Přejít na obsah

Letní pneumatiky


room14

Doporučené příspěvky

Není Voici. Nechci se s nikým hádat, ale budu oponovat. To je jedno. Tady by verdikt byl jasný pouze pokud by byl udělán chemický rozbor. Výrobce by měl garantovat, že guma bude mít stejné složení ať je vyrobena v NDR, SSSR,CHINA nebo ALJAŠKA. A právě to má můj pneuservisák od svých kolegů, protože má i autodopravu a zaměstnává 10 lidí, kteří křižujou Evropu jak osobáky, tak náklaďáky.. Gumy se sjely podstatně dřív než ty, co byly vyrobeny např. v NDR.

 

A řeknu Ti mou zkušenost, že jsem vybíral gumy a prodejce byl milý do té doby, než jsem se zeptal kde byly vyrobeny, že trvám na gumách, které byly vyrobeny v Evropě, nejlépe Německu. A on asi věděl proč!!!???

já říkám, že je to stejné, ale mám jenom zkušenosti z výroby.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha, co by len ADAC, vsetci!! A hodnotili este lepsie nez ADAC!

Ja mam asi smolu na nejaku super vadnu seriu! Alebo niekto odkupil vadnu seriu, ktora sa mala zlikvidovat a veselo ju predal za dobru cenu!! Taketo triky vedia viaceri. To som pocul, ze ked sa nabieha na vyrobu jogurtu a inou prichutou,chvilu trva, nez sa precisti linka a vtedy vznikaju "vadne" jogurty so smiesanou prichutou, ci take daco nie je pri prechode z vyroby zimnych na letne, alebo zaciatok nabehu vyroby, alebo porucha linky a tieto sa predavaju ako 2.(3.) trieda! A ja mam take "fake" gumy! Pozom sa mozem divit, ze su nejake hlucne!!

post-7149-0-45778600-1429729833_thumb.pn

Editováno: , autor: mimoxx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tie jogurty, to je fajn, ale mňa trápia tie pneu ! :kol-16:

Mám obavu, že aj s tými pneu to tak bude! A ono by to mal byť vlastne podvod! A ktovie aké majú potom ostatné vlastnosti! Brzdná dráha miesto 47m nejakých 70m a podobne. Keďže štandartne nechodím "na hranu", tak to neviem zistiť, ale keď to raz budem potrebovať, tak vyhlásia, že som: "neprispôsobil rýchlosť stavu a povahe vozovky" a pritom sú vadné pneu!! Lebo teoreticky vždy môžeš ísť pomalšie, ak nestojíš!

Editováno: , autor: mimoxx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to mimoxx: Je zvláštní, že zimní s V profilem máš hlučnější jak letní s obyčejným, ale může to být způsobeno také odlišnou značkou. Pneu je životně důležitý díl a velký výrobce by měl stejnou kvalitu zajistit kdekoliv, teda pokud se ho někdo nesnaží napodobit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to Psurn: akosi si to zle čítal, je to opačne zimné s V sú lepšie a tichšie! Citujem: " A fakt prehodil som si letne: Dunlop SP BluResponse vyberal som ich z testov aby boli dobre na vode a nizka spotreba viz. obr. A "houby s voctem"!! Uz minuli rok som si vsimol, ze je to nejake horsie, ale tento rok je to hrozne!"  Takže je to horšie po prehodení na letné!! 

Budúce aj letné dám s V profilom, asi je fakt tichší. Teoreticky by to mohlo byť, že sa kontinuálne prelína vzorka....

Alma: ale žiaľ gumy nie sú jogurty!! :kol-48:  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to mimoxx: Chtěl jsem to napsat opačně - mám totiž zimní s V a letní obyčejné, oboje od Kleber a vždy poznám, když je přehodím - zimní jsou hlučnější a možná i více táhnou ke kraji. Ono by to tak snad i mělo být neboť zimní pneu je postavena více do záběru a má větší drážky, proto mě zarazilo že to pozoruješ opačně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vliv na hluk má počet příčnejch drážek a tvrdost směsi - tvrdší letní směs samozřejmě míň tlumí dopady těch "kostek" v dezénu na asfalt, takže je taky o poznání hlučnější než měkčí zimní guma - kde je zase zdrojem většího hluku vyšší počet příčnejch drážek a jejich větší šířka/hloubka kvůli samočistící schopnosti dezénu. Jednoduše si nevyberete, bezhlučnou a zároveň bezpečnou gumu ještě nikdo neupekl...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Psurn: však to aj mňa zarazilo, že je letná hlučnejšia! Ale ako Ekkar píše "zdrojem většího hluku vyšší počet příčnejch drážek" a práve na tej V priečne drážky nie sú, tak aj tým by mohla byť tichšia, ikeď, asi sa to bude líšiť aj od výrobnej série toho istého druhu, tak isto ako spotreba, či výkon takých istých motorov TSI! Už ich jedine rýchlo zodrať!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Závisí to na více faktorech, jak je zde psáno, u zimních ten hluk u mě je možná více aerodynamický, spíš jako bzučení než odvalování. To může dělat deformace měkčí směsi nebo tvar drážek ... Je fakt, že v létě, když je pěkně tak to člověk asi víc vnímá a tak by ty pneu měly být tišší. Je možné, až je z části ojedeš, tak se to třeba zlepší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 2 týdny později...
  • o 5 týdny později...

zdravím...Koupil jsem teď starší FII a má letní 195/55 R 15 BARUM BRAVURIS 2 a zdají se mi strašně hlučný..Mám 1 sezonu jety zimní ale z fabky I 165 / 70 R14 myslíte že se dají použít na zimu  i na FII ?

Editováno: , autor: no.nick
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...