petr 153624 Vloženo 18. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2016 Vím psal jsem tam nikdo neodepsal a tu jsem to našel náhodou tak jsem tu zkusil napsat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 18. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2016 Nech si prověřit funkčnost klimy odborným servisem - tam se pozná i to, jestli není nějaká závada přímo kolem těch větráků na front-endu. Sám doma to nezměříš, oni na to mají spešl mašiny, který jednak kontrolujou, druhak i přímo znovu plní systém klimy - a umějí i diagnostikovat jiný závady, kdy třeba blbne ovládání větráků zbytkem elektroniky auta nebo samotný poškozený větráky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 18. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2016 Přesunuto. Vím psal jsem tam nikdo neodepsal a tu jsem to našel náhodou tak jsem tu zkusil napsat Nemůžeš psát stejné dotazy do vícero témat! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Richard996 Vloženo 9. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2016 Čauko, potrebujem poradiť, kúpil som si octaviu 2, 2005 ročník, a teraz v lete som si všimol ze nefunguje poriadne klíma, mám tam automatickú klímu a je zaujimavé že klíma začne chladiť až keď sa motor zohreje minimálne na 80 stupňov a potom uz začne chladit aj to nie na 100% ale tak len polovične, náplň som bol plniť a aj testovali či niekde uniká a vraj nie tak preto sa pýtam či uz mal niekto podobný problém ak áno ako ho vyriešil, diky vopred za odpoveď Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mtv Vloženo 9. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2016 u mě to dělalo to samý a pomohla výměna kompresoru... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boby91 Vloženo 8. Září 2016 Sdílet Vloženo 8. Září 2016 V 7. 4. 2016 at 20:06, johny311 napsal: Mam takyto problem s climatronicom a poviem vam...idem dnes autom zo ziliny a ked mam stlaceny econ tak mi fuka trosku vlazny vzduch ale ked ho vypnem tak mi za par sekund prestanu fukat fukare a iba to huci ako keby pod kaslikom spolujazdca....a ked zapnem econ tak mi chvilku fuka studeny vzduch z klimy a za par sekund sa zas otepli a fuka teplejsi vzduch....minuly rok mi klima fungovala perfektne a koncom leta som ju daval cistit a plnit....vie mi niekto pomoct? Dakujem Mám též problém už od minulého roku zajímavé je, že do teď vše přes největší pařáky dny vše fungovalo dobře jak má.. Dnes jsem vlezl do rozpařenýho auta a po chvilce jízdy jak kdyby nějaká klapka uvnitř přesměrovala vzduch, který fučí pod palubkou někam do neznáma a já se v autě začal vařit... Zajímalo by mě co se tomu děje.. Našel jsem pár rad na netu, že by stálo za to vyměnit panel climatronicu za panel z face octy.. že prý to předface někomu dělá.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrCZ Vloženo 17. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2016 Dobrý den, měl bych dotaz ohledně umístění vnitřních teplotních čidel u climatronicu O2, jelikož mám podobný problém s tím, že pro změnu pravá strana netopí. netopí mi totiž pravá strana dvou zónového climatronicu u 1,9TDI O2 BJB. Po napojení na diagnostiku skoro vše OK, rozdíly teplot minimální, akorát na pravé straně u čidla pro ofuk nožního prostoru bylo namísto 22°C jako u ostatních čidel - teplota 84°C. Dotaz je, zda neví někdo, jak se dostat k tomuto čidlu pro ofuk nožního prostoru - dolní ofuk na pravé straně vozu - spolujezdec. Zdá se, že by problém mohl být v tom čidle - dle čidla je prostor vytopený, ale realita je jiná. Díky za info. PS: čidla ve středních ofucích OK, byla na zkoušku vyměněna za nová a problém přetrvával. Nikde jsem nenašel schema umístění čidel pro nožní prostor a jak se k ním dostat, pouze čidla na středových ofucích..Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jan.lukac Vloženo 17. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2016 (editace) Ahoj, viz šipka, stačí akorát sundat kryt a schránku u spolujezdce a je to v levém horním rohu. Čidlo se vytáhne pootočením po odpojení konektoru. Čus. Editováno: 17. Říjen 2016, autor: jan.lukac Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrCZ Vloženo 18. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2016 (editace) Díky moc za instruktáž s umístěním čidla, mrknu na to. čau PROBLÉM S PRAVOU STRANOU CLIMATRONIC - NETOPÍ - VYŘEŠEN Demontoval jsem téměř všechna čidla - 2 čidla pod středníma ofukama a čidlo nožního ofuku na pravé straně, kde mi foukal ledový vzduch (na celé pravé straně) - pozice čidla viz jan.lukac 17.října. Zjistil jsem, že čidlo ofuku nohou má nekonečný odpor - tzn je přerušeno - nevede. Už jsem chtěl kupovat za 500Kč nové do doby, než jsem změřil ostatní čidla, v jejichž potrubích proudí vzduch o správné teplotě - čidla byla rovněž s nekonečným odporem - tvářila se mrtvě - že nejsou průchozí. V tom jsem ze zoufalosti říkal, kašlu na to a čidla jsem dal zpět. Napadlo mě ale všechny nacvakávací konektory prostříknout kontoxem - čistič kontaktů a nacvakl jsem čidla, zadělal kastlík, střední ofuky. Nastartoval auto a již týden jezdím s plně funkčním climaronikem, který šlape jako za mlada! Někde byl oxid a tudíž špatný spoj. Nevím, na jakém principu mají čidla, asi to nebudou klasické termistory - ale řešením je toto. Podotýkám, že se závadou jsem jezdil 2 roky. Nyní již týden opět OK. Snad Vám to rovněž pomůže. Editováno: 26. Říjen 2016, autor: PetrCZ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitil Vloženo 12. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2016 Zdravím, dnes jsem zjistil že mi nefunguje v climatronic topení ve FABII 2 rok 2010.Normálně to můžu dát na HI,na posádku a naplno a fouká to šíleně hodně..Teď můžu mačkat cokoliv a nic.Jen z toho jde pomalu teplý vzduch.Regulace vůbec nejde..Má někdo zkušenosti? Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 12. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2016 Proč se na to ptáš v sekci OII? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 26. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2016 Vyměněn chladič klimatizace - z původního z r. 2005 unikalo médium přes plastovou zátku, nové provedení už je nemá[emoji106] Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mendax Vloženo 27. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2016 Zdravim, stretol sa niekto uz s takym neviem ci je to problem ale najskor si myslim ze ano..ide o to ze vypnem fukanie na hornu aj dolnu cast tela ale lava strana pri vodicovi neustale fuka teply vzduch. Octavia 2 FL Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 22. leden 2017 Sdílet Vloženo 22. leden 2017 Vcera som zaregistroval, ze lavy a pravy fukar fukal teply vzduch no stredove boli teple ale ziaden vzduch. Je tam nejaka klapka? Plus v schranke spolujazdca mi stale fuka len studeny vzduch. Ma to tak byt? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jan.lukac Vloženo 22. leden 2017 Sdílet Vloženo 22. leden 2017 Přečti si prosím diskuze., Je to normální. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wašula Vloženo 30. Březen 2017 Sdílet Vloženo 30. Březen 2017 Zdravím mám problém s klimou.Když zapnu klimu tak mi to nějak píská.Nevíte čím by to mohlo být ? Octavia II FL. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 30. Březen 2017 Sdílet Vloženo 30. Březen 2017 nevím jestli zrovna "nějaké pískání", ale různé pazvuky ze systému lezou pokud je málo chladiva. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wašula Vloženo 30. Březen 2017 Sdílet Vloženo 30. Březen 2017 (editace) No zkusím ji nechát doplnit a snad to bude OK. Jen se obávám,aby to nebyl klimakompresor Jinak děkuju za radu. EDIT : Tak nakonec to byl zadříty klimakompresor,koupen nový + nový vysoušeč klimy,komplet vyčistění a dezinfekce+ doplnění a chladí to jak čert Editováno: 22. Červen 2017, autor: Wašula Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 30. Březen 2017 Sdílet Vloženo 30. Březen 2017 také může být...záleží odkud to jde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 30. Březen 2017 Sdílet Vloženo 30. Březen 2017 Pazvuky je většinou chybějící medium.Otázkou je, kudy a proč uniklo a zda se za tu dobu nestihl zadřít kompresor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Efendy. Vloženo 5. Duben 2017 Sdílet Vloženo 5. Duben 2017 Dnes jsem byl na kontrole klimatizace a byl zjištěn únik pod plastovým výčkem. Mám dotazy: 1/ dle servisáka mohu jezdit prozatím i s prázdnou klimou -kompresor se nezadře je to tak? 2/ předpokládám že pod výčkem je těsnění které je asi KO, chtěl bych se pokusit výčko odštoubovat (což se prý povede tak u 1z10) a těsnění vyměnit - otázka je pokud výčko nějak praskne nebo ho poškodím je možné i tak jezdit aniž by se něco podělalo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matrix_DC Vloženo 5. Duben 2017 Sdílet Vloženo 5. Duben 2017 (editace) před 15 hodinami, Efendy. napsal: Dnes jsem byl na kontrole klimatizace a byl zjištěn únik pod plastovým výčkem. Mám dotazy: 1/ dle servisáka mohu jezdit prozatím i s prázdnou klimou -kompresor se nezadře je to tak? 2/ předpokládám že pod výčkem je těsnění které je asi KO, chtěl bych se pokusit výčko odštoubovat (což se prý povede tak u 1z10) a těsnění vyměnit - otázka je pokud výčko nějak praskne nebo ho poškodím je možné i tak jezdit aniž by se něco podělalo? 1/ Mám stejné zkušenosti - servis mi řekl, že klidně jezdit s prázdnou - kompresor se nezadře (jen mi nepůjde klimoška) 2/ Taktéž mi odněkud uniká kapalina a servisák mi řekl, že to bude pravděpodobně v tom víčku, jelikož nikde, jinde žádný únik (pod UV lampou) nenašel. A bohužel se začíná blížit doma kdy jí budu potřebovat a pokaždé jí nechat natlakovat (doplnit) je na nic. Editováno: 6. Duben 2017, autor: Matrix_DC Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 5. Duben 2017 Sdílet Vloženo 5. Duben 2017 I když uteče chladivo, olej zůstane. V klimakompresoru je ho poměrně dost, takže se jezdit dá. Jo a vzhledem k tomu, že v tom tápete oba dva, dovolím si menší osvětu: víko či víčko se zásadně píše s "i" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 5. Duben 2017 Sdílet Vloženo 5. Duben 2017 A ještě jedna poučka: necituje se předchozí příspěvek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Efendy. Vloženo 5. Duben 2017 Sdílet Vloženo 5. Duben 2017 Heh jsem gramatická mrcha, dík za info. Bohužel auto potřebuji každý den, domu se vracím pozdě a v sobotu se nikomu nechce dělat takže se servisem je problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.