Minulý týden jsem byl svědkem, jak bezstarostný život majitelé elektroaut a hybridů mají.
Na parkoviště u supermarketu přijel starší pár s hybridním Kodiaqem a marně se snažili aut nabít.
Bylo tam v rozích několik různých nabíječek a stejně odjížděli s prázdnou baterkou.
Jedna byla mimo provoz, jinde už se nabíjelo další auto a u třetí jim zase nešlo zaplatit.
Bylo mi jich docela líto. Ještě že to byl jen hybrid a mohli na ten neekologický spalovací motor odjet.
I přes to, jak intuitivní a jednoduché to má být, realita je asi trochu jinde. Pro mě ještě na dlouho ne. 🤔
Třeba je to cíl euroekohujerů.
Všechno je to uměle vytvořené a poháněné zbožnými přáními bez ohledu na realitu. A tak to taky dopadá a dopadne. Přesně podle legendárního konstatování "Mysleli jsem to dobře, ale dopadlo to jako vyždycky"....
Spousta lidí si na střechu baráku dala FVE, ale od té doby, co je FVE a obnovitelné zdroje nepřítel přenosové soustavy a profit z prodeje elektřiny nulový, auta se spalovacími motory jsou uměle zdražovány, že cena elektřina spalovák se pomalu stírá, prostě podlehla tlaku zelených, duševně ne zcela zdravých a od reality a problémů obyčejných lidí odtržených existencí a šla do toho. Jsem jeden z nich, v mém okolí mám dva podobně postižené, kteří od jara pořidíli elektrowagen pro soukromé použití. Od jara do podzimu si budu sosat elektřinu ze střechy a za pár let, až greenmagoři zavedou uhlíkovou daň pro domácnosti, budou elektroprskoletisti jediní, kdo si budou moci dovolit jezdit (tedy v létě, když budou mít čím dobíjet). V zimě nikdo jezdit nebude a ušetří se za údržbu silnic ... 😀
Nevím, možná se blbě dívám, ale tady ta verze databáze, dle toho odkazu, je určená pro Enyaq, nebo ID.4 apod... Karoq bych spíš hledal pod MQB3_OI... Ale nevím, pokud tito funguje.... A tam jsou fakt obsaženy loga i všech českých stanic? V mém okolí mně to nepřiřazuje logo jen u Radia Krokodýl...
No co, potřebují také mít co nejvíc registrací, aby neplatili příliš vysoké flotilové pokuty za CO2? Možná by byla také zajímavá statistika, kolik % z prodejů je na firmy a kolik na soukromé osoby.