Přejít na obsah

Tlumiče


Neonik

Doporučené příspěvky

Dnes som sa tomu trošku venoval a pozerám že na moje auto je k dispozícií čo sa týka tlmiča normálnych značiek, buď KYB alebo Originál, (Pozeral som to na Škoda diely.sk) Pružiny sú buď Borsehung a Lesjöfors.. Originál pružinu isto nie, tá cena je šialená a výdrž fakt že nič moc. V mojom prípade rozmýšľam kombináciu tlmič KYB a ????? :D Jedine čo som našiel od Sachs na moje auto, je pružina, len na inej stránke (GAFA).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zrejme to budu muset resit taky .. 88 tisic a predni tlumice jsou  po postech pekne od oleje.  Dal bych tam originaly, ale docela me udivuje, ze po obecnych zkusenostech na jejich kvalitu po par tisicich, je tam nekdo opakovane chce. Za sebe muzu rict, ze  vytekly tlumice v 90 tisicich jsou u me docela prekvapenim, protoze takhle malo me zatim zadny nevydrzely. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozhodně bych originál nekupoval.

Vyndal jsem ven originální tlumiče ve 120K když vytekli, tlumič z fabriky vyrobil sachs. Dal jsem zase sachs a jsem spokojen za čtvrtinu ceny o proti originálu a sedí/tlumí lépe než vyteklé originály. Komfort horší než u originálu taky není.

Editováno: , autor: informator
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nakoniec som objednal tlmiče KYB, pružiny a prachovka + doraz Sachs, horne uloženie SKF (Škoda diely.sk). Dnes sa mi podarilo pekne vymeniť ľavú stranu, pôvodná pružina praskla asi kvôli poškodeniu laku, bola celá hrdzavá.

Ale k veci, pustil som sa aj do pravej strany, len skončil som pri povolovaní matice na tyčke stabilizátora, pár závitov prekrútil a nejde už ani bohovo. Vzdáva to aj ten tisíc hrán čo slúži proti prekrúcaniu. Máte nejaké finty ako demontovať tú maticu nejako inak? Či už len odrezať?

 

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U těch kostí se vyplatí zachránit původní matky. Pokud je teda už někdo někdy nevyměnil za obyčejné co bývají s novýma kostma. Úplně nejhorší když mají tu silonovou pojistku proti povolení. Pěkně ty staré projet závitníkem, pak jdou kdykoliv povolit. Třeba když je třeba měnit pružinu, nebo když ta nová kost nic nevydrží atd . 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

doporučuji prohřát matici kosti horkovzdušnou pistolí , pak stříknout závit olejem, opravdu jen závit , a pak otáčku povolit, dotáhnout, a opakovat. Mě to šlo povolit. Pokud jsou na autě kosti již nějakej rok a auto stojí  pořád venku , tak to nemusí zabrat, ale za zkoušku to stojí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kosti jsem prozatím na každém autě, teda aspoň jednu musel vždycky řezat. Jak se vymačká pouzdro, nebo ta kulička, tak se to protáčí a nejde to jinak. Kdysi tam byly plošky na tenký klíč, ten mám ještě někde v garáži. Ta dírka na imbus je vynález za všechny prachy. Je to nejspíš jen na montáž, ať to jde dotáhnout. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zatiaľ som prešiel po výmene asi len 40km a nepríde mi to ako motokára. S tými pôvodnými to bolo o dosť horšie, ale to bolo asi tým že jeden bol už KO a druhý pred KO :D

Len ma trošku štve jedna vec, volant mám pri jazde rovno trošičku vytočený vpravo (auto neťahá do žiadnej strany). S čapom riadenia som nerobil nič. Čo myslíte že by to mohlo byť? Na geometriu sa ešte len chystám, ale neviem či sa po nej vyrieši tento problém..

 

Díky :)   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky záleží na jaké auto se to kupuje. Dával jsem to na Suzuki kde to fungovalo minimálně stejně dobře jak originál.

Dával jsem 50mm přední tlumiče na ovci kde to bylo jak trakař a taky jsem měl možnost porovnat montáž na ovci kde byla zesílená náprava a 55mm tlumiče a kyb světe div se lepší než původní originál...

Bude to tak asi jako se vším. Už jsem viděl nekvalitní kotouče ATE a vyteklé sachs tlumiče po 15K km.

Značka a cena už dnes bohužel neznamená kvalitu.

Editováno: , autor: informator
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...