Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podvozek

1. Zahájeno uživatelem Pawouk,

Zde řešit jen zimní pneumatiky. Zimní kola všeho druhu jsou zde: http://forum.skodahome.cz/topic/125199-jak%C3%A1-kola-na-zimu-15161718-plechnebo-alu/

2. Zahájeno uživatelem PatrikJ,

Tak jsem prave objednal gumy. Po dlouhem vybirani jsem se rozhodl pro Dunlop SP Sport MAXX RT 225/35 ZR19 88Y XL. Dorazi v pondeli a kola si vyzvednu v utery, tak jsem zvedavej jak dlouho mi to vydrzi, nez je tam dam :-D

3. Zahájeno uživatelem Neonik,

Zdarec, můžete mi, prosím, někdo poradit jaký vzít tlumič? Aktuálně tam mám díl 5Q0 512 011 JG, který není na internetu ani dohledatelný, natož že by šel objednat... Viz. obr. Díky! Michal

4. Zahájeno uživatelem FraZi,

Ahoj, v rámci výměny oleje v 45 tis. km jsem byl i na geometrii, která dopadla jinak než normálně. Na výstupu z diagnostiky zůstaly hodnoty "Závlek" vlevo/vpravo mimo Škodovkou doporučenou mez. Ptal jsem se technika, proč to neopravili a odpověď "To nejde" mě úplně neuspokojila, auto je v záruce, nebylo nikdy bourané, tak jsem doufal, že to opraví, ale prý ne. Chtěl poprosit o radu, co hodnoty "Závleku" vlastně znamenají, zda to mám řešit a pokud ano jak? FraZI

5. Zahájeno uživatelem SniperWolf,

Poprosim o nazory na velkost diskov do nasich podmienok co sa tyka komfortu ale aj spotreby...napr 16 vs 17....dakujem za nazory

6. Zahájeno uživatelem nuff,

Neví náhodou někdo, jaké ET mají 15" plechové disky na OIII.

7. Zahájeno uživatelem Deniso,

Ahojte, od kúpy auta pri 180 tisícoch km v lete 2024 som začal pozorovať zvuk ako je vo videu (treba dať zvuk naplno). Pripomína mi to valivu rezonanciu a okrem otravného zvuku sa to podobne prenáša do plynového pedálu a mierne do volantu. Na jeseň som auto prezul na zimné a zvuk som nepočul, teraz na jar som auto hodil na letné a znovu to počuť. Pneumatikami ani diskami to nieje. Zvuk sa nezhoršuje ani po 30 tisícoch km. Mám pocit že keď som naložený tak sa to prejavuje intenzívnejšie. Bol som presvedčený že to sú vnútorne kĺby poloosy ale mechanik mi to vyhovoril. Teraz som menil predné ložiska ale bez zmeny. Zvuk počuť len v rozpätí od 104-114km/h, pri brzdení motorom …

8. Zahájeno uživatelem Octavia 3 2.0,

Ahoj od jednoho dne, kdy mi zvedli auto v servise nahoru, jsem začal pociťovat zvláštní pocit při zatáčení volantem, který jsem nikdy v autě nezažil. Při jízdě mám strašně nejistý pocit při točení volantem. Jakoby tam byla odezva když zatočím volantem, tak to auto udělá později. Celkově mi to auto zvláštně plave. Při kontrole podvozku mi vůbec nic neshledali v 2 nezávazných servisech. Nevíte prosím někdo co by to mohlo být? (Geo dělána asi 3x a nic) Díky za pomoc

9. Ahoj, mam Octavia 3, 2016 najeto 79 tis km. Jedna se o verzi RS 230. Vim ze se to tu resilo ale majitele nikde uz nenapsali v cem to bylo. I kdyz jsem to nasel jen u OII. Kdyz stojim na miste a tocim volantem tak slysim obcas takove lupnuti. Jak na jednu stranu tak na druhou kdyz tocim volantem ale jen v par pozicich. Kdyz jsem to poslouchal jde to spis nekde ze spodu nez z ulozeni tlumicu nahore. proste jako ze stredu spodku auta jen takove lupnuti. Nejaka rada? co by to mohlo byt update: za studena /kdyz rano tocim volantem v garazi tak nic/ jak s autem chvilku jedu tak to pak zacne a cvaka to furt. diky

10. Zahájeno uživatelem Mourek89,

Zdravím, koupil jsem si referenční oktu 1.4 tsi se 28 tis km. Při zatáčení doleva při jakékoli rychlosti levé kolo hučí,při akcelerování se zvuk ještě zintenzivní. Jízda rovně a vpravo naprosto bez jakýchkoli nežádoucích zvuků. Nemá někdo tip na něco konkrétního??nějaký kryt??ložisko??díky za postřehy

11. Zahájeno uživatelem Deniso,

Ahojte, je tento zvuk vnútorného kĺbu poloosy normálny? Pri cca 2000 otáčkach počujem rezonanciu a mám podozrenie ze to sú poloosy. 1.6 TDi 85 kW, DGTE, rv2020, 213K km IMG_6981.mov

• 0 odpovědí
    • 318 zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem misocko,

Ahojte O3, 1,6TDi, 7° DSG, Dlha Pred dvoma týždňami som prezuval (cele kolesa, vyvažili ich). dnes som na aute spozoroval hluk od prednej napravy, skôr z pravej strany, akoby na obvode kolesa bolo niečo nalepene. Nie kamienok, to by bolo ťukanie, toto je take HU -- HU -- HU ... Na kolesach nič nieje. Frekvencia hluku sa meni s rýchlosťou. Najviac to počuť keď uvolnim plyn alebo na neutral, po rovine, občas mám až pocit akoby som išiel po cyklickej nerovnosti. Ničim netrasie, najviac som však išiel dnes asi 90kmh. V záťaži (pod plynom) alebo v zatačke (je jedno či vľavo alebo vpravo) hluk uplne zmyzne. Taktiež hluk zmyzne keď brzdim. V servise mi dnes prevaž…

13. Zahájeno uživatelem Pawouk,

Druhy zadních náprav OIII Kliková Víceprvková Víceprvková 4x4

14. Zahájeno uživatelem norbou,

Ahoj vespolek, mám Octavii III 5E5 08/2015 a auto začalo být hlučnější bez ohledu na otáčky motoru. Hluk se projevuje od cca 70 km/h a nejsilnější je při cca 120 km/h. Nejprve jsem si myslel, že o nic nejde a dělají to zimní pneumatiky, nicméně problém přetrval i po výměně na letní. Co mě ovšem zaráží je fakt, že ten hluk se projevil prakticky skokově. Vše bylo ok a při další jízdě už bylo auto hlučnější. A nebylo možné identifikovat, odkud hluk přesně jde. Další domněka byla, že budou opotřebovaná ložiska a nechal jsem vyměnit oba zadní náboje s ložisky, nicméně se to zlepšilo jen nepatrně. Od té výměny mám subjektivní pocit, že hluk jde spíše zpř…

• Pozitivní
      • Líbí se mi
    • 27 odpovědí
    • 16,1tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem Filip326,

Zdravím vás, Mám Octavii 3 2.0 TDI a chci se zeptat jestli nevíte kde sehnat sadu na upgrade brzd na větší alespoň jak má RSko. Nebo co vše je k tomu potřeba? Kola mám 18tky a na léto 19tky takže by se to tam vešlo. Dikec

• Pozitivní
      • Díky
    • 22 odpovědí
    • 14,1tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem stifmajsta,

Ahoj, mám problém s hucenim na zadní nápravě. Huci už cca 4tis km. Měl sem podezření na pravé zadní ložisko, to sem dnes vyměnil a hluk furt stejný. Největší hluk je při 110kmh, huci s plynem i bez plynu. Zajímavé je ze když to rozjedu a zatáhnout ruční brzdu na první zub, hučení přestane. Brzdové kotouče jsou nové. Když vyndam pojistku haldex a funguje jen přední náhon, auto huci furt stejně. Ložisko na druhé straně to nejspíš není, huci furt stejně i v zatáčkách. O3 110kw 2016 170tis nájezd. Nemáte někdo podobnou zkušenost s tímto typem hučení ? Muže hucet diferenciál, když je pojistka na haldex vytáhla ? Auto huci Ikdyz jedu na neutrál.Děkuji za případně odpovědi.

17. Zahájeno uživatelem MichalRr,

Ahoj, Už asi měsíc mi šíleně vrže přední náprava. Vetšinou je to při přejetí větší nerovnosti jako reterdér či hrboly v zatáčce. Odhaduju, že to jde z pravé strany (ramena). Máte někdo podobnou zkušenost, nebo je to jen u mého pátečního vozu? Díky

18. Zahájeno uživatelem DavidZr,

Škoda Octavia III rv. 2017 2.0 TDI 110 kW Ahoj všem, měl bych otázku ohledně vlnění auta ze strany na stranu. Když jedu do mírného kopce, tak je to cítit úplně nejvíc. Jedná se o to, že když přidám plyn a na tachometru je cca 60-80 km/h tak auto začne házet ze strany na stranu v přední části vozu, do volantu nic nehází ani volant neklepe. Kola jsou vyvážené, pneu nové, uložení převodovky (silentblok) nový.

19. Zahájeno uživatelem McMatej,

Taky se vám někomu povedlo ztratit adaptér na bezpečnostní šroub? Mně jo. 🙂 Myslel jsem, že ho budou mít v každém pneuservisu, ale (zatím) docela problém. Jak jsem nakonec dopadli?

• 7 odpovědí
    • 921 zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem Laci Laci,

Ahoj Skodaci. Viem ze tema s podobnym problemom sa uy preberala, ale nedopatral som sa ku nicomu pouzitelnemu. Zacinam byt zufaly, mam Oktaviu 3 kombi, 2.0TDI 6st DSG 2017(este nema delene svetla), najazdene okolo 50tis km. Autom pri rychlosti 60km/h zachveje. Potom to prestane a pri rychlosti 80-85-87 km/h trasie celym autom. nie nejak extremne silno, ale trasie a uz ked si uvedomim kolko penazi stalo auto, pneu, disky, vyzuvanie, prezuvanie, vyvazovanie, hore, dole....tak som zufaly. Triaslo na letnych diskoch-premerane, rovne, vsetko ok. ze zle pneu - vymena za uplne nove pneu - TRIASLO DALEJ Trasie na zimnych pneu - premerane, ro…

21. Zahájeno uživatelem MONETO,

Ahoj všem, Delší dobu za jízdy poslouchám nerovnoměrný / přerušované hučení bez vibrací. Slyšet to jde od 100km/h až po 120km/h. nejvíce cca u 106km/h. Zní to jak když se otáčí kolo (hu,hu,hu) v pravidelné periodě (Když člověk zrychlí nebo zpomalí, perioda se změní). Přijde mi že po zatočení doleva se zvuk lehce změní, doprava se zvuk lehce ztlumí. To se mi ovšem může zdát když se na to furt soustředím)í (viz. https://youtube.com/shorts/yvNObskCR0c?feature=share jde slyšet ze začátku videa) Na tuto sezónu mám nové pne, takže byly vyvážené. Řešil někdo podobný problém ? Nebo nemá někdo tipy co by to mohlo být ? Napadají mě zadní brzdy ("br…

22. Ahoj všem, mám octavii III 2.0 TDI 110kw a chtěl bych se zeptat jestli neměl tady někdo podobný problém, při prudším bržděním je slyšet že zadní nápravě rana jako kdyby mi tam házel někdo pytel brambor do kufru. Stačí se jen trochu rozjet a rychle pribrzdit a hned je to slyšet, že by sjete destičky? Díky moc.

• 8 odpovědí
    • 4,8tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem miso3250,

Dobry den..Vcera mi odpadol aky plech co sa nachadza za brzdovym kotucom. Chcem sa opytat ci mozem s tym este jazdit kedze som v zahranici...tak cca 500 km? a este jedna otazka: aku ma vlastne funkciu ten plech....som lail co sa tyka aut...dakujem za odpoved

• Pozitivní
      • Líbí se mi
    • 21 odpovědí
    • 8,7tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem ondrykp,

Dobrý den, poradí mi prosím někdo jak zjistím správný typ/velikost kotoučů a destiček na můj vůz? Vin: TMBJJ9NE2J0083930 Děkuji moc

25. Zahájeno uživatelem statik_08,

Zdravím ve spolek, chtěl bych se zeptat zdejších kolegů na zkušenosti s používáním ocelových sněhových řetězů na originálních discích Škoda Denom R17? Jedná se mi o to, zda se můžou poškodit od nasazených řetězů při běžné jízdě. Řetězy používám spíše výjimečně, kde už to zimní pneu nepoberou a na plecháčích mě to nikdy netrápilo.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.