Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Interiér

Dotazy a zkušenosti s interiérem

Podkategorie

  1. Zadní část Roomster

    Vše k Roomsteru od B sloupku dozadu

    731
    příspěvků
  2. Zadní část Fabia II

    Vše týkající se Fabie II od B sloupku dozadu

    267
    příspěvků

    158 témat v tomto fóru

      • 2 odpovědi
      • 1 959 zobrazení
      • 1 odpověď
      • 3 071 zobrazení
      • 0 odpovědí
      • 1 156 zobrazení
      • 3 odpovědi
      • 1 662 zobrazení
      • 1 odpověď
      • 1 369 zobrazení
    1. fabia II problemy

      • 4 odpovědi
      • 2 127 zobrazení
      • 14 odpovědí
      • 10 385 zobrazení
      • 6 odpovědí
      • 3 333 zobrazení
      • 2 odpovědi
      • 2 235 zobrazení
    2. Zaseknutý zadní pás

      • 7 odpovědí
      • 3 376 zobrazení
      • 17 odpovědí
      • 2 782 zobrazení
      • 18 odpovědí
      • 2 601 zobrazení
    3. Vrzání v palubce

      • 85 odpovědí
      • 18 575 zobrazení
    4. Odrazy na skle

      • 7 odpovědí
      • 3 191 zobrazení
      • 7 odpovědí
      • 4 404 zobrazení
      • 1 odpověď
      • 1 224 zobrazení
      • 64 odpovědí
      • 14 786 zobrazení
    5. Vrzající sedadlo

      • 50 odpovědí
      • 12 194 zobrazení
    6. demontáž volantu

      • 9 odpovědí
      • 10 393 zobrazení
    7. Schránka pod sedadlem

      • 50 odpovědí
      • 16 384 zobrazení
      • 11 odpovědí
      • 7 676 zobrazení
      • 6 odpovědí
      • 3 097 zobrazení
      • 6 odpovědí
      • 2 542 zobrazení
      • 13 odpovědí
      • 6 411 zobrazení
      • 12 odpovědí
      • 3 194 zobrazení


    • Aktuální příspěvky

      • Zdravíčko pánové, dnes jsem instaloval do svého Rapida Spaceback originální parkovácí asistent škoda, bohužel se mi jej nedaří nakodovat.
        Do 19-Gateway jsem přes VCDS install list, vložil položku 10 (zde již chybu nehlásí, ale řídicí jednotka asistentu ano)
        V řídicí jednotce asistentu nejde cokoliv nastavit a dokodovat, kódování samá 0000 a po zadání jakéhokoliv kodování chyba (při zařazení zpátečky, dlouhý tón)
        Jedná se o asistent s možností zobrazením na radiu.
        Zde příkládám výpis.
         

        Friday,14,December,2018,18:35:54:01249VCDS Version: Release 16.8.3 (x64) Running on Windows 10 x64www.Ross-Tech.com Address 10: Park/Steer Assist Labels: 5JA-919-475.clbControl Module Part Number: 5JA 919 475 A HW: 5J0 919 475 AComponent and/or Version: PARKHILFE 3K H11 0005Software Coding: 000000Work Shop Code: WSC 00000 000 00000ASAM Dataset: EV_EPHAV14SK25X0000 001002 (SK25 *)ROD: N/AVCID: 4480805BCF9F3E62D8-8010No ASAM data for: "EV_EPHAV14SK25X0000" (SK25 *) 2 Faults Found:13636352 - ROD - Unknown Error Code- 00 [009]Confirmed - Tested Since Memory ClearFreeze Frame:Fault Status: 00000001Fault Priority: 3Fault Frequency: 1Reset counter: 15Mileage: 135862 kmDate: 2046.14.01Time: 02:59:16 12648736 - ROD - Unknown Error Code- 00 [009]Confirmed - Tested Since Memory ClearFreeze Frame:Fault Status: 00000001Fault Priority: 6Fault Frequency: 1Reset counter: 15Mileage: 135862 kmDate: 2046.14.01Time: 02:59:16
         
         
        Můžete mi někdo říci spravný postup kódování přes VCDS? Díky moc, samozřejmě jsem ochoten něco hodit
         
        Odesláno z mého SM-A520F pomocí Tapatalk
         
         

      • Zdravím, dnes nad ránem se mi u mého G-tecu rozsvítila kontrolka motoru a zobrazila hláška závada start stop systému. O cca 2 hodiny dřive jsem si také všiml, že se v nízkých otáčkách cca 1500-2200 pouze při jemném sešlápnutí plynu(spíše pro udržení rychlosti, než pro akceleraci - také jsem to pociťoval u tempomatu) začal motor jakoby "cukat".

        Po 3-4 opětovných startech se již kontrolka motoru nerozsvítila, závada SS zůstala(pokud jsem ho ještě před startem nevypnul). Zároveň se z motoru začalo ozývat takové "klapání" a z výfuku také vychází takový zvláštní zvuk(jako by začal nějak "prdět" či co?) Jinak motor neztratil žádný výkon. zvuk motoru - video Nevíte někdo, co by to mohlo být?
      • Ted jsem konroloval pojistky 11,18 jsou na parkovací asistent a obě v pořádku 27 též zachvíli to napíchnu a hodím screen .... od předních čidel musí vést kabel není někde v motorovým prostoru štekr ? že by se třeba rozpojil či zoxidoval ?
      • Tak to bych se teda divil, protože mi (před začátkem zimy, dejme tomu 10°C) klidně motor chcípnul na první křižovatce po startu, zaplý světla, topení teplota max a výhřev sedačky. Bez mrknutí oka. Na teploměru oleje ještě ani zdaleka minimální (zobrazitelná) padesátka, takže voda měla ještě míň.
      • Popravdě, něco podbnýho mi to dělalo na funglovce, byl jsem reklamovat, ale prý je to "standardní chování" - zadní vždy OK včetně detekce chodců ap., ale přední třeba v třetině případů nereagujou, pokud předtím nebyla zařazená zpátečka (skutečně se někdy stane, že parkuju po čumáku bez předchozí zpátečky). Teď to teda "nějak" funguje, ale dopředu zajíždím (bo hranu nevidím) radši hodně opatrně.
    ×