jarda_1 Vloženo 23. Září 2008 Sdílet Vloženo 23. Září 2008 Dobrý den, chtěl bych si pořídit jako své první auto starší octavii. Automat volím z důvodu nemocné nohy (absence spojky - možnost ovládat pouze jednou nohou). Po delším hledání na internetu jsem našel Octavii 1.8 z roku 1999 ve výbavě L&K, najeto 173 tisíc km za 150 000 Kč. Na auto jsem se byl podívat a jako laikovi mi přišlo v dobrém stavu (žádné škrábance, odřeniny, zachovalý interiér), samozřejmě jsem si ale domluvil servisní prohlídku v autorizovaném servisu škoda. Proč ale píši: dnes jsem hovořil s kamarádem a ten mě od této koupě odrazoval, že prý kupovat takto starý automat je velmi riskantní. Co si o tom myslíte vy ? Dá se převodovka v servisu blíže zkontrolovat a na co jiného bych si měl dát pozor ? Předem děkuji za všechny vaše odpovědi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
scalpel Vloženo 24. Září 2008 Sdílet Vloženo 24. Září 2008 Tak pánove .... koupil jsem ji !!! Dal jsem na Vás, kteří psali že km nerozhoduje, ale rozhoduje stav a řidič co s ní jezdil. Mám ji od začátku září a musím zaklepat že zatím funguje vše bez menších problému. Moje investice - voda do ostřikovačů, 70 kč za wapku s voskem.... :-), neee važně musel jsem koupit ještě dvě nové pneu. Natočil jsem s ní něco přes 2 tis.( stav tachometru dnes --< 357981 >--- a kdo má víc ? ) a spotřeba 4,9 - 5,3 l/100 . Takže děkuji těm, co mě utvrdili k nákupu a těm co mě odrazovali taky děkuji,aspoň jsem věděl na co si dát pozor. A těď jen doufat, že vše bude fungovat jak má :-) . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spici Vloženo 24. Září 2008 Sdílet Vloženo 24. Září 2008 tak ať slouží co nejdýl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spici Vloženo 24. Září 2008 Sdílet Vloženo 24. Září 2008 (editace) Tak jsem se díval po octávkách s automatem a chtěl jsem se zeptat proč si si vybral zrovna tu s největšíma kilometrama, když se dá sehnat za ty stejný peníze auto ze stejnýho roku, koupený nový v ČR po 1.majiteli a s 56tkm a plnou serviskou??!! Stačí jen pořádně prohledat net... Editováno: 24. Září 2008, autor: spici Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin265 Vloženo 24. Září 2008 Sdílet Vloženo 24. Září 2008 9 let starý auto se 56 kkma?? No to bych tedy chtěl vidět 6 kkm ročně a v automatu. To ujedu víc na kole. Osobně bych se jakéhokoli staršího auta neznámého původu v automatu hodně, ale hodně obával. Neříkám, že je vše "levá", ale toto si o to vyloženě říká. A v tomto případě to ta plná serviska to jen podporuje. Stálo by za to nechat to prověřit v jiném autorizovaném 3koda servisu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spici Vloženo 24. Září 2008 Sdílet Vloženo 24. Září 2008 netvrdim že to auto má ty kilometry co inzerujou (neviděl jsem ho na vlastní oči a podle fotek nemůžu soudit), ale rozhodně bych se jel podívat ( a kór u automatu) radši na auto s 50-ti tisícema a serviskou než s 170-ti a bez servisky...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vinklec Vloženo 24. Září 2008 Sdílet Vloženo 24. Září 2008 Tak pánove .... koupil jsem ji !!! Dal jsem na Vás, kteří psali že km nerozhoduje, ale rozhoduje stav a řidič co s ní jezdil. Mám ji od začátku září a musím zaklepat že zatím funguje vše bez menších problému. Moje investice - voda do ostřikovačů, 70 kč za wapku s voskem.... :-), neee važně musel jsem koupit ještě dvě nové pneu. Natočil jsem s ní něco přes 2 tis.( stav tachometru dnes --< 357981 >--- a kdo má víc ? ) a spotřeba 4,9 - 5,3 l/100 . Takže děkuji těm, co mě utvrdili k nákupu a těm co mě odrazovali taky děkuji,aspoň jsem věděl na co si dát pozor. A těď jen doufat, že vše bude fungovat jak má :-) . Tak jaká byla cena jestli to není tajné?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
20Vautomat Vloženo 24. Září 2008 Sdílet Vloženo 24. Září 2008 (editace) netvrdim že to auto má ty kilometry co inzerujou (neviděl jsem ho na vlastní oči a podle fotek nemůžu soudit), ale rozhodně bych se jel podívat ( a kór u automatu) radši na auto s 50-ti tisícema a serviskou než s 170-ti a bez servisky...... Mám 1,8 20V automat z roku 96, koupil jsem ho v květnu, mám 122 tis. km najeto (podle tachometru), nebál jsem se toho a koupil, udělal jsem velice dobře, jsem moc spokojený, je to velká pohoda, největší investice byly rozvody. Automatu se rozhodně nebojte, jelikož automat je (pokud se k něj chováte správně jak se má) je v podstatě doživotně nezničitelná převodovka, nejsou tam žádné opotřebovatelné lamely. Důležité je aby tam byl v převodovce olej, takže občas dát zkontrolovat. Určitě každý člověk ocení zvlášť ve městě. Editováno: 24. Září 2008, autor: 20Vautomat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 25. Září 2008 Sdílet Vloženo 25. Září 2008 Cože? To ti asi nikdo neřek že tam je hromada lamel, který se můžou při špatným zacházení a údržbě spálit, že? Automat určitě není něco co se neopotřebovává. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laci L&K Vloženo 25. Září 2008 Sdílet Vloženo 25. Září 2008 ale on to napísal zrozumiteľne-ak sa k tej prevodovke nebudeš správať ako prasa tak máš vystaráno . jasné,že sa opotrebováva ale motor prežije. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OTDi Vloženo 25. Září 2008 Sdílet Vloženo 25. Září 2008 no nevím nevím, jak už jsem tu někde psal, tchýně má r.v. 99 1.8 20v v automatu a je to jedna velká hrůza, má servisku, je tam najeto nejakych 160tis km. jebe se na tom co može, už se jí seklo i řazení a celkově s tím má dost problémů, samozdřejmě polovička je jak u běžných manuálů, ale po tom co vim jak se s tím trápí, tak bych určitě zvolil něco novějšího ba jinčího v automatu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laci L&K Vloženo 25. Září 2008 Sdílet Vloženo 25. Září 2008 asi trafila na páteční prevodovku ,lebo ak dodržuješ módy a nezanedbáš výmenu oleja tak by to malo(mohlo) vydržať. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OTDi Vloženo 25. Září 2008 Sdílet Vloženo 25. Září 2008 Co auto to jiný kousek, jedno je v poho, druhý problémový, třeba špatně narazila, ale problémy jsou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fire Vloženo 25. Září 2008 Sdílet Vloženo 25. Září 2008 Kámoš má oktu TDi 66kw rok 2002 a prej uplne NO PROBLEMO a je mega spokojenej ... spotreba cca 7 litru.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ZooL Vloženo 25. Září 2008 Sdílet Vloženo 25. Září 2008 No ja mam OI 1.8T automat r.v. 00 najetejch cca. 150000 a jako zatim spokojenost. Ve meste k nezaplaceni!! Jen spotreba trosku vetsi (11-12 l mesto). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LuckyLuke Vloženo 25. Září 2008 Sdílet Vloženo 25. Září 2008 OI r.v. 2002 TDI 66kW automat, 140 000km a zatím žádný problém - teda vlastně jeden - odešlo brzdový čidlo (200,-Kč) ale bez něj nejde u automatu zařadit (u manuálu jen nebudou svítit brzdový světla). Jinak OK. Průměrná spotřeba 6.4 např dnes 150km super klidný jízdy 4.7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
scalpel Vloženo 26. Září 2008 Sdílet Vloženo 26. Září 2008 Tak tajné to není , domluvili jsme se na lidových 115 tis...... tak a teď někdo napiše, že je to moc a já ji půjdu vrátit . Stav tachometru poctivých ----< 358 121 >----- km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chossse Vloženo 26. Září 2008 Sdílet Vloženo 26. Září 2008 Hosi jenom tak nahodim otazku,nechci do nikoho rypat nebo provokovat!Kdyz budete mit auto,ktere ma pres 200 a vite,ze je v dobrem stavu a chcete ho prodat,stahli by jste km nebo ne?Jenom tak pro zajimavost!Ale ruku na srdce! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chossse Vloženo 26. Září 2008 Sdílet Vloženo 26. Září 2008 a tobe preju hodne stastnych km!Ja mam 263000 a zatim pohodka,no sem tam neco malinkeho a doufam ze to tak zustane! Uz se mi do pusiny nechcou cpat penize,uz si vzala dost! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmik Vloženo 27. Září 2008 Sdílet Vloženo 27. Září 2008 Asi bych sel pod cenu, ale kilometry bych nestahnul... ale spis nez prodat bych dal auto na jezdeni mladsimu sourozenci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 27. Září 2008 Sdílet Vloženo 27. Září 2008 jak nekdo memi budiky - myslite ze si tam hodi stejny pocet km jako bylo na starejch budikach Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukash Vloženo 27. Září 2008 Sdílet Vloženo 27. Září 2008 Nebudeš tomu věřit, ale jo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 27. Září 2008 Sdílet Vloženo 27. Září 2008 (editace) Dobre dobre tak u tebe jo - co dalsi - prozradi ? Editováno: 28. Září 2008, autor: Návštěvník citovanie predchadzajuceho prispevku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dadacek Vloženo 27. Září 2008 Sdílet Vloženo 27. Září 2008 Octavka: já si tam taky nechal dat stejný km u obou aut ač mi bylo nabízeno a doporučováno měnší km. Takže nestočeno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 27. Září 2008 Sdílet Vloženo 27. Září 2008 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.