El. ovládání oken - závady, nefunkčnost - Stránka 8 - Elektrika - ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz Přejít na obsah

El. ovládání oken - závady, nefunkčnost

foromen

Doporučené příspěvky

• o 1 měsíc později...

Ahoj lidičky prosím o radu.Mám Roomstera r.v. 2007 1.9. TDI 77 kW.A přestali mi fungovat okna.Nefunguje ani jedno a ani jeden ovladač na ani jedněch dveřích prostě mrtvo/všechna  4 okna v elektrice/.Občas to blblo ale vždy to třeba den nešlo a pak to zase šlo. Teď už to asi odešlo definitivně. Diagnostika žádnou chybu nehlásí,kabely ve dveřích jsem zkontroloval,přeměřil jsem pojistky v pojistkové skříni a i jsem zkusil vyměnit hlavní ovládací panel u řidiče a výsledek pořád stejný.Okna prostě nejdou.Máte někdo nějákej nápad co bych mohl ještě zkontrolovat?Díky za jakoukoliv informaci

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 měsíc později...

Zdravím pánové,taky mi postupně přestaly okna fungovat,prvni věc odpojení baterky(restart jednotky)samozřejmně kontrola pojistek no žádná změna k lepšímu,pak rozebrání spínače u řidiče taky nepomohlo,nakonec jsem udělal poslední věc co mě napadla před odvozem do servisu rozebrání dveří a rozpojení všech konektorů (kromně tenkého kábliku k diodě),krycí molitan u zámku drží dobře ,ten jsem roztrhl ,abych se dostal k zámku  a opětovného spojení (udělal jsem to pro jistotu třikrát) a od té doby okna fungují perfektně,možná můj postup "opravy "někomu pomůže.

Editováno: , autor: Kimber
Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 3 týdny později...

Z ničeho přestaly jit obě přední okna(zadni jsou švihadla),ani zevnitř ani z venku kličem.Napajeni na jednotky 30 a 15 ok.Na co se zaměřit,žeby obě jednotky.Ty jednotky komunikuji mezi sebou přez LIN ale s komfortem ne.
Alespon to tak vidím v el.komfortka je nakodována 19 takže jen centrál.
Má někdo skušenost,nějaká bolest těch aut.Díky.

Odkaz ke komentáři

V 28. 5. 2015 na 18:15, libor.kratas napsal:

zdravim mam takový problem nejde spolujezdcovo okno stáhnout od spolujezdce, ale od řidiče ho stahnu v pohodě nevite někdo něco ?  

Použil jsem translaror, a tak jsem si to přeložil a asi pochopil. Vypadá to jen na vadný ovladač ve spolujezdcových dveří. Možná stačí jen vyčistit.

Odkaz ke komentáři

• o 4 měsíce později...

Ahoj :-)

Pročetl jsem to tu celé, ale nejsem si jistý jestli je tu odpověď na můj problém.

Jsem další z řady, kterému zlobí druhá poloha na ovladačích oken. Závada se projevuje na všech oknech, ale jen při zapnutých světlech. Tedy když vypnu světla, ať tlumené nebo jen parkovací je vše v pořádku. Poradíte? Díky

Odkaz ke komentáři

Dobrý den, mám problém s oknem u řidiče. Když jej dám spustit dolů, sklo se nahne ze šikma a pak až se srovná, nebo se srovná až jede nahoru. Nahne se směrem k palubní desce. Proč ? Co je příčinou? A dá se to lehce samo doma opravit? Rozdělat tapec? Je tam dobrý přístup? Nebo něco složitého ? Bude to vyskočene ? nebo něco zlomené? Děkuji pokud se s tím někdo setkal. 

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Zdravím všechny Roomsteráky, dnes se mi podruhé objevil problém, že mi nejdou stáhnout okna vpředu (vzadu mám švihadla). Když to bylo poprvé, tak jsem kontroloval pojistku 7,5A a ta byla v pořádku. Zapnul jsem zapalování a okna nešly. Po nastartování zase okna fungovaly a dnes opět nic, ale zrcátka se natáčí, takže pojistka bude dobrá. Čtu tady co všechno to může být a jsem zděšen co jsem si to koupil za krám. Mám najeto za 8 let 70 000km a už mi nejde motorek v levém světle, odešlo relé denního svícení, někdy svítí rádio, ale nejde zvuk (asi spínačka) pak zase bezp. pás u spolujezdce přestal navíjet a nyní okna. Že by ten kabelový svazek, jelikož denně minimálně 4x otevřu dveře?

Odkaz ke komentáři

• o 2 měsíce později...

Ahoj, mam ROOMSTERa a podobný problém jako ostatní. Přestalo mě fungovat jak stahování oken spinačema ve dveřích tak klíčkem (klíček pak dokonce ani nezamkne celé auto). Občas, když vyndám pojistky a dam je zpátky tak to funguje normálně. Kabely ve dveřích řidiče sem kontroloval, u spolujezdce ještě ne. Mám tedy vyndat obě řídící jednotky a propájet? Když vyndám u spolujezdce bude fungovat u řidiče? Ale tau řidiče je master ne? Díky za rady

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...