Přejít na obsah

Jak často necháváte vyvážit pneumatiky Vašeho auta?


SkodaRapid

  

98 hlasů

Nemáte oprávnění k hlasování v této anketě nebo k výsledkům hlasování. Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Ahoj, jak často necháváte vyvážit pneumatiky Vašeho auta?

 

Já mám těd najeto 20tkm - 10tkm na letních a 10t km na zimních. Uvažuju, jestli s letníma jít nebo se na to vykašlat a doma jen prohodit kola. Jezdím normálně, žádné divoké jízdy.

Editováno: , autor: SkodaRapid
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám pneumatiky uskladněné v servisu (i s disky). Pokaždé mi před nazutím letních nebo zimních pneumatik všechny vyváží. Při posledním přezutí jsem byl u toho, když pneumatiky uskladňovali. Nejdřív je popsali, potom důkladně omyli a nakonec něčím nastříkali lité disky a něco stříkali i na pneumatiky. Uskladněné je mají v takových držácích, kdy na sobě pneumatiky neleží, je mezi nimi mezera. A za to vše včetně uskladnění na cca 1/2 roku platím 485,- Kč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zastávám názor: "Neopravuju to co funguje", takže já taky vyvažuju jen při první montáži pneu na disk a pak jen když jsou problémy (ale zpravidla nejsou). Četl jsem několik diskuzí, kde řešili vibrace a zpravilo to až převážení v jiném pneuservisu.

 

P.S. proč máme jen 3 hlasy, když jsme 4? :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

otázkou je, jestli se ten malý rozdíl projeví v praxi a jak by to dopadlo na jiné vyvažovačce. Já bych si jejich přesnost moc neidealizoval. Moje zkušenost s převažováním byla taková, že nejdříve sundali všechna závaží a po převážení je zase nabouchali na původní místa :-).

 

Teď tak přemýšlím, jestli je vůbec možné, aby se při běžném provozu změnilo rozložení hmotnosti gumy. Určitě se tak snane při nějaké extrémní situaci - vydtrhne se kus dezénu, nerovnoměrné opotřebení při "zaflekování", oprava defektu... ale jinak? Má vlastně nerovnoměrné sjetí gumy při špatně nastavené sbíhavosti vliv na vyvážení?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky za nazory. Pokud bych prijel do servisu s neumytymi koly a nechal si je vyvazit, tak tim padem to asi nebude uplne presne, ze? Dejme tomu, pokud mam ve predu kotoucove brzdy, tak mam ze vnitr rafku vzdycky poradny nanos spiny z tech brzd... A nebo to na to nema takovy vliv?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tiež som riešil túto dilemu, ale nakoniec to robím tak ako napísal miklisek v 2 príspevku. Ešte doplním, že vyberám kamienky z dezénu. Cena 14,4€ - (4x0,95 dem. + 4x0,95 mon. + 4x1,7 vyv.) závažie som mal grátis (alebo mi ho len odstraňovali? neviem), dnes prezuté na L. Predtým Z 16,2 €, L 17,8 €.

Editováno: , autor: tasum
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzdy ked nahadzujem kola na auto dokladne popozeram poskodenia na pneu a aj ci som nahodou nestratil zavazie, pokial hej dam prevazit len tu konkretnu gumu, alebo pokial by bol nejaky problem z hucanim alebo vibraciami, inak sa do toho netoto...., jazdim 22 rokov a bolo to potrebne prevazit len asi 2x, vzdy som mal 2 sady- letne, zimne

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...