Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

jj taky jsem dnesni den stravil mytim a nakonec i prezouvanim. Sice pres den v Ostrave stale prijemnych 15 stupnu, ale jednak zitra jedu do Lanskrouna a jeste brzinko rano a navecer zpet. A do prace po ranu uz to taky klesa pod 8. Aspon, jsem si mohl v teple umyt lite kola na zimu.

Jinak musim rict, ze fakt to vypada blbe. na tech plechacich s 185/60/R14 Polarisy takze jsem se stavil objednat holt hned poklice, takze v utery uz se na to bude dat opet divat. Poklice drahe origo, bo v marketech se mi zadne nelibily. :(

Vloženo

ja mam jeden poznatek. Kdo mate HTP jako ja, ale mozna i dlasi motorizace. Kduyz to mam na letnich 195/55/15 a "orostuju to", tedy rozjizdim se tak, ze zacnou kola (jedno) hrabat, tak "odskakuje" od asfaltu a desne to mlati. Kdyz sem ted prezul na zimaky 185/60/14, tak to krasne zapiskalo, zahrabalo, a zadny mlaceni. Dela Vam to taky? snad sem to popsal srozumitelne.

Vloženo

To odskakovanie je spôsobené tým, že sa pretáčajú kolesá, nestíhajú preniesť trakciu na vozovku a prešmyknú až podskočia. Na toto pomáha jedine ASR...

Vloženo (editace)

djpetr .....nová dopravní značka"zimní výbava" mi bude stát za zadkem.Přezuto na polaris 2 a v kufru řetězy

Ak to je s tou novou značkou, musíš mať zimné gumy alebo reťaze, či zimné gumy aj reťaze

Editováno: , autor: lubo_1
Vloženo
ja mam jeden poznatek. Kdo mate HTP jako ja, ale mozna i dlasi motorizace. Kduyz to mam na letnich 195/55/15 a "orostuju to", tedy rozjizdim se tak, ze zacnou kola (jedno) hrabat, tak "odskakuje" od asfaltu a desne to mlati. Kdyz sem ted prezul na zimaky 185/60/14, tak to krasne zapiskalo, zahrabalo, a zadny mlaceni.

Vypni ASR a ziadne mlatenie nebude :D. To mlatenie robi elektronicka uzavierka, ktora je presvedcena , ze treba zabrzdit koleso. Samozrejme to zavisi ako sa sprava pneumatika.

Vloženo

Hmm, prave pozeram, ze kazda skratka robi v dalsej generacii aut nieco ine :D. To co som popisoval maju roomster/fabia asi len spolu s ESP. OI mala toto uz v ASR. Mal som pocit, ze ked vypnem ESP tak to nerobi, musim to este raz skusit.

Vloženo
Jaké poklice jsi koupil? Castor, Tethys nebo něco jiného?

No nazev nevim, snad bude na fakture :) Vybiral jsem podle vzhledu z katalogu, ktere se mi libily. Vypadaji podobne jako na nove oktavce, ale nejsou na konci zaoblene. Neco mezi castorem a alu Antaresy.

Vloženo
Vypni ASR a ziadne mlatenie nebude :D . To mlatenie robi elektronicka uzavierka, ktora je presvedcena , ze treba zabrzdit koleso. Samozrejme to zavisi ako sa sprava pneumatika.

Nie nie. Blacky má na mysli to mlátenie, ktoré robí odskakujúce koleso pri pretáčaní - toto práveže robí vtedy, keď je ASR vypnuté reps. v aute je len ABS bez ASR/ESP. Zásah ASR je v porovnaní s týmto mlátením úplne niečo iné a diametrálne odlišné!

Vloženo

Presne tak, ja mam jen ABS. Je to proste odskakovani kola od vozovky pri protaceni. Tlumic ho nedokaze udrzet na silnici, odskakuje a mlati to. U zimaku je teda asi mensi plocha (smes v tom taky bude hrat roli) a tlumic ho udrzi na silnici i pri protaceni "hrabani". :kuk:

Vloženo

Asi tak. Kolikrat mam den rozplanovanej na minuty a obcas holt musim "preletet" z jednoho konce mesta na druhy. lol Mno a prave v patek sem se rozjizdej od bytu a zimacky se krasne protocily, zapiskaly a NEODskakovaly tak jak to delaj letni. :prc: Ale konec uz OT.

Vloženo
No nazev nevim, snad bude na fakture :) Vybiral jsem podle vzhledu z katalogu, ktere se mi libily. Vypadaji podobne jako na nove oktavce, ale nejsou na konci zaoblene. Neco mezi castorem a alu Antaresy.

Takze poklice jsem nasadil a cerstve nafotil. Nakonec se jmenujou DURON a staly 1277 za vsechny 4.

2x detail

post-16613-1225815611_thumb.jpg post-16613-1225815554_thumb.jpgpost-16613-1225815581_thumb.jpg

Vloženo (editace)

Jo, to se dávalo na FI ve výbavě classic po faceliftu :palec2: Jinak to doopravdy pasuje na 185/60 R14?

Mě třeba teď vadí, že ty origo poklice, co se dělají pro FII/R nemají uprostřed ten znak škoda udělaný v zelené barvě, podle mě jim to dost ubírá na vzhledu,..

Jinak tyhle poklice na FII docela padnou,.

Editováno: , autor: HjM
Vloženo (editace)

JJ taky se mi prave nelibi ty nove s bilym logem, i kdyz musim konstatovat, ze to zelene logo je jen samolepka :(

Prave proto jsem si vybiral primo konkretni vzhledove. Co se tyce nasazeni a kompatibility, tak tyhle sedi obecne jak na 5Jx14, tak i 6Jx14. podstatne je, ze to je R14 pneumatika.

Vsak na fotce to je prave nasazeno na 185/60/R14 Polaris 2,ktere jsem dostal s leasingem.

Editováno: , autor: lumirnavrat

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...