Přejít na obsah

Elektrické stahování oken - problémy, závady


lubos.x.

Doporučené příspěvky

Tak jsem asi měsíc řešil nefunkční stahování oken a postupnými kroky jsem došel k tomu, že chyba bude v ŘJ dveří řidice. Když jsem zjistil kolik stojí nová, tak jsem se rozhodl prozkoumat proč teda nefunguje. Výsledkem bylo zjištění, že je vadný rezonátor (zapouzdřený krystal s kondíky). Takže jsem ho vyměnil za nový kus, konkrétně jde o rezonátor s frekvencí 16 Mhz. Teď vše OK, včetně krajních poloh po jejich kalibraci.

 

Kdyby někdo řešil tento problém a měl podezření na ŘJ dveří řidiče, a nechtěl kupovat ani starou ŘJ z vrakáče (která beztak odejde stejně jako ta původní), ani nechtěl kupovat za 4000 novou, tak mi napište SZ a můžu pomoct s výměnou toho rezonátoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Zdravim :) 

Ak možem poptosím o radu :) Nejde mi el. ovladanie spolujazdcovho okna.... ani zo soferovej strany ani z dveri... ked zmacknem tlacitko tak v nom cvakne nic viac.. vcera som ho ho skusal asi 30x a potom zrazu sa okno pohlo smerom dole  a zas nastal problem ho dat hore.. tak som asi zas na 20 x stlacania tlacidla ho zavrel nastastie :) v com mozem byt prosim chyba ? kedze nejde ani na soferovej ani na spolujazdcovej strane?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravim

Snad mi nekdo dokaze poradit s timhle problemem. Mam Fabia I 1,2 HTP 47 kW a normalne jsem mohl stahovat elektricky obe okna. Ale asi jak byla zima a jezdim jen kratke trate, tak se mi vybila baterie. Vymenil jsem ji za jinou a jezdil dal i s tim, ze okna sla zavirat i otvirat. Bohuzel rano jedu do prace a nejdou stahnout okna - jak na tlacitkach u ridice, tak i u spolujezdce. Po prijezdu z prace jsem sel okamzite do pojistek a podle cisel jsem si nasel patricne pojistky. Bylo to OK. Takze koukam na net a nekdo radi se podivat na draty vedouci do dveri ze svorkovnice na sloupku jestli nejsou prerusene, nebo ucvaknute. Gumu u ridice jsem odendal, opatrne vytahl vsechny 4 svorky a ocistil kontakty + kontrola poskozeni dratku. Vse OK. Taky jsem provedl ocistu prepinacu v madle a pin zastrcky. Znovu jsem vypojil baterii a zapojil asi po 5 minutach. Nic. Tak jsem zkusil ten postup s klicem v zamku a sjizdeni oken nahoru a dolu. U ridice to nepomohlo, ale kdyz jsem to udelal u spolujezdce, tak mi na te strane sklo slo. U ridice nikoliv. Takhle to slo asi 10 minut. Tak jsem dal klicek do zapalovani a zase nic. Vypojeni baterie a pak postup s klicem v zamku u ridice. A ejhle - okna se stahla i zase zavrela. Rikam si super - jdou obe strany. Jenze zase po uplnynuti nejaky doby jsem dal klicek do zapalovani a nic. Ani jedna strana. Opakovani postupu s klicem v zamku, ale bez vysledku. Mam ale takovy pocit, jako kdyby klic ten central zaviral ztuha a sepne se az na dorazu. U spolujezdce muzu s klicem jen trosku pohnout a uz se zavre. Pote uz u spolujezdce okno funguje a u ridice ne. Tak jsem fakt bezdradnej. Je v zamku u ridice nejaky cidlo? Nebo je nejaka ta komfordka v haji? Davat to do nejakyho servisu a platit 10 tisic nechci. Dekuju za radu a omlouvam se za moje vysvetlovani problemu, ale psal jsem to tak, aby jste vedeli co to dela.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim.

Tak jsem byl na diagnostice u kamarada. Zjisteno kolisani napeti a uz dosluhujici svicky. Takze asi to skutecne vypada na baterku ktera nedrzi, protoze kdyz jsem k nemu dojel, tak vsechno fungovalo jak melo. Asi se cestou trosku nabila a davala lepsi proud. Kamos mi sam potvrdil, ze takovy veci jako jsou elektricka okna jsou na kolisani proudu hakliva. Nabijim jinou baterii a zkusim vymenit. Zimni obdobi uz pomalu konci a tak topeni se nebude tolik pouzivat. Tak snad to bude drzet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zdravím panstvo.

Mám problém, s automatickým stahováním oken (tj. druhá poloha směrem dolů, nahoru to funguje). Všechny polohy až na tuhle, tj. automatické "sjetí" okna dolů nefunguje, nahoru už jo. Jak u řidiče, tak u spolujezdce. Aretaci klíčem jsem zkoušel, bez úspěchu. Někdo prosím nějaké rady?

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja se take pripojim s malym dotazem. Dnes pri zamykani auta jsem si vsiml nedotazeneho okenka spolujezdce, tak jako obvykle jsem ho chtel vytahnout klicem (mam pouze central ve dverich, nikoli DO), nicmene okna misto toho jela dolu a odmitala se vytahnout nahoru (opravdu jsem zamykal, zkousel sem to nekolikrat). I jsem zkusil zapnout a vypnout klicek, auto odemknout i zamknout avsak okna stale sjizdela dolu pri podrzeni klicku v zamykaci v poloze. Okna jsem nakonec rucne vytahnul ovladacem a nyni uz zase funguje vytahovani jak ma. Premyslim jak se to mohlo stat, mam opotrebovany ovladac na okno spolujezdce u ridice (spatne reaguje), muze to mit souvislost? Jeste bych se chtel zeptat, zdali maji umet okna i sjizdet pri podrzeni klice v odemykaci pozici ci je to pouze u DO (u me okna nesjizdeji). Dekuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Buď máš popraskaný pájený spoje na destičce s ovládacíma přepínačema ve dveřích, nebo můžeš mít polámanou kabeláž, nebo jsi měl vypnutou baterku a nemáš nastavený koncový polohy. Zkus po vypnutí zapalování vylézt z auta, zastrčit klíč do dveří a otočit jím nejdřív na polohu "uzamčeno", pak na "odemčeno" - a podržet v ní klíč dokud okna nesjedou na doraz dolů. Necháš je v dolní poloze cvaknout a otočíš znovu na "zamčeno" - se stejným podržením na konci. Tím si ŘJ vymezí koncový polohy oken a příště už bude nechávat stahovačky dojíždět automaticky až na konec jen pouhým krátkým promáčknutím spínače až na doraz ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono to dojizdeni automaticky na ovladaci u ridice funguje (nahoru i dolu pro obe okna) takze to dojezdy zna, hapruje je to jen v tom zamku. Tam okna nesjizdeji vubec, jen vyjizdeji (a dneska jak jsme psal to fungovalo obracene, resp. jely dolu misto nahoru). Asi bude vadny ten ovladac u ridice, jen jsem netusil, ze to muze mit vliv i na ovladani pres zamek. Mel jsem za to, ze to resi komfortka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje reakce byla na otázku Kachnacička, u tebe bych opravdu hádal na ty popraskaný spoje u ovládacího přepínače uvnitř na dveřích. Klasika projev pájení učuněnýho kvůli úspoře nákladů bezolovnatou ekosračkou ... Stížnosti na nevyužití výjimek pro používání olovnatejch pájek platících pro automotive prosím směřovat na všecky volený voly i jmenovaný tydýty v Bruseli, kde spíš poslouchají zasraný ekofašouny a ne zdravej rozum ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Kluci, mám dotaz na znalejší z Vás. Fabie I, rok 2004 před face, jednotky oken CAN. U dveří spolujezdce mi permanentně svítí podsvícení tlačítka ovládání okna a nereaguje na intenzitu podsvícení zbytku interiéru. A teď proč to řeším, při stání mi to ždímá baterku, poradí někdo kam se podívat ? Zatím jsem se díval na schéma a v rámci jednotky ve dveřích jsem tam podrobnosti nenašel a u komfortky také ne. Díky moc za rady

Editováno: , autor: Chosse tdi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Ahojte,

mne teraz nedávno začalo blbnúť sťahovanie vodičovho okna. Ale problém je len so spúšťaním. Niekedy sa mu nechce a musím stláčať tlačítko viac krát kým sa pohne. Cestou dole sem tam zastane a pri niektorom stlačení tlačítka dole ide okno hore. S vyťahovaním okna nahor nie je žiaden problém. Diagnostika nič nepíše. Neviete kde hľadať chybu, či v motorčeku alebo tlačítkach?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...