Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Ostatní

1. Zahájeno uživatelem rsrsrs,

Koľko km máte na svojich nových octaviach?

2. Zahájeno uživatelem sreto23,

Caute, zvazujem kupu novej octavky a rozmyslam nad vybavou. Kedze je problem vyskusat auto v noci, tak by ma zaujimalo ci by ste mi ich odporucali alebo ci stacia klasicke svetla, predsa len je to celkom polozka. Jazdim dost casto vecer po zotmeni, ale zatial mi stacili klasicke svetla na octavke 1, ale zase bezpecnost. Dik

3. Zahájeno uživatelem Miloskr,

Dobrý den, má někdo zkušenost s dovozcem Autodraft? Popř. koho byste doporučili na koupi tak 3 roky staré Octavie nebo Superbu s nájezdem kolem 100 tisíc km?

4. Zahájeno uživatelem PetrC,

Ahojte, hledám OIII scouta na bazarech a chtěl bych asistenta sjezdu z kopce, jako mám na Yetim. (zapnu off road, vyřadím, pustím spojku i plyn a auto sjíždí řízeně) Můžete mi ověřit informaci, že scouty, které mají tlačítko MODE, které vybírá jízdní režimy, tak mají i tohoto asistenta?

5. Zahájeno uživatelem Petr Smolík,

Ahoj, řeším výměnu/opravu/ lakování zadního nárazníku. Má někdo zkušenost s druhovyrobou? Sedí ten díl přesně nebo raději nebrat?

6. Zahájeno uživatelem mcbrandy264,

Zdravím, chcel by som sa spýtať, či vôbec existuje verzia Škoda Octavia 3 combi (2013-2017) 2.0 TDI 110kW s DSG automatickou 6-stupňovou prevodovkou? Na žiadnej stránke sa nemôžem dopátrať k tejto verzii. Aj na oficiálnej stránke, v dokumente s technickými údajmi, existujú len verzie 2.0 TDI 110kW s manuálnou prevodovkou, alebo s aut. DSG prevodovkou, ktorá je však 7-stupňová. Zaujíma ma to práve kvôli tomu, že na internete je obrovský počet inzerátov na zjavne neexistujúci model.

• 1 odpověď
    • 2,5tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem MarekRMK,

Zdravím , Mám O3 combi 1.6 TDI 81kw Greenline r.v. 2014 a strašne všetko počuť z vonku do auta a aj naopak , tesnenie na dverách vyzerá byť ok ,dvere lícujú s karosériou a neviem kde by mohol byť problém. Aj na diaľnici pri 130 km/h počuť do kabiny dosť silno aerodynamický hluk. Môže to byť tým že je to výbava Ambition? že je slabšie odhlučnené ? lebo známi ma takú istú O3 aj výbava ta istá ale je to Elegance a uňho to tak nepočuť. Za všetky rady vopred ďakujem . Nenašiel som tu podobný problém tak som založil novú tému .

8. Zahájeno uživatelem pavelvicena,

Zdravím, máte někdo zkušenost tahat s tímto motorem karavan? Karavan váží nějakých 1,3 t. Díky.

• 13 odpovědí
    • 8,7tis zobrazení
  9. Ahojte, Ví někdo, jaký je mezi nemi rozdíl? Mám výbavu elegance bez el. Sklopných zrcátek a bez kessy. Přitom v této výbavě má být obsažena standardně... Jak je to možné?

10. Zahájeno uživatelem marfan,

Zdravím páni (možno aj dámy), chcem sa spýtať či niekto tu z fóra chodí si troška zajazdiť na nejaký závodný okruh. V prvom rade by ma zaujímal hlavne Slovakia ring, keďže na narodky som dostal dve pol hodinové jazdy na okruhu. Zaujímajú ma nejaké skúsenosti ako to prebieha ak idem na voľne jazdy. A možno ak aj niekto pravidelne chodieva tak by som sa niekedy pridal. PS: ak je podobná téma tak poprosil túto zrušiť a prehodiť príspevok. DIK.

11. Zahájeno uživatelem pastorj,

Ahoj, nemáte někdo elektronický katalog MR 2018? Za poskytnutí předem moc děkuji. Jarda

• 3 odpovědi
    • 2,1tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem Hodnejkluk,

Ahoj, pořídil jsem si O3 2.0 TDI 4x4 2016 liftback před fl a nyní chci nechat vyměnit všechny filtry. Nicméně dle VIN kódu nebo dle označení vozidla jsem našel na různých eshopech různé rozměry vzduchového a palivového filtru. Víte někdo, který mi tam bude pasovat?

• 4 odpovědi
    • 2,1tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Popu,

MR 2020

14. Zahájeno uživatelem HlouchyJR,

Ahoj, při řešení problému okolo Start-Stop (SS) jsme přišli na jednu zajimavost, na kterou nevím odpověd. Od 20.4.2015 přišel nový ceník s MR2016 a motory TDI EU6 společně s povinným SS. Mé auto bylo vyrobeno 12.5.2015 (t.j. 22 dní od nástupu nového ceníku), ale jedná se stále o MR2015 a s motorem EU5 bez SS. Neví někdo jak k tomu mohlo dojít? Nebo škodovka vyráběla ještě starý MR, ale nabízela již jen nový? Díky všem za rady.

15. Zahájeno uživatelem georgesoft,

Zdravím, řešíte nějak evidenci knihy jízd? Ať už pravdivé nebo fiktivní? Kvůli finančáku by melo sedět tankování s knihou jízd - nemůžu tankovat v Praze, když dle knihy jízd jsem v Ostravě. Bral bych něco, kam (nejlépe v mobilu) zadám vždy na pumpě tankování, na konci roku si i díky těmto informacím vygeneruju "fiktivní" knihu jízd pro finančák. Nejlepší by bylo, aby to bylo možno provozovat (zadavat tankovani) na vice mobilech (společná data) - dva řidiči. Nasel jsem toto: 1) KNIHA JIZD ZDARMA appz: https://itunes.apple.com/app/kniha-jizd/id956646976 web: http://www.kniha-jizd-zdarma.cz 2) ROAD TRIP APPZ: https://itunes.…

16. Zahájeno uživatelem dusan94,

Dobry den, chcel by som sa popytat na vase nazory. Jedna sa o nasledovne: Kamarat ma golf s dsg. V servise a dokonca udajne aj v knizke manualu sa pise nieco o tom, ze v zimnom obdobi nie je dobre hned zo zaciatku startovania ist na spatny chod, spiatocku. Napr. hned rano vycuvat z garaze, zo zaparkovaneho miesta a pod. Ze skratka nie je dobre hned dat spiatocku. Neviem co je na tom pravdy... Pretoze ja mam manual a zamyslam nad autom s dsg. Ale ja rano musim vzdy dat spiatocku aj dvakrat niekedy, kym sa dostanem zo zaparkovaneho miesta. Viete mi prosim povedat, co je na tom pravdy, ozaj sa tam moze cosi stat pri minusovych teplot…

17. Zahájeno uživatelem misocko,

ahojte vcera sa mi asi minutu po starte , pri prejazde nerovnosti (vyjazd z parkoviska cez chodnik a travnik) na malicku chvilu objavila hlaska "Zvazte vymenu" - dalej som nestihol precitat , ani neviem ci to aj piplo alebo nie. Pozrel som potom do info o aute a tam prazdno. Co vsetko tym moze auto hovorit? je mozne niekde najst zoznam hlaseni ? skusal som manual a tam sa ziadne slovo zvazte nenachadza (alebo ho neviem najst ?) O3 , 1,6TDi , DSG, 4 rocne. vopred dik

18. Zahájeno uživatelem Guf,

Ahoj, po 12 letech jsem poslal svou O2 1.9 TDI PD do důchodu a koupil novou O3FL v edici Tour s 1.5 TSI v manuálu. 1) Chtěl bych se zeptat, jak auto zajíždět, aby bylo dynamicky zajeté a nebylo “líné ”? Dávat např. VIF aditivum hned při zajíždění (a i do již aditivovanych paliv)? 2) Kdy vyměnit olej, po 3 nebo 5 tisících? Potom chci měnit maximálně po roce nebo 15 tis. Auto bude denně jezdit dálnici 40 km do práce a 40 km zpět. 3) Má smysl přemýšlet u nového laku o nějaké ochraně typu nanokosmetika (Picatech atd.)? A tak všeobecně co dělat, aby ten motor 1.5 TSI dlouho bez problémů sloužil. Díky rady!

19. Zahájeno uživatelem jindrous,

Jakou jste pro zajímavost dávali zálohu na nový vůz?

20. Zahájeno uživatelem Martin Obšivač,

Mám Octavii III rok 2017 1.8Tsi se střešním oknem. Koupena jako ojetá. V době koupě najeto necelých 9tis.km. Bohužel mě čím dál víc znepokojují zvuky které auto vydává při přejezdu nějakých nerovností (nemyslím průjezd dírou). Nejsou to zvuky od podvozku ale tak nějak z celého vozu. Hodně to bylo slyšet když bylo auto namrzlé (ješte při jízdě pokryté námrazou). Tehdy jsem ty zvuky slyšel dost výrazně a taky od toho elektrického střešního okna. Myslím si,že je to vlivem kroucení karoserie při průjezdu přes nerovný povrch. V práci jezdívám různými typy oktávek (různé generace, různý nájezd kilometrů,různé stáří ale 99% je kombi a vždy nafta) ale nikdy jsem to…

21. Zahájeno uživatelem majklisko,

Ahoj,chtěl bych se zeptat, možná trochu blba otázka ale přece... Škodí nějak autu,když stojí třeba 2-3 týdny bez jediného startu,pod přístřeškem? Nemyslim tím třeba baterii(tu preventivně dobijim jednou za čas) ale např,jestli zbytečně netrpí nějaké díly na podvozku/motoru když se dlouho “nehýbou”. Bylo by vhodné ho sem tam “projet”,nebo je to zbytečné. Auto využívám přes zimu jen velmi zřídka,teď jezdím převážně firemním. Jinak jaro až podzim nájezd cca 10-12 tis,1. majitel jedna se o OIII 1,4 tsi MR 2017

22. Zahájeno uživatelem ferda25,

Spíše pro zamyšlení co asi za lidi pracuje na lince při výrobě: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/mladoboleslavska-skodovka-rozdavala-vypovedi-kvuli-sikane-na-pracovisti-84227?dop-ab-variant=100&seq-no=1&source=hp&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null

23. Zahájeno uživatelem boban1108,

Zdravím. Počátkem ledna jsem si objednal krátkou OIII s 1,8 TSI a manuálem. Prodejce říkal, že to bude trvat 4-6 měsíců. Řekl mi, že to objednal a nyní čeká ná oznámení data výroby. Od té doby se nic neděje. Předpokládám, že ten motor a má konfigurace asi nejsou příliš časté a tak se bude čekat, až se jim sejde více podobných objednávek a pak to vyrobí. Ale i tak - je takto dlouhá doba možná? Dá se někde zjistit aktuální stav objednávek, případně výrobní plán, kdy můj kus přijde na řadu?

24. Zahájeno uživatelem pan_zelva,

Ahoj všem, před časem jsem byl se svou O3 na technické. Vše bylo v pořádku až na dle technika velice závažnou závadu. A tou je prasklý papírový identifikační štítek ve dveřích spolujezdce. Tak jsem tedy nelenil a vyrazil do Škoda Auto, kde se mě podlomila kolena. Samolepku údajně lze objednat, ale za 1700Kč, což jsem samozřejmě odmítl. A proto má otázka zní, nevíte někdo o levnější variantě? Děkuji Petr

25. Ahoj všem, 4.7.2019 jsem koupil z bazaru Škodu Octavii III, 1.6 TDI Motor, r.v 2015, tachometr 183 xxx. S autem jsem do teď najel cca. 6000 km. Cca po měsící mi v palubovce hlasilo zkonotrlovat chladící kapalinu. Nechal jsem vyměnit chladící kapalinu i nádobku a stále nic. Aktuálně mi někde pořád uníká chladící kapalina a musím to pořád doplňovat. Bylo mi řečeno, že to mam zkontrolovat (Může to být jen odvzdušňovaním) a pokud problém přetrvává, tak se mám ozvat. Z toho co jsem četl po internetu nejspíš bude vodní pumpou (nevím to ale 100%). Viděl jsem, že výměna rozvodu u motoru je pří 210 000 km, Moje otázka zní: Jedná se v tomhle případě o s…

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.