Zdravím, chystám se nakonfigurovat si novou O4 combi a jelikož nechci automat, zvolil jsem verzi O4 130 let Premium s motorem 1.5 TSI 110kW, protože manuální převodovku nabízí. Chtěl bych se, prosím, zeptat nějakého majitele této motorizace, jak je spokojen. Vím, že pár let nazpět byly s 1.5 TSI nějaké problémy a samozřejmě chápu, že se sem tam může objevit kus, který je náchylnější k poruchám. Samozřejmě se ptám i známých, kteří jsou mechanici nebo vlastní autoservisy a zatím mám informace, že je to dobrá volba, že už je tato motorizace ok. Sám mám s motorem TSI dobrou zkušenost, v roce 2015 jsem si kupoval novou F3 combi 1.2 TSI 81kW (verze Style) a za těch 10 let po ca 150 tis. km byl jediný problém výměna čerpadla, motor v pohodě. Děkuji předem.
Jinak vstřiky to nejsou, ty zní ještě jinak, ty mám po výměně, bude to asi něco co se po mírném zahřátí otevře a přestane to dělat, nevím klapka, EGR???
Mě to dělá stále co auto mám, kupoval jsem se 110 000 km, nyní má 180 000 km, dělá to když je teplota pod 5 stupňů, přestane jak se trošku ohřeje motor.