetinách ví prostě vše. No, že ředitelka AAA je Topolová je asi jen náhoda. :)

 

Ale třeba šli do sebe, poslední zážitek s prodejem auta jsem tu popisoval. Zimní kola fuč a rázem "v zimě nejeté", různé poplatky v poslední minutě prodeje za "ověření původu" a "přípravu vozu k prodeji"... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to jsi veliký šikula. Rady co jsi zde napsal jsou sice všeobecně všude zveřejněné, ale i tak to beru. A jak jsem psal, nejsem člověk, který má 4 hodiny na administrativu pardon divadlo bude přesnější, :kol-44:  kvůli kterému se tě snaží psychicky odbourat k povolnosti. To ty hodiny raději vrazím do rodiny nebo nějakého solidnějšího prodejce ( třeba protiúčet u autorizovaného prodejce ). Nemám rád pokud někdo plýtvá mým časem a ještě k tomu ze mě dělá blbce.

Mohu uvést jeden z příkladů: Vrchol"solidního jednání" bylo, když má kolegyně v práci přijela s OII od tohoto prodejce ( zakoupila vůz ) a oni ji dali zimní kola ( akce v daném období )na OI. Při reklamaci, když jsme to zjistili v práci, jí řekli, že jiná kola nedostane, že tyto jsou k tomuto autu a že tam pasují. :wallbash:  :wallbash:  :wallbash:  :wallbash: Všichni co do těchto aut trochu děláme víme, že to nejde. Na tom se snad i shodneme. :kol-47:

Šikulo.Já nejsem taky zastánce AAA,ale jak jsem prodával auto,tak u auto Heller kde jsem kupoval nové auto a chtěl tam nechat staré na protiučet mi za staré nabídly 100 tis kč.Šel jsem do AAA v ten samý den,tam mě samozřejmě chtěli udělat,ale nakonec jsem vyjednal cenu 135 tis  kč.Je pravda,že jsem tam strávil asi 3 hod,připadal si jak blbec,ale 35 tis taky rád investuji do rodiny a ty 3 hodiny myslím nikoho nezabijou.Dnes se tomu směji a v budoucnosti jak budu prodávat auto půjdu o5 do AAA  a možná se domluvíme.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Byl jsem u autorozovaného prodejce,jak popisuješ  ty a tam nabídly co nabídly.s cenou v AAA jsem byl spokojený.Dal jsem si jí jako nejnižší,za kolik bych chtěl auto prodat hned.Kdybych tuto cenu nedostal,auto by šlo asi někam do komise a možná bych za něj dostal něco víc,možná mín.Povím vám ještě jeden příběh s AAA..Před rokem v srpnu jsem prodával W Polo,1.2 najeto 88 tis  km,nebourané,po prvním majiteli,bylo to auto od manželky plus LPG BRC.Opravdu auto v super stavu.Kdybych ho dal známému,tak se za to nemusím stydět,že mu tajím nějakou závadu,nebo něco.V AAA jsem dostal 127 tis.S  tím jsem byl spokojený.Nejdřív inzerovali auto s cenou 157 tis.Auto tam stálo do května a nakonec ho nabízeli za 127 tis.Nevím za kolik ho nakonec prodali ale asi ne za víc,než mi za něj dali.Tady vzniká otázka?Dostal bych za to jiné auto jinde více.?Člověk by měl mít asi vždy nějakou představu ,za kolik chce auto prodat a niž nejít.Samozřejmě cena musí být reálná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

V tom clanku alespon v sekci venujici se AAA neni pravda ani carka. Dokonce ani to, ze prijedou udelat vykup k vam domu. Neprijedou. Odzkouseno. Tam by totiz byl prodavajici ve vyhode a v domacim prostredi a nemohli by na nej zkouset ty svoje psychologicko-zmrdske metody. Po tridennim extempore s prodejem u nich, co jsem poslal vyse, mi pochopitelne opet zavolali s tim ze mam prijet a do deseti minut auto vykoupi, za cenu kterou chci, se smlouvou napsanou tak jak chci a bez jakychkoliv dalsich skrytych poplatku. To stejne mi pochopitelne telefonem slibovali i den predtim i den jeste predtim. :) Rekl jsem jim, ze k nim jiz rozhodne nejedu, ale at si pro auto klidne dojedou ke me domu, kdyz takovou moznost na webu ostatne nabizeji. Zacal kolotoc vymluv proc to nejde, ze zrovna nemaji nikoho, kdo by tam zajel atd. a kupodivu se pote uz neozvali.

 

A auto jsem zcela bez problemu prodal jinde za uplne stejnou cenu, kterou nabizeli oni jako nejlepsi na trhu, coz uznavam bylo plus minus maximum, co za to slo dostat, ale rozhodne i jinde nez u techto kretenu.

Editováno: , autor: mike_k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je pravda, že do prodeje se musí nějaký čas obětovat, pokud člověk nechce skočit na první nabídku. S tím při prodeji počítám, na druhou stranu nemám rád typ "arabské tržiště", kdy mi nabídnou nějakou cenu, já řeknu ne, oni na půl hodiny odejdou, pak přijdou s vyšší, já zase řeknu ne... oni mají celou dobu moje doklady a já si připadám jak blbec. 

 

Když jsem prodával teď Octavii, byla to 2.0 TDi s DSG, Elegance, 210 000 km najeto a před servisem (i rozvody), tak jsem nejdřív na dálku eliminoval nejnižší nabídky e-mailem (Auto Brejla 70 000 Kč versus AutoPalace 110 000 Kč) a jeden den jsem si dal dvě hodiny na objetí čtyř vybraných servisů, kde nabídli po e-mailu nejvíc. Psal jsem jen autorizovaným prodejcům. U jednoho pak nabídli 90 000 Kč (díky položce "regionální poškození" nebo tak nějak – když jsem se ptal, co to má být, tak prý je snížená cena kvůli tomu, že auto jezdilo v Praze, na to jsem namítl, že auto v Praze vůbec nejezdilo a že ho mají ohodnotit podle stavu a ne podle toho, kde jezdilo), v ostatních 100 000 Kč a v AutoPalace 110 000 Kč. Tak jsem ho tam nechal, smlouva má asi 4 listy A4 normálním písmem, prodej vyřešen za 20 minut i s prohlídkou auta a sepsáním papírů. Možná bych v AAA dostal víc, ale za jakou cenu? Po několika hodinách vyjednávání? Na to nemám čas, náladu ani povahu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tomuto se jen směji. :_icon_smich2:  :_icon_smich2:  :_icon_smich2: Jak je tedy možné, že většina lidí co má zážitek s vítězem " TESTU " má opačnou zkušenost.

 

je to tím, že tu opačnou zkušenost nemá většina, ten humbuk kolem Áček je jen velká bublina a nadávky na tento bazar jaksi patří ke koloritu. Realita je taková, že například letos za prvních 9 měsíců jim prodej nových aut vzrostl o 20 % na 48 500 aut. Bylo by to možné, kdyby většina zákazníků byla nespokojená?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď mě napadá, trochu pro odlehčení - jestli pak více v jakém filmu a co hrála šéfka Áček Topolová? Ono už je to dost dlouho a tehdy to ještě nebyla Topolová. Takhe scéna je mimo jiné velmi populární v jisté komunitě, která se poněkud drží v ilegalitě :-)

Editováno: , autor: Wittmann
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je to tím, že tu opačnou zkušenost nemá většina, ten humbuk kolem Áček je jen velká bublina a nadávky na tento bazar jaksi patří ke koloritu. Realita je taková, že například letos za prvních 9 měsíců jim prodej nových aut vzrostl o 20 % na 48 500 aut. Bylo by to možné, kdyby většina zákazníků byla nespokojená?

 

To je ale dano pouze tim, ze naprosto drtiva vetsina Cechu si necha kymkoliv srat nahlavu a boji se ozvat. A mnozi se patrne domnivaji, ze tak jak to funguje v AAA to proste pri prodeji/nakupu auta ma vypadat. Viz. prispevky typu kdyz prodavam neco draheho, tak klidne x hodin pockam a chovani jak na trzisti v Egypte me nevadi. Toto bohuzel plati obecne ve vsech odvetvich, proto to s urovni mnoha sluzeb v CR vypada, tak jak to vypada. Cesi se proste boji si stezovat. To umeji jen doma nebo v hospode u piva.

 

Kdyz jsem tam v cekarne cekal asi 4 hodiny s dalsimi minimalne 30ti lidmi, tak jediny kdo opravdu vypadal nasrane jsem byl ja. Jediny, kdo si precetl vzor smlouvy vyveseny na zdi, jsem byl ja. V te smlouve mimo jine stalo, ze za jim prodane auto jeste 2 roky ruci prodavajici i pote, co ho oni prodaji nekomu dalsimu. Prestoze na webu pisou, ze za vykoupena auta prebiraji plnou odpovednost. Kdyz jsem to ze srandy par cekajicim lidem prozradil, tak byli dost zdeseni a nekteri dokonce odesli. Ze by s nima treba jednali o tom, at smlouvu zmeni, je ani nenapadlo.

Editováno: , autor: mike_k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě by nejdřív zajímalo jestli se to ví. Před pár měsíci mi to říkal někdo, kdo s ní dělal rozhovor do novin. Celkem mě překvapilo, že se to přes google nedalo jednoduše ověřit (než se vdala jmenovala se jinak). Pak jsem se progoogleval na stránky nějakého klubu se silně pedofilním nádechem a tam to věděli, asi více nakupují v Áčkách :-) Netěště se ale na nějakou chlívárnu, není to nic, za co by se musela stydět - klasika Kachyňa - jen je to takové úsměvné a já být Dennym, tak z ní šéfku neudělám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ešte jeden môj názor na AAA, aj keď nie som z branže a nemám patent na rozum. Je pochopiteľné, že sa AAA zvýšil predaj áut. Samozrejme s tým je spojený aj nárast vykúpených áut. Pretože ak chce človek rýchlo predať auto a obehne pár autobazárov a dá si inzerát tak rýchlo zistí, že sa auta zbaví najskôr v AAA, len musí trocha upustiť zo svojich predstáv o cene a pristúpiť na ich teáter ako to tu niekto pomenoval. Väčšina z nás nemá záujem o komis, chceme peniažky hneď. Predávať auto na protiúčet pri kúpe nového tiež nie je terno. No a predať auto na inzerát súkromne znamená polročnú garanciu na skryté vady a kupec chytrolín sa skôr bude naťahovať s vami ako s mega autobazárom. Dobre napísaná kúpno-predajná zmluva to vie ošetriť, len nie každý to urobí. Na inzertných portáloch je neskutočná ponuka áut rovnakých ako je to, ktoré chcete predať. Vačšinou sú lacnejšie a majú menej kilometrov. Vieme prečo. No a nehovoriac o tom, že ak kliknete na inzerát tak vás to v minimálne v 20% presmeruje na stránky AAA. Jazdíte denne okolo veľkých i menších bazárov a iste mi dáte za pravdu, že ponuka prevyšuje dopyt.

Predal som asi tri autá do AAA, vždy som bol spokojný a nevšimol som si v zmluve klauzulu o tom, že ja zodpovedám za auto aj keď ho AAA vykúpi. Ak predávate auto ako súkromná osoba tak sa na vás vzťahuje občiansky zákonník. Zmluvy ktoré nie sú v súlade s platnou legislatívou sú prinajmenšom napadnuteľné ak nie neplatné. Ja vstupujem do obchodného vzťahu s AAA a nie s ďalšim majiteľom. Ja ako súkromná osoba ručím za skryté vady tomu, kto odomňa auto kúpi. Vady by musel reklamovať najskôr klient čo kúpil auto u AAA a potom by po mne mohlo AAA niečo požadovať. Povedzte, stretol ste sa už niekto s niečim takým? Väčšinou na aute prebehnú "nejaké úpravy" a u mňa by nikto s reklamáciou na auto ktoré má zrazu o pár tisíc km menej ako keď som ho ja predával nepochodil.

No a že sa v AAA zvýšil predaj áut? Čudujete sa? Veď ak vykúpim tisíc áut tak ich chcem toľko aj čo najskôr predať. Podľa mňa na ich predajnom náraste má zásluhu premakaný marketing, ktorý majú áčka na super úrovni. Inzercia takmer všade, autobazáre AAA sú jedny z najkrajších, predajcovia aj nákupcovia sú školení na predajné zručnosti - vedia vás vystaviť doslova psychickému nátlak pri kúpe aj predaji auta. Sľubovanie darčekov, hotovosti na ruku pri kúpe auta, zimných kolies, super úverov, auto vám dovezieme až domov, garancie atď. Keďže ľudia (pešiaci) v AAA nezarábajú veľa a sú na výkupe aj predaji zainteresovaní tak urobia všetko pre to, aby mali výsledky. No nielen preto si AAA majú za čo ten marketing zaplatiť, pretože aj marže ktoré si nahodia na auto sú neskutočné. Predal som im staré Berlingo za 1 400 EUR. Na druhý deň ho mali v ponuke za 2 700 EUR a do týždňa bolo predané. Oukej, marketing. Ja som ho mal v inzerate na autobazar.eu asi mesiac za 1500 a nik o neho nezavadil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jejich smlouvy se ridi podle obchodniho zakoniku, coz je pro normalniho cloveka vetsinou mene vyhodne a na tomto samotnem faktu neni nic nezakonneho. Je veci smluvnich stran podle ktereho zakoniku se smlouva ridi. Bohuzel o tomto nema vetsina lidi ani paru. Pak tam lze prave jednoduse narvat ten paragraf o tom, ze prodavajici ruci za auto dalsi 2 roky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...