Pawouk Vloženo 21. leden 2014 Sdílet Vloženo 21. leden 2014 A jaký servisní interval tam máš? 1rok/15 000 km nebo proměnlivý až 2roky/30 000 km? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Panasonik13 Vloženo 21. leden 2014 Sdílet Vloženo 21. leden 2014 to se zjištuje kde? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 21. leden 2014 Sdílet Vloženo 21. leden 2014 Třeba v servisní knížce (nevím tedy jakou máš, jestli vůbec nějakou) - je tam kód (např. QG2) v datovém štítku na první straně. Nebo v autě na palubním počítači - najdeš tam, kolik km, nebo dní ti zbývá do servisu/výměny oleje - postup najdeš v manuálu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Panasonik13 Vloženo 21. leden 2014 Sdílet Vloženo 21. leden 2014 no když jsem to daval po koupeni do neautorozovaneho servisu v 17000km a ted mam 22000km a do servisu mě zbiva 15500 km tak asi ten delši ale ješte je problem že mam namontovane tažni a ne autorizovanim servisem je to problem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 21. leden 2014 Sdílet Vloženo 21. leden 2014 Ne, dojed na prohlidku, mas urco prodlouzenej interval bude to v poradku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Panasonik13 Vloženo 21. leden 2014 Sdílet Vloženo 21. leden 2014 to tažny nevadi když to nemontovoval autorizovanej servis?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 21. leden 2014 Sdílet Vloženo 21. leden 2014 Vubec ne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Panasonik13 Vloženo 21. leden 2014 Sdílet Vloženo 21. leden 2014 ok skusim to zachranit no dikec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hansHK Vloženo 21. leden 2014 Sdílet Vloženo 21. leden 2014 Jinak já osobně bych Ti doporučil pro klid nechat vyměnit i ten napínák. Já to udělal po doporučení servisem v podobném nájezdu km jako máš teď Ty. Nestojí to ranec a než se pak dohadovat ze ŠA, tak tohle beru jako maximum co jsem pro to mohl udělat. I přes některé negativní názory nedám na tenhle motor dopustit a neměnil bych. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Panasonik13 Vloženo 21. leden 2014 Sdílet Vloženo 21. leden 2014 tak ono to stoji kolem 10000Kč ne? ja jen ted musim podchitit viplněni te servisky a jezdit pravidelně do autorizovaneho servisu abych měl jistotu kdiby se to stalo nake te domluvi popřipadě zaruky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Austin Vloženo 21. leden 2014 Sdílet Vloženo 21. leden 2014 Od kterého data cca. se montuje napínák "K" ? Mám auto vyrobené v dubnu 2011 (1,8 DSG) a najeto asi 82tkm. Po nastartování 15s probíhá něco, co mi na klidu nepřidává, ale po minutě je to celkem uklidněné a není problém. Servis říká ještě se to nerozskočilo, není co řešit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 21. leden 2014 Sdílet Vloženo 21. leden 2014 (editace) 2012,takže ho nemáš předpokládám,že autorizák říká že je to ok, tak to neznamená nic... Editováno: 21. leden 2014, autor: kokta7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Panasonik13 Vloženo 22. leden 2014 Sdílet Vloženo 22. leden 2014 dnes jsem byl v autorizovanem servise řekli my že mě napinak bez problemu viměni a snim cele rozvodovou sadu cena je kolem 10 000 kč pak budu myt zaruku na 2 roky na material ale po 2 letech kdiž my to skoči zase tak už si vše budu cvakat ze svehe jelikoš mam auto stare 4 roky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 22. leden 2014 Sdílet Vloženo 22. leden 2014 Tak ten posledni typ uz by preskocit nemel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Panasonik13 Vloženo 22. leden 2014 Sdílet Vloženo 22. leden 2014 snad ne ale neměnijou jen napinak ale cele rozvody Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hansHK Vloženo 22. leden 2014 Sdílet Vloženo 22. leden 2014 No otázkou je zda v takto malém nájezdu je skutečně nutné měnit celou sadu. Kdybys měl najeto třeba alespoň 50tkm, tak to ano, ale takhle nevím.V mém případě byl měněn pouze napínák a kryt rozvodů. Nebylo to na mou žádost a bylo to rozhodnutí servisu. Po výměně mi bylo řečeno, že na novém typu k poškození aretace nemůže konstrukčně dojít. Ale to ukáže čas a zkušenosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Panasonik13 Vloženo 22. leden 2014 Sdílet Vloženo 22. leden 2014 jak řikaš jelikoš mě to bude dělat kamoš pač mě autorizovanej servis nic navic neda a kulacni už nemužu požadovat tak se kouknem jak to bude vipadat a podle toho to obědname Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaBrno Vloženo 22. leden 2014 Sdílet Vloženo 22. leden 2014 panasoniku, vim, že to sem nepatří, ale tvuj psany projev je naprosto strašný... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 22. leden 2014 Sdílet Vloženo 22. leden 2014 Kdybys to tady pořádně četl, tak by ses dočetl, že Panasonik je cizinec. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Panasonik13 Vloženo 22. leden 2014 Sdílet Vloženo 22. leden 2014 bože tak pardon lip česky to nejde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hansHK Vloženo 22. leden 2014 Sdílet Vloženo 22. leden 2014 (editace) neřeš to Editováno: 22. leden 2014, autor: hansHK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radim1234 Vloženo 23. leden 2014 Sdílet Vloženo 23. leden 2014 čeština je složitější než "rozvedený Yeti"....mně arabi píšou "dobyr din" úplně normálně...mimochodem, jak píše a říká Jára , původně vyjadřovalo oboupohlavnost tohoto stvoření slovo JáTy, které potom Angličané zkomolili na Yeti.....tím ovšem nechci říci, že kvalita mladoboleslavského rozvodového mechanismu je bůhvíjak skvělá, patřilo by se vymlátit jim ten "řeťaz" z hlavy...nejlépe řemenem. Zajímavé je (už jsme to tu s Pawoukem kdysi řešili), že řetěz v erese je v pohodě a přitom jako ND je levnější než v 1,4 který mě přivádí k šílenství. Koupil bych si Teslu, ale zase se mi nechce být "papežštější než papež" za dvě mega nebo co to stojí....naftu nechci, automat už vůbec ne a musím to už brzo objednat a furt nevím co.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 23. leden 2014 Sdílet Vloženo 23. leden 2014 právě že i člověk ze škodovky co viděl statistiky, tak ta 2.0 TSI v RS oktavii je málo poruchová... tak si vem G7 nebo seata s 1.8 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 23. leden 2014 Sdílet Vloženo 23. leden 2014 Na tom je zajímavé to, že jak 1.8 TSi, tak 2.0 TSI vychází ze společného základu a když se podívám do Etky, tak rozvody jou naprosto totožné (stejné napínáky, stejné řetězy)... Rozumí tomu někdo? Ale přece jen jsem tam objevil jednu zajímavost, se kterou jsem se zatím ještě nesetkal. V Etce u dílů, které se již nevyrábí bývá poznámka, že je " Vyběhlý z výroby dne XY.XY.XYZT, použít náhradu." Ovšem u napínáků 1.8/2.0 TSI je to vystupňováno "Vyběhlý z výroby dne XY.XY.XYZT. Tento díl se již nesmí používat, použijte prosím náhradu.", takže je vidět, že je to velký průšvih. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vw-futy Vloženo 23. leden 2014 Sdílet Vloženo 23. leden 2014 (editace) Nazdar, má niekto problém s únikom oleja po výmene napináku, príp. rozvodov?. Mne začalo tlačiť trochu cez ten spodný kryt, lebo ho pri výmene rozvodov nevymenili. Dal som to na záruku vymeniť, a začalo tlačiť cez spodný tlakový snímač. Ten sa vymenil a po 200km plasty zatečené, ale dosť a mokro je od tesnenia olejovej vane. Servis tvrdí že s vaňou sa nič nerobilo a pretesnia to bez problému. Vie niekto poradiť či sa niečo mohlo stať pri výmene rozvodov, lebo autom som od výmeny najazdil cca 12tkm ťah motora bez problému, otáčky nekolíšu, motor ide tichučko. Sú tam po výmene nejaké vyššie tlaky, keď olej tlačí?. Inak reťaz si crnkne niekedy na 2s pri studených štartoch ako aj so starým napinákom. ďakujem za každú radu. Editováno: 23. leden 2014, autor: vw-futy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.