Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
  1. Zahájeno uživatelem neon,

Zdravím,nyní jsem rozhozen kolem spotřeby i kolem obsahu,někdo chválí 1,4 TSI,další 1,8 a další 2,0 TSI tak jaký zvolit motor v benzinu,roční nájezd kolem 10tkm,hodně město, TDI nyní mám ale motor 3,0 TDI aq jezdím nad 10l po městě a navíc v dnešní době,kdy pořád se něco děje kolem motorů TDI jsem to chtěl vyměnit právně za benzin - tak poradte co a jak. Děkuji / 4x4 nyní asi zbytečné zimní počasí moc není,ale DSG ano / dík

2. Zahájeno uživatelem Pawouk,

Před založením nového Tématu se přesvědčte, zda-li se Váš problém neřeší v již dříve založeném tématu (viz Pravidla fora). Pokud ano, pokračujte tam! V opačném případě bude zbytečně nově založené téma uzamčeno a posléze odstraněno! Pokud se Váš problém zatím nikde neřeší, zakládejte nová Témata podle níže uvedených instrukcí: - Poruchy, závady a problémy týkající se přímo motoru, řešte v sekcích příslušných motorizací (např. 2.0 TSI, 2.0 TDI)! - Poruchy, závady a problémy týkající se převodovky, spojky, a pod., a dále obecně o motorech a co nejde zařadit pod jednotlivé motorizace, řešte v obecné části sekce Motor!

• 0 odpovědí
    • 8,7tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem SCATMAN,

Výmena oleja v DSG

4. Zahájeno uživatelem Daniel331,

Dobrý deň mám Škoda Superb 3 140kw DSG na 5a6 rýchlostnom stupni auto vydáva divné zvuky ostatné rýchlostné stupne sú úplne tiché robí to len a len na 5a6q nájazd 210tis km olej sa mení pravidelne . Čo to môže spôsobovať?

• 2 odpovědi
    • 1,1tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem Chlumec,

Ahoj. Nemáte někdo prosím zkušenosti s těmito chybami? auto řadí normálně. děkuji

• 1 odpověď
    • 1,2tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem loksik.lubos,

Po pripojeny na diagnostiku som nasiel tieto chyby : P174A, P174E a P179D. Co sa tyka pri rozbehu necitim sklbanie prevodovoka radi dobre niekedy ked je este stdene dsg pocitim lahke sklbnutie. A este som si vsimol a neviem ci to ma s tym suvis ked rano nastartujem a hned sa rozbehnem auto ako keby sa rozhojda a zhasne potom musim manuale nastartovat. Ked nechat par sekund na volnobeh uz to nerobi. Rok 2017 naj 230k

• 0 odpovědí
    • 463 zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem MirekJ,

Ahojte, potrebujem poradiť. Pred cca 4tis. km / mesiacom a pol (konkrétne v nájazde 59,5tis. km) som nechal vymeniť olej + filter v DSG (mám DQ381, S3FL 140kW TDI 4x4 MY2020). Pred výmenou mi bolo sľubované, že to bude radiť lepšie a hladšie, že také sú vraj skúsenosti ostatných. No opak vyzerá byť pravdou. Už po výmene som pozoroval, že cukanie a škubanie je začínať cítiť akosi viac než obvykle, no nechcel som sa po výmene hneď unáhliť, hovorím si že DSG sa asi ešte adaptuje, tak som tomu nechal ešte ten +/- mesiac. A cukanie a škubanie je práve teraz viac a viac zreteľné, a všímam si to, že niečo nie je v poriadku. Prejavuje sa to hlavne na 1-2-3-4,…

8. Zdravím. Prosím Vás o radu, možno sa niekto stretol s podobným problémom. Pri preradení z 2. rýchlostného stupňa do 3. a pri podradení zo 4. stupňa do 3. je cítiť trhnutie, iba pri týchto dvoch prípadoch, inak radí úplne hladko. Robí to pri studenom, ale aj pri zohriatom motore a tiež pri ktoromkoľvek zapnutom jazdnom režime. Najazdené 155k.

• 3 odpovědi
    • 2,2tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem slavo,

Ahoj, vie mi niekto poradit ake naplne sa menia? Pravidelne menim motorovy olej (15 000), DSG (60 000), Haldex ( 3 roky). Ked som sa pytal v servise ci sa nemenia aj nejake ine naplne (napr. diferencial) povedali ze nie. Nerad by som nieco zanedbal, mozete mi poradit? Dakujem.

10. Zahájeno uživatelem Tom35,

Dobrý den, nemáte prosím někdo zkušenost jak vyřešit závadu na Supu3,2.0TDI,DSG7, kde mi převodovka spadla do nouzového režimu a řadila jen 2-4-6? Po zapnutí a resetování je vše v pohodě a po delší cestě to zas začne řadit jen sudá čísla. Bylo zjištěno, že je závada na snímači tlaku polohy spojky. Samostatný díl stoji asi 2500 Kč. Je lepší vyměnit celý díl mechatroniky nebo stačí jen elektrická část popř. jen tenhle díl? Nebo jaké jsou varianty opravy, opravuje to jen škodovka a jaké jsou ceny opravy? Budu rád za všechny názory. Děkuji.

11. Zdravím komunito , měl bych na Vás dotaz .... Stal sem mě takový problém, mám vůz Škoda Superb Sportline 2.0 TDI, 110kW, DSG převodovku. Auto bylo dovezeno ze zahraničí, takže sme pro jistotu měnili všechny filtry, motorový olej a olej v převodovce. Pokud se dobre pamatuji, tak technik me rikal, ze se musí i po výměně převodového oleje provést i kalibrace. Tedka nevím, zda mechatroniky / ústrojí prevodovky... Asi to tak je že ??? Kazdopadně, po techto úkonech, jsem jel asi 200km, a auto resp., prevodovka se prepla od nouzového rezimu, kde auto psalo, že moh pokracovat v jízdě. Prevodovka se c…

12. Zahájeno uživatelem ondras3,

Dobrý den, mám SIII s 2.0 TDI 147kw a převodovkou DQ381. Jezdím primárně kombinaci město a dálnice. Na dálnici bez problému ale ve městě už je to horší. Převodovka se snaží z nějakého důvodu mít zařazený 2. převodový stupeň a jedničku řadí pouze když úplně zastavím. Problém je ten že při opětovném rozjezdu je citelné že spojky jsou na druhý převodový stupeň v prokluzu. Dá se tomuto nějak vyvarovat? Je toto chování DSG normální? Zkoušel jsem jezdit na růžné režimy a u všech se DSG chová stejně. Na manuální režim se mi jezdit nechce kvůli tomu jsem si DSG nekupoval. Díky moc za případné odpovědi

13. Zdravím všetkých, chcem sa spýtať na superb 3 facelift s týmto motorom v názvu r.v. 2020, či je normálne keď pri preraďovaní a zošliapnutí spojky je počuť hrkotanie. Na videu je to počutelné aj pri rozjazde keď je spojka v zábere a idem sa rozbiehať a následne zošliapnem spojku a je pocut ten hrkotavý zvuk. Robi to aj vám ktorý mate tento motor s touto manualnou prevodovkou u faceliftového superbu 3? 20200420_214534.mp4

14. Zahájeno uživatelem Loselbos,

Zdravím, Superb 3, 2015, 2.0TDI, 110kW, DSG-6. Nesetkal se někdo s chováním, kdy při prudkém snížení rychlosti bržděním (např. 120km/h - 60km/h) nebo při dobržďování ke křižovatce, převodovka podřadí na 3 rychlost, případně na 2?. Otáčky motoru se zvýší a zůstanou několik vteřin v hodnotách nad 3 000 ot/min než trochu sešlápnu plyn. Dle Sixty by to mohlo být snímačem G251 podélného zrychlení. Prováděl někdo přizpůsobení ve vlastní diagnostice a základní nastavení snímače příčného zrychlení a snímače podélného zrychlení? Případně kde přesně tyto hodnoty zkontrolovat (jaká ŘJ, kanál,...) a jaké mají být za stání? ŠKODOVKA mi stroze odpověděla…

• 0 odpovědí
    • 448 zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem Dendo6662,

Ahojte, ako nazov napovie, niekedy mi prevodovka neprijemne trhne pri podradovani bez brzdenia z 3 do 2 prevodoveho stupna. Niekedy pocujem aj akokeby kovovy zvuk.

16. Zahájeno uživatelem Roman Caletka,

zdravím všetkych členov! potreboval by som objasnit odlišnost prevodoviek podla kodu. jedna sa o to že zhanam DQ381 OGC301107--motor 110kW_DFGA Kod ktory mam ja na prevodovke je UAX mozem mat jednu dostupnu prevodovku ,ktora ma kod UAW ---je z octavie ale rovnakej motorizacie je tam rozdiel v prevodoch ci ovladani mechatroniky alebo je kompatibilna? popripade ci po namontovani maju tiez aj prevodovky CP-ochranu komponentov.

17. Zahájeno uživatelem midlan,

Ahoj, věděl by někdo jaký má přední diferenciál u čtyřkolky interval výměny oleje? Mám teď chvíli po servisu, kdy jsem auto objednal (neautorizák) "servis čtyřkolky" a vyměnili olej jen v zadním diferenciálu a haldex spojce, přední nedělali. To by měl být interval interval 60kkm / 3 roky, který dodržuji. Nespadá do toho intervalu i ten přední diferenciál?

18. Zahájeno uživatelem Ploki,

Ahojte idem si k vám pre radu pretože som spozoroval resp. Započul aj niekedy zacítil taký kovový zvuk pri pribrzdovani a konkrétne pri zmene rýchlosti z 2 na 1 niekedy to tak jemne sklbne. Prevodovka z 1. Až 7. Stupňa ide krásne ani nepočuť že prehadzujú rýchlosti ale jedine pri tom dobrzdovani a len z 2. Na 1. Keď napríklad pomaličky pribrzdujem na semafor. vlastnim škoda Superb III 2.0 TDi 110kw rok 2019 olej v dsg bol menení pri 90tisic km a momentálne mám 130tisic km

• 2 odpovědi
    • 1,8tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Inferius,

Ahoj, známy to teď řeší a mě by to obecně taky zajimálo. Má v hají svou převodovku na S3 2016 a má možnost levně sehnat DQ381. Tak jsem se chtěl zeptat, zda je to vůbec možné a co to vše obnaší připadně předelat u toho? Aby vedel, zda se to vubec vyplati a nebo radeji koupit za plnou cenu DQ250.

20. Kdyz pretocim volant, tak padla muzou byt obrazene, a uz se mi stalo, ze jsem misto manualniho prerazeni nahodu podradil dolu. Celt jsem ze nejaka BMW s automaty maji na stredovem panelu moznost radit nahoru i dolu, a tudiz clovek neni zavisly na padlech ktere muzou byt obracene pri pretocenem volantu. Takze dotaz: lze v superb 3 na automaticke prevodovce radit v manualnim rezimu i jinak nez padlama? Ja myslim ze ne, ale radsi jsem se zeptal 🙂

21. Zahájeno uživatelem Mic-net,

Ahoj, našla by se nějaká dobrá duše, která má přístup do objednávkového systému centrálního skladu Škoda dílů a zjistila mi, jaká je dostupnost kompletní převodovky DQ381? Dal jsem totiž auto do autorizovaného servisu Škoda na výměnu oleje v DSG a v rámci servisní akce výrobce aktualizaci software řídicí jednotky DSG a dopadlo to tak, že se musí měnit kompletní převodovka, dobrá zpráva je, že je to na náklady výrobce, špatná je, že prý převodovky nejsou a nikdo neví, kdy budou. (což se mi nějak nezdá, musí mít přece sklad přehled o tom, kdy mu dodavatel dodává zboží…) Aktuálně je auto v nepojízdném stavu v servisu 23 dní, a prý tam pravděpodobně bude …

22. Ahoj, omlouvám se za dlouhý příspěvek, ale moc prosím o radu, už jsem z toho zoufalý... . . . snažil jsem se najít nějaké téma ohledně tuhého řazení (rychlosti špatně zapadají) u Supa 3, ale nic jsme nenašel, jak tady, tak nikde jinde. U žádného auta jsem tento problém ještě nezažil a opravdu mě to za jízdy vytáčí. Kdy jsem auto pořídil? Před 3 měsíci jsem koupil ojetého Superba 3 (150tkm) přes Škoda Plus, s celou servisní historií v autorizáku, na oko v dobrém stavu, testovací jízda bez problémů, problém jsem u ní nepozoroval. Jak se problém projevuje? Již od koupě se objevuje problém s řazením - je to opravdu namátko…

23. Zahájeno uživatelem Jozef999,

Ahojte, riesil niekto upravu sw na tejto DSG? Vahavost/podtacanie. Zaujima ma realna skusenost ci to nejak vyrazne pomoze dynamike, resp. znizi vahavost prevodovky pri jazde v meste atd. Dakujem.

• 23 odpovědí
    • 11,7tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem Chlumec,

Zdravím. 6st DSG u S3 140kw při přeřazení z 2 na 3 st cukne. Co by to mohlo být? Diky

• 3 odpovědi
    • 1,6tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem Michael8,

Čaute, další dotaz. Dělá to někomu taky tohle s řadící pákou ? Dělá to na pátým kvaltu docela dost mi přijde. Na třetím mi přijde že taky, ale maličkato. Pokud to není z videa patrný... při jízdě na pátý stupeň a sundání nohy z plynu se řadící páka zakvrdlá,při následným sešlápnutí se páka znovu zakvrdlá. Co to může být ? Jinak kvalt jako takovej a všechny ostatní jdou hezky zašoupnout, když je auto ledový tak jednička a dvojka jdou hůř vrazit na místo, ale po ohřátí v pohodě. Díky za poznatky 😀 Olej v převodovce nebyl nikdy měněný a nechám ho na doporučení vyměnit až ve 250 000 km. Teď najeto 204k 2017 110kw 20231208_145346.mp4

• 1 odpověď
    • 746 zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.