Přejít na obsah

Vaše spotřeba


hollywood.2

Doporučené příspěvky

Marcelosi,výpočet průměrné spotřeby je primitivní a mohl bys ho pochopit i ty a nemusel jsi tady k tomu napsat fůru příspěvků. To nemůžeš jednoduše napsat v jedné větě natankoval jsem X litrů,ujel Y kilometrů,spotřeba je .... ? Všechno ostatní (koho co trápí,nebo netrápí,kdo má jaké auto,s jakým číslem pracují výrobci atd.) je nepodstatné a nikoho nazajímá - možná tak tebe.

PS: Ty skutečně tankuješ vždy rovných 55 litrů?

Editováno: , autor: Pawouk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no.. tady se to pekne rozjelo... tak jestli jsem nekomu slapl na kuri oko, tak se mooc omlouvam... ale daleko vice vypovida udaj o dlouhodobe spotrebe, ne udaj o jedne ceste 120km nekam... kdyz pojedu po dalnici 200km 150km/h a bude mi to zrat 8l na 100 je to o necem vypovidajici udaj?? mozna ano, ale rozhodne ne o prumerne spotrebe.. ale uz dost.. prece se tady nebudeme hadat.. rapid proste papne od6 do8 litru dle stylu jizdy, zateze , povetrnostnim podminkam atd.. ty motory jsou vsechny stejne tak si tu nemusi nikdo honit triko.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak zatím mám za sebou 4 tankování. 1. tankování spotřeba dle PP 6,2 l/100km skutečnost 6,3 l/100km. 2. tankování dle PP 6 l/100km skutečnost 6,18 l/100km. 3. Tankování dle PP 6 skutečnost 6,23 l/100km. Zatím mám najeto 2200km a jezdím spíše kratší trasy okolo 18 km do práce a zpět. do práce jezdím za 4,0-4,4 a z práce 5,7-6,3 závisí na hustotě provozu. Samozřejmě když jedu jenom po městě, tak se pohybuji okolo 7,5-8 litrů/100km. Minulí víkend jsem jel trasu Teplice >Plzeň po okreskách přes Žatec nějakých 133km 3 lidi, kufr poloprázdný a spotřeba 5,7 l/100km. Bohužel jsem zapomněl udělat dokumentaci a nekoukl jsem se na průměrnou rychlost. Ale na okreskách byla rychlost 100-110 km/h a ve vesnici dle předpisů 50-55 km/h. Když jsem jel zátky, tak už jsme jeli 4 a kufr mírně zaplněný a rychlost po okreskách 120 protože už jsem pospíchal ale ve vesnicích podle předpisů, protože je tam dost radarů. a průměrná spotřeba 6,3 l/100km. Teď mě čeká cesta na dovolenou do Jižních Čech. Tak pak napíšu jaká byla krátkodobá spotřeba na té trase a pokusím se nafotit nějaké důkazové fotografie.. :D

post-83464-0-43855600-1374742209_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si např. pro sledování spotřeby ve F1 vytvořil jednoduchou tabulku v Excelu, kdo chce, může jí použít. Po každém natankování vynuluju počítadlo km, naberu plnou a při dalším tankování si zapíšu kolik jsem na danou nádrž ujel(sloupec B ) a kolik jsem natankoval litrů(sloupec C). V sloupci D se mi pak ukáže průměrná spotřeba pro danou "nádrž"(pokud je nižší než celková průměrná spotřeba(buňka G2) tak se zobrazí zeleně, jinak červeně). Ve sloupci E je pak zobrazeno o kolik se spotřeba změnila vzhledem k poslednímu tankování. Samozřejmě že pro jednotlivé tankování nemusí být daný výsledek úplně přesný (někdy vám pistole vypne dřív, jindy později), ale časem se to srovná a myslím že to ukazuje +/- přesně. Až budu mít Rapida tak to zkusím porovnat s PP a uvidím o kolik to bude lítat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

marcelos, najprv som chcel byť vulgárny, ale rozhodol som sa, že nebudem. Si tu na fóre ešte nový, aj Rapida máš ešte pomerne krátky čas, a mohol si mať jednoducho zlý deň.
 

Takže, prvá rada. Rešpektuj ľudí ktorí tu už nejaký ten piatok operujú a chcú ti poradiť. Majú skúsenosti, už niečo majú na Škodovkách odjazdené, aj niečo o tých autách prečítané. Hlavne keď aj v podpise majú uvedené, že jazdia s autom ktoré má rovnakú motorizáciu ako to tvoje.
Druhá rada. Tento motor 1.2 TSI (EA111) sa montuje cca. od roku 2009 do Fabie II a Roomstera (a tiež do ďalších modelov: Octavia II, Yeti). Keď sa pozrieš do sekcie Fabia II / Roomster, tak tam nájdeš stovky strán ktoré si o tomto motore a o skúsenostiach s ním môžeš prečítať.

Tretia rada. Prečítaj si to čo ti tu viacerí radia a trochu rozmýšľaj nad tým. Tým myslím spôsob počítania tej spotreby. Sám zistíš, že ti tunajší ľudia chcú iba dobre poradiť. Spôsobov ako sa dá spotreba počítať je niekoľko, keď si prejdeš moje príspevky za posledný cca. týždeň až dva, tak to aj nájdeš, ako som to tu niekomu už na fóre písal. Jeden z efektívnych je ten ktorý napísal gelny. Podobne som to zo začiatku robil aj ja, neskôr som prešiel kvôli ďalším možnostiam na spritmonitor.de. Porovnávam reálnu spotrebu a spotrebu podľa PP od kedy som kúpil auto, a realita je podobná, ako píše milichky. PP vždy ukazuje dlhodobo o cca. 0,15 litra menej, a pri väčších priemerných spotrebách rozdiel ešte narastá. Toto sú moje skúsenosti po odjazdení viac ako 32687 kilometrov a spálení 2303 litrov benzínu. Keď si to budeš poctivo zapisovať do tabuľky, alebo na spritmonitor.de, a budeš zaznamenávať aj hodnotu z PP (a k tomu sa budeš snažiť tankovať vždy na tej istej ČS a na tom istom stojane), tak sa ti potvrdí toto isté.

Nakoniec. Budeme radi, ak nám tu budeš uvádzať svoju spotrebu aj naďalej. Keď nebudeš uvádzať dlhodobý priemer, tak prosíme aby si uviedol konkrétnu trasu, priemernú spotrebu trasy aj so spiatočnou cestou, ďalej akým štýlom si šoféroval, priemernú rýchlosť podľa PP, a samozrejme priemernú spotrebu z PP. Takto bude mať príspevok nejakú vypovedaciu hodnotu. Vďaka.

Editováno: , autor: Ivan Horváth
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam dotaz: jestlize rozdil mezi spotrebou namerenou PP a spotrebou namerenou manualne je cca 0,15 L - ma smysl si pocitat spotrebu manualne a nespolehat na PP ? Jezdit stale na stejnou CS s ke stejnemu stojanu ? To je utopie, a nebo zbytecne projezdim spoustu paliva navic jen proto abych mel presne manualni mereni...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ježíš,zas z toho nedělej takovou vědu. Tankuj,jak ti to kde vyjde,jestli tě zajímá spotřeba,tak si údaje hoď na třeba na ten spritmonitor (to je skutečně ohromný problém tam zapsat stav tachometru a údaj o tankování? :kol-44: ) a je to. Ivana to třeba zajímá do detailu,tak to dělá tímto stylem. Jiného spotřeba nemusí vůbec zajímat. Já většinou tankuju u stejné benzínky,protože ji mám při cestě. Btw,a ty víš,jak přesně měří tvůj PP?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já osobně bych se klidně díval jen na PP, ale ten v F1 nemám, tak proto ta tabulka v Excelu. A u nového auta to chci chvíli sledovat jen abych věděl jaký je rozdíl a i kdyby to bylo třeba litr, tak myslím že po dvou měsících už se mi to nebude chtít zapisovat a budu koukat jen na PP.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Po nějaké době mě opustila vášeň do zátahu motoru a včera popojížďky městem 6,3l/100km a dneska dokonce 5,4l/100km. Bez klimy, otevřená okna, "čerstvý" vzduch. Tempomat používám i ve městě, s nohou nachystanou na brzdě. Krom neagresivní akcelerace dost pomáhá i nejet v osmdesátce 100-120 km/h, ale fakt 80 km/h :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Najeto 5672km s průměrem 6,234. Poslední tankování - spotřeba 6l/100km. Je v tom taková všehochuť od každodenních krátkých jízd do práce 6+6km, dálniční provoz cca 200km, popojížky po Praze a výlety do Českosaského Švýcarska a Posázaví. Vše s klimou naplno (byť se snažím dodržovat rozdíl cca 6°C od venkovní teploty) a obsazení auta 2+1. U mojí motorizace 1,2/63kW jsou největším žroutem určitě ty široký pneu. Jsem zvědav na zimáky 185/60 R15 ...... .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já mám manuální klimu, jezdím denně stejnou trasu do práce a zpět a to už několik let, takže stejným stylem. ráno to mám za 4.8-5.0 a odpolene za 5.5-5.8 a je uplně jedno jestli s klimou nebo bez, záleží jen na provozu. dřív na HTP jsem měl spotřebu vyšší o 0,7 a nejelo to, teď to chladí, jede bez náznaku úbytku výkonu a navíc nárůst spotřeby neregistruju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Muj rekord. Sice s plnym kufrem a střešnim nosičem ale bez klimatizace a netlačil mě čas. Ono po tom co jsem si musel jet na opačnej kout republiky pro auto se zabouchlejma klíčema, už to bylo napohodu a jen jsem chtěl dojet bez tankování domů.  :kol-28:  Opačným směrem s kolama na střeše a puštěnou klimatizací + kolona na plzeň to bylo 6,8l.

post-48683-0-97277700-1376486296_thumb.jpost-48683-0-06727300-1376486462_thumb.jpost-48683-0-83581000-1376486704_thumb.j

 

Jinak průměr mám 5,6 http://www.spritmonitor.de/en/detail/576841.html

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes ráno jízda do práce po dálnici Vyškov - Brno. Když jsem viděl ty střelce na dálnici, tak jsem si řekl, že se na nějaký honění v levém pruhu můžu vykašlat. A jel si v poklidu v pravém pruhu. rychlost se pohybovala mezi 110 a 120km/h. Po příjezdu do práce mě PP ukázal krásnou průměrnou spotřebu 5,3l. Což mě příjemně překvapilo, přeci jen jsem čekal spotřebu minimálně o půl litru vyšší.
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Provedl jsem odečet spotřeby na 236 kilometrové trase složené z 21 % obcí, z 26,9 % dálnic a silnic pro motorová vozidla a z 52,1 % ostatních komunikací 1. a 2. třídy. Dosažená průměrná rychlost byla 73 km/hod. a dosáhl jsem spotřebu 5,7 litrů na 100 km.

 

Pro toho, koho zajímá spotřeba v ustáleném režimu jízdy v rychlosti 55, 90 a 130 km/hod. tak uvádím tyto parametry a hodnoty:
1.600 otáček = 55 km/hod. na 4. rychlostní stupeň s okamžitou spotřebou 4,0-4,4 litry na 100 km;
2.050 otáček = 90 km/hod. na 5. rychlostní stupeň s okamžitou spotřebou 4,8-5,0 litrů na 100 km;
3.000 otáček = 130 km/hod. na 5. rychlostní stupeň s okamžitou spotřebou 5,8-6,0 litrů na 100 km;
Poznámka: Měřeno s 16“ širokoprofilovými koly a hodnoty odečteny z palubního počítače. Podmínky měření: ustálená rychlost udržována tempomatem a měření prováděno na zkušební komunikaci oběma směry.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

6. rychlostní stupeň nemám. Ani ho pro své účely využívání auta nepotřebuji. Avšak k 77 kW motoru se instaluje rozvodovka se stálým převodem 3,933. K 63 kW se stálým převodem 3,625. Takže by to chtělo odečíst u 77 kW motoru okamžitou spotřebu v uvedených rychlostních režimech a pak porovnat s výše zjištěnou. Docela by mne rozdíl taky zajímal. Kdo to provede a dá nám výsledek na vědomí, tak prosím uveďte i jaké máte pneu. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Můj postřeh z dovolené. Cesta Kladno-Praha-Vranov a spotřeba 5,3, rychlostní průměr 80km/h (na dálnici průměr 120km/h na tempomat). Pak popojíždnění Vranov - Zaječí a spotřeba šla na 5,1, takže spokojenost zatím. Vše dle PP.

Editováno: , autor: Angel@Devil
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vrátil jsem se z dovolené v Chorvatsku. Jízda převážně po dálnici ale objíždění dálnice ve Slovinsku coš snížilo prům. rychlost.

Nafoceno nemám ale spotřeba dle PP rovných 6l/100 ujeto 2149 km s průměrnou rychlostí 98 km/h.

Po dálnici jsem jel převážně na tempomat 135 km/h dle navigace. Auto bylo obsazeno pouze mnou a manželkou ale měly jsme plný kufr celkem těžkých věcí (táhl jsem potápěčské cajky).

Rapid rozhodně nebyl žádná brzda provozu a i v kopcích na dálnici na šestku bez problému držel rychlost.

Co mě tedy překvapilo tak to že je velice malý rozdíl mezi rychlostí na tachometru a skutečnou dle navigace. Při tachometrových 138 km/h dle  navigace 135 km/h.

U Octavie byl rozdíl cca 8 km/h.

Jenom pro porovnání loni jsem jel tuto trasu s Octavii 2.0 TDi se spotřebou 5,5l/100.

Editováno: , autor: Diver
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já musím potvrdit, že 1.2 TSI 77kw fakt nečekané překvapení ohledně spotřeby...v Praze na spojce (80kmh) to vždycky nahoním na cca 4,6-4,8...pak na dálnici (140kmh) to postupně leze na 5,5-6,0, na okrskách (100kmh) je to tak 5,5...takže fakt spokojenost a to nejezdím extra pomalu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...