Přejít na obsah

fabia RS nebo octavia RS


maca

Doporučené příspěvky

Záleži co chceš, jestli diesel nebo benzín, já měl benzín 1.8T 110kW a ten zvuk benzínu a zátah je skvělej spotřeba kolem 10litrů svižnou jízdou, ted mam frs zátah bude menší než ors ale jezdim za 6-7. A výhoda frs že stim zaparkuješ skoro všude protože je o dost kratší

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já osobně bych zvolil FRS, seženeš jí novější než octu a já raději naftu než benzín, ale zase na ty tvoje krátký vzdálenosti to nebude to nejlepší, ani jak psal Lůďa, octa taky nic moc, ale až pojedeš na výlet s rodinkou, nafta se ti pak vyplatí víc a spotřeba tak ybude někde jinde jak u octy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš to těžký. S Fabií 1,9 TDI jsem dojížděl do práce 10km a na 90° se mi v zimě neohřála, to samý Octa stejný motor. Spotřeba na tu krátkou trasu do 5,5l. Benzínová Octa se ti zahřeje, ale budeš jezdit o to víc. Záleží podle mě na tom, kolik za ten rok najedeš celkem, S Fabií se jezdí dobře, ale Octa je o něco lepší.

Do práce si pořiď třeba Felicii a za zbytek si kup co se ti líbí víc FRS/OIRS :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na ty kilometry, myšleno couračky, je rozhodně lepší benzín....sportovnější svezení a větší požitek z jízdy je také jasně lepší u OIRS....více místa v interiéru a větší kufr je jen drobnost, nekupuješ rodinej wagen ale "sportovní" auto...to vše vede k OIRS, zase na druhou stranu Fabie je příjemně kompaktní, když už pojedeš někam dál, tak není problém jet za poloviční spotřebu OIRS, ale hlavně, za ty peníze pořídíš OIRS s nájezdem cca kolem 100tkm a více a rv +- 2002-2004, Fabie RS bude značně mladší a méně ojetá +- 2005-2007 a kilometry určitě do 100tkm...z tohoto důvodu bych šel do Fabky, ale je to jen můj názor :)

Octavia RS:

+ sportovnější zážitek

+ prostornější interiér a kufr

+ nižší povinné ručení

- spotřeba

Fabia RS:

+ úsporný motor = spotřeba

+ za ty peníze jednoznačně novější ojetina

- povinné ručení

cenu náhradních dílu bych neřešil, je +- stejná...zbytek je vážně jen na tom, k čemu tě to více táhne, skrátka co se líbí...přeju štastnej kup :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak 2 auta si nemohu dovolit(nepočítám mého veteránka),znám obě auta......okta jasan že je větší,ale když vemu kolikrát jsem kufr využil.....tak mě bohatě stačí fábia.

Spíše mě zajímá reálná spotřeba těchto aut(hodnoty výrobce znám),chci reálné hodnoty vás majitelů FRS a ORS. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To máš těžké rozhodování něco podobného jsem řešil i já ale nakonec jsem se rozhodl pro ORS

Je pravda že FRS žere málo a seženeš jí novější za ty peníze než ORS

Já si vybral ORS - jezdím každý den do práce 15 km tam a zpět a spotřebu mám 8,9 a to fakt nějak nešetřím na jízdě. je komfortnější než FRS

jsem sní spokojenej. :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Octavku :palec2:

Určitě má lepší jízdní vlastnosti, je bezpečnější a taková dospělejší, má víc místa na zadních sedačkách :prc: , využiješ to i když se rodina rozšíří :)

Větší kufr se hodí, až dítě vyškemrá psa(pokud už nevlastníš), bude se mu líp cestovat ve větším kufru)) Nebo při cestě na dovolenou, vím dobře, kolik je toho ženská schopná naložit :smich:

Hlavně, když na to přijde, budeš v Octavii RS mnohem rychlejší taťka.. navíc, jak říkali kluci, rychlej ji ohřeješ, atd.

Jinak Fabia je určitě bezva, kamarád ji měl, nestěžoval si :) Akorát říkal, jak ho sere, že do ní nedávali motor benzínový 1.8 T

Můj názor :)

Jinak to je o pocitech no)

Editováno: , autor: Larrini
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...