Přejít na obsah

Dlzka dodania novej octavie


SaHo

Doporučené příspěvky

@Rapid1.0 jj 18" plánuji dokoupit na léto a 17" co na tom jsou budou na zimu.

Za ten příplatek co za ně byl v konfiguraci mám skoro celou sadu zvlášť.

Seznámení bylo krásné, přesedl jsem z Octavie 1, takže rozdíl snad ani nelze popsat 😂.

 

@Hamman 

TMBJR8NX5PY020996
Editováno: , autor: filda88
  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 3
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 8. 9. 2022 na 12:43, kober napsal:

@15degren Oktávka do každé nové rodiny :D 

 

Níže posílám email, co jsem napsal na support i jejich odpověď (nicméně s výsledkem mě kontaktoval zatím jenom dealer, ne support).

 

 

 

Buď rád. Já to zkusil taky - napsal jsem jim mail s dotazem, zda jejich mluvčí o termínech (6-14 měsíců) záměrně lže a pokud ne, ať přeplánují mou výrobu (aktuálně 20 měsíců) dle toho, co veřejně tvrdí.

Odpovědí mi prakticky bylo, že je vše v pořádku - že se mi aktuálně termín posunul o pouhý jeden týden dál. A že uváděné termíny jsou pro celosvětovou produkci, takže nemusí odpovídat dodávce mého vozu.

 

Tohle jsem absolutně nepochopil, takže jim píšu znovu. Jen musím raději trochu vychladnout :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@cross Nedostal jsi něco takovýho? Minulý týden mi teda přišla ofiko zpráva z podpory.

 

Citovat

Vážený pane xxxxx,
 
děkujeme za Váš podnět.
 
Velice nás mrzí dlouhá doba dodání Vámi objednaného vozidla a zcela chápeme Vaši rodinnou situaci a Vaše emoce.
 
Automobilový průmysl zažívá jednu z největších krizí. Podmínky pro výrobu automobilů jsou již dlouhodobě velice nepříznivé, a to nejen u značky ŠKODA, ale i u všech automobilových značek na celém světě. Produkci našich vozidel brzdí nedostupnost nebo velmi omezený počet komponentů.
Dodávky komponentů jsou nepravidelné, a proto je velmi těžké předvídat, kdy budou vozidla našich zákazníků vyrobena a dodána. Velkým zásahem do již tak tíživé situace je i pokračující konflikt na Ukrajině, který postihl hned několik našich dodavatelů a subdodavatelů.
 
S ohledem na výše uvedené Vás žádáme o pochopení, že se jedná o zásah vyšší moci a celý automobilový průmysl se musí s těmito nastalými okolnostmi vyrovnat.
 
V souvislosti s Vaší objednávkou vozu ŠKODA Octavia, číslo komise: YYYYYYY, bychom Vás rádi ujistili, že vyvíjíme maximální možné úsilí, aby Váš vůz byl vyroben a dodán co nejdříve.
Výroba Vašeho vozidla se předpokládá na konec října 2022.  
O konkrétním termínu výroby a dodání Vašeho vozidla budete informován ze strany Vašeho prodejce, u kterého jste uzavřel kupní smlouvu.
Ještě jednou Vám děkujeme za pochopení celé situace a pevně věříme, že i přes tyto nastalé okolnosti zachováte naší značce i nadále Vaši přízeň. 
S pozdravem
 
Diana Jiřičná – Péče o zákazníka

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doufám, že to nezakřiknu. Vypadá, že se začíná blýskat na lepší časy.

 

Po roce a půl téměř bezproblémového soužití s O4 (TDI 85kW, Style plus) jsem se rozhodl pro obměnu.

Minulý měsíc jsem objednal a čekal jsem, že auto bude cca v létě 2023. Dnes přišla zpráva od dealera, že auto bylo zaplánované do výroby  W47-49! To by znamenalo dodání 4 měsíce od objednání ....

Editováno: , autor: Zdenek 13
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To se neblýská na lepší časy, to máš prostě jen štěstí :) Jakou máš konfiguraci?

 

Pokračování toho mého mailu na škodovku je takové, že se ozvali dealerovi a ten volal mně (prý jsem se jich dotkl :D ) a řekli mu obecné info, že vyhlíží lepší časy a do konce roku 23 by měli vyřídit objednávky (jakože moje z 02/24 by se měla stihnout do 12/23).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@koberMusíme je omluvit, oni to berou jinak. Musíme si uvědomit, že mediálně prezentované termíny (6-14 měsíců) se týkají celosvětového trhu, proto to nemusí souhlasit s našimi termíny. Dotaz, zda tedy český trh nepatří do světového, už mi zodpovězen nebyl. Takže to asi jen blbě chápeme :D

@Hamman Ale i štěstí musí hrát roli, ne? Protože musí mít takovou konfiguraci, kterou jim dává smysl zaplánovat dřív (tzn. předběhnout ostatní). Jinak tam klidně mohli jebnout kohokoliv, kdo objednal dřív a pak to auto nechat stát :)

Editováno: , autor: cross
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Termíny dodání jsou tragické, kdyby se Škodovka chovala slušně tak by nebyl problém při sestavování objednávky u dealera říct toto  dodavatel nemá, ale pokut to ve voze chcete budete čekat, ale jim jde jen o to aby si člověk auto objednal a kdy ho dodají jim je jedno. Hlavně že linky jedou a to že auta stojí někde za plotem a zákazník čeká??? A když je ,, obtěžuje maily" jsou dotčeni!!!

Jsem celoživotní škodovkář, ale tímto mě zklamali a týkat se mě dodací lhůta rok a více pošlu celou škodu k šípku!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 22 minutami, kacer1 napsal:

tak by nebyl problém při sestavování objednávky u dealera říct toto  dodavatel nemá

 

No pěkně se zlobíš, ale asi se živíš věštectvím koukám :D.. Když máš frontu objednávek na x měsíců a ta TVOJE přistane na konec fronty, tak jak víš, že za tolik měsíců bude vše dostupné? To by mě zajímalo :)

 

@Pinacle no protože říkáte, že odborář tvrdí něco jiného, tak budu mlčet :) na výsledku to stejně nic nezmění

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 12. 9. 2022 na 11:25, roman.semora napsal:

Pánové zaseju zde zrnko naděje, v Pátek mě kontaktoval prodejce, že vozidlo má kompletní číslo zakázky a že před týdnem mělo být na výrobní lince, k tomu se ale pojí info o nějakém zpoždění a že vyrobeno by mělo být do 14 dnů. Objednával jsem 8/21 a posuny jsem měl celkem tři, nejdříve konec Dubna, pak přelom Květen/Červen a poslední KT37-39.

 

Konfigurace je RS TSI 120let motorsport, DSG, liftback.

Aktualizace po týdnu - vozidlo zaplánováno výrobou, ale nemá informaci o zahájení výroby ani VIN, tuším tu měl stejný stav @iphonik4 - jak ti to vůbec dopadlo, pořád čekáš? Kdy jsi měl zaplánování výroby?

 

vyroba.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, minulý týden ve čtvrtek jsem dostal od dealera zprávu, že auto bylo vyrobeno a v pátek nebo v pondělí ho nejspíš bude mít na showroomu. Auto pořád nedorazilo a tak bych se rád zeptal, jestli nevíte zda vyrobeno doopravdy znamená vyrobeno a nebo vyrobeno jen z části a odstaveno někam na pole? Ještě bych se rád zeptal, jestli někdo nemá zkušenosti s tím, jak dlouho trvá Arvalu dostat fleetové auto na značky? Čekám už 17. měsíc a konečně to začíná vypadat dobře. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...