Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Audio, Infotainment, Konektivita

1. Zahájeno uživatelem Tragedie_v_JZD,

Zdravím, bohužel to nemám možnost vyzkoušet, tak vyzkouším touto cestou - vejde se do boxu pro bezdrátové nabíjení v O4 Iphone Max? ideálně tedy 12ka... nicméně i info o 11 stačí (12 je jen nepatrně větší). Díky

• 11 odpovědí
    • 4,3tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem auto,

Dobrý den všem, nevíte jak deaktivovat u radia Swing v Octavii 4 automaticky "vyskakující lištu" z pravé strany displeje s velkým logem stanice rádia a nechat na obrazovce pouze předvolené stanice? Děkuji

3. Zahájeno uživatelem Sunjata,

Zdravím, potřeboval bych radu stran nemožnosti spuštění hudby z USB. Skladby se načtou, seznam je možné zobrazit/procházet, ale nelze spustit přehrávání, po kliku na skladbu či play žádná reakce. Stále zobrazuje na displayi kokpitu "v budíku" načítání zdroje...a občas se objeví i přímo na infotainmentu načítání... Zkoušeny různé flash, více adresářů/jeden adresář, výsledek totožný. Řešení aktualizace softwaru vozu? PS: Infotainment SWING 8", modelový rok 2021.

• 3 odpovědi
    • 3,3tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem Emil-Z,

Zajímalo by mne, jaká je kvalita zvuku audiosystému nové Octavie. Předchozí model (s Amundsenem MIB2) hrál dost dobře. Po faceliftu přišlo drobné, ale rozpoznatelné zhoršení (zejména horší basy). Někdo nějaká zkušenost s kvalitou zvuku O IV?

5. Škoda Octavia 4 - odpojení telefonu od bluetooth handfree vozu při vytočení hovoru. Po opakovaném pokusu znovupřipojení telefonu se situace opakuje. Pokud netelefonuji, bluetooth spojení funguje hodiny bez přerušení. Po restartu telefonu se již výpadky po vytočení hovoru neopakují, do doby dalšího vystoupení z auta. Telefon: Huawei P30 lite, infotainment v autě: Hardware: H56, Software: 1803. Tušíte někdo co s tím?

6. Zahájeno uživatelem jakas,

Mám u Columbusu problém se seznamem hovorů telefonu. Seznam se načte, ale jsou vidět pouze telefonní čísla, ale nepřiřadí se k nim jmena ze seznamu. Přitom seznam je naimportován v pořádku a při vyhledávání kontaktu se jméno zobrazuje správně. Také k příchozímu hovoru se nepřiřadí jméno přesto, že je v naimportovaných kontaktech. Jediná jména, která jsou v seznamu hovorů zobrazena, je 6 oblíbených. Nějak nemůžu přijít na to, čím to je :-) Děkuji za každou radu.

• Líbí se mi
      • Pozitivní
    • 35 odpovědí
    • 10,9tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem palo173,

Zdravím, viete mi prosim niekto poradiť, ako napojiť v Octavii 4 kameru 70mai spolu s 4G kitom, ale tak, aby kamera bola zapojena do USB-C do spatneho zrkadla a zaroven aby som vedel k tomu napojit 4G kit pre stale napajanie do poistkovej skrinky. Nechcem tahat nanovo kabel od kamery, ked tam uz napajanie v spatnom zrkadle existuje, ale ako to potom prepojit aj so stalym napajanim 4G kitu? Kamera: 70mai Dashcam Omni X200 so súpravou 4G Hardwire Kit UP04 Dakujem

8. Ahoj Všem, řeším velmi specifický, otravný problém a vzhledem k tomu, že jsem prohledal snad celý internet a našel jsem jen jednoho člověka, který na zahraničním fóru řešil podobnou věc na 2020 Superbu, mne napadlo, že se zkusím poptat zde, zda-li někdo neřešil to samé. Před několika dny jsem převzal novou Octavii IV ve Sportline se systémem Bolero. Canton nemám. Při poslechu hudby z jakéhokoliv zdroje, (používám primárně Carplay), se mi vždy podaří zvýšit hlasitost pouze na úroveň zhruba poloviny volume baru, dál hlasitost už zvyšovat nejde. Resp. volume bar se zvyšuje, ale na aktuální hlasitosti se to vůbec neprojevuje. Navíc tento jev provází bizarní zvukov…

9. Zahájeno uživatelem dettektorr,

Ahoj kolegové, rád bych se vás zeptal, jak řešíte ovládání aktivních hovorů z volantu. Mám MY 23 Bolero bez navigace, výbava style plus, virtual cockpit. Když mi přichází hovor, nebo ho aktivně vytáčím (je jedno zda hlasem nebo volbou přes infotainment anebo ho vytočím přímo na mobilním telefonu) vidím tento hovor v pravé části budíků a mohu ho přijmout, zavěsit, ignorovat to vše do doby, než se hovor spojí s druhou stranou. Jakmile dojde ke spojení hovoru, tato možnost zmizí a nadále již aktivní hovor nemohu nijak ovládat tlačítk na volantu a to ani v případě, že mám v budících navolenu levou nebo pravou část jako Telefon. Prostě akti…

10. Zahájeno uživatelem cossie,

Dobrý deň, potreboval by som poradiť , kúpil som cez infotainment rozpoznávanie dopravných značiek. V assistentoch som ju zapol ale na displeji mi nič neukazuje . Mám Bolero Ďakujem

11. Zahájeno uživatelem Juraj Tóth,

Prosím vás, vie mi niekto poradiť ako si pustím mp3 albumy z USB c portu? Kupoval som do nového auta kvôli tomu kľúč s ubs c a nejde prehrať nič...

12. Zahájeno uživatelem FishCz,

Ahoj, mam uplne hloupy dotaz, ale nemuzu na nej najit odpoved. kde/jak se nastavi infotainment tak, aby se automaticky zapinal s nastartovanim vozidla? Mam Octavii IV Ambition + tech packet tj Swing jestli se nepletu. Chova se to tak, ze jednou se zapne sam a rovnou naskoci i carplay a waze - to chci. Pak pri nekolika dalsich jizdach naskoci jen hodiny a musim zapnout rucne. Jindy se sice zapne, ale musim rucne pripojit telefon v menu carplay abych se dostal k navigaci. atp porad dokola. Je to velmi otravne a rad bych vedel jak to nastavit jednou pro vzdy tak jak ja chci. dekuji

• 3 odpovědi
    • 1,4tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem boban1108,

Mám Columbus. Android auto chodí perfektně a bezdrátově. Nicméně fungují pouze podporované aplikace. A já bych rád na displeji infotainmentu viděl i aplikace jiné, které Android auto nepodporuje. Třeba Smart Maps, ale i jiné. A proto má otázka: zprovoznil jste někdo Mirror Link? Tedy pouhopouhé zrcadlení displeje telefonu na displeji infotainmentu? Klidně i bez možnosti ovládání, jen zrcadlení a koukání.

14. Zahájeno uživatelem Škodov_KÁR,

Caute, toto sa na SK da kupit za 5€, mate k tomu niekto viac info? Ako funguju hlavne tie dopravne hlasenia? Je to zavisle od dalsich funkcii?

15. Zahájeno uživatelem Škodov_KÁR,

Aké máte skúsenosti s prehrievaním telefónu v bezdrôtovej nabíjačke? Mám Iphone v plastovom obale, nabíjanie je pomalé a navyše sa dosť prehrieva. Máte niekto skúsenosť s obalmi, ktoré sú na to vhodné?

16. Zahájeno uživatelem robinson25,

Zdravím, koupil jsem o4 ambition s ambition plus. ma otázka zní zda jde nějak dodatečně aktivovat bezdrátové CarPlay, nyní ho mám pouze přes kabel. diky, díky

• Pozitivní
    • 11 odpovědí
    • 7,9tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Škodov_KÁR,

Ospravedlňujem sa, ak je to otázka mimo, ale má to súvis so systémom O4. Dávnejšie som tu riešil, že kvôli smart hodinkám Huawei sa mi v aute nenačítajú kontakty z telefónu až pokým nedám tieto hodinky v telefóne odpojiť. Chcem sa spýtať, či má niekto kombináciu Iphone s hodinkami Garmin a načítanie kontaktov v aute funguje bez problémov. Mne teraz v režime Bluetooth kontakty neukáže, iba cez smartlink a tam mi zase nevyhovuje vyhľadávanie kontaktov, ďakujem.

• 0 odpovědí
    • 941 zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem ideal.bed6902,

Neřešil někdo následující situaci? můj telefon je připojený přes carplay, zrcadlím z něj např. navigaci spolujezdec chce poslouchat hudbu ze svého iphone, ideálně z app jako apple music/spotify, ne uložené mp3 nebo jiné soubory Jde to vůbec? Ve starších autech to řešil aux vstup do rádia:-)

19. Zahájeno uživatelem Pinacle,

Měl bych prosbu. Používá někdo aplikaci TIDAL a funguje mu bez problému? Pracovala dobře ale teď se zobrazí pouze menu, ale neukáže se žádná položka. Pokud spustím TIDAL na mobilu tak to hraje i v autě, ale je vidět jenom ta jedna skladba a zase nejde nic ovládat. Nevím zda se tak stalo po nějaké aktualizaci.

20. Zahájeno uživatelem Novas10,

Zdravim, dokaze mi prosím nekdo říct jak je to s carplay? Mam bezdratove připojeno. Jak je to prosim s datama? Je rozdil pokud mam navigaci pustenou na mobilu a nebo na infotainmentu? Prijde mi, ze co mam O4 tak spotreba dat je mnohem větší. Bere si neco jen samotne propojení? Diky všem za rady

21. Zahájeno uživatelem boban1108,

Columbus 10. Máte někdo nápad, jak zobrazit nadmořskou výšku? Vestavěná navigace to neumí (aspoň o tom nevím). Přes Android Auto to neumí ani Googlemaps, ani Mapy.cz (nevím jak Waze). Máte někdo třeba tip na apku, která to na mobilu zobrazuje a která pracuje i s Android auto?

• Líbí se mi
      • Pozitivní
      • Díky
    • 7 odpovědí
    • 4,1tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Rostislav,

Ahoj, mám nějaké "bolero" nebo nevím co, nemá to žádné čudlíky :-) jeden iPhone mám přes bezdrátový Carplay a druhý iPhone přes Bluetooth, Co se týká Carplay, funguje všechno jak má, ale telefon připojený přes Bluetooth nepřehrává muziku. Při spuštení odehraje vteřinu a zastaví se. Přehrávání funguje až tehdy, když telefon odpojím. Což jako nasere, protože nemůžu poslouchat nic ani když stojím někde na parkovišti. Tak už jsem si na to zvykl, JENŽE sem si půjčil auto z půjčovny (je tam ten nižší model "tabletu" s ovládacíma kolečkama a tam to funguje jak má, dokonce se mi během přehrávání v nabídce objeví příslušenství "auto", najednou jiný svět, na LCD vidím i náhled …

• 0 odpovědí
    • 1,1tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem tomas.jirmasek,

Dobrý den, prosím o radu, budou to už skoro 2 týdny, co jsem převzal novou Octavii IV a doposud se mi nepodařilo připojit telefon (Samsung Galaxy S20) k infotainmentu Bolero - respektive telefon se na pozadí nějak očividně připojí, jelikož příchozí hovor se na infotainmentu zobrazí a přes něj v pořádku proběhne, ale pokud zvolím v nabídce Telefon, zobrazí se mi informace, že žádné zařízení není připojené a ani v dostupných zařízeních nic není k výběru. Pokud na telefonu zapnu bluetooth, zobrazí se na infotainmentu informace ohledně párování včetně hesla - potvrdím párování na infotainmentu i na telefonu, ale v dostupných zařízeních se nic nezobrazí. Zkouš…

• Pozitivní
      • Díky
      • Líbí se mi
    • 38 odpovědí
    • 33,1tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem JoPro,

Vážení poraďte. Lze někde nastavit, aby na obrazovce Columbusu nebyly žádné ikony, mapy atd., ale třeba nějaký neutrální tmavý obrázek, který by nerušil. Třeba i s hodinami. Můžu to samozřejmě vypnout, ale to mi potom nehraje radio. Měl jsem půjčenou Kiu a tam to šlo. Tady ať hledám jak hledám, nic jsem nenašel.

• 0 odpovědí
    • 582 zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem iphonik4,

Ahoj všem, jsem nově hrdým majitelem Octavie RS v edici 120 let MS. Vozidlo by mělo mít všechny asitenty dostupné pro Octavii. A jedna věc mi vrtá hlavou. Netuší někdo, proč můj vůz ukazuje v zobrazení travel assist na VC pouze jeden pruh a provoz pouze v něm. Na internetu jsem našel fotky, kde je jich více a dokonce někomu ukazují i provoz v ostatních pruzích. Nevíte prosím, jak toto zobrazení zapnout? Viz fotky (můj vůz je první). V návodu jsem nic nenašel. Moje auto bylo vyrobeno koncem srpna 2022. Díky moc

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.