Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.2 TSI

1. Zahájeno uživatelem fillkolins,

nazdarec, mám 3 mesiace rapida a jazdím s ním 93% mesto. najazdené 1400km v otáčkach do 2500ot.+- teraz som usúdil že mu občas "pritnem" aby nezostal lenivý, zarazilo ma ale, že aj keď šliapnem na podlahu tak trvá po každom preradení 1-2 sekundy kým auto (turbo?) začne viditeľne zrýchľovať (zaberať) . jasné že všetko potrebuje čas ale toto sa mi zdá príliš dlho. mal som peugeot 306- 1.6 / 66kw a ten zaberal hneď po pustení spojky a turbo nemal :-) Nemyslím že radím v nízkych otáčkach, ale ani do vysokých som to moc nehnal, tak asi 3000 - 3500ot. Zdá sa mi proste že reaguje pomaly (oneskorene 1-2 sek., asi ) i keď nepotrebujem F1, predsa len sa mi to zdá čudné. Neviem, j…

2. Zahájeno uživatelem suppressu,

Servus vsetci. Rano som nasadol do auta otocil klucom v zapalovani a vyskocila na mna vystraha... PORUCHA, PALIVOVY SYSTEM, DO SERVISU! Carista neukazuje ziadne zavady, cize pocitam ze je to mechanickeho povodu. A ako som si vsimol, tak rucicka palivomera zostala na 0. Vsetko bez zmeny, ziadna strata vykonu, zvysena spotreba.. Podla mojho laickeho nazoru=plavak. Sttetol sa s tym uz niekto? Dakujem za vase postrehy

• 2 odpovědi
    • 2,3tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem Rypicong,

jak dlouho Vám trvá než se zahřeje motor ? ( mám manual klimu ) mě přijde, že mu to celkem trvá. Dnes byla venku teplota 5,5°C a ručička na provozní teplotu vylezla asi až po 7km, teplota oleje byla cca 58°C Opravdu hodně topit to začne až tak kolem 10km Ale je fakt, že jedu vlažným tempem a motor nevytáčím, přes 2500 otáček se nedostanu... Většinou kolem 2 tis Je takovéhle zahřívání cajk ? Jak je to s tím vylepšením zahřátí nových TSI ?

4. Zahájeno uživatelem Mišiko,

Vlastním RAPID LB. Auto je staré 15 měsíců a mám najeto 15500 km. Při cestě na dovolenou do Luhačovic mě před lázněmi vyskočila výstraha "zkontrolovat hladinu oleje". Zajel jsem do servisu a oleje bylo opravdu málo. Mechanik olej doplnil s připomínkou, že ty motory hrozně žerou a po 100 000 km začnou větší problémy. Nejsem žádný odborník na motory. Auto je pro mě dopravní prostředek, a tak teď nevím co si otom mám myslet!!! Rád bych znal vaše názory.

• Pozitivní
    • 12 odpovědí
    • 4,3tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem škoda,

Jak Vám zabírá spojka? U mne v Rapidu zabírá spojka až v horní úvrati. V servisu mi bylo zděleno že to je normální.Rapid 1,2 TSI 63 kw najeto 28 000tis.

6. Zahájeno uživatelem suppressu,

Zdravim vas. Nakolko som nenasiel v temach to co som hladal, tak som sa rozhodol zalozit novu. Ak to uz je niekde riesene, poprosil by som nasmerovat tym smerom Pred par mesiacmi som kupil "Rapidecku" 1,2tsi 66kw 12/2015 a po nahrati noveho softu (vraj komfortnej jednotky) pozorujem zvlastny jav v motorovej casti. Pp prvom rannom nastartovani otacky vyskocia na 1200-1300 a drzia sa tam (pri volnobehu) tak cca 1-1.5min. Myslim ze toto tu uz bolo riesene, ze je to normalna vec. Ale co ma zaraza je ze zo zaciatku trha motorom ako na mojej starej fabii 1.2htp s podpalenym ventilom. Po prejdeni par km a vypnuti motora a nasledovnom nastartovani, sa tot…

7. Zahájeno uživatelem bobanHTP,

Zdar chlapi! Asi týden pozoruji hučení od palivového čerpadla, pod zadní lavicí. Mám Rapid 1.2 TSI 2016 66kw. Je to slyšet při startu, kdy si motor nasaje patrně něco pro začátek a teprve pak startuje. Problém je, že to začíná byt hlučné podobně jako když odchází ložisko u kola. Pří jízdě je klid, ale kdoví jak dlouho. Nemáte s tím někdo zkušenost ? Servis mě veme až za měsíc, ale i tak zase budou dělat hluché a naznačovat něco o halucinacích :-D

• 4 odpovědi
    • 5,8tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem lujetu,

Ahoj všichni. Poslední dobou slyším z motoru pri klidné jízdě takové podivné cvakání - je to slyšet hlavne na dvojku a trojku (pote uz se jede moc rychle a neni to tak zřetelné). Rekneme, ze jedete na dvojku třicet a jen tak simrate plyn - v tu hvili je to dost zřetelně slyšet (na studenem motoru trochu vice, ale i pri ohratem motoru je to slyset pomerne dobre). Ve chcili, kdy date nohu z plynu, tak to utichne. Jakmile zas chcete drzet daniu rychlodt, je to slyšet. A hlavne mi prijde, ze je ten zvuk chvilemi i nepravidelný. Mam podezření na vstřikovače, ale nejsem mechanik. Horší je, ze na volnobeh to není moc slyšet, respektive to nedokazu nasimulovat a tak nevim, jak by…

• Pozitivní
    • 22 odpovědí
    • 10,9tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem bobanHTP,

Zdravím všechny, chtěl jsem se poradit. Jezdím ve služební Rapidu Spaceback 1.2 TSI 66kw, najeto sotva 1000km a všiml jsem si, že po zahřátí motoru, pokud zastavím a nechám volnoběh, jemně něco píská v motorové části a jde to i do interiéru. Je to velmi jemné a tiché pískání, ale leze na nervy :-) Všiml jsem si také v showroomu, kde zrovna parkovali dovnitř nového Rapida Sp. 1.2 TSI 81kw, že dělal totéž. Nevíte co by to mohlo být ? Díky!!!

10. Zahájeno uživatelem tom.i,

Ahojte, resil nekdo jak funguje BOV ventil u 1,2TSI motoru? Vzhledem k bezpecnosti turba by tam mel byt, ze? Akorat teda neni vubec slyset, tak to bude mozna nejaka slabotka

• Pozitivní
    • 7 odpovědí
    • 3,8tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Mlatyxxx,

Zdravim Rapidaci, muj rapid 81kw r.2016 po kazde jizde min.30s dochlazuju na volnobeh pri sportovnejsi jizde klidne i pres minutu. Vcera kdyz jsem dochlazoval po hodne sporotvni jizde, tak jsem vystoupil a slysel jsem z motoroveho prostoru jako by piskani celkem vysoky ton, ktery byl chvilku slyset a chvilku ne a stridalo se. To, nevite cim by to mohlo byt a jestli to resit? Dnes kdyz jsem jel normalnim stylem a poslouchal tak nic slyset nebylo.

• 1 odpověď
    • 1,2tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem Mlatyxxx,

Zdravim vas, mam rapida 2016, 1.2 81Kw benzin, chci se zeptat jestli vas nenapada cim by mohlo byt to, ze vetsinou pri rychlosti 70km/h a zarazene 5 rychl. tak kdyz drzim plyn ve stejne poloze otacky jsou neco malo pod 2 tis. tak auto asi na 2s zpomali a najednou zrychli jako ny se pridusilo a pritom plyn drzim porad stejne, nevi nekdo cim to muze byt? Pěkný den.

• 0 odpovědí
    • 1,7tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem mato-2301,

Zdravím je tu niekto kto ma ťažné a sem tam niečo ťahá? Mám rapid 1,2 81kW 2016 najazdené cca 15000 km a uvažujem o ťažnom pretože sem tam niečo treba domov dotiahnuť čo nevojde do kufra. Aké mate skúsenosti s ťahaním prívesu čo sa týka teploty vody a oleja atd.. Neplánujem ťahať 1t. Viem že by bol lepši diesel alebo aspoň väčší motor ale diesel mi nevyhovuje na časte krátke trasy (DPF) .

• 5 odpovědí
    • 3,4tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem Lenny93,

ahoj omlouvám e jestli zde už takové téma je, ale nenašel jsem to - po podřazení při svižné jízdě se mi rozsvítila kontrolka EPC a motor začal jít v nouzovém režimu, po dojetí domu cca 2km jsem chcípnul a po nastartování svítila pořád a po chvilce se rozsvítila i kontrolka řízení výfukových plynů -> co to může být ?

• Pozitivní
    • 26 odpovědí
    • 11,1tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem DEFIANT,

Olej 0W20 od 2016/12 Co na to říkáte a jakou máte zkušenost ?

• 4 odpovědi
    • 2,5tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem kkerka,

Zdravím, máte někdo zkušenost,že je po jízdě cítit smrad spáleneho plastu z pod kapoty motoru,který vynikne především po zajetí do garáže

• 4 odpovědi
    • 6,1tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Pilad,

Dnes jsem se byl objednat do servisu a dovolí mi přinést svůj olej. Prý tam dávají Castrol 5W - 30. Asi někde na netu objednám taky Castrol dle servisu sice nezáleží moc na výrobci. Který olej jen pro mě nejlepší mám motor benzím 63kW. Který z těchto mám koupit. Castrol EDGE 5W-30, 5 l Castrol EDGE Titanium FST Longlife 5W-30, 5 l Castrol Magnatec A1 5W-30, 5 l

18. Zahájeno uživatelem cz-marty,

Ahoj, dnes jsem si nechal vyměnit olej mimo servisní interval ve svém Rapidu 1.2TSI (77kW). Zaujalo mě, že mi tam teď nalili olej 0W-30. Je to správně? Normu VW 50400 splňuje. Nehodí se ten olej ale spíš na zimu? jaká jsou případná rizika takového oleje teď před létem? V čem jsou jeho výhody a nevýhody? Moc díky za názory

19. Zahájeno uživatelem Marcelius,

Zdravím Vás pánové. U mého Rapida 12/2014 1.2 Tsi 63 Kw při čistěni motorového prostoru našel na místě kterou znázorňuje šipka trochu oleje. Začátkem prosince jdu na garanční prohlídku, tak jim to řeknu. Nevíte někdo co by to mohlo znamenat. Jinak motor jezdí bezproblémově, dochlazujeme turbo (naučil jsem to i manželku ), jednou týdně krátká trasa, mezitím trasa 25 tam a zpátky a pak delší trasy..... Olej kontroluji, neubývá ani nepřibývá.... Nájezd 21 000km, první olej měněn při11000 km a nastaven pevný servisní interval.... Díky za pomoc a rady pánové....

• 3 odpovědi
    • 4,8tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem camillio,

Ahoj, mám pocit, že snad Miklísek to tu někdy v minulosti psal, ale nepovedlo se mi to nalézt. Jaká je tolerance přejetí oleje? Mám ještě 1500km do výměny (pevný interval), ale čekají mě dvě služebky během kterých to pravděpodobně o chlup přetáhnu, a výměna mezi nepůjde (víkend). Servis se tváří že to nebude potíž, ale raději se zeptám ještě tady.

21. Zahájeno uživatelem speKtis,

Zdravim, nema nekdo overene a presne info, jak je to u tohoto motoru s chlazenim turba? Je jiz chlazene vodou? Obsahuje motor cerpadelko, ktere ochlazuje loziskovou skrin i po vypnuti motoru? Najit se toho sice da dost, ale kazdy zdroj uvadi neco jineho. Ze zvyku z TDI nechavam auto chvilku klapat i tak, ale jistota je jistota. Zamerne neresim, zda jde o motory starsi nebo nove (77/81kw atp.), predpokladam, ze to bude stejne.

22. Zahájeno uživatelem SkodaRapid,

Chtěl jsem se zeptat. Občas mám pocit, že když zařadím dvojku (při rozjíždění), tak to trooošku jakoby cukalo. Je to úplně minimální, většinou studený motor. Jednou, když bylo zima (cca minus 10) a auto stálo venku asi 3 dny aniž by se někam jelo, tak to pak cuklo pořádně, ale bylo to jen jednou, opět úplně studený motor. Prostě jakoby to přestalo táhnout a pak zase začlo. Spolujezdec by mohl mít pocit, že neumím pouštět spojku, ale dělá to jen na dvojku. Hledal jsem na internetu a našel jsem, že lidi měli problém s překousnutými kabely ke svíčkám, ale u mně všechno vypadá vizuálně ok, navíc jsou kabely již chráněné. Díky.

23. Zahájeno uživatelem hardb,

chtěl bych založiti toto téma a rád bych viděl vaše reakce, zkušenosti u motoru novějších aut se chci co nejvíce vyhnout krátkým trasám třeba do 5 km ať je venku -10°C nebo +30°C né k vůli tomu že mají o něco vyšší spotřebu ale o to že než se stačí zahřát, tak se dojede do bodu B a s tím mají i negativní vlastnost tím že tam může být větší opotřebení než u trasy delší třeba jak 20 km na druhou stranu tak či tak si motor a všechny součástky v něm projdou pokaždé tímto cyklem než se ohřeje na "provozní" teplotu bylo by zajímavé porovnání mít 2 identické motory z jedním by se jezdili jen krátké trasy zastudena a z druhým jen delší trasy který by dříve odešel denně jez…

24. Zahájeno uživatelem hootchi,

Ahoj všem, již pár dní máme krásně teplíčko a již právě několikátý den pozoruji jednu podivnost u mého rapídka. Nevím tedy, zda má právě teplé počasí na toto vliv. Již se mi cca. 4x tento týden stalo, že po celodenním stání před prací, když chci odpoledne jet domů a nastartuji, tak je motor na volnoběh dost hlasitý a točí něco nad 1000 otáček. Úplně jsou cítit lehké vibrace na volantu i v pedálech. Při sešlápnutí brzdy jakoby vibrace klesnou cca. na vteřinu, ale vibrace zase začnou. Při vyšlápnutí opět to stejné, na chvíli přestane a ihned začne. Po rozjetí a dojetí k první křižovatce je již vše v pořádku, motor při stání na volnoběh utichne a točí krásných cc…

• 7 odpovědí
    • 18,9tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem 12tsi77kw,

Ahojte. Nějaké rady, jak správně a dobře zajet motor? 1.2 tsi (77kw). Díky

• Pozitivní
    • 31 odpovědí
    • 19,6tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.