Zdravím,
mám pro vás malý update. Od září 2024 mám nové auto a aktuálně mám najeto 13 tisíc kilometrů.
Musím uznat, že na to, jak je motor živý a výkonný, je spotřeba opravdu slušná. Při jízdě podle předpisů se dokážu dostat na 6,4 l/100 km. Při svižnější jízdě a občasném „blbnutí“ jsou údaje následující: Od načerpání 406 km průměrná spotřeba 7.3l na 100 km
Velmi mě těší, že motor zatím vůbec nežere olej. Kodiaq po faceliftu už měl po 13 tisících kilometrech dolito snad dvakrát po litru oleje.
Díky této zkušenosti mám jasno – už jedině benzín. Ta tichost a kultivovanost jízdy je naprosto fascinující. 😊
Zdravim
pořídil jsem Octavii 1.5 tsi DADA, a také jsem řešil tento problém. Po dnešním nahrání aktualizace jednotky to vypadá, že problém je vyřešený.
S pozdravem Pavel
Nejdřív bych se podíval na svazek v průchodce ve dveřích, jestli není nějaký vodič načatý.
Jinak výměna není zas tak složitá, pokud jsi jen trochu manuálně zručný. Demontovat tapec, kleštěma za výstupek vyrvat černý plastový kryt na dveřích, demontovat krytku a vložku zámku, demontovat zámek. Musíš na to mít samozřejmě správné nářadí - torx různých velikostí.