Motor 1.4 16V / 1.6 16V
171 témat v tomto fóru
-
Občas se mě stane, že pří nastartování studeného motoru začne nepravidelně běžet. Když přidám plyn, tak to přestane. V servisu mě udělali základní nastavení škrtící klapky, ale problém přetrvává...a motor je hlučnějsí než předtím.... Porďte
-
-
- 948 odpovědí
- 269,8tis zobrazení
- 5 sledujících
-
-
Dobrý den, V těchto studených dnech se na mém 4 měs. starém Roomu objevil následující problém: Při prvním pokusu o nastartovaní motor nastartuje, ale vzápětí mu klesnou otáčky a zhasne, nebo nenastartuje vůbec. Podruhé nastartuje a zhasne. Napotřetí vždy nastartuje a dál už běží bez problému. Žádná kontrolka se nerozsvítí. Předtím při 0 až -3 st. startoval a po startu cvhilku hodně vibroval. Byl jsem s tím na kontrole – žádná chyba. Měl už někdo podobný problém? Za odpovědí předem děkuji.
-
-
- 701 odpovědí
- 208tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
-
Posledni dobou pozoruju pri rozjezdu divnej jev. Porad nevim jestli se mi to jenom nezda, tak s tim zatim nechci otravovat v servisu. Navic se to blbe popisuje. Stava se to velmi malo a vetsinou kdyz je motor studenej. Nastartuju v pohode, motor ma normalni zvukovej projev, pomalu vycouvam, porad je vse dobry, zaradim jednicku a pomalu dojedu na kraj krizovatky, je to mirne do kopce, porad se zda byt vse ok, jakmile je cesta volna, poustim spojku a pridavam plyn stale zarazenou jednicku a v tuhle chvili se mi zda ze i kdyz pridavam plyn tak motor vubec nezrychluje, auto je sice v pohybu, ale jakoby nebyl vykon a az za chvilku se to rozjede vic, motor jde do otacek a kdyz …
-
-
- 198 odpovědí
- 113,8tis zobrazení
-
-
zdravím, chcem sa spýtať, aký olej mám použiť do môjho roomstra 1,4 63kw (BXW) aký tam dáva výrobca ? Používal som v iných benzínových autách castrol magnatec c3 5w-40, tiež by som rád vedel aké sviečky tam idú, chcem tam dať rovnaké aké boli od výroby. Prípadne ak má niekto skúsenosti s LPG auto som prerobil na plyn a chcem vedieť či je lepšie použivať sviečky ktoré sú vyrábané na alternatívne pohony? myslím že BRISK robí takéto sviečky s označením silver. Vďaka za odpovede.
-
-
- 542 odpovědí
- 144,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj všichni , Plánuji koupi Fabky právě 1.4 16V ale dcl mě zajímá spotřeba protože sem student tak si nemůžu dovolit jezdit za 10L rodiče mi něco daj ale né 3tis měsíčně jenom na benzín tak bych vás chtěl poprosit o vaše zkušenosti ze spotřebou známý jezdí kolem 6-6.5 ale to to moc nevytáčí zajímá me kolik si vezme když bych jezdil trochu svižnější jizdou občas vytočil k tech 5tis atd... vždyt víme všem moc děkuji na udáje a přeji hezký den :palec2:
-
-
- 1,1tis odpovědí
- 218,9tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Mám Roomstra 2007 1.4 16V najeto 38000km. Dneska jsem sundal horní krycí plech rozvodů že se podívám v jakém jsou stavu a překvapilo mě že hlavní rozvodový řemen je volnější. Když se podívám zepředu motoru, sundám kryt rozvodů a zmáčknu zepředu nahoře rozvodový řemen jak opustí ozubené kolo pohánějící vačkový hřídel tak ho promáčknu odhadem asi o 0.5cm možná i víc přitom když zmáčknu na řemen pohánějící druhý vačkový hřídel tak ten je i uprostřed úplně tvrdej. Je to normální a nebo je špatná spodní napínací kladka? Jinak řemeny vypadají jako nové i horní napínací kladka po bokách řemenů nejsou žádné viditelné otřepy. Mohly by jste se podívat jak vypadá ta vůle u vás? Díky…
-
-
- 226 odpovědí
- 160,1tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Měnil jsem svíčky na svém autě po 40500 km, 6 letech (krátké trasy) a přikládám pár fotografií, přípravku na vytažení zapalovacích cívek, vyměněných svíček a nového setu. Pomocí přípravku to byla otázka 15 minut. Protože nemám momentový klíč, tak jsem použil návod od svíček Bosch a po dotažení rukou jsem je ještě dotáhl klíčem o 90°, tak snad to mám dotaženo správně! Jinak vyměněné svíčky se mě zdají od pohledu v pořádku. Tak snad to někomu pomůže.
-
-
- 65 odpovědí
- 59,4tis zobrazení
-
-
Dovolil jsem si založit samostatný "chlívek" pro spotřebu u motoru 1,6 Teď v zimě mám s Roomem průměrnou 7,4 lit./100km A co vy ostatní ?
-
-
- 71 odpovědí
- 35,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim vas, mam Roomster benzin 1.6 77kW a doteraz som tam daval olej Castrol SLX 5w30 (specifikacia vw 502 00/505 00), prave ma caka dalsia vymena, idem na net, aby som si ho kupil a zistim, ze ho uz nevyrabaju. Podla manualu k autu mozem pouzit olej so specifikaciou vyssie uvedenou alebo aj s 504 00. A moja otazka znie, ze na ktory olej by ste mi odporucili prejst: Magnatec so specifikaciou 502 00 alebo Edge so specifikaciou 504 00. Precital som vela roznych diskusii o oleji a niekde sa spominalo ze Magnatec je horsi resp. menej kvalitny nez Edge. Dik
-
-
- 79 odpovědí
- 49tis zobrazení
-
-
Zdar, asi mám dost lamovskou otázku, ale kde je v tomhle motoru olejový filtr ? Na první ani druhej pohled jsem ho nenašel.
-
- 10 odpovědí
- 8,7tis zobrazení
-
-
Zdravim a obracim se s prosbou o pomoc. Dneska mi vyskočilo při jízdě domu kontrolka motoru a ECP. Auto spadlo do nouzaku. Vypnul jsem, znova nastartoval, zůstala jen kontrolka motoru svítit a po pár km zase vyskočilo ECP. Dokodrcal jsem dom a napich OBDčko. Vyskočila na mně chyba P0685. Nějaká chyba relé. Vymazal jsem, byl klid. Asi za půl hodiny jsem znova nastartoval a o5 kontrolka motoru. O5 OBD a zase ta samá chyba. Nevím ale jestli se dá vyměnit jen relé nebo musí celá jednotka. 2 dny to teď stalo co byly ty mrazy tak nevím jestli to mám vliv. Taky baterka už má asi nejlepší léta za sebou. 1.4ka Roomster benzin BXW motor 2008 220tis km natočeno.
-
- 3 odpovědi
- 1,2tis zobrazení
-
-
-
Dobrý den, prosím vás, z expanzky se pomalu ztrácí kapalina. V místech pod expanzkou je to celé takové mokré/mastné a kaúalina zanechává flek pod autem u pravého predniho kola Může to být prasklá z jedné hadicek, nebo spona netesní. Pravda, že ty spony jsou takové narezlé. Lze nadobku jednoduše demontovat, že bych se kouknul zespodu ? Není tam nejaký fígl v demontáži? Děkuji
-
- 0 odpovědí
- 148 zobrazení
-
-
Fabia 2 1.4 16V 63kW BXW r.v. 2008, 211000km, rozvodová sada GATES Nechával jsem měnit komplet rozvodovou sadu včetně vodní pumpy, všechny řemeny, všechny kladky co tam jsou. Mechanik to po výměně projížděl, aby to vyzkoušel, odvzdušnil chladicí okruh a dolil chladicí kapalinu. Pak jsem si s tím ještě za teplého motoru jel domu. Dneska ráno při studeném startu se od rozvodů ozýval konstantní houkavý zvuk, jehož frekvence se zvyšovala se zvyšováním otáček. Hecnul jsem to a jel do práce a po cestě to přestalo. Je to normální, nebo je tam něco blbě? Mechanika ještě spí, takže jsem se ho zatím neptal, jestli mu to dělalo hned po výměně taky. Po fórech jsem dohledal,…
-
- 3 odpovědi
- 1,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám takový problém na Roomstru, před startem se pokaždé ozve pípnutí a bliká oranžová kontrolka oleje nevíte čím by to mohlo být? Olej je nový, čidlo kapoty nemám. Díky za odpovědi.
-
- 8 odpovědí
- 11,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, nemáte někdo zkušenosti s tím, že když se teploty přehoupnou přes +- 20-25°C tak auto špatně chytá. Je to obdobný jako startování v zimě. Dík všem za jakoukoli radu
-
- 1 odpověď
- 680 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj ,potřeboval bych poradit,když nastartuju studenej motor,tak se auto klepe jako by jelo nactři válce. I když se rozjedu,přišlápnu plyn a auto strácí výkon. Celé to trvá jen cca 1-2 minuty a pak se chytne a jede normálně. Ukáže něco třeba diagnostika?Diky za rady.
-
- 30 odpovědí
- 16,9tis zobrazení
-
-
Nazdar skupino Taková dnešní příhoda...sousedi naproti v garáži opravujou stahovačku spolujezdce na F1. Jeden zaúkoluje druhého potřebou 6,5 klíče a ten ho jde hledat...říkám si: jestli ho fakt najde...🤔 Není čas, sedám do auta a chci po pár dnech parkování v garáži nastartovat. Motor na benzín točí a ani škyt. Počtvrté startuji přímo na LPG a chytne. Nechám zahřát na cca 60 a vypínám. Zkouším na benzín a zas ani škyt. Startuji na plyn a jdu pro diagnostiku. Standartně na motoru 2 chyby (nemám druhý kat): nízká účinnost katu a druhá lambda. Tak klasicky mažu a zároveň udělám prodloužení pevného intervalu z 5000km na 12000km + reset servisního intervalu, který mi…
-
- 0 odpovědí
- 749 zobrazení
-
-
Dobrý den, 7 let mám ve Škodě Roomster namontován LPG systém STAG 300plus. Prvních 5 let systém pracoval naprosto bez problémů. Poslední 2 roky však neúspěšně bojuji s neustále se opakujícím rozsvěcováním kontrolky motoru (tzv. prasátko). Diagnostika i z historie stále vypisuje tutéž závadu : “regulace sonda za katalyzátorem P2097–001–přiliš bohatý –kontrolka závad ZAP “ 1. Několikráte pak byli seřízeny plynové i benzinové mapy 2. Lambda sonda dle měření procuje správně 3. Výměny svíček 4. Před měsícem výměna reduktoru a repas plyn.vstřikovačů Výsledek opět nula ! Kontrolka se rozsvítila znovu. Máte prosím někdo zk…
-
- 5 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, ujel jsem s novým Roomstrem 10 tkm skoro přesně (nové vozidlo). Při kontrole měrky jsem zjistil, že je pod minimem, dolil jsem asi 3 deci (správného) oleje, měrka byla nad minimem, teď jsem kontroloval za 100 km znovu a je zase pod minimem. Má někdo zkušenosti se spotřebou oleje v průběhu záběhu? Má cenu to ještě dál zkoušet dolívat Stalo se Vám to nebo je to prostě pondělní směna ve Škodovce - a tudíž radši hned pohodit ve Škoda servisu?
-
-
- 47 odpovědí
- 10,6tis zobrazení
-
-
Zdravím,objavil sa mi problém že pri vyradení rýchlosti,alebo podradení z 3 na 2 stupeň motor zhasne.Nerobí to pravidelne.Auto jazdí po meste,niekedy raz za deň,niekedy raz za tri,proste náhodne.VCDS nič nepíše,kontrolka nesvieti,sviečky majú 9000 km,cievky ešte menené neboli 233 000 km,(nevidno na nich puchýriky),nestretol sa niekto s týmto problémom.
-
- 3 odpovědi
- 9,1tis zobrazení
-
-
Dobrý den, nemá někdo zkušenost s rozsvícenou kontrolkou EPC+ESP u dvojkové Fabie? občas se obě sepnou při startování a motor jede v nouzovém režimu do 3tis. Otáček, po vypnutí a zapnutí motoru obě kontrolky zmizí a objeví se až po cca dalších 3 nastartováni. Původně jsem si myslel že je chyba v plynovém pedálu který je vyměněný, po výměně stále stejný problém. Předem díky za rady.
-
-
- 11 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dotáhl jsem to na laně. Po zpomalení za traktorem jsem se už nerozjel. Po zkoušce startování evidentně nejde proud do palivového čerpadla, to před startem ani netlakuje. Napřímo z baterie je čerpadlo funkční. Na doporučení záměny relé 53 se nic neděje. Snad ne problém v ŘJ. Potkalo to někoho?
-
-
- 1 odpověď
- 1,4tis zobrazení
-
-
dnes rano sem prisel k autu a nenastartoval(podotikam za baterkou to neni) potom sem to napichl na VAG a zjistil zajimavy veci a asi to vypada na zapalovaci modul. jo a mam najeto 61000. p.s. vecer pred tim sem normalne prijel. VCDS_Auto_Scan_Roomster.pdf room.pdf
-
- 22 odpovědí
- 9,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, menší problém 1.6i 16V Škoda Roomster LPG dorábané. Nedeje sa to pravidelne ale robí to na benzín aj LPG. Auto ťahá max do 3000ot/min, viac nie (ako keby bol obmedzovač), po zošliapnutí spojky, vyhodím rýchlosť, otáčky nechám spadnúť na voľnobežné, zaradím rýchlosť a auto ťahá v plnom rozsahu. Diagnostika bez závad.
-
- 3 odpovědi
- 1,2tis zobrazení
-
-
VW Golf IV 1.6 16V. Problém - je to skoro totéž jako 1.2 12V a 1.4 16V. Start na podruhé, volnoběh drží super za studena tak 1100ot. Za studena po přidání plynu chcípne. Jakoby běžel na 2 válce a chtěl střelit do sání. Je potřeba pomaličku citlivě na plyn, aby se dostal do otáček, pak jede. Za tepla žádný problém. -měněno: palivové čerpadlo, snímač teploty vody, map senzor, škrtící klapka, lambda před a za katem, snímač klepání, regulátor tlaku paliva, snímač otáček vačky. Měněno vše kromě snímače otáček v motoru a vstřiků, cívek. Neví někdo, kde by mohl být problém? Motor má jinak krásný výkon, nežere olej ani vodu, kondice dobrá. Baterie taky nová varta 63AH…
-
- 7 odpovědí
- 11,4tis zobrazení
-