lumirnavrat Vloženo 31. Říjen 2008 Vloženo 31. Říjen 2008 jj taky jsem dnesni den stravil mytim a nakonec i prezouvanim. Sice pres den v Ostrave stale prijemnych 15 stupnu, ale jednak zitra jedu do Lanskrouna a jeste brzinko rano a navecer zpet. A do prace po ranu uz to taky klesa pod 8. Aspon, jsem si mohl v teple umyt lite kola na zimu. Jinak musim rict, ze fakt to vypada blbe. na tech plechacich s 185/60/R14 Polarisy takze jsem se stavil objednat holt hned poklice, takze v utery uz se na to bude dat opet divat. Poklice drahe origo, bo v marketech se mi zadne nelibily. Citovat
HjM Vloženo 31. Říjen 2008 Vloženo 31. Říjen 2008 Jaké poklice jsi koupil? Castor, Tethys nebo něco jiného? Citovat
Blacky Vloženo 31. Říjen 2008 Vloženo 31. Říjen 2008 ja mam jeden poznatek. Kdo mate HTP jako ja, ale mozna i dlasi motorizace. Kduyz to mam na letnich 195/55/15 a "orostuju to", tedy rozjizdim se tak, ze zacnou kola (jedno) hrabat, tak "odskakuje" od asfaltu a desne to mlati. Kdyz sem ted prezul na zimaky 185/60/14, tak to krasne zapiskalo, zahrabalo, a zadny mlaceni. Dela Vam to taky? snad sem to popsal srozumitelne. Citovat
Igor Vloženo 31. Říjen 2008 Vloženo 31. Říjen 2008 To odskakovanie je spôsobené tým, že sa pretáčajú kolesá, nestíhajú preniesť trakciu na vozovku a prešmyknú až podskočia. Na toto pomáha jedine ASR... Citovat
lubo_1 Vloženo 1. Listopad 2008 Vloženo 1. Listopad 2008 (editace) djpetr .....nová dopravní značka"zimní výbava" mi bude stát za zadkem.Přezuto na polaris 2 a v kufru řetězy Ak to je s tou novou značkou, musíš mať zimné gumy alebo reťaze, či zimné gumy aj reťaze Editováno: 1. Listopad 2008, autor: lubo_1 Citovat
Nohab Vloženo 1. Listopad 2008 Vloženo 1. Listopad 2008 zimní gumy. Jestli máš či nemáš řetězy je fuk (tzn. letní+řetězy není omluva = případná pokuta) Citovat
majko Vloženo 1. Listopad 2008 Vloženo 1. Listopad 2008 ja mam jeden poznatek. Kdo mate HTP jako ja, ale mozna i dlasi motorizace. Kduyz to mam na letnich 195/55/15 a "orostuju to", tedy rozjizdim se tak, ze zacnou kola (jedno) hrabat, tak "odskakuje" od asfaltu a desne to mlati. Kdyz sem ted prezul na zimaky 185/60/14, tak to krasne zapiskalo, zahrabalo, a zadny mlaceni. Vypni ASR a ziadne mlatenie nebude . To mlatenie robi elektronicka uzavierka, ktora je presvedcena , ze treba zabrzdit koleso. Samozrejme to zavisi ako sa sprava pneumatika. Citovat
PMA Vloženo 1. Listopad 2008 Vloženo 1. Listopad 2008 (editace) . Editováno: 29. Květen 2014, autor: PMA Citovat
PMA Vloženo 1. Listopad 2008 Vloženo 1. Listopad 2008 (editace) . Editováno: 29. Květen 2014, autor: PMA Citovat
majko Vloženo 2. Listopad 2008 Vloženo 2. Listopad 2008 Hmm, prave pozeram, ze kazda skratka robi v dalsej generacii aut nieco ine . To co som popisoval maju roomster/fabia asi len spolu s ESP. OI mala toto uz v ASR. Mal som pocit, ze ked vypnem ESP tak to nerobi, musim to este raz skusit. Citovat
lumirnavrat Vloženo 2. Listopad 2008 Vloženo 2. Listopad 2008 Jaké poklice jsi koupil? Castor, Tethys nebo něco jiného? No nazev nevim, snad bude na fakture Vybiral jsem podle vzhledu z katalogu, ktere se mi libily. Vypadaji podobne jako na nove oktavce, ale nejsou na konci zaoblene. Neco mezi castorem a alu Antaresy. Citovat
Igor Vloženo 2. Listopad 2008 Vloženo 2. Listopad 2008 Vypni ASR a ziadne mlatenie nebude . To mlatenie robi elektronicka uzavierka, ktora je presvedcena , ze treba zabrzdit koleso. Samozrejme to zavisi ako sa sprava pneumatika. Nie nie. Blacky má na mysli to mlátenie, ktoré robí odskakujúce koleso pri pretáčaní - toto práveže robí vtedy, keď je ASR vypnuté reps. v aute je len ABS bez ASR/ESP. Zásah ASR je v porovnaní s týmto mlátením úplne niečo iné a diametrálne odlišné! Citovat
Blacky Vloženo 2. Listopad 2008 Vloženo 2. Listopad 2008 Presne tak, ja mam jen ABS. Je to proste odskakovani kola od vozovky pri protaceni. Tlumic ho nedokaze udrzet na silnici, odskakuje a mlati to. U zimaku je teda asi mensi plocha (smes v tom taky bude hrat roli) a tlumic ho udrzi na silnici i pri protaceni "hrabani". Citovat
PMA Vloženo 2. Listopad 2008 Vloženo 2. Listopad 2008 (editace) . Editováno: 29. Květen 2014, autor: PMA Citovat
Blacky Vloženo 3. Listopad 2008 Vloženo 3. Listopad 2008 Asi tak. Kolikrat mam den rozplanovanej na minuty a obcas holt musim "preletet" z jednoho konce mesta na druhy. Mno a prave v patek sem se rozjizdej od bytu a zimacky se krasne protocily, zapiskaly a NEODskakovaly tak jak to delaj letni. Ale konec uz OT. Citovat
bojler Vloženo 3. Listopad 2008 Vloženo 3. Listopad 2008 Silena predstava protacejicich se kol u Ruma s HTP :-D Citovat
Blacky Vloženo 3. Listopad 2008 Vloženo 3. Listopad 2008 hihi mno neni to zadnej problem. Nahon na predek se pri zaberu odlehci a uz to hrabe. Kroutak to ma dost velkej. jako vetsi problem bych to videl u 1,4. Citovat
foromen Vloženo 3. Listopad 2008 Vloženo 3. Listopad 2008 Tak už mám taky obutý zimní botičky na Romčovi, z letních 205/40/17 jsem hupnul na 185/55/15. Je to síla. Citovat
mrmobil Vloženo 3. Listopad 2008 Vloženo 3. Listopad 2008 co to dělá ta změna z 205 na 185, čeká mě to příští týden a už teď jsem vystrašenej ?! Citovat
foromen Vloženo 3. Listopad 2008 Vloženo 3. Listopad 2008 No auto je měkčí, tolik to nebouchá, jedeš jako v peřince na těch 15" . Je to v pohodě. Citovat
bojler Vloženo 4. Listopad 2008 Vloženo 4. Listopad 2008 No ja sem sel dolu o centimetr a houpe se to az hamba... Citovat
lumirnavrat Vloženo 4. Listopad 2008 Vloženo 4. Listopad 2008 No nazev nevim, snad bude na fakture Vybiral jsem podle vzhledu z katalogu, ktere se mi libily. Vypadaji podobne jako na nove oktavce, ale nejsou na konci zaoblene. Neco mezi castorem a alu Antaresy. Takze poklice jsem nasadil a cerstve nafotil. Nakonec se jmenujou DURON a staly 1277 za vsechny 4. 2x detail Citovat
HjM Vloženo 4. Listopad 2008 Vloženo 4. Listopad 2008 (editace) Jo, to se dávalo na FI ve výbavě classic po faceliftu Jinak to doopravdy pasuje na 185/60 R14? Mě třeba teď vadí, že ty origo poklice, co se dělají pro FII/R nemají uprostřed ten znak škoda udělaný v zelené barvě, podle mě jim to dost ubírá na vzhledu,.. Jinak tyhle poklice na FII docela padnou,. Editováno: 4. Listopad 2008, autor: HjM Citovat
lumirnavrat Vloženo 4. Listopad 2008 Vloženo 4. Listopad 2008 (editace) JJ taky se mi prave nelibi ty nove s bilym logem, i kdyz musim konstatovat, ze to zelene logo je jen samolepka Prave proto jsem si vybiral primo konkretni vzhledove. Co se tyce nasazeni a kompatibility, tak tyhle sedi obecne jak na 5Jx14, tak i 6Jx14. podstatne je, ze to je R14 pneumatika. Vsak na fotce to je prave nasazeno na 185/60/R14 Polaris 2,ktere jsem dostal s leasingem. Editováno: 4. Listopad 2008, autor: lumirnavrat Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.