Přejít na obsah

Škoda FABIA / ROOMSTER

Fora

1. FABIA I

Škoda Fabia je malý osobní automobil a byl oficiálně představen na 58. autosalonu ve Frankfurtu 14. září 1999 s karoserií pětidveřového hatchbacku. Byl představen jako nástupce modelu Škoda Felicia, ale rok a půl se oba vozy vyráběly souběžně. Necelý rok po hatchbacku byla představena Fabia s karoserií combi a paletu karoserií v roce 2001 uzavřela karoserie sedan. Roku 2007 byla na jarním ženevském autosalonu představena druhá generace s karoserií hatchback, což znamenalo konec výroby pro hatchback první generace. Combi druhé generace bylo představeno o půl roku později. Tímto definitivně končí výroba combi a sedanu první generace. S karoserií sedan už se v druhé generaci nepočítalo. 

172.7k

Pokec pro Fabii a Roomster

64.3k

Vaše připomínky, názory, postřehy a návrhy k Roomster Clubu

508

• Aktuální příspěvky

• Zdravím, je Škodovkou nějaký pevný časový interval výměny rozvodů při opravdu nízkém nájezdu? Hledal jsem, ale nikde jsem nic nenašel a autorizák nechci zkoušet, protože tam by mi ty rozvody vnutili i kdyby to nebylo třeba, popíšu situaci auta, které se mi dostalo do rukou, níže. RV 2013, do dnešního dne nájezd 9400 TKM (opravdu poctivých, dle záznamů STK to sedí, byl pouze jeden majitel, servisní knížka taky sedí (ověřoval jsem v autorizáku kde to jezdilo). Ale jelikož ty rozvody mají 12 let, tak mi to docela nedá spát, ale zase je nechci měnit pokud tam opravdu není žadný pevný interval a říkat v autorizáku "mrkněte na rozvody" je taky blbost, jak jsem říkal, vnutí mi je i kdyby nebyly třeba.
    • Tak bych rád doplnil ještě pár informací. Vypadalo to, že je od toho klid na nějakou dobu, téměř 2 měsíce byl klid. Nakonec se mi před 14ti dni zase po studeném startu rozblikala kontrolka motoru. Týden na to jsem měl cestu do práce a během jízdy se mi tato kontrolka už trvale rosvítila, takže jsem to rovnou místo do práce vzal do servisu ale ještě než jsem to předal, jsem si načetl chybu a je tam uložena P02D0 (offseat learning at minimum). Dneska budu čekat že mě zavolají, když ne tak odpoledne zavolám sám a dám pak vědět, tipuji ale vadný vstřik.
    • Prosím vás ako spraviť tempomat Octavia 2 facelift 2010 motor 1, 2tsi 77kw mám páčky spojené spolu a kam  napojiť káble do Riadiacej jednotky na aké číslo pin konektorou 
  • Vytvořit nový...