Motor 1.2 TSI / 1.4 TSI
155 témat v tomto fóru
-
Ahoj Predem se chci omluvit,ale podle nazvu temat jsem nenasel diskuzi,jaky benzin do TSI,ale vim,ze tato debata tu nekde je Když tak prosim moderátora presunout do spravneho tématu,diky Ted k tématu,u nas v Kralovohradeckem kraji,ve dvou mensich mestech vzdalenych,15-20 km od Hradce Kraloveho jsou Benziny a drive u nich měli vervu95,tedy aditivovany benzin na který jsem ted najel celou nadrz a mel jsem z nej dobry pocit. Ted uz asi 14dni ho nemaji,sviti tam 0,00,tak jsem se sel zeptat co se deje a bylo mi receno,ze tento benzin konci a místo nej cekaji na zavasku vervou98. Mate také někdo ze svého okoli takovou zkušenost?
-
-
- 48 odpovědí
- 51,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Zdravím, v nedávném vydání Světa motorů redaktoři varovali, že u přímovstřikových motorů 1.2 TSI, ale i relativně nových 1.0 TSI dochází po cca 100 tis. km k zanášení ventilů karbonem a po cca 200 tis. km hrozí závažné škody vedoucí až k podpálení ventilů. Prý není od věci po takovém nájezdu nechat ventily mechanicky vyčistit. Škoda Auto prý nemá údržbu na toto téma v servisním plánu. Moje Fabia 1.2 TSI má najeto 210.000 km a tak mne zajímá, jestli si mám shánět odborníka, nebo se jedná o přehnanou opatrnost? Škoda Fabia 1.2 TSI 63 kW Elegance r.v. 2010
-
-
- 7 odpovědí
- 6,4tis zobrazení
-
-
Párkrát se mi rozsvitila kontrolka motoru MIL a i po kontrole rozvodů v servise se objevuje v potvrzenych chybach P0018 a P0068 (B2). Prikladam vsechno info co lze ziskat z diagnostiky Viecar pres app Car Scanner. Vypozoroval jsem zatim jen takovou divnou vec, ze pri dlouhem stati auta na miste a behu na volnobeh cca2-5min dost často ztrati motor vykon asi na 30kW pocteny podle okamzite spotreby paliva, a je to videt i v grafech log zaznamu, MAP senzor hlasi pri 30kW jen 1bar, takze preplnovani zadne. Teploty a dalsi veci si muzete vycist z foto. Kdyz popojedu asi 500m, vypnu a zapnu tak to zase jede normalne 63kW a MAP senzor vahy vzduchu ukazuji 1.7 bar, …
-
- 2 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Dobrý deň, chcel by som poprosiť o radu. Mám Skodu roomster r.v. 2012 motor 1.2 TSI 63kW. Pri zastavovaní na semafore motor zrazu zhasol (šiadne šklbanie ani nič, všimol som si to len úplnou náhodou, žiadna kontrolka nesvieti....) a odvtedy neviem motor naštartovač. Pri pokuse o štartovanie motor točí ale nenaštartuje. Palivo ide, iskru hádže, rozvody OK, diagnostika chybu nehlási. Vie mi niekto poradiť čo by to mohlo byť? Za odpoveď ďakjem
-
-
- 8 odpovědí
- 4,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Mám Fabii 1.2 TSI a z pravé strany motoru se ozývají divné zvuky při volnoběhu. Je to takové "praskání", ale pouze při vyřazené rychlosti. Když naprázdno přidám plyn nebo když jedu na neutrál, zvuk přestane. Neví někdo, o co by mohlo jít?
-
-
- 116 odpovědí
- 31,3tis zobrazení
-
-
Caute, Asi pred mesiacom sa mi stalo, ze mi zrazu po ceste zasvitili kontrolky ESP a tlaku v pneu. auto sa hodilo do nudzoveho rezimu, islo ale bez vykonu max do asi 3500 otacok ,ale ako keby bez turba.Kontrolky zhasli ked som vypol auto a vybral klucik , opat som strcil kluci a nastartoval .vsetko bolo ok. prsiel som cca 1000km bez toho aby sa to objavilo.A jedneho dna opat....ten isty problem. a o dva dni opat. Potom tyzden nic a dnes opat.... stalo sa mi to aj ked som mal napr tempomat ze auto islo bez nejake prudkeho zvysenia rychlosti a dnes napr ked som zaparkoval...nechal som auto na volnobeh ....a opat obe kontrolky. Stretol sa s tym niekto??? citam fora... n…
-
-
- 11 odpovědí
- 9,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám 1.2 tsi cbza, na volnoběh se ozývá dost hlasité klepání. Dělá to jen když je to ohřáté. Dělá to i při jízdě ale jen když klesají otáčky nebo se brzdí motorem. Když se jen dotknou plynu je ticho. Jsou meněny rozvody a zdvihátka ventilu ale žádná změna. Přijde mi to jak od 4teho valce. Nesetkal se nekdo s něčím podobným? Obávám se pístu nebo pístního čepu.
-
- 2 odpovědi
- 7,7tis zobrazení
-
-
Ahoj všichni! máte někdo zkušenosti s instalací většího turba na motor s kódem CBZA z motoru 1,4 TSi? Bohužel je na trh dodáváno X, nejlépe Y variant motorů a pro jistotu jsou i pro každou variantu specifické díly, jakožto i turba. U některých dmychadel jsou součástí výfukové skříně i svody, u některých nikoliv. Tvořit nějaký hybrid bude dost problematické, nicméně varianta, kdy se vyrobí svody, je reálná. Samozřejmostí jsou větší vstřiky, u kterých by zásadnější problém být neměl, větší sání, intercooler a výfukový systém. Odešlo mi turbo a když už ho budu měnit, zajímá mě, jestli někdo něco podobného tvořil a podělil by se o …
-
- 0 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Ahoj všichni kdo máte RS 1.4Tsi, zaznamenal jste už někdo projevy natáhlého rozvodového řetězu, případně špatně funkčního napínáku u tohoto motoru. Mám motor CAVE najeto 62 000 a začíná to pěkně chrastit po startu,když s tím 2-3 dny nejedu. Delám pravidelný servis ve značkovém servisu, poslední při 57 700. Díky všem za rady a vlastní zkušenosti.
-
-
- 7 odpovědí
- 6,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte, chtěl bych se zeptat, jestli tady z vás někdo již řešil výměnu motoru u FII RS za jiný. Konkrétně se mi honí v hlavně myšlenka že bych chtěl koupit RSo a swapnout do toho motor Octavie III RS t.j. 2.0 TSI včetně převodovky. Zajímá mě hlavně to jestli by se vešel, což si myslím že by mohl, jelikož Polo GTI už má dneska 1.8TSI. Dále by mě zajímalo jestli je vůbec možné legálně zapsat takhle jiný motor i s převodovkou. Nebo jaká by byla alternativa a nebo co by k tomu bylo potřeba. Děkuji za rady a postřehy
-
-
- 13 odpovědí
- 7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Zdravim Menil som vzduchovy filter a tá mala hadicka sa mi odpojila alebo odtrhla . Kam ide na motor ? Foto je len čo som našiel na nete. Fabia 1,2 tsi 63 kw
-
- 2 odpovědi
- 4,2tis zobrazení
-
-
Presne také pískanie produkuje aj moj room 1,2 tsi zakupený 1/2013. Na volnobeh pískanie a ak sa len o trošku zvýšia otáčky tak to zmizne. Robí to ale len niekedy, samozrejme nikdy ked prídem do servisu...
-
-
- 87 odpovědí
- 35,6tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Dnes ráno som bol Fabiu prehnať (a zároveň si vyvetrať svoju hlavu) a následne keď už som išiel domov kľudným tempom, tak mi motor najprv nečakane podradil v mieste kde by nemusel, následne chyba ESP, a rozsvietila sa ešte aj kontrola tlaku v pneu. Auto začalo hneď poriadne triasť, tak ma napadlo, či nie je nejaký problém s niektorým kolesom, alebo či som nezadrel brzdy, alebo niečo s ložiskom (ktoré už jemne dáva o sebe vedieť), predsa len som pol hodinku dozadu išiel cez Pezinskú babu (tam brzdy dostali zabrať, a sem-tam okrem ABS zapracovalo dokonca aj ESP), a hodinku pred tým som zase skúšal maximálku (na rovine tých cca. 190 podľa GPS, keď to išlo mierne z kopca, tak…
-
-
- 16 odpovědí
- 30,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, v mé Fabii - rok výroby 2011, 1.2 TSI začala svítit kontrolka ‘Systém kontroly výfukových plynů’. Vzhledem k tomu, že se se svým autem právě nacházím v Dánsku a ráda bych se vyhla místním servisům kvůli cenám, bych se chtěla poradit, jestli je možné v tomto stavu autem dojet zpátky do Česka? Cesta trvá přibližně 10 hodin. Nebo bych měla radši navštívit odborný servis neprodleně? Díky!
-
- 7 odpovědí
- 20,9tis zobrazení
-
-
Dobrý večer, chci se zeptat jak zjistím datum výroby motoru. Kde hledat na motoru 1.2 TSI nějaký štítek s tímto údajem? Děkuji za radu.
-
- 12 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
-
-
V poslednej dobe som si všimol, že mi motor po naštartovaní, aj po dlhšej dobe drží 100ot/min. V značkovom servisemi nenašli nič. Žiadne závady. Po konzultácii z viacerími kutilmi mi povedal jeden, že to robí elektrické dokurovanie, nakoľko bolo v tej dobe okolo -20, auto dokuruje aj elektricky a aby to zvládla nabíjaca sústava, riadiaca jednotka dvihne otáčky . Ja som doteraz bol v domnienke, že toto kúrenie je montované len do oktávií z naftovým motorom. Môže byť toto kúrenie aj vo fábii 1,2 TSI z r 2013 ?
-
- 4 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, cca před měsícem začaly po nastartování hodně kolísat otáčky, na volnoběh to chcípalo, žádná kontrolka se nerozsvítila. Zkusil jsem vyměnit zapalovací kabely a start bez problému, vyndané kabely vypadaly ale OK(neorig. Tesly). Teď po cca 2000km opět startuje velice špatně a volnoběh ani neudrží, kontrolky jsou OK . Na první pohled kabely vypadají zase OK, nechce se mi věřit že by bylo zase po nich - stříkal jsem je sprejem proti kunám...Jediné co se mi zdá podezřelé že v minulosti po zapnutí zapalování byl slyšet zvuk elektromotorku, a teď když zapnu zapalování tak je ticho - nevíte co to bylo za zvuk a měl by být slyšet při každém zapnutí zapalování? Tohle …
-
-
- 2 odpovědi
- 3,8tis zobrazení
-
-
Pro pobavení: Dotaz na info Škoda: věc - poškozené zapalovací kabely Prosím o informaci: Auto máme v prvním servisu a tam technik tvrdí, že rozhodně nemohu dostat poslední nové inovované zapalovací kabely, tj. chráněné "husím krkem", ale v druhém servisu tvrdí, že to lze bez problémů, a že je běžně instalují. Kdo má prosím pravdu? Osobně si myslím, že ten druhý servis, neboť nevidím prostorovou odlišnost (kryt turba aj.), pouze se musí dokoupit plastové držáčky na větší průměr těch kabelů. Nechci platit za něco, co již není technicky nej. Pokud je to pravda, proč první servis toto odmítá?? Děkuji za rychlou odpověď a jsem s pozdravem XY Odpověď: Vá…
-
- 18 odpovědí
- 18,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, bohužel mi nějaký předmět co byl na silnici vletěl od kola na podvozek a zničil obě palivové hadicky. Provizorně jsme to spravili nicméně to chce dat nové. Byl jsem s tím v sobotu ve škodovce, tak dle Etky nové stoji cca 1260 Kč ale prý práce cca 2000 Kč. Tzn ze bych se dostal prý na 3500 Kč, možná i 4000. Není to nějak hodně? To trvá tak dlouho? Pripadne lze to doma vyměnit sám a na co si dát pozor? Diky
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Ahoj. Zpozoroval jsem na své 1,2/63kW TSI rv.2010 podivnou věc při krátké jízdě do prudkého kopce na jedničku (300 m rychlostí 20km/h). Auto po chvíli jízdy zakouří a když zastavím, stoupne volnoběh, jako by se do sání dostal olej nebo něco. Druhá věc s tím spojená je, že když jedu za hodinku zpět, tak po na startování se objeví klasické zarachtání rozvodů, které se tu řeší jinde mnohokrát a můj motor na něj díkybohu netrpí (preventivní výměna). Řekl jsem si, jestli trocha toho oleje nechybí někde pro správnou funkci napínáku. Přeměřil jsem hladinu a opravdu klidně dvě deci takto umí zmizet. Jinak motor nebere nic. Můj dotaz - Nevíte, co by to mohlo být a máte s tím z…
-
- 1 odpověď
- 3,4tis zobrazení
-
-
chalani.mám takú otázku.dnes som šiel s rodinou na výlet na chopok juh.ten kto to pozná vie že je to 10km stupak,niekde s 12% stúpaním.hore som letel jak blazen,nešetril som vôbec auto.išlo auto ako hodinky.fakt súper zaberacku som mu dal.no a o čo ide.vystupim a Kua smrad.cuchnem ku chladiču a taký zvláštny smrad.otvorím poklop a voda na chladenie v chladici este normálne vrela a motor bol taký horúci,že z neho stupalo viditeľné teplo.no a tak zvláštne smrdel.ako nič mu nieje.Sak aj naspäť šiel ako hodinky:).mna len ten smrad prekvapil.chcel by som vedieť,ako dlho by som mohol motor tak zaťažovať,resp aký max kopec na max výkone by som mohol prejsť,ked po 10km smrdel a …
-
-
- 66 odpovědí
- 35,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Taká otázka do pléna: Dnes som na internete náhodou našiel nejaké video o TSI. Konkrétne tam menil olej. Na tom by nebolo nič zvláštne ale na olejovom filtri mal po obvode malé neodymové magnety (vid obrázok). Moja otázka znie. Majú tie magnety nejaký význam ? Teoreticky by mohol zachytávať kovové častice, ale kedže sa do tejto problematiky vôbec nevyznám tak nechcem robiť predčasné závery. Možno samotný filter má v sebe nejaký magnet ?
-
-
- 5 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím nejprve bych napsal že mám fábii 1.2 63 kw rok 2011 a přez 70 000 km, jsem druhý majitel a s autem jsem už najel 15 000, problém je v tom, že kdykoli zařadím 3, 4 nebo 5 stupen a chci přidat a mám pod 1800 ot/min tak motor vydává dunivý zvuk a klepe se, jakmile se dostanu k hranici 2000 zabere turbo a auto hezky šlape, i když se mi zdá že turbo více drnčí a i malinko píská. Když mám zařazenou dvojku tak auto hezky zabere už od 1200 ot/min a kolem 1800 naskočí turbo . Kdysi jsem mohl ve městě klidně zařadit 5 stupen a motor jsem nechal šlapat kolem 1500 ot/min, ted si na to netroufnu pač se bojím že tím klepáním se odjebe turbo ...…
-
- 2 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
Dnes vyšel ve SM první díl dlouhodobého testu Seatu Ibiza ST TSI 77 kW,není to sice Škoda,ale motor je stejný všude v koncernu. Při stavu tacho 1750 km absolvovalo vozidlo měření výkonu na válcové zkušebně. Zde jsou výsledky: Korigovaný výkon: 91.0 kW Výkon motoru: 86.5 kW při 6120 ot./min (udávaný od výrobce:77/5000) Nejvyšší toč. moment: 178 N.m při 4230 ot./min (udávaný:175/1550-4100) Závady: 621 km - nejde nastartovat motor,v servise se závada neprojevila a příčina nezjištěna 2x překousány zapalovací kabely 11 685 km - začal se ozývat divný zvuk při startu poloteplého motoru - blíží se nám přeskočení vytahaného rozvodového řetězu coby jeho pravidelná závada...
-
-
- 191 odpovědí
- 149,4tis zobrazení
-
-
Ahoj prosím o radu ohledně úniku kapaliny. Už delší dobu mám problém s únikem fridexu a oleje. Na olej mi v autorizovaném servisu řekli, že 0,7litru na 1000km je v pořádku. A na fridex že to je normál u takhle ,,vyhoněného" motoru. Posílám i fotku abych vysvětlil z jakých míst to kape. No a to nejhorší na tom všem je to, že vlastně já ani nejsem schopný určit kdy to teče! Přes zimu to bylo minimálně takže spíš když je víc teplo. Takže teoreticky klima? Tu používám minimálně. Sent from my iPhone using Tapatalk
-
-
- 9 odpovědí
- 4,3tis zobrazení
-