Přichází náhrada za Jeep Cherokee. Generální ředitel Jeepu Antonio Filosa v rozhovoru s novináři na autosalonu v Los Angeles v roce 2024 odhalil, že příští rok dorazí nové hybridní SUV. Moc se toho o novém nástupci neví O vozidle se toho ví jen málo. Portál Automotive News uvedl, že nepůjde o plug-in hybrid, což naznačuje, že půjde jiným směrem než současné modely 4xe od Jeepu, jmenovitě Grand Cherokee a Wrangler. To neznamená, že nebude nakonec nabídnuto více možností pohonu. Jeep ukončil výrobu Cherokee v závodě Belvidere v Illinois v roce 2023. Od té doby se nečinný závod stal pro UAW […]
Článek Jeep Cherokee se příští rok vrací s hybridním pohonem se nejdříve objevil na SKODAHOME.cz.
Zobrazit celý článek
No to sice rozebírá a celkem do hloubky, ale já nebudu v záruce měnit díly z vlastní kapsy, OE cívky a svíčky by mě vyšli na cca 6 tis.
Bohužel při servisní prohlídce žádná DTC chyba uložena nebyla a tak jsem to zatím dále neřešiil.
Byl jsem se ovšem zeptat v jiném AS v mém městě a tam mě technik poradil, ať vyzkouším místo 100 oktanu (Verva 100) běžný 95 s aditivy, ale to jsem jíž vše vyzkoušel za ten rok co auto mám, s odůvodněním že jsou citlivé vstřikovače na kvalitu benzínu.
Tak jsem začal tankovat obyč 95ku na ONO, teď již tuším třetí nádrž a kontrolka se zatím od poslední chyby nerozblikala.
Někde tady na forum jsem ale našel příspěvěk, kde se tohle řešilo a jako jedna z možností bylo špatné natočení svíček tkzv. indexace, ale já na to nemám nářadí natož odvahu zkontroloval svíčky, viděl jsem video výměny svíček a je to tam hrozně natěsno s těmi cívkami.
https://zive.aktuality.sk/clanok/zQtHTh0/skoda-a-volkswagen-s-vaznym-problemom-utocnici-mozu-na-dialku-sledovat-vozidlo-a-ovladat-funkcie/
Zraniteľnosti objavené v infotainment jednotke MIB3 vozidla by mohli útočníkom umožniť aktivovať škodlivý kód pri každom spustení jednotky. To by mohlo útočníkovi umožniť získať napríklad živé súradnice GPS a údaje o rýchlosti vozidla, nahrávať rozhovory prostredníctvom mikrofónu vozidla, robiť snímky obrazovky displeja infotainmentu a prehrávať akékoľvek zvuky vo vozidle.
Nahlásené zraniteľnosti v systéme infotainmentu boli a sú riešené. V žiadnom prípade nebola a nie je ohrozená bezpečnosť našich zákazníkov ani našich vozidiel.“