Motor 1.8 TSI
85 témat v tomto fóru
-
Co na to říkáte? http://news.auto.cz/zeneva-2007/skoda-v-ze...-oficialne.html
-
-
- 2,9tis odpovědí
- 630,4tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
-
Mám dotaz. Po výměně oleje v servise a ujetých 11000 km jsem musel dolít 0,5 l . Je to normální a nebo se něco podělalo.Dík
-
-
- 229 odpovědí
- 124,6tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Čekám mě 60 000 prohlídka a tuším, že se mění i svíčky. Bez ohledu na to - jaké konkrétní s ohledem na kvalitu doporučujete? Nebo tam dát prostě ze servisu "originální"? Moc děkuji.
-
-
- 7 odpovědí
- 12,9tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Kluci, kdo tu máte 1,8 TSi 118kw? Za kolik tak jezdíte l/100km?
-
-
- 81 odpovědí
- 21,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte potřeboval bych poradit, můj motor 1.8 TSI občas vynechává, projevuje se to tak, že po rozjezdu mezi 1 500-2 000 ot/m jako by vynechaly svíčky/ škubne to/,někdy to auto krásně táhne a někdy je to lenivější, v servisu žádnou chybu nenačetlo a jako naschvál, když seděl vedle technik a chtěl jsem ukázat co to dělá v praxi, tak nic, jak říkám stane se to občas, dívají se na mě jako že kecám nebo, že nepoznám nástup turba, nemůže to dělat ta váha vzduchu? Nebo snad trafo?Najeto mám 45 000km problém je od samého začátku A ještě jeden dotaz, když dojedu auto, mám třeba zařazenou 3ku pustím plyn, brzdím motorem a pak začnu předjíždět, dám plný plyn tak to docela pěkně…
-
- 49 odpovědí
- 37,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Som trochu sklamaný, po 50tis. km mi na OIIFL 1,8TSI preskočil rozvod. Auto je v záruke, minimálne týždeň bude v servise, kým sa Škoda rozhodne, čo budú vymieňať. Zaujímavý je priebeh. Večer som auto odstavil pred domom, žiadna porucha, zvuk normálny. Ráno som sadol do auta, a už nenaštartovalo. Štartér sa točil, ale motor sa nerozbehol. Smutné. Údajne to vyzerá na nový motor.
-
-
- 192 odpovědí
- 87,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Nazdárek chlapi. Mám v práci služební vozidlo OII S motorem 1.8 TSI je to funglofka a má najeto 1800 Km. Za ujetí této vzdálenosti se z chladícího systému ztratilo 3/4 litru vody. U nového vozu se to přinejmenším podivné. Stejnou zkušenost mám i s motorizací 1.6, kde jsem po ujetí 2500 Km. doléval 1 l. Je to normální? Soukromě mám 1.9 TDI 81KW a vodu nedoleju jak je rok dlouhý. V čem by mohl být problém, je to v záruce, ale zajímalo by mě to. Má někdo podobnou zkušenost?
-
-
- 71 odpovědí
- 35,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj , slyšel někdo z vás že by praskali hlavy u 1.8TSI, nebo u tohoto motoru zůstávali viset ventily? Stalo se to někomu, nebo víte o tomto případu? Nebo je to jen blud Světa Motorů.
-
-
- 39 odpovědí
- 25,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj skupino, mám problém s autem škoda Octavia 2, 1.8 TSI (118kw) rv.2008. Jak jsem napsal už v nadpisu, jedná se o chybu kódu P0171. Vím, že to bude nejspíš problém se vstřikama, váhou vzduchu či např. lambda sonda. Ale chtěl jsem se zeptat zda byste někdo nevěděl třeba přesně. Chybu mi to hodilo už 2 roky dozadu, tehdy jsem chybu vymazal a už se neobjevila až doposud. Za studena mi auto cuká, klepe se celá kabina. 2x se mi stalo, že bylo z výfuku slyšet “flusání”, znělo to jak tuning:D Taky mi to už 2x samo chcíplo, když jsem couval a jednou když jsem jel na 1 do kopečka. Taky je důležité říct, že to není vždy. Někdy je klid, někdy to dělá lehce a už a…
-
-
- 1 odpověď
- 490 zobrazení
-
-
Dobrý den, nevíte co by to mohlo být myslím že cívka podle tě hodnoty napětí nevím co znamená to číslo 3 na druhém válci 😔 děkuji za odpověď.
-
- 2 odpovědi
- 782 zobrazení
-
-
-
Ahoj, motor 1.8 118kw CDAA, 180 tis km. Motor houpe a jakoby zakopava. Svicky nove, filtry take, vymenen nastavovac vackove hridele a vse beze zmeny. Z videa je to slysitelne. Rozvody jsou v poradku, kontrolovany dle DP. Tlaky ve valcich jako u noveho motoru 14,3-14.7bar. Motor ma vykon. Neresil jste to nekdo? https://youtu.be/zakmakT9DbM?si=zoLpN0Gg8JsJyPsS 20240616_184214.mp4
-
-
- 4 odpovědi
- 1,2tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Dobrý den, vyplatí se nechat přetěsnit celý motor? Nájezd už je dost vysoký 280k. Děkuji
-
- 0 odpovědí
- 402 zobrazení
-
-
Zdravím, Věděl byste někdo čím může být způsoben 3-5 sekund dlouhý start matoru za studena? Mám O2 1.8 TSI 118kW. Baterie je tam 74 Ah. Byl jsem s tím ve specializovaném obchodě na baterie, kde mi to proměřili a provedli diagnostiku a řekli, že baterií to není, že ta se jeví jako nabitá. Děje se to hlavně za studena a to i ve 30 stupních nebo když i přes noc bylo 25 stupňů. Když je motor zahřátý tak to startuje během 1-2 sekund. Ve čtvrtek to vezu k autoelektrikari ale ptám se i zde, zda se s tím někdo nesetkal. Aktualizace: Autoelektrikar zkoušel zda není uvolněný i řemen ale žádnou chybu zatím nenašel a jemu to prý start…
-
- 0 odpovědí
- 789 zobrazení
-
-
Zdravím, měl bych dotaz ohledně škody Octavia 2 po facelift 2009 1.8 TSI 118 kw Automat. Už delší dobu auto po nastartování nenahodí otáčky hned na 1100 ale někdy třeba na 900 a pak až to vyletí na 1100 a postupně po ohřátí klesá nicméně dneska jsem dojel z práce domů a po té asi za cca 3 hodiny jsem vůz znovu nastartoval a auto chytlo ale asi na 400 až 600 otáček a poté motor chcípl... na podruhé nechtěl chytit tak jsem to zkusil naposledy na po 3 a potom chytnul normálně ale z výfuku vyletěl docela slušný dým barvu bych nazval bílou ale můžu se klidně mýlit. Měl jsem taky dojem že má motor zvláštní projev ale to už jsem mohl jen panikařit.... nemá s tím někdo prosí…
-
- 0 odpovědí
- 626 zobrazení
-
-
Dobrý den, většinou se tady řeší problém se spotřebou oleje, sám ho taky řeším, pomalu se psychicky připravuji na generálku motoru. Chtěl jsem se zeptat, řešil někdo opravu stylem opravy zrovna pro zvýšení výkonu. Nebo i po go motoru tento motor není vhodný. Ví popřípadě někdo, kolik nm bezpečně snese převodovka + spojka u 4x4? Mám CDAA s rokem výroby 12.11.2011. Přemýšlel jsem nad cílem 250koní, prodávají se různé sady ale ty se prodávají na mnohem brutálnější výkony, viz např. https://www.bar-tek-tuning.com/1.8l-tsi-ea888-ultimate-high-boost-stroker-kit-je-bar-tek Bude třeba měnit i ojnice, nebo vydrží ty, co tam jsou, co jsem po…
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Zdravím mám prosbu mám Škoda Octavia 2 Scout 4x4 1.8tsi 118kw hlásí chybu motoru diagnostika píše snímač tlaku paliva ten je výměn dále netěsnost v sacím systému od turba směrem dolů vyměněno a škrtící klapka vzduchu také nová stále hlásí chybu netěsnost v sacím systému snímač tlaku paliva a něco na první válci signál sporadicky nevíte někdo co to může být předem děkuji za odpověď
-
- 3 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, rád bych se zeptal kdy nebo v kolika najetých km je ideální dělat rozvody na tomto motoru. Mám škodu octavii 2 TSI 118kw a momentálně mám najeto 180 000km. Ve 150 000 se dělalo GO motoru. Zatím vše šlape jak má a nic nenaznačuje nějakému poškození nebo vytahání řetězu tak jsem spíš chtěl znát třeba i vaše zkušenosti, pokud jste někdo měli tenhle typ motoru. Díky za odpovědi 🙂
-
- 1 odpověď
- 2,4tis zobrazení
-
-
zdravím lidi mam problém rozsvítila se mi kontrolka a na diagnostice napsaná tadle chyba(chybový kod P2015 obvod snímače/psínače běžce sacího potrubí - 1. řada válců) neví někdo co to je a jak se toho zbavit dík
-
- 3 odpovědi
- 20,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
O2 1.8 TSI 118kW 2010 Pod kopcem se roužla kontrolka motoru, EPC, motor se klepal, jel na 3 válce. Diagnostika psala špatně zapalování na 3 a 4 válci. Svíčky + cívky měněny v létě. Po výměně svíček žádná změna. Svíčky vypadají viz. Foto
-
- 6 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-
-
Dobrý den,před 2 týdny se mi na palubovce mého auto rosvítila žlutá kontrolka motoru. Napíchl jsem tedy své auto přes diagnostiku a vyskočila mi chyba snímače/spínače sacího potrubí s proměnným průřezem. Rád bych se zeptal co s tím a jak to řešit. Díky za odpovědi. U popisu té chyby je ještě na konci připsáno nevěrohodný signál.
-
-
- 5 odpovědí
- 10,1tis zobrazení
-
-
Ahojte , mám problém s autom (Octavia combi 2 ,1.8 TSI) už asi 3 týždne ... dymí na modro , najviac na stupni D2 (automat) a na voľnobehu . Auto je inak v poriadku v zábere , správa sa normálne aj ťahá ako má , len keď zastanem alebo parkujem dymí , zastavíte na mieste a trasie ho trošku , ako keby vynechával a z 0.8l/h na 0.9l/h až po 1.3l/h , kolíše si to ako chce . Myslíte že by to mohlo byť turbo alebo vstrekovač ? Ďakujem vopred za radu .... Pekný večer 👌
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Zdravím. Mám problém u motoru 1.8 tsi, občas na volnoběh začne vibrovat motor a vyskočí P0011 a na druhý den jakoby nic a kontrolka motoru zhasne a auto jede v pořádku. Vyměnil jsem Magnet N 205 a stále problém přetrvává, nejlépe jde vyvolat když je motor zahřáty (olej před 80 stupňů) a přidá se plyn na volnoběh do 1500ot. a pustí a auto už nezvládne zpátky udržet volnoběh a začne se třást a vyskočí chyba P0011.
-
- 1 odpověď
- 3,5tis zobrazení
-
-
Zdravim, jako všichni s motorem 1,8 TSI mám problémy se spotřebou oleje. Tedy mám v hajzlu pístní kroužky. Jelikož mám ojnice s průměrem čepu 21mm a nechce se mi je měnit za ojnice s průmerem 23 mm (hlavne s finacnich důvodů), tak jsem se chtel zeptat jestli má někdo zkušenosti s písty od EngineTeam, které vyrabějí písty s průměrem 21 mm. Písty viz https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/06h107065ak-pist-uplny-engineteam-34019.html Děkuji za zkušenosti
-
-
- 11 odpovědí
- 10,8tis zobrazení
-
-
Zdravím chlapci, vyhadzuje mi stále chybu p0420, nízka účinnosť katalyzatoru. Na aute je vymenený katalyzátor (univerzálna náhrada), teraz čerstvo po výmene prvej lambda sondy (značka bosch). Stará lambda ukazovala nejaké divne hodnoty na účinnosti. Po výmene urobených cca 90km a chyba znovu naskočila. Spotreba na voľnobehu je 0,9l/h pri vypnutej klimatizácii. Prikladám fotku z chybového hlásenia z poslednej kontroly. Nemáte s týmto problémom niekto skúsenosti?
-
-
- 17 odpovědí
- 35,7tis zobrazení
-
-
Ahoj vsichni, tak jsem se pred cca mesicem rozhodl koupit Octavii II s motorem 1.8 TSI rok 2010, najeto 112 tis. km .... auto super, motor jede bezvadne. Jediny co mne trosku zarazilo je zvuk motoru po zahrati, je z neho slyset tiche klepani a zvuk se velmi podoba dieselu. Za studena je to v pohode, jen tiche cvakani sestnactiventilu ale jakmile dorazim z prace a vylezu z auta tak uz motor zni jinak. Na aute byla menena vodni pumpa, olej cerstve po vymene (Castrol EDGE 5W30) ..... Proto bych poprosil zkusenejsi kolegy, jestli nekdo podobny problem resil, nebo je to u tohoto motoru normalni? Predem diky za pomoc a odpovedi ...
-
-
- 50 odpovědí
- 32,5tis zobrazení
- 1 sledující
-