Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Ostatní

1. Zahájeno uživatelem Durannn,

Ahojte, chtěl bych se zeptat - po srážce zvířete mi bylo na pojišťovnu provedeno plnění v AS Škoda - ten zatím nebudu záměrně zmiňovat. Měl se měnit přední nárazník, spolujezdcův přední blatník a přední spolujezdcův světlomet. Fakturu přikládám zde do přílohy, obrázek si můžete udělat sami. Nicméně, co mne zajímá konkrétně: Co je pracovní položka 91631500 - Cidlo radaru ser (739,20kc) ? Nevím o tom, že by můj Rapid v nárazníku onen Radar měl (mám ho od novotí, sám jsem ho konfiguroval - RV 2017 před FL, Ambition Fresh, 1.2 TSi 66kW) Dále proč mi byly demontovány dveře dle faktury a taktéž lakovány ? To se lakuje nějak do ztracena ? Od té doby …

• 9 odpovědí
    • 4,7tis zobrazení
  2. Sám vlastním MR2019 (tlumiče 01/2019, takže skutečně vyrobeno v roce 2019) a zajímalo by mě co se postupně upravovalo v MR2017 > 2018 >2019. 2017 je facelift. Tam by těch změn mělo být mnohem více. 1.0TSI, bixenony, elektrika z Fabie3, prý lepší odhlučnění (zajímalo by mě kde) atd. , ale zajímalo by mě co a jak se upravovalo pro MR2018 a MR2019. Existuje nějaký seznam úprav? Třeba pro software existují jednotlivé verze 1.1.1 > 1.2.1. > 2.2.3 atd. a u každé je seznam změn. Asi nejvíce by mě zajímalo, zda došlo k upgrade spojky či převodovky.

3. Zahájeno uživatelem DEFIANT,

Vím, že nádrž by měla mít 55 litrů a rezerva začít svítit při zbývajících 7 litrech (dojezd 90-120). Kolik dotankováváte, když se rozsvítí rezerva (cvaknutí pislole) ? Mě to dělá obvykle okolo 43-44 + 7 rezerva, vychází mi malá nádrž 50-52, předchozí 2 rapidy jsem při rezervě tlačil 48-50. Co vaše strojovny ?

4. Zahájeno uživatelem mbrazdil,

Zdravím Vás, začátkem roku 2022 budu mít rapida 4 roky. Bude mě tedy čekat servisní prohlídka s výměnou oleje a STK. Vzhledem tomu, že toho moc za rok nenajezdím mě již teď PP posílá na výměnu oleje. Dostal jsem v AS nabídku udělat jak prohlídku a STK při výměně oleje. Nebude to ničemu vadit? Na kolik to celé zhruba vyjde? Olej si donesu svůj, to již mám zařízeno.

• Pozitivní
    • 8 odpovědí
    • 7,5tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem Tomas744,

Potřeboval bych odsát benzin z nádrže. Ne úplně do dna. Jde to u Rapida ruční pumpičkou? Jak dlouhou hadici potřebuji? Děkuji

• 1 odpověď
    • 3,5tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Sayt,

Dobrý den, jsem začínající řidič a jako první auto jsem si pořídil Rapida 2019. Před týdnem jsem udělal takovou hloupost a když jsem najížděl na dálnici, tak jsem si nevšiml obrubníku, který byl předemnou (byla tma a dost sněžilo). Už jsem byl docela rozjetej, ale vedle mě byl kamión. Auto jsem zpomalil na rychlost 40-50km/h a na obrubník jsem najel pravým kole (už si nevzpomínám, jak jsem měl natočený volant). No předemnou ještě bylo nějakých 20km cesty. Celou dobu jsem byl malinko v šoku a naštvanej, že jsem tomu auto něco udělal. Když jsem dojížděl do cíle, tak jsem slyšel něco šoupat po zemi. Naštěstí to byl "jen" spojler podběhu, tak jsem ho odmontoval. N…

7. Zahájeno uživatelem bobanHTP,

Zdravím všechny, napadlo mě pro Ty co mají dilema jestli koupit Rapid nebo Fábii sepsat moje subjektivní postřehy. Rapid mám asi měsíc, nyní na reklamčce v servisu :-) a Fábii kombi pár dní jako náhradní auto. Oba vozy jsou vyrobené v roce 2016. Motoricky nemohu porovnávat, protože Fabi má jen základ 1.0 MPI 55kw (kombik) -jinak velmi tichý motor, podlě mě do městské džuhgle úplně stačí. Fábie Kombi III - větší kufr, ale úzký - perfektní výhled do všech stran - horší odhlučnění podvozku a dveří - může unavovat na delších cestách - málo místa vzadu na nohy - dizajn palubky je příliš tendenční, rychle zestárne a bude nemoderní, podle …

8. Zahájeno uživatelem roman7971,

Zdravím vás, chci se zeptat: jak odstraním samolepku autoprodejce, která je nalepená na zadním skle (zevnitř), aniž bych poškodil vyhřívání? Diky :)

• 3 odpovědi
    • 5,8tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem kerim1,

Zdravím Vás, mám 3 týdny nového RAPIDA a zjistil jsem 3 věci, které chci reklamovat. Vozidlo je pojízdné, samozřejmě si platím havarijní atd... V servise mi bylo řečeno, že na náhradní vůz zdarma nemám nárok!!! Každopádně, já si koupím nový vůz, který má závady a já ještě budu platit nějaké auto? Má někdo zkušenost???? Dík

10. Zahájeno uživatelem PEDRISIMO,

Před dvěma lety a třemi měsíci mi po havárii opravovali ve značkovém autoservisu karosérii. V místě sváru nyní praská lak a prasklina se rozšiřuje po celém sváru. Oprava odhadnuta na cca 10 000,-Kč. Mám dotaz. Jakou má škodovka v tomto případě lhůtu pro reklamaci? Děkuji za odpovědi.

• 6 odpovědí
    • 8,7tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Maxim-cz,

Ahoj, právě jsem četl ve světě motorů dlouho očekávaný článek o rozborce rapida po 100 tisících. Musím teda uznat, že až na zakarbonované ventily a v důsledku toho pokles výkonu o pár procent jsem mile překvapen. za mě super. Elektronická verze SM stojí 21,-Kč, tak to snad každej rapiďák obětuje ?

12. Zahájeno uživatelem miklisek,

Škoda, že Rapid nebude jako liftback i v Evropě a bude jen v Rusku....... I když jsou to neofiko ilustrace, moc se mi líbí. Co vám? Já bych do něho hned šel. http://www.autoforum.cz/predstaveni/nova-skoda-rapid-ukazala-svuj-vzhled-na-presne-ilustraci-zname-dalsi-detaily/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu&fbclid=IwAR1xcYuaiHQxOh4eA7dlIaXcrc1CDOalfS0WYbU6ZOd9QGDZ1lh7ZCXXYlo A oficiální první kresba od škodovky:

13. Zahájeno uživatelem mir77,

Ahoj, nezabýval jste se někdo montáží nezávislého topení do Rapidu? Deset let zpět jsem si nechal udělat do OI a je to zlatá věc. Doteď funguje a komfort v zimě neskutečný.Pohrávám si s myšlenkou, jestli nezkusit i do Rapida. Díky, Míra

14. Zahájeno uživatelem pusher...,

Aktualne pravdepodobne zadna svolavacka neni, ale pokud by nekdo zjistil, ze pro jeho vuz nejaka akce prave bezi, tak se podelte o informaci at i ostatni majitele Rapida muzou zkontrolovat zda se jich to take tyka. Zde je odkaz na skodovacky online system svolavacich akci: http://www.skoda-auto.cz/mini-apps/test-svolavaci-akce momentalne je to mimo provoz...

• Díky
      • Pozitivní
    • 19 odpovědí
    • 13,9tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem radlat,

Zdravím všechny přítomné, rád bych si objednal posledního Rapida Spacebacka, dokud to jde. Chtěl bych jednoho z posledních kousků ve verzi Style s tříhrnkem 81kW. Nevíte, do kdy prodejci přijímají objednávky? Nerad bych to prošvihl. Podle mého zjištění co prodejce, to jiná informace. Mám zkušenost s jižní Moravou - někde říkají do konce září, někde minimálně do konce roku. Pamatujete, jaká byla praxe s předešlými modely, kdy zda je představen nástupce se ještě dají objednávat výběhové modely? A poslední věc se týká MR2019. Víte někdo, zda v posledním modelovém ročníku došlo k nějakým vylepšením, doplněním/očesáním výbavy? díky za poznatky

16. Zahájeno uživatelem novotnj,

ahoj lidi, prosím o nějaké rady na co se podívat, co překontrolovat. V lednu mi končí 5 let záruky a chtěl bych případně co nejvíce nedostatků odstranit v rámci záruky, máte nějaké "špeky", kde se co stalo a dá se v rámci reklamace vyměnit. Já měnil prozatím kryt řadící páky a ruční brzdy. pak spínací skříňku.

• 1 odpověď
    • 2,4tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Douda9,

Ahoj chtěl bych se zeptat, Byl jsem na dovolené v Bulharsku a nešťastnou náhodou jsem při parkování najel na kanál a ten se při nájezdu otevřel a bouchnul mi do prahu?... Tím bych se chtěl zeptat jestli když mám auto na op.leasing měl nějak řešit a nebo to nechat.. případně jestli se na to vytahuje havarijní pojištění.. Díkes za radyv

• Líbí se mi
    • 7 odpovědí
    • 4,1tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem hlavackar,

Pripajam zopar odkazov http://www.aliexpress.com/item/Rearview-decoration-light-bar-sticker-For-Volkswagen-vw-Jetta-MK6-Lavida-passat-B6-B7-Bora-santana/32266242751.html http://www.aliexpress.com/item/Wholesale-Skoda-Series-Car-Door-Lock-Buckle-Cover-Decoration-for-Skoda-Rapid-Octavia-RS-a5-a7/2041633496.html http://www.aliexpress.com/item/Dedicated-Door-Stopper-Cord-Lock-Protective-Cover-for-Skoda-Citigo-Rapid-Octavia-RS-a5-a7-Fabia/32257439298.html http://www.aliexpress.com/item/For-Volkswagen-VW-2011-2012-2013-Jetta-MK6-POLO-Tiguan-Stainless-steel-trim-Door-handle-cover/2044561888.html http://www.aliexpress.com/item/New-design-Aluminum-alloy-car-pedal-foot-rest…

19. Zahájeno uživatelem CzechDave,

Ahoj, často tu čtu návody na úpravy / doplnění výbavy Rapidů, které se neobejdou bez krimpování drátů a tahání pinů. V této souvislosti by mne zajímalo: - jaké typ kleští se na tohle krimpování používá? Doma mám kleště na krimpování oček na klasické kabely, ty asi vhodné nebudou, že? - jak vypadá přípravek na vytahování pinů z konektorů a kde ho seženu? Díky!

• 2 odpovědi
    • 2,1tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem 1.4 tsi,

Ako ste spokojní so svojimi Rapidkami?

• 7 odpovědí
    • 2,2tis zobrazení
  21. Mam Rapida Spaceback 2014, 1.6 TDI, 77 Kw. Nehavarovane. Najeto 44Tisic, zaruka do konce 2018, plna serviska. parkovací senzory, ALU kola, sada zimních i letních kol, vyhřívaná sedadla, klimatizace, tempomat, palubní počítač, multifunkční volant, 6 x airbag, ABS, ASR, ESP, senzor stěračů, senzor světel, automatické denní svícení, mlhovky, centrál na DO, el. okna, el. nastavitelná-vyhřívaná zrcátka, aut. stmívatelná zrcátka, originál autorádio, bluetooth, CD, AUX, USB, kontrola tlaku pneu, tónovaná skla, Isofix, kožený paket, atd. 2x orig. klíč, STK 12/2019 Auto je po prohlidce u autorizovaneho prodejce, ktery nenasel vubec zadne zava…

22. Zahájeno uživatelem Jurajs_89,

Ahoj! Pokud by se někdo chtěl podívat na celkový ceník, zde má možnost. http://www.skoda-auto.cz/CZE/Documents/Catalogue/Rapid/10_Cenik_Rapid_13_01.pdf

23. Zahájeno uživatelem manfroto,

Tak tu máme prodej Rapida,chtěl bych se zeptat vás co máte vůz objednaný,kdy ho máte očekávat a jaké jsou ceny u prodejců jednotlivé motorizace s výbavou..díky všem,za vaše osobní postřehy.. P.S. neměla by mít verze Elegance bez příplatku zabezpečení?

24. Může mi někdo logicky vysvětlit, proč v nově vydaném návodu verze 11/2018 (str. 231) pro Rapid klesla maximální dosažená rychlost u motoru 1.0 TSI/81kW na 195 km/h? Ve vydání 7/2018 (str. 232) je maximálka ještě 198. Upozorňuji, že obojí hodnoty platí pro EU6AG. Změna je i u DSG. Jde asi nejzásadnější změny v novém návodě, když nepočítám, že poslední rapidy zřejmě přišly o možnost změřit měrkou na škrabce hloubku dezénu pneumatiky (návod 07/2018 str. 203 vs. 11/2018 str. 204). Došlo také ke změně pojmenování pojistek, ale to zřejmě kvůli vyřazení dieselů u posledních MR (str. 219/220). Přibyla také informace, že lze deaktivovat v servisech Škoda Connect (v úvodu brož…

• 3 odpovědi
    • 2,3tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem bobanHTP,

Zdar chlapi, chtěl jsem vás poprosit o radu, jak se postupuje při reklamaci vozu přímo Škodě. Těch poruch na Rapidu už mám tolik, že se chci na ni obrátit. Díky za každé info! :-)

• 11 odpovědí
    • 9,7tis zobrazení
Výškové práce po celé ČR – rychle, bezpečně, bez lešení! Nátěry, čištění, opravy, kácení stromů a další služby.

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.