Přejít na obsah

Letní pneu


martkawa

Doporučené příspěvky

@Adam Rýpar : ochrana ráfku a tuhost bočnic bych neslučoval ...

 

PS4S maji skvělou ochranu ráfku a velmi nadstandardní tuhost (kupuju vždy XL gumy)

Oproti těm "semislickovým" je to však ještě výrazně měkčí. Ty mají bočnice jak z plechu ...

servisaci to mají moc rádi :-D

ochrana ráfku je však výrazně horší (nemají takový přesah přes ráfek - pro ridiče blbce, jako jsem já :) )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
On 8/16/2022 at 12:32 AM, e1. said:

Dovoľ mi napísať jeden praktický rozdiel! Kým PremiumContact 6 je UHP pneumatika, tak Pilot Sport 4S spadá do triedy UUHP, preto ich nebude ľahké porovnávať navzájom. Kým PC6 je skôr špičková univerzálna/vlastnosťami veľmi vyvážená guma, 4S je skôr špičkové obutie pre športové autá a víkendové jazdenie na okruhu. Na bežné jazdenie by som skôr bral niečo z UHP triedy, a UUHP iba ak neriešiš cenu, životnosť a jazdíš väčšinu času za sucha.

Ďalej by som ešte zvážil dve veci. PC6 behom najbližších mesiacov dostane nástupcu PremiumContact 7 (https://www.instagram.com/p/CgubBxTpJSh/), preto ak máš možnosť, ešte počkaj, a PS 4S už aktuálne nie je kráľom svojej triedy, z trónu ju tento rok zosadil Continental SportContact 7.

Ale ak to chceš na bežné jazdenie nie na bláznenie, smelo zober PC6. Mám tú gumu na Fabii už pár rokov a je to veľmi dobré vozenie aj po SportContact 2-ke a sú veľmi predvídateľné aj za dažďa.

Na A6 i na 330i jsem mel PC5 a v pohodě. Superba jsem dostal v kombu s Pirelli a Fulda, kde pri zabavnejsim jezdeni uz litam bokem a neni to uplne bezpecne. Pockam teda na PC7, to by do dubna 2023 mohlo byt venku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...

Zdravím všetkých . Hľadám hľadám ,ale nenašiel som nejakú sekciu inzercia. Predal som svojho Sup 3 a ostali mi letné elektroný ATS 5x112 8J ET40 R18 pneu pirelli PZERO NERO GT letné 235/45R18 98Y 6mmm DOT 06/19. Ospravedlňujem sa že to sem píšem. Ak by mal niekto záujem pošlem odkaz na izerát. Alebo ak tu taká sekcia je- inzercia ,tak ma tam nasmerujte . Ďakujem 

143237977.jpg

Editováno: , autor: Viki39004
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Tak jsem přezul na letní Michelin primacy 4 a přestal jsem mít nutkavý pocit že na tom autě musím odhlučnit podvozek. Za mě jedna *  velmi doporučuju. Výdrž uvidím. Jízdní vlastnosti skvělý kompromis. Takže ted spíš vyměním ty boční okna za akustické. Kdyby byl někdo kdo umí dobrou cenu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

cca 2500 km s primacy 4+ na dálnicích/okreskách. V porovnání s T005 jsou P4+ o level tišší (spolu s odhlučněním je lahoda cestovat dálky), hlavně na hrubém asfaltu. Ještě větší rozdíl jsou okresky (ano S3 není HH). Ale tam, kde u T005 šlo cítit, že se jim nechce zatočit a šlo hodně cítit váhu, jak táhne ven, u P4+ zatočíte a po kolejnici jedete. Bohužel BDG dělá tvrdé směsi a je to znát. Ty T005 mají super spotřebu a km výdrž. Ale nikdy víc popravdě. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

teda to mě dost nahlodává je koupit taky. Mám z výroby Good Year Eagle Asymetric 3 a na trochu hrubším asfaltu jsou taky na mě dost hlučné. Ale mají najeto pouze cca 15 000, tak se mi ne moc nechce vyhazovat, na druhou stranu si říkám, že jsem investoval dost do odhlučnění a nejsem s tím zatím ještě úplně spokojený, tak jestli to nejsou vyhozené peníze, když mi to kazí jen pneu... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Mna pocas letnej dovolenky zacali stvat povodne Micheliny Primacy 3 (este z vyroby, rocnik 2018). Odhadom najazdili cca 45-55t km za 5 sezon (realne jazdili az od 2019). Zial poslednu sezonu uz boli fakt hlucne, aj ked hrubka dezenu este bola dostatocna (nejazdim sportovo). Chcel som co najtichsiu gumu za relativne dobre peniaze v zakladnom rozmere (215/60R16), a po skusenostiach s Nexenmi na inych autach som sa rozhodol pre dalsie gumy od korejcov.

 

Za tento vikend som uz dal ~600km, pricom som s nimi vyskusal auquaplaning, aj nemecku dialnicu (180+). Proste vikend so vsetkymi moznymi podmienkami. A za mna teda velmi dobre. Nepostrehol som nejake zasadne rozdiely v spravani oproti povodnym Michelinkam.

Skoda len, ze Nexen v tomto rozmere robi len starsi typ N Blue HD plus. V mensom rozmere (205/55R16) je aj novsia guma N Blue S, a ta je este trochu lepsia z pohladu hluku, jazdi za dazda ako aj spotreby.

 

Hlavne mam konecne na dialnici od 100km nahor ticho, a nic mi nebubnuje. Povodne som myslel, ze Micheliny dojazdim az do konca tejto letnej sezony, ale hluk ako aj zistenie, ze guma ma uz po obvode jemne praskliny ma donutili ku predcasnej kupe.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 3 týdny později...

Viděl jste někdo někde Continental PremiumContact 7 v rozměru 235/40 R19?


EDIT: Prolezl jsem web Continental a nevyrábí se ani v rozměru na Superba :( Co místo toho? Nejsem divočák, potřebuju to na zábavnější jízdu po okreskách s 206kw => PremiumContact 6?

Editováno: , autor: Goauld
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...