Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Podvozek

Nápravy,převodovém ústrojí, tlumiče, pružiny, kola...

1. Zahájeno uživatelem Cjoctavian,

1.Zaujimalo by ma ako je to s presnostou ukazovatela rychlosti v Yetim, ked ma letne pneu 225/50 a zimne len 205/50 - oboje na 17" diskoch...Rozdiel pri 100 km/h je 4 km/h... Je to este v tolerancii? 2.Nemate foto Yetiho na 19" diskoch?

2. Zahájeno uživatelem Jz73,

Ahoj ve spolek, obracím se především na ty z vás, kteří mají zkušenosti s Yetim v zimě. Doporučíte nějaký typ zimních pneumatik, které jsou opravdu kvalitní? Díky. Jz P.S. Už se nemohu dočkat prvního sněhu a testů Haldexu 4x4

• Líbí se mi
      • Negativní
      • Pozitivní
    • 181 odpovědí
    • 115,9tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem shaolin,

Mame sluzebniho Yetiho 4x4, 2,0Tdi.Cetl jsem navod,ale nikde jsem se nedocetl,kdy se smi zapinat funkce offroad. Musi auto stat? A vseobecne,jestli mate nekdo radu,kdy ji v beznem provozu zapnout? Me napadlo,ze v zime,kdyz je souvisla vrstva snehu. Uzivame ho v kopcich.. Diky

4. Zdravím všechny. Rád bych zde hodil poznatek při jízdě yetiny 4x4, 2.0.TDI, 81kw, 6-ti kvald, 2014, 160tis km. Hledal jsem dané téma, nenašel jsem, proto nové. Pokud skutečně je tento příběh v jiném tématu, omlouvám se za nové téma, nenašel jsem. Budu se snažit být stručný. Vůz při akcelerování převodových stupních 4-5-6, ot. 2000-2800, dostávál hluk do kabiny (ne vibrace-necítil jsem je, netřepe se posádka ani žádné díly v kabině), který vedle zvuku TDI motoru, co máš naposloucháno zajizdy, zcela přehlušil. Ten hluk byl těžko poznatelný, zda je to od předka, nebo od zadku. Ve městě jízda vše ok. Na jiných forech jsem narazil na podobnost u Octy II 4x4. Možno…

5. Zahájeno uživatelem Fajerak,

Máte někdo zkušenosti s celoroč. pneu. Zajímá mě hlavně opotřebení.

6. Zahájeno uživatelem paranmax,

Ahoj, v pátek mě jeden garáž mistr měnil přední pružiny. Dnes jsem zjistil, že při tom poškodil vnější manžetu. Nevím jak,je tam dírka jak od jehly hned vedle velké stahovačky. Opravu provede, ale teď s tím musím odjet dovolenou (cca 1500km) druhé auto není k dispozici. Odmastil a omotal jsem to páskou. Dá to ty km i kdyby to začalo zase téct?(zatím to drží, ale zkoušel jsem jen 20km) I za cenu, že se bude muset potom vyměnit i kloub a ne jen manžetu? Jde mi o to, aby se to nerozpadlo, nebo nekouslo. Křupání při plném rejdu asi přežiji.

• 1 odpověď
    • 1tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem Kedarek1,

Včera jsem zaparkoval s vytočenými koly a všiml jsem si prasklin v běhounu pneumatik - viz. foto. Je to na obou předních kolech, zadní jsem zatím nezkoumal. Pneumatiky jsou Dunlop SP Sport 225/50 R17 vyrobené 39/11, vzorek 6 mm. Setkal se s tímto někdo na takto mladé pneumatice, může to ovlivnit bezpečnost? Je možné pneu reklamovat.

8. Zahájeno uživatelem pale007,

Ahoj, měl bych dotaz, zda jste někdo měnil olej v převodovce a rozvodovce na Yeti 2,0 TDI, 81 kW, 4x4? Jaké oleje a množství použít?

• 17 odpovědí
    • 23,3tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem Flegmo,

Zdravim! V konfiguratore pre Skoda Yeti som si vsimol, ze pre standardne verzie je moznost objednat pneu 225/60 R17 s priplatkovym balilkom. Prekvapilo ma, ze pre verziu Extreme tento rozmer nie je v ponuke. V technickom preukaze sa ako povoleny rozmer uvadza 225/50 R17 a 215/60 R16. Je mozne pneu 225/60 R17 pouzit na vsetkych verziach Yetiho? Ziaden predajca mi na tuto otazku nevedel odpovedat. Potesilo by ma ak by mi vedel niekto odpovedat. Vopred vdaka!

• 6 odpovědí
    • 10,1tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem L_Lucky,

Skoda yeti 2.0 Tdi 81kw 4x2 s ESP a Asistentem rozjezdu do kopce vydava pri couvani a vetsim natoceni volantu (ne vzdy) divny jednorazovy zvuk, zvukovy projev spojen s nepatrnou odezvou v brzdovem pedalu. Zvuk je velice neprijemny, podobny jako kdyz prejedete nejaky predmet.. Nevite co s tim muze byt? Na přiloženém videu cca 4. sekunda videa - je to slyšet - obzvláště když máte repro více nahlas.

• 4 odpovědi
    • 11,8tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Peetie,

Zdravím kolegy, někdy v létě/na podzim na mém v té době 2,5letém autě s 52 000 km začaly velmi rychle rezavět zadní brzdové kotouče na brzdící ploše, až se to dostalo do stavu, kdy pro rez téměř nebrzdily. Intenzivnější brzdění nepomohlo, v servisu ani nedoporučovali stočit kotouče, takže ve výsledku výměna zadních kotoučů včetně destiček. Do té doby (= v záruce!) bylo vše ok. Auto jezdí pravidelně, město-dálnice.. Servis to nechal posoudit s vyjádřením, že jde o běžné opotřebení, a že se nepostupovalo podle návodu k obsluze (ten doporučuje při vzniku rzi intenzivně brzdit). Jezdím ještě s Octavií, která má kotouče stejné a bez problémů, ve firmě jsem prohlédl všechna au…

12. Zahájeno uživatelem Fajerak,

Rád bych věděl odpovědˇ na můj problém. U nového auta po ujetí30 000km všechny 4 pneu totálně kaput (doskákáné jak tisícihrany).Slepě jsem doufal že to bude vadná série pneu,tak jsem koupil nové-samozřejmě nechal vyvážit namontoval ale ejhle auto vibruje dál! Tak jsem nechal udělat geometrii,to ale také nepomohlo,tak jsem prověřil tkumiče-ty jsou OK a vibrace stále přetrvávají,jsou více cítit na zadní nápravě (volant ani pedály nevibrují). Tak jsem tedˇ úplný MIMONˇ nevíte někdo čim to je? Ono při delší jízdě to je dost nepříjemné.

• 20 odpovědí
    • 16,4tis zobrazení
  13. Ahoj. Chtěl bych se zeptat, čím může být způsoben pohyb řadicí páky při přidavání a ubíráni plynu. Děje se to na 1., 2. stupeň a na zpátečku. Pohyb je cítit i při podřazení z pětky na čtyřku, když rychle pustím spojku. Dále se řadicí páka třese při brždění a aktivním ABS (jedu na 2.stupeň na kluzkém povrchu, zmáčknu spojku a pak začnu brzdit. ABS je aktivní a řadička div že nevyskočí z kulisy). To vše opět na 1.,2. a R.stupěň. A teď, kdy to vše začalo. Nedávno jsem jel po místni cestě, která byla kluzká. Při brždění z kopce jsem měl možnost trefit auto, které jelo nahoru nebo strhnout řizeni do vjezdu k domu. Vybral jsem si druhou možnost. Strhnul jsem to …

• 11 odpovědí
    • 7,1tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem hadak11,

dala by se použít nějaká dojezdovka z jiného auta (někde na vrakáči) - mám auto bez rezervy, ale chtěl bych vyrazit na cestu po světě a raději bych si nějakou vzal sebou.....klíč na kola mám a hever taky, šroub se dá koupit....dík za rady

• 17 odpovědí
    • 10,5tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem Naahk,

Ahoj. Prosím o pomoc. Při brždění mi auto strašně vibruje a jde šílený zvuk od předních kol.Vyměnil jsem přední kotouče i destičky, ale žádná změna.Věděl by někdo kde ještě hledat? Díky. Yeti 2012 4x4 2012

• 0 odpovědí
    • 3,9tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem Ota Rákosník,

Ahoj zeptám se trošku mimo dosavatní téma. Řeším výměnu předních kotoučů a brzdových destiček. Kotouč jsem schopný si oměřit ale nějak se nemůžu doměřit nových destiček (rozebírat to chci až při vlastní výměně). Nedá se přesný typ/rozměr kotoučů/destiček sehnat někde jednoduše podle vinka (aniž bych teda musel do Škoda servisu). Protože i po zadání všech upřesnění auta na různých internetových obchodech mi vyjede několik rozměrů jak kotoučů, tak destiček. A nerad bych to jezdil neustále vracet a měnit. Chci jít, jak se říká na jisto Díky za rady

• 16 odpovědí
    • 10,2tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem ROMIK,

YETI 4X4 jak ma fungovat ASR (na obě napravy)? Nejde ASR (není vypnutý),4X4 jde.

• 0 odpovědí
    • 3,7tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem Dubl,

Dneska jsem byl v servisu s tím, že mi něco bouchá v přední nápravě. A výsledek: výměna tyček stabilizátoru, byly "vymlácené (termín ze servisu zapsaný v servisní knížce)". Ale dostal mne technik, když se mne zeptal: "Vy s tím asi jezdíte v terénu?" Jinak najeto 30800 km, z toho 98% normální silnice. Auto bylo před cca 4 týdny na servisní prohlídce, ale tam nic nezjistili. A to jsem je už tehdy upozorňoval na divné zvuky z přední nápravy.

• 13 odpovědí
    • 14,6tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem italik,

Chtěl bych se zeptat , jakou značku předních tlumiču mam dát na Tdi 4x4. Začli mi téct při 85tis km?

• 10 odpovědí
    • 7,3tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem Fany53,

Dobrý večer,malý dotaz,elektrony z Yetiho budou bez problémů pasovat na dvojkovou oktávii?

• 16 odpovědí
    • 7,7tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem Zdeneek,

Má Škoda Yeti nějaké hlídání tlaku v pneumatikách? Jakým způsobem? Přes speciální ventilky nebo jinak?

22. Zahájeno uživatelem octabin,

Zdravím všechny, mám problém na svém Yetim, po ubrání plynu se ozývá hučení zezadu. Oleje byly měněny minulý rok,pružný člen vypadá , že je OK. Geometri byla dělána před 3 měsíci. Na zimních 16 to dělalo taky ,ale maličko, Po výměně na letní 17 to dělá mnohem více. Zkoušel jsem i jiné nové pneu , které na druhém autě úplně tiché .Moje starší jsou hlučné,ale problém je stále stejný. Potřebuji tedy poradit kde může být problém. V tahu nic jen když sundám nohu z plynového pedálu. Napadají mě silentbloky na ramenech co jdou ve předu do karoserie (jde s nimi hýbat do stran),nebo ramena co se s nimi seřizuje geometrie. Díky za radu .

23. Zahájeno uživatelem Jz73,

Ahoj, tak se tak připravuji na zimu a říkám si, jak se řetězy. Napadají mě tři možnosti pro auto s pohonem 4x4: A. na 4x4 nemá cenu řešit B. jen jeden pár na přední nápravu C. dva páry na přední a zadní nápravu Co je správně? Díky za odpovědi. Jz

• Negativní
    • 24 odpovědí
    • 17,4tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem Libor Nerušil,

vadí haldex spojce jinak sjeté pneu mezi přední a zadní nápravou, i jiný výrobce mezi nápravami 205/55 -16 Fulda a Michelin

• 1 odpověď
    • 6,9tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem daniel.m,

Je mozne, aby mi po 105000km zacalo odchadzat lozisko zadneho praveho kolesa na Yeti 2.0 TDI 103kW 4x4? Pocas jazdy je obcas pocut piskanie a po zastaveni je naboj tohto kolesa horuci. Rozmyslal som, ci to moze byt problem so strmenom brzdy, ale ten taky horuci nie je.

• 2 odpovědi
    • 10,7tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.