Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Motor

Vše o motoru, převodovém ústrojí a výfucích, poruchy, úpravy

1. Zahájeno uživatelem ski1961,

Přátelé, vzhledem k tomu, že jsem neobjevil v sekci F3 žádné podobné téma, ale v mnoha jiných podobných se často debata stočí tímto směrem a všichni víte, že admin nemá rád, když se debata dostane jinam, než o čem je založené téma a plně s ním souhlasím, tak jsem si dovolil založit toto vlákno. Můžete sem psát Vaše zkušenosti, které s tímto máte. Jaké ceny oleje si účtují v servisech, které jste navštívili nebo naopak, protože ceny v jednotlivých AS jsou dost rozdílné, jaké servisy nemají s vlastním olejem problém, protože je jich čím dál méně apod. Začnu sám s tím, že vlastní olej zatím berou ve firmě OKIM ( Louny,Lovosice a Ústí n.Labem ) o…

2. Zahájeno uživatelem tora,

Zdravím, Kde Vám prosím zabírá spojka u 1.0TSI 81 kW FIII FL? U mé zánovní - 10t km najeto je to v horní polovině dráhy pedálu. (Přesněji v horní čtvrtině chodu dráhy pedálu). Je to tak normální? Nic neprokluzuje, vše ok. Srovnání nemám, protože jsem auto již takhle dostal.

• Díky
    • 1 odpověď
    • 4,8tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem Harros01,

Ahoj, zajímá mě, zda níže popsané chování také pozorujete a nebo zda bych jej měl řešit. 1. Při přeřazení z 1 na 2 a z 2 na 3 a zahřáté převodovce slyším klepnutí asi z převodovky, to jsem tady myslím už četl, je to ok? Při stáhnutém okně a mezi domy je to slušný koncert. A to řadím slušně s ohledem k technice. 2. Při jízdě po městě 15min a delší při pomalém pouštění spojky cítím křupání od spojky v pedálu, nic extra výrazného, ale cítit to v pedálu je. Když motor neběží, nedělá to. 3. Když stáhnu okno a jedu třeba na dvojku a středně sešlálnu plyn, rachtá to jak kdybych tahal za sebou plechovky, to je asi taky normální podle toho, co jsem tu někde č…

4. Zahájeno uživatelem mastibruch,

Ahoj, máte nekdo zkušenosti u FIII s výměnou převodovky u 66kW z 5. stupnove na 6. stupen? A je to vubec fyzicky možné? Počítám ze je potřeba: prevodovka, poloosy, startér Ještě něco?

5. Zahájeno uživatelem bobek,

Zdravím všechny. Jak jste na tom při rozjezdu se zvukem od spojky. Mě při rozjezdu do kopce nebo rychlejším rozjezdu auto vydá takový hučivý zvuk. Jak pustím spojku uplně tak ok. To je zvuk který jsem naposledy slyšel u otcovi felicii a ta měla najeto 250tis. Já mám ted najeto 3,5tis. Osobně se mi nechce věřit při takovém nájezdu,že by ložisko spojky nebo něco podobného mohlo umřít,ale asi se dnes nedá ničemu divit :-)

6. Zahájeno uživatelem Baryy,

Zdravím, někdy v lednu jsem byl v autorizáku se špatným řazením. Špatně se mi řadila jednička při rozjezdu, buďto jsem ji tam musel natlačit, nebo vyšlápnout spojku a pk tam vlezla. Podobné jsem to měl i se dvojkou. Vše mi zkontrolovali, olej byl prý ok a seřídili mi řazení. Od začátku týdne mám ale stejný problém, včera to bylo nejhorší. První věc byla, že jsem zacouval na parkovaní a zpátečka mi už nešla vyřadit, musel jsem několikrát sešlápnout a pak vylezla. Vzápětí na to jsem zkusil řazení jednotlivých stupnů, na čež jednička, dvojka šly špatně a čtyřka až po několika vyřazeních a sešlápnutích. Dojel jsem domu a řazení bylo úplně v pohodě. Akorát dnes…

7. Zahájeno uživatelem Kuban3c,

Ahojte, aj Vam robi take tupé buchnutie pri zaradení 2st. z 1st., pri kazdom takom zaradení ako keby nieco buchlo mam to dat reklamovať alebo je to normalne... a dalsia vec niekedy ked davam spiatočku tak ako keby cez zuby, nieje to stale ale stava sa to viac krat do dna... Motor 1.0 81kw 6q. Km 6500 dakujem

• 0 odpovědí
    • 5,9tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Mondi,

Ahoj mám novou F3 1.2 TSI 66kw mám na ní najeto přibližně 760 km. Včera když jsem přijel domu a zaparkoval v garáži, sešlápl spojku vypnul motor a při puštění spojky, kdy bylo ticho se ozvalo jakoby cvaknutí/škvíknutí zespoda auta, když jsem znova nastartoval nepřišlo mi, že by to dělalo ale při vypnutém motoru se tento zvuk ozývá kdykoliv sešlápnu spojku, chtěl jsem se optat jestli je to normální nebo se někdo s tímto už setkal ? Dík moc za každou odpověď.

• 10 odpovědí
    • 16,9tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem vaci13,

Ahoj, přemýšlím o pořízení Fabie Combi (Trumf) a zaregistroval jsem zprávu o budoucím nahrazení motoru 1.2 TSI za tříválec 1.0 TSI. Moje otázka zní – je lepší pospíšit a například během března/dubna koupit 1.2 TSI (66 kW), i když jsem ji původně chtěl objednávat až někdy v červnu, nebo raději počkat na 1.0 TSI, kde jsem četl, že by měla dorazit někdy během přelomu května/června? Co se týká mého ročního nájezdu, měl by být okolo 10 až 15 tisíc km. Prostě hledáme nové cenově atraktivní auto pro mladou rodinu a Fabie se nám líbí. Taková podotázka pak zní, jak je na tom 1.2 TSI (případně klidně i v porovnání s 1.0 TSI, i když chápu, že těžko, když je …

10. Zdravím. Máme čerstvě FIII 2016, 1.0MPI 44kw, naj 29tis. Už se mi to stalo jednou a dnes jsem vypozoroval: Rozjedu se po rovince, či mírného kopce cca 100km/h nechám auto plachtit, pak při zařazení 5 stupně z neutrálu jde převodovka přes zuby. Nejsem si jistý, jestli je to pokaždé, ale soustředil jsem se a spojku při testu vyšlápl až o podlahu a bylo to tam také. Nevíte o nějaké technické radě, zda to někde někdo už neřešil, nebo někdo z vás?

11. Zahájeno uživatelem Oliver123456,

Dobrý deň chcem sa opýtať a poradiť mám fabiu 3 generácie z motorom 1.0 tsi 81kw niečo klepe z prevodovky počuť to v interiéri a keď zatlačím spojku tak je ticho roby to keď je studený a keď je neutrál a trosku pohnete z pákou tak to prestane a keď ju pustite tak zase no riešim to priamo zo škodovkou no tí mi povedali ze nič nepočujú no keď idem každé ráno do roboty strašný klepot som s toho na nervy ďakujem za odpovede

12. Zahájeno uživatelem hlr,

Jak se radi zpatecka u 5stupnovych prevodovek motoru 1.0 MPI a TSI? Je to stejne, jak u 6stupnovych, tedy zamacknout a zaradit jednicku? Nebo se radi zpatecka jako sesty rychlostni stupen?

13. Zahájeno uživatelem DušanV,

Pánové můžete mi někdo objasnit co je to za motor 1.6 MPI 66 kW nebo 1.6 MPI 81 kW, jehož technické údaje jsou uvedeny v Návodu k obsluze Škody Fabia od 7/2018 a to na straně 243 a 244 ??? Myslel jsem si, že o Škodovkách, konkrétně o Fabiích toho vím dosti, ale o novém čtyřválcovém benzínovém motoru 1.6 do Fabie tedy nevím vůbec nic !!!! Návod jsem si stáhl na oficielním webu Škodovky : https://ws.skoda-auto.com/OwnersManualService/Data/cz/Fabia_NJ/07-2018/Manual/Fabia/A06_Fabia_OwnersManual.pdf?_ga=2.175495978.921318752.1539605456-cb3f8424-9f88-45a1-8723-ce07e0a7dfe5

14. Zahájeno uživatelem camarena,

Ahoj Takto sa mi odrel tapacir pod kapotou, vyzera to dost skaredo, mate to niekto tak isto? nechapem tomu, to ako motor tak vysoko vyskocil az odrel kapotu? Ani neviem od coho konkretne, ale vyzera to na tu merku oleja. Mate to tak isto? Motor 1.2 TSI

• Líbí se mi
      • Pozitivní
    • 9 odpovědí
    • 6,9tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem Argopizmak,

Zdravým chlapi. Vlastním novú škodu fábiu kombi 1,2 tsi 81kw od októbra 2016. Posledný obdobie som začal pozorovať že po jemnom stlačený plynového pedálu sa prakticky nič nedeje, otáčky nestúpajú mám pocit akoby plynový pedál mal zo začiatku nejaké hluché miesto a až po jeho prekonaný začal reagovať a všetko funguje tak ako má. Je to pre mňa dosť otravné. Preto by som sa chcel opýtať či niečo podobného registrujete aj na svojich autách? Viem že sa tu aj riešili zasekávajúce plynové pedále ale toto nie je môj prípad lebo chod pedálu je hladký. Vďaka za všetky reakcie.

• Líbí se mi
    • 13 odpovědí
    • 20,4tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem BigSam72,

Zdravím, plánuje škodovka v dohledné době nahradit ten 3hrnkovej rádobymotor něčím normálním ? Přiznám se že jsem spokojeným uživatelem několika vozů škoda, OI 1.8T/20ventil, pak Superb II a přemjšlel jsem že ženě koupím za dosluhující mazdu 6 fóbii ale prostě s tím motorem 1.0TSI je to promě stopka. Takže si říkám jestli počkám tak maximálně rok a nebo se poohlédnu jinde. Máte někdo nějaké info ?

17. Zahájeno uživatelem HWSpeedy,

Zdravím, na jedné nové Fabii III 1.4 TDi 66kW píská/hučí palivové čerpadlo. Kolega říkal, že to je slyšet venku i za jízdy uvnitř. V servisu mu řekli že to prý některé kusy dělají. Moc se mně toto vyjádření nezdá. Co vy na to?

• 3 odpovědi
    • 10,2tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem moralles,

vzdycky sem si rikal, ze to se mi nemuze stat, ale pokud mate sikovnou pritelkyni, ktera mysli na blbosti, tak klidne nacerpa naftu do benzinu, i kdyz je sirsi pistole. pak s tim jeste v pohode odjede ze zizkova na smichov (cca 10km) za kamoskou samozrejme nepozoruje zadne zhorsene jizdni vlastnosti... pak vam zavola ze nejde nastartovat a vy tusite pruser.... takze to sem pisu jako zkusenost, ktera muze nejakemu "stastlivci" treba pomoci. 1. odtah - pokud mate u havarijka zdarma (ja mam kooperativa havarijko) zavolate 1224 a domluvite se na odvozu auta do servisu. 100km je gratis 2. servis - Autokomplex Mensik Karlin - prij…

• 10 odpovědí
    • 10,8tis zobrazení
  19. Fabia III hatchback DSG od 10/2016. Jazdi na nej 99% manzelka po meste. Najazdene ~ 5400km. Problem zacal v rezime S. Pri dobrzdovani ku krizovatke pocut pri radeni nadol skripot. Problem sa prejavuje nahodne a aj intenzita skripotu je rozna. Nastava napr. ak je S4 alebo S3, prichadzate ku krizovatke, zvolna zacnete brzdit, zrazu skripot. Zvuk tazko opisatelny ale nieco ako keby ste prechadzali po kovovom hrebeni, resp. ak to prirovnam k manualu, tak chcete preradit a nestlacite spojku, pocujete skripot ozubenych koliesok, celym autom zatrasie. Pri radeni nahor auto preraduje bez problemov bez skripotu v D aj S rezime. Uz…

• Negativní
    • 4 odpovědi
    • 6,2tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem Roman Bakic,

Pri prejazde retarderu sa mi ozve kovové hrkotanie z prednej brzdy pri zosliapnutej brzdy je ticho. Fabia 3 ma najazdených 6000km, brzdy sú fn3 nevie niekto poradiť kde je problem. Odoslané z SM-G930F pomocou Tapatalku

21. Zahájeno uživatelem Duuch,

Ahoj, narazil jsem u své FIII na takovou záludnou věc, parkuji v kopci a na zpátečku, pro jistotu ještě zatahuji ručku. Dnes jsem ale chtěl zaparkovat bez ručky a auto začalo poskakovat dozadu, myslíte že se jedná o závadu nebo normální? Mám 81 kw, 2500 najeto..

• 27 odpovědí
    • 14,7tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem epo,

Ahoj. Jak jsem o víkendu měnil žárovky, tak jsem se taky díval mj. na stav chladící kapaliny. Překvapilo mě, že je hladina na spodní rysce, resp. možná skoro nějaký milimetr pod ní. Při předávce jí tam bylo něco mezi ryskami. Auto má necelého půl roku a najeto jenom kolem 5300km. Myslíte, že je to důvod k panice a návštěvě servisu nebo se to jen někde vcuclo a jestli to nebude dál klesat tak OK? Motor se zatím nepřehřívá a určitě to budu sledovat. Každopádně bych to nerad někde v půli cesty uvařil... :-(

23. Zahájeno uživatelem Krejdy,

Ahoj, chtěl jsem se zeptat jestli, už jste někdo slyšel něco podobného od prodejce? Nebo jestli o tom někdo nevíte něco více, případně to vyvrátit. U prodejce mi bylo řečeno, že nová auta mají elektronicky omezený výkon na 70% a jezděním se automaticky "otevírají" na 100%. Prej kvůli zajíždění atd. Díky za odpovědi a reakce.

• Pozitivní
    • 13 odpovědí
    • 8,4tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.