Přejít na obsah

Jaký olej do 1.4 16V 63 kW


Doporučené příspěvky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj,ja jezdim na millers oils XF 5w 40 longlife už asi tři roky,je to špičkovy olej,ale jak piše suri,bohužel taky dost drahy.Předtim ježděno několik let na Shell a po přechodu na millers jsem nezaznamenal nějaky rozdil co se tyče "pocitu" z jízdy.Ten "nano" je do tveho auta uplně zbytečny.Byt tebou tak zkusim ten XF 5w 40,chybu s tím co se tyka kvality určitě neudělaš.Co se tyka opotřebeni motoru tak to bohužel nemužu sloužit,motor jsem rozebrany neměl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Při provozu 5,5 km tam a 5,5 km zpátky bych lepší a hlavně dražší olej nepoužíval. Výhody toho lepšího oleje na trase 5,5 km nevyužiješ. Motoru daleko víc prospěje levný olej splňující výkonovou kvalifikaci a měnit častěji, tom případě asi výrazně častěji. Jaký máš servisní interval? Po kolika km tě posílá PP na výměnu oleje?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar panové odborníci. Mám auto i motor  rv. 4/15 a elektronickou servisní knížku a Qi6 tedy dlouhý a promněnlivý interval. Kde zjistím jaký olej tan je a jaký olej donést na mimořádnou výměnu při záběhu někdy při  cca 3000km? Specifikace je jasná ta by měla býti VW 504 00.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasně, ale tak je zajímávé, že vlastně já nevím a ani se nemám odnikud dozvědět co a jaký olej tam třeba zrovna v dubnu lila škodovka. Jinak prodejce se mmořádné výměně nějak nebrání, nic méně zápis v servisce bude "olej vlastní", tak nevím co koupit aby náhodou nebyl v budoucnu problém. Já tomu rozumím tak, že pokud dodržím long tedy VW 504 00, a originální balení tak nemohou mít problém.  Ovšem v dnešní době si žádné iluze nedělám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

podivej, je to uplne JEDNO co koupis za olej, dulezity je, abys dodrzel specifikaci, a to je 504 00, pokud chces jezdit na prodlouzeny interval a olej si kup jaky chces, mogul, castrol, shell, valvoline, total... proste JAKYKOLIV olej , ktery splnuje 504 00.. patrne budes stejne kupovat 5w30, ktery splnuje 504 00.. V budoucnu problem nebude a pokud si nejsi jisty, nech si tam po dobu zaruky dat original olej ze servisu a mas pokoj...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pandora, keď neriešiš cenu, tak od Millers Oils zober ten EE. Každopádne ako to už tu zaznelo, výhody toho oleja moc nevyužiješ. Pri tvojich krátkych jazdách by som určite bral 0W-40 alebo 0W-30 olej a menil ho každých max. 10 tisíc km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Long Life nemá cenu, nevyužiješ ho - budeš jen vyhazovat prachy oknem. Dej mu škeblofku Helix Ultra 5W-40, bude spokojenej jak korytnačka. Pro výměnu počítanou co rok a s nájezdem pod 15 000 ročně je kupování dražších náplní doslova nedměrným hejřením - na co ti je Magnatec nebo Mobil za 300,- až 500,- kulatejch/litr, když jejich vlastnosti nevyužiješ? Přitom škebla za 125-130 Kč za litr učuní tu samou službu a za cenu jedný náplně Magnatecu ji pořídíš 2x ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...