Motor 1.2 TSI
108 témat v tomto fóru
-
Caute, nechcem sirit paniku ale po problemoch v minulosti s TSI je mozno toto vlakno aj potrebne ako prevencia. Chcem sa vas opytat,ake mate skusenosti a ako sa vam javi zvuk studeneho motora tesne po nastartovani. Moj priprad,TSI 63kW,cca 6000km,r.v. april 2013. Rano studeny motor po nastartovani chyta takmer okamzite,na moj vkus je chod motora prve dve...max tri sekundy hodne "rachotiaci-vrciaci-hlucny"...po tomto case sa plynule stisi a dostane sa do normalu.Teply motor start-okamzite tichucko.Zjavne to ide od rozvodov,otazka je,ci je to normalna konstrukcna vec a viac sa to nebude menit. Ako laik co malo to viem o konstrukci…
-
-
- 805 odpovědí
- 283,7tis zobrazení
- 6 sledujících
-
-
-
Mám na Rapidu najeto kolem 1320km a průměrná spotřeba se pohibuje na necelích 7 litrech.Jezdím krátký trasy do práce to mám 8km,takže uvidíme až bude teplo. Jinak jezdí skvěle.
-
-
- 801 odpovědí
- 144,8tis zobrazení
- 5 sledujících
-
-
Dneska jsem se zděsil, když jsem u Rapidu dědy zjistil, že je nakonfigurovaný proměnný interval QI6, tj. výměna oleje po max. 30000km nebo maximálně 2 letech (dle ukazatale). Jelikož děda jezdí jen krátké trasy, je to pro něj totální hovadina. Nicméně v autorizáku v Německu, kam jezdí, ho ubezpečili, že je to naprosto v pohodě a on na ně slyší... Mrkněte se, prosím, ostatní jaký interval máte vy - najdete to ve výpisu PR kódů např. na první stránce servisky ve 3.řádku na 4.pozici - a případně zvažte překódování např. na pevný výměnný interval max. 15000km/1 rok. Nejsem si jistý, zda je to "výmysl" jen MR2013, ale rozhodně tento interva…
-
-
- 895 odpovědí
- 200,8tis zobrazení
- 5 sledujících
-
-
Napíšu to sem, ať nezakládám nové téma. Nemáte někdo dílenskou příručku nebo tak něco k motoru 1.2TSI 81kw? Rád bych se o něm dozvěděl co nejvíce detailů, ale za boha to nemužu nikde najít.
-
-
- 63 odpovědí
- 64,4tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Dnes jsem nechal při nájezdu 40 000 km vyměnit svíčky: Původní i nové jsou NGK IZFR6P7 (VW 03F90560A). Cena jedné nové v AS 420 Kč, výměna 317 kč. Ceny s DPH.
-
-
- 66 odpovědí
- 50,4tis zobrazení
- 5 sledujících
-
-
Ahoj všem, má někdo s tímto motorem zkušenosti? Já s ním dnes krátce jel - má ho děda v Rapidu - a byl jsem mile překvapen. Musím brát v potaz, že motor je ještě syrový (najeto 27km), ale i tak mě překvapilo, že auto rozhodně není žádný lenoch. Je jasný, že to není ani žádná raketa, ale odezva na plynový pedál mě mile překvapila. A spotřebově ta jízda byla taky zajímavá - 20km okruh (okresky/dálnice/město) a dojeli jsme za 6,8 litrů. Což mě tedy taky překvapilo, čekal jsem víc. Až se opět dostanu k tomuto motoru, a bude již trošku zajetý, zkusím nějakou ecojízdu, kam až je možné se dostat. Jaké s tím motorem máte zážitky a zkušenosti vy?
-
-
- 458 odpovědí
- 160,6tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím pánové, mám rapida 1.2 Tsi 63 Kw 12/2014 Typ/model NH13F4 a potřebuji poradit se správným výběrem vzduchového filtru motoru.....nevím, který zvolit... https://www.obautodily.cz/skoda-fabia-iii-octavia-iii-superb-iii-yeti-rapid-filtr-vzduchu-1-2-tsi-1-4-tsi-original-7399cz2344/ https://www.obautodily.cz/skoda-fabia-ii-roomster-rapid-filtr-vzduchu-1-2tsi-1-2tdi-1-4tsi-1-6tdi-original-7096cz2344/ Díky pánové........... Marcel.
-
-
- 28 odpovědí
- 10,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte, len ma zaujíma, či niekto z Vás uvažuje o chiptuningu 77kw Rapidu. našiel som napr.: http://www.autochip.eu/sk/chiptuning/tabulky/skoda/skoda-fabia-2-12-tsi-105-hp/ A ako by to bolo potom napr. so zárukou, po najazdení koľkých km by ste išli do chipu (od nového vozidla, lebo predpokladám, že až po zábehu) a podobné veci, čo koho napadne. Dikes
-
-
- 387 odpovědí
- 110,9tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Zdravím, páni, bol som na servisnej prehliadke v autorizovanom servise po 60 000 km. Rapid 1,2 TSI 63 kW 2013. Vymenili mi sviečky, olej, olej.filter, dal som si aj peľový filter a chcel som aj palivový filter. Tvrdili mi, že tento motor nemá palivový filter, že je doživotný filter v čerpadle v nádrži. Mali pravdu,alebo mám ísť niekam inde asi dať vymeniť palivový filter, ak je klasicky pod autom ako na iných škodovkách? Dík.
-
-
- 9 odpovědí
- 17,1tis zobrazení
-
-
Po výměně oleje (přes výpustný šroub). Původní olej neznámý - nový dán Shell Helix Ultra Professional AG 5W-30. Při výměně olej přelit cca o 3 dl - zjištěno po 10km po rozsvícení upozornění na tlaku oleje při jízdě z prudkého kopce -výjezd z parkoviště. Odsátí oleje na správnou hladinu. Po ujetí cca 15 km opět hláška chybného tlaku oleje. Můj dotaz: Napadá Vás jiný důvod než chyba olejového tlakového spínače. Jelikož jde o minimální položku, už je objednán a vyměním jej - ale nevím zda musím vypouštět olej? Díky
-
- 0 odpovědí
- 187 zobrazení
-
-
-
Dobrý den ,koupil jsem bouraneho rapida a nevím jak patří hadice přídavného chladiče,můžete mi tady poslat foto ?diky
-
- 1 odpověď
- 344 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dneska při výměně oleje a sundání spodního krytu motoru jsem objevil vypadlou hadičku vyz foto. Vypadá to jako nějaký přepad. Nacházela se na levé straně před řidičem mezi motorem a chladičem, ale neobjevil jsem odkud upadla. Spodní část je gumová tvarovaná hadice, horní část tvrdý plast který má ulomený nějaký náustek. Předem moc děkuji za radu.
-
- 3 odpovědi
- 388 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den prosím všechny kdo hledá podobné téma ohl. neznámých zvuků z motoru. Zakoupil jsem Rapida v červen 2015 1.2 tsi 81 kw. po týdnu se mi ozývají podivné zvuky, linoucí se z motorového prostoru takové podivné chrochtání či co. prosím kdo má podobné problémy a už to řešil nebo jen napište svůj názor, děkuji Nahrál jsem video těch zvuků viz. nížě
-
-
- 64 odpovědí
- 36,6tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Kvapka mi olej z motora, ktorý som objavil na kryte pod motorom, kryt som vyutieral a zase na ňom kopu oleja? Olej na kryte som objavil niekde v časti pod alternátorom a kompresorom klimatizácie, no presne nevidím kde. Kompresor klimatizácie je od oleja, akokeby niekde z motora kvapkalo na neho a po ňom stekalo dole. Z kadiaľ to môže byť? Riešim momentálne aj problém benzín v oleji, môže to mať s tým súvis?
-
- 19 odpovědí
- 16,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Čau všichni, mám Rapida 1.2. TSI 63kW, zajímalo by mě, jak na přehrání sw ř.j. Do řj. bych chtěl nahrát software z jednotky co má 77kw. Mám diagnostický kabel a program vag profi. Děkuji za případné odpovědi.
-
-
- 70 odpovědí
- 26,6tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Zdravím, již potřetí se mi při jízdě rozsvítil žlutý vykřičník s hláškou "zkontrolujte hadinu oleje".Kdyz se pote podivam na rysku je oleje dost, v polovine na vyznacenem mnozstvi.Do vymeny oleje mam jeste tusim 4 měsíce.Nesetkal se někdo s něčím podobným?Je nutný servis?
-
-
- 6 odpovědí
- 4,9tis zobrazení
-
-
Ahoj všem, dlouho jsem hledal všude možně, ale bez odpovědi. Tak zakládám téma. Jaké máte otáčky na dálnici při rychlosti 130km/h na 6. převodový stupeň? Já mám 5ti stupňovou převodovku a motor EA211 66kw. Na 5. stupeň při 130km/h mám otáčky cca 3000rpm. Auto je rok výroby 2016-11. Zajímá mě to jen z důvodu hlučnosti a spotřeby paliva. Jestli se nepletu, tak verze 66kW ani nešla objednat s 6ti kvaltem. Nebo jí někdo máte? Pro zajímavost: svezl jsem se s Škoda Yeti s motorem EA211 81kW a 6. kvaltem a otáčky při 130km/ byly 3000rpm 😃 Asi ten „SUV“ úmyslně zpřevodovali do pomala.
-
-
- 6 odpovědí
- 891 zobrazení
-
-
Zdravím, Škoda Rapid 2016, motor 1.2 TSI - CJZD, 81 kW, najeto 62000 km Diagnostika mi začala vyhazovat tyto chyby, četnost chyb se zvětšovala (P2196 nakonec tak jednou za 50 km), spotřeba zvýšená o 15 až 20%: Spoiler 17133 - rada valcu 1 - sonda 1 P2196 00 [101] - signal prilis vysoky Nepotvrzeno - Testováno od smazání paměti info o závadě: Stav závad: 00000001 Priorita závad: 2 Frekvence závad: 6 Kilometry: 62429 km Datum: 2024.08.01 …
-
- 0 odpovědí
- 907 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim, mohu pozadat o radu, po navratu z cesty cca 200km, druhy den pri pokusu o nastartovani, zacali rachtat a problikavat kontrolk, po vypnuti zapalovani, jsem se pokusil znovu nastartovat, kontrolky v poradku, auto zacalo tocit, ale nechytne. Dobil jsem autobateri, auto bez problemu nastartovalo, po ujeti 10km a navratu domu, druhy den stejny pribeh. Zkousel jsem pote startovani pres pomocne startovani na nabijecce, auto normalne startuje. Je mozne ze je chyba pouze v baterii, nebo hledat problem jinde? Starsi je 6 let. Jedna se o skoda rapid 1.2 TSI, 77KW benzin. Dekuji za rady
-
-
- 1 odpověď
- 1,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte, minule som si všimol únik oleja okolo simeringu klukovky. Rapidka má najazdené 168 tisíc (ročník 2016) ale príde mi to divné že už sa objavila takáto vec. Má niekto s tým skúsenosti? Výmena bude určite nákladná finančne.
-
-
- 10 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, Auto mi v říjnu začalo padat do nouzáku ale poté přestalo. Od února se to děje zase. Po zahřátí motoru mi to tam spadne. Někdy po 10 kilometrech, ale i po 50 a rekord mám 120.. Auto jede do té doby bezchybně a maximální otáčky nebo rychlost mu nedělá problém. Padá tam spíš při nižších otáčkách nebo na volnoběh. Průser je, že jsem v Nizozemsku a pět mechaniků už nevědělo, za 14 dní končí technická a já nevím. V únoru mi to začalo dělat den po servisu. Senzory vyměněný. tyhle chyby jsou z diagnostiky: P160200, P256400 Diky za případné tipy a snad někomu pomůže v budoucnu. UPDATE: Jde to od regulace, hýb…
-
-
- 5 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj.Je to cca měsíc co mě na volnoběh vydává takto nepříjemné zvuky a v poslední době se mi zdá,že volnoběh není pravidelný a nemá tak dobrý tah. Pro jistotu jsem zkusil kolegu z práce se stejnou motorizací a jemu jde motor krásně a krásně mu to táhne hlavně na 3,4 stupeň to je u mě bída. Nevíte co by to mohlo být ? Díky za radu a jestli jsem otevřel zbytečně vlákno tak se omlouvám .https://www.youtube.com/watch?v=IWBlHsWJ0RQ&feature=youtu.be
-
-
- 39 odpovědí
- 7,5tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Dobrý večer. Vyskytla sa mi závada, Rapid MR 2013 1,2 TSi 77 KW. 117 800 km. Auto pokiaľ je studené tak bez problémov naštartuje. Po cca 7 Km motor počas jazdy zhasne a nejde naštartovať. Po cca 2 hodinách keď motor vychladne, motor bez problémov naskočí. Takto sa mi stalo 2x. Keď sa mi to stalo prví krát, tak mi to napojili na PC, ale žiadna závada nebola zapísaná v pamäti. Po vychladnutí motora hneď naštartoval. Nestretol sa niekto s takouto závadou, prípadne nevie niekto čo takúto závadu spôsobuje? Za každú radu Ďakujem.
-
-
- 2 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj..vlákno jsem k tomuto tématu nenašel nebo jsem slepý Máte někdo zkušenosti s dekarbonizací vodíkem..Je to vůbec účinný nebo to jsou vyhozený peníze 1.2tsi 81kw 125k najeto
-
- 1 odpověď
- 2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
tak jsem začal poslední dobou pozorovat, že když uberu prudčejí ply tak se ozve řinčivy zvuk z motoru , z ubytkem otáček motoru postupně zmizí rozvody ? táhlo od regulace turba ? nebo ?
-
- 15 odpovědí
- 7,4tis zobrazení
-