Jan R. Vloženo 13. Květen 2021 Sdílet Vloženo 13. Květen 2021 Mě to moc nefunguje od začátku, ale on má TOP výbavu, já holotu, asi se SW asist. jízda je to přesné. F3 taky při 50 jela 47 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kacer1 Vloženo 13. Květen 2021 Sdílet Vloženo 13. Květen 2021 Tak pokud to bylo město - mimo město tak zákaz řízení papíry do čistírny, pokud na dálnici tak pokuta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 13. Květen 2021 Sdílet Vloženo 13. Květen 2021 před 7 hodinami, boban1108 napsal: Já mám zkušenosti, že auta hodně kecají. Ukazují více, než ve skutečnosti jedete (zatím prověřeno OIII, Renault Megane, Seat Toledo a VW Jetta). Dle mě je to úmysl, aby si lidi mysleli že jedou více, než je skutečnost. Důvodů je víc. Jedním z nich je např. i to, že pneumatika opotřebením mění svůj obvod. Pokud čistě teoreticky jedu na zcela nových pneumatikách a na vzorku sjetém o 0,5cm, tak je průměr kola hned o 1 cm rozdíl. Ukazatel rychlosti může ukazovat víc, ale nikdy ne méně. OIV už má indikaci rychlosti založenou na jiném způsobu výpočtu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
-MarťaS- Vloženo 13. Květen 2021 Sdílet Vloženo 13. Květen 2021 Já měl za to, že na to je nějaká euro norma, která říká, že tachometry musí přeměřovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 13. Květen 2021 Sdílet Vloženo 13. Květen 2021 Ne, žádná norma, že musí přeměrovat , není. Je samozřejmě dáno, že v žádném případě nesmí ukazovat, že jedeš pomaleji, než ve skutečnosti - a tímto se výrobci jistili a pokrývali tím malé odchylky. Nyní, když to mohou kalibrovat přes GPS, které je docela spolehlivé. ... tak začínají ukazovat reálnou rychlost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 13. Květen 2021 Sdílet Vloženo 13. Květen 2021 Rychloměry (tachometry) v automobilech nejsou stanovenými měřidly (na rozdíl od policejních rychloměrů), a proto ČMI neschvaluje jejich typ ani je prvotně a následně neověřuje. Od roku 1986 do roku 2004 platila česká technická norma ČSN 30 5103 Rychloměry automobilové. Technické požadavky a metody zkoušení. V této normě bylo uvedeno, že rychloměr (tachometr) ve vozidle nikdy nesmí ukazovat nižší rychlost, než je skutečná rychlost vozidla, ale může ukazovat rychlost až o 10 % větší. Pro nově vyráběná vozidla platí nyní předpis EHK č. 39, který má obdobné ustanovení; navíc je zde zvýšena horní tolerance údaje na 10% + 6 km/h (resp. + 4 km/h nebo + 8 km/h dle kategorie vozidla). To platí pro osobní vozidla. Pro vozidla, která musí být povinně vybavena tachografem, to však neplatí. Měření rychlosti pomocí tachografu může dle Nařízení komise ES č. 1360/2002 být i po ověření tachografu zatíženo symetrickou chybou ±6 km/h. Znamená to tedy, že u nákladních vozidel a u autobusů, které musí být povinně vybaveny ověřeným tachografem, může analogový i digitální tachograf ukazovat až o 6 km/h méně než je skutečná rychlost vozidla. A tímto debaty o přeměřování tachometrů a pokutách končím. 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitaras Vloženo 13. Květen 2021 Sdílet Vloženo 13. Květen 2021 Trochu jinak se k tomu staví EuroNCAP a proto: Tachometry nových aut ukazují stále přesněji. Pokud mají řádně nafoukaná kola správného rozměru, měly by zobrazovat rychlost bez odchylky. Je to nový požadavek nezávislé bezpečnostní organizace EuroNCAP, jejíž crashtesty mají velkou váhu. Původní tolerance deset procent oproti skutečné rychlosti plus čtyři kilometry v hodině u EuroNCAP padla, nově musí ukazovat tachometr přesně, jen pak může dostat vysoké bodové ohodnocení za bezpečnost. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dixik2 Vloženo 19. Květen 2021 Sdílet Vloženo 19. Květen 2021 Ceník MY 2022 bude zítra. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 19. Květen 2021 Sdílet Vloženo 19. Květen 2021 Tak o kolik OIV zdraží? Jinak od dealera Gerhard a Horejsek mám informaci, že nový ceník bude už dnes ve 21:00. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RDMBR Vloženo 19. Květen 2021 Sdílet Vloženo 19. Květen 2021 @Rapid1.0 tipuju tak o 10-15🤷🏻♂️ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
iphonik4 Vloženo 20. Květen 2021 Sdílet Vloženo 20. Květen 2021 Jaké jsou u RS prosím změny pro MY2022? Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 21. Květen 2021 Sdílet Vloženo 21. Květen 2021 Nový ceník Motorsport od 999, Sportline 752t Ceník od 21/5/2021 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
-Martin- Vloženo 21. Květen 2021 Sdílet Vloženo 21. Květen 2021 Ten motorsport pro diesel jsou teda jen černě lakované koncovky výfuku, ostatní jsou příplatkové položky. Pro benzín alespoň možná nějaký normální zvuk. To bych snad ani nebral jako jiný stupeň výbavy.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 21. Květen 2021 Sdílet Vloženo 21. Květen 2021 Zvuk je položka, která bude v budoucnu nejdražší. Chceš zvuk skutečného osmiválce ? Není problém, ale vytáhni pořádné love ! ..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakas Vloženo 21. Květen 2021 Sdílet Vloženo 21. Květen 2021 Podle nového ceníku nemá scout v nabídce benzínový motor. Zvláštní trend. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miseb Vloženo 22. Květen 2021 Sdílet Vloženo 22. Květen 2021 10 hours ago, jakas said: Podle nového ceníku nemá scout v nabídce benzínový motor. Zvláštní trend. a tiez podrazeli pakety, na slovensku o cca 7% Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dixik2 Vloženo 28. Květen 2021 Sdílet Vloženo 28. Květen 2021 ŠKODA OCTAVIA rozšiřuje nabídku, na český trh přichází poprvé v dynamicky laděné variantě Sportline - ŠKODA Storyboard (skoda-storyboard.com) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 31. Květen 2021 Sdílet Vloženo 31. Květen 2021 Netuší někdo, kdy bude spuštěn aktualizovaný konfigurátor s aktuálním MR? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miseb Vloženo 31. Květen 2021 Sdílet Vloženo 31. Květen 2021 Kedze uz 10 dni nefunguje konfigurator na slovenskej stranke, tak som dnes volal do skoda auto, tam mi povedali, ze by to mohlo ist od stvrtka. Divne, ze im to tolko trva... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dixik2 Vloženo 1. Červen 2021 Sdílet Vloženo 1. Červen 2021 Funkční konfigurátor MY 2022. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mics0d Vloženo 1. Červen 2021 Sdílet Vloženo 1. Červen 2021 (editace) No a změny pěkně k ničemu. S novým sportlinem zmizel ze stylu sportovní balíček za 15000. Takže otázka zda mi ještě teď objednájí moji konfiguraci ze starého MR. Se sportlinem jsem v tom o 70K více a hlavně nechápu absenci tazneho zařízení, ale příprava jde. Jde to od jednoho k pěti. Hlavně že tam nedají například mezipodlahu, ale blbosti vymýšlet budou. Editováno: 1. Červen 2021, autor: Mics0d Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rimsy2 Vloženo 1. Červen 2021 Sdílet Vloženo 1. Červen 2021 Paráda. Koukám na barvy - super. Na silnicích to bude pestřejší :) Na druhé straně za Octavii s plnou výbavou ceníkových 1,2mio? :) Jinými slovy dobře vybavenej novej Superb v 4x4 2L příští rok naceněj.. 1,5mio? To už bude krůček k slušně vybavené prémii.. :) Ale asi patří jinam.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miseb Vloženo 1. Červen 2021 Sdílet Vloženo 1. Červen 2021 auta budu zdrazovat, kedze je po nich velky dopyt, na SK su po uvolneni lockdownu sklady poloprázdne, zaujem o auta je velky, kedze nielen v SA je cakacka viac ako 4 mesiace, tak si dovolia aj taketo zdrazovanie. Ja uz som bol rozhodnuty na O4 combi, po novom cenniku isla cena mojej konfigurácie o 500e hore, uvidíme ked spustia vo stvrtok slovenský konfigurátor, co za vymysli tam budu. pomaly sa zacnem pokukovat po inej znacke Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 1. Červen 2021 Sdílet Vloženo 1. Červen 2021 To bude naživo moc hezké, ale ty peníze 900t bych za to nikdy nedal. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 1. Červen 2021 Sdílet Vloženo 1. Červen 2021 Koukám, že opět zdražili např. nezávislé topení, pokud se nepletu. Nově za 32900Kč. ŠA jede stále na úspěšné vlně, což je jenom dobře pro Čechy. Mě bohužel tyto nově nastolené ceny odradily. Ale to je můj problém a jsem si toho vědom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.