Přejít na obsah

Zimní pneumatiky


DEZENT

Doporučené příspěvky

Tak to môžem potvrdiť. Mám Barum Polaris 2 už piatu zimu a už je to o ničom. Za nova nemali chybu. Nemal som problém pohnúť na zľadovatelom kopci ani pri jazde na brečke či čerstvo napadanom snehu. Už minulú zimu to trochu šmýkalo, ale túto sú už jasné. Už ich len zo šťastím dojazdiť do jari a mením. Inak nové budú asi znova Polarisy. Kvalita zodpovedajúca mojím potrebám a cena možnostiam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem po Polarisech2 přezul teď na Dunlop SP Winter a subjektivně mnohem lepší. Na druhou stranu, blbě se srovnávaj nový Dunlopy s Barumkama těsně před smrtí. Zamlada taky jezdily jinak.

K těm Dunlopům - na sněhu jsou výborný, ABS skoro vůbec necvaká a stopu drží krásně. Spokojenost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

osobně jsem jezdil od nejlevnějších pneu po ty dražší (Debica Frigo, Barum Polaris I, II, Matador, Michellin Alpine, Dunlop SP Winter, Godyear Ultragrip...nyní Hancook Icebear)...a rozhodně je lepší "levnější" značka ale nového datumu výroby a s dobrým vzorkem - stářím zimní pneumatika strácí své schopnosti a to že je na ní z boku Micheline nebo Dunlop je šum a fuk ;) PS: Debica a Barum jsou slušný...Michelinky, Godyeary a Dunlopky perfektní....ale naprostej propadák u mne byly Matadory :feve:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Debicy jsou docela "super" /vzhledem k ceně/, dobrej šípovitej dezén, jsou dost měkký - takže rychleji mizej. Teď mám GU 7+, ještě lepší :), ale cena jinde... uvdíme co vydží.

Dost se na živostnosti podepíše mít auto s ASR /neboli nehrabat :D /.

Editováno: , autor: NNNTomas
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na letošní zimu jsem vyměnil B Polaris,za Matador MP 58 a nemužu si stěžovat,v pátek při tom marastu na silnicích jsem na nich absolvoval 150km a klobouk dolu dost překvapily,řek bych že ještě o něco lepší než Debicy a stěma jsem byl moc spokojenej.Ale každá pneu má svoje tyhle jsou dobry do sněhu a marastu protože maj hodně hrubej vzorek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj, roky jezdim na Barumkách. Někdo možná ohrne nos, ale pro mě kompromis za rozumné peníze. Měl jsem Nokiany a ty bli super. Ale letos šlo auti na 15" tak jsou tam nové Barum Polaris 2 a jsem spokojenej. Protože jezdim dost lýžovat, tak měnim zimáky po třech sezónách a nechám je někomu v nížině. Ale jak zimák zestárne tak je jedno co je to za značku. Naprosto se se stářím změní vlastnosti, hlavně mi přijde že ztvrdne. Viděl jsem na parkingu Micheliny starý 5 let a podle mě už byly docela na obvodu napraskaný vzorek odhadem určitě 5 - 6mm. A myslím že výrobci udávají že nejdýl po 5 letech vyměnit i když není sjetá.

Pozor! To je můj pohled na věc. lol

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1.sezonu sem jezdil na Matador nějaký MP 58 nebo podobný v rozměru 175/14" a shit..na sněhu to šlo ale na mokru klouzačka jak prase.

Ted 2. zimu Pirelli Snowsport v rozměru 195/15" a naprostá spokojenost perfektně sedí i na mokré,suché vozovce...a jak tu většina lidí píše o ceně tak nevím kde kupujete,ale ta Pirelka stála cca 1350kč a v té době třeba Matador a podobný kolem 1 100kč takže nebylo o čem.. :) Pokud se podívám na testy(i několik let z5) tak málokdy tam vubec Matador,Barum jsou...a když tak na chvostu testu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napiš alespoň celej rozměr 195/15" ja 195x 75 R15"?

Asi jezdíš bez řetězů, co?

A ta guma vyšla i s nazutím 1350Kč?

Včera večer jsem jel po dálnici (byla vlhká z Hradce směr Praha, ful auto 5 osob rakev a výbava na lýže) i 150Km a v pohodě na Barumkách Polaris 2 a i na sněhu v poho a břečka taky.

A v rozměru 185x55 R15" mě jedna přišla na 1450 včetně nazutí a vyvážení + 25Kč chrom ventilek a 25 kaček lepený závaží na Alu disk.

Editováno: , autor: Combi2002
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ehm,koukám,že barumky nejsou moc populární.Já je mám:Barum Polaris 2 (185/60 R14) pro mě vyhovujíci,poněvadž na hory nejezdím.V práci mám na Felicii Dunlop Wintersport M3 a podle mně není rozdíl v jízdních vlastnostech oproti těm barumkám(bráno ovšem z pohledu pražské zimy ;) ).Jenom jsou znatelně hlučnější než ty Polarisy... :feve:

Asi tak 4 zimu tam mam polarisky a maximálně 2x za zimu na hory a spokojenost poměrem výkon/cena.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobne Polaris2 uz nechcem. Kupil som uz 2 nove sady a kazda po roku popraskala. Matador MP58 su lepsie ako Barum. Hankook ma velmi sklamali na mokrej ceste. V snehu sa to dalo. Mal som aj Nokian Hakkapellitta a s nimi som bol spokojny. Len ta cena je uz trosku vyssie.

Na tuto zimu som kupil po dlhom citani testov zahranicnych Fulda Kristal Montero 3. Velmi dobre vysledky dosahuju na mokrej vozovke. Po nej jazdim prevazne celu zimu v meste. Zatial som najazdil s nimi iba 2400 km, ale klobuk dolu. Taktiez su dobre na snehu. Jedinu nevyhodu je ze maju kratsiu zivotnost vdaka makkej zmesy. Preto aj dobre vysledky na kasovitom snehu, vode a lade.

No kaslem na zivotnost ked mi to ma pomoct pri pripadnej nehode s nasledkami na detoch, posadke. Prinajmensom su lacnejsie ako oprava auta po nedobrzdeni... Cena pneu bola 48 €/ks co je myslim cena pre kazdeho motoristu zvladnutelna.

Este by som rad upozornil ze ma ziadna zo spomenutych znaciek nesponzoruje a pisem len vlastne skusenosti ktore mozno niekomu pomozu pri rozhodovani. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám na výběr z pár zimáku za slušnou cenu...ted nevím,které koupit.Poradíte s výběrem...?

195/50/15

Dunlop WS-M3

Fulda Kristall Supremo

Kleber > Krisalp HP

Pirelli 210-240Snowsport

Sava Eskimo S - 3

Já mám na autě Barum Polaris2 v licenci s Continental a opravdu velká spokojenost za příznivou cenu a Continentalky taky ok ale ty máš asi na výběr ty co jsi napsal že?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám na autě Barum Polaris2 v licenci s Continental a opravdu velká spokojenost za příznivou cenu a Continentalky taky ok ale ty máš asi na výběr ty co jsi napsal že?
No pomalu mužu začít vybírat znovu..Vybral jsem...2 sezonu jezdím Pirelli .. :palec2: V čem je jejich hlavní + že suprově drží i na mokru v zimě a i při teplotách kolem +10C daní je jen asi trochu větší mizivost vzorku..stejně jako na letních P Z+N Nemužu si stěžovat ani na letní ani na zimní Pirellku.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jezdim kazdy den 50km do prace pres sumavu . nedam dopustit na GY ultra grip 7. jsou super. Ale nechavam je max 3roky.

Naprostej souhlas. Najel jsem jen za tenhle víkend 800Km v těhle závalech sněhu a nikdo na mě neměl!!!! ( 205/55-16) S Oct předohrab,předjíždění,po dálnici i 150km/h ,jsem vyřáděnej až až ,pro někoho je tohle smrt v očích,pro mě to byla luxusní zábava. Něco gum jsem už na autech měl,ale tohle je fakt luxus. To mi připomíná,budu mít asi tento týden 4Ks nových UG7+ na prodej za luxusní cenu.

Editováno: , autor: stralis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Tak já se taky přidám, mám na autě 2 sezonu GJ UG7+ a do minulýho měsíce paráda,jenže v teple mizí vzorek strašně rychle a když teď připadl novej sníh tak se pneu začali chovat uplně jinak, víc se hrabou, jsou nedotáčivějši a maj tak 3 až 4 mm ( po 20 tis km). takže skvělá pneu, ale musí se včas vyměnit. no a na další bych to viděl na nikian.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...