Přejít na obsah

Dlzka dodania novej octavie


SaHo

Doporučené příspěvky

Projel jsem si ze zvědavosti skladové vozy zhruba v mé očekávané konfiguraci (2.0 TSI). A jsou tam k mání hned. Dokonce i jeden se slevou. To před rokem bylo naprosto nemyslitelné (k dispozici za 9 měsíců apod.). Tak snad se už blýská na lepší časy. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@boban1108 Snad, někdy v dubnu/květnu tu byl nějaký interní dokument, že všechny nekompletní vozy by měli být dodány zákazníkům nejpozději během září. Co tak sleduji britské fórum, tak i tam přibývá lidí, kterým už auto konečně přišlo. To by znamenalo, že i my, co teprve na zahájení výroby čekáme, bychom se v dohledné době mohli dočkat, tak uvidíme. 

 

Každopádně tak poslední 4-5 měsíců se koukám na skladovky benzínových RS - dřív jich tam byl stabilně počet cca 35 kusů a držel se (velký podíl předváděček). Auta se kvůli dveřním výplním nevyráběla, tak jsem si říkal že ty předváděčky asi nemůžou prodávat, protože by neměli na salóny náhrady. Tak 1-2 měsíce zpět jejich počet během týdne spadl a od té doby se drží zase na 20-25 kusech. V té době jsem měl z toho pocit, že se asi skutečně situace zlepšuje, že třeba prodejci dostali od Škodovky zelenou k prodeji předváděček a nové auta mají na cestě. No evidentně chyba v úsudku, protože od té doby beze změny. 

 

Já přesně dnes "slavím" 14 měsíců od objednávky. Aktuální předpoklad výroby KT 37-39/2022.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, boban1108 napsal:

Projel jsem si ze zvědavosti skladové vozy zhruba v mé očekávané konfiguraci (2.0 TSI). A jsou tam k mání hned. Dokonce i jeden se slevou. To před rokem bylo naprosto nemyslitelné (k dispozici za 9 měsíců apod.). Tak snad se už blýská na lepší časy. 

A zkoušel jsi někde napřímo zavolat , jestli ty nabízené, skladové vozy jsou skutečně k mání?  Nevím jak teď, ale někdy vloni jsem zkoušel zkusmo obvolávat prodejce a to nejen u Škodovky (Toyota, KIA, FIAT) a poptával se na nabízené skladové vozy a výsledek nebyl zrovna povzbudivý, tedy  že by byl takový vůz okamžitě k mání za hotové prachy. Hodně výmluv, že to nestačily stáhnout z nabídky, nebo jen na leasing aj. finanční produkty, je to již zamluvené, ačkoliv na webu je to volné atd. atd. Papír a webová stránka snese všechno, ale možná se věci hnuly......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 13 hodinami, Clerfayt napsal:

Jo, zkoušel Jsem Fábii. Prý mi jí nemůže prodat, že by neměl žádnou alespoň na ukazování. A fakt to myslel vážně.

Hodně vozů deklarovaných jako skladové jsou teprve zadané do výroby (to hlavně mimo Škodovku, ale i u ní jsem se s tím setkal) a po zavolání,  si můžete stoupnout do pořadníku (když vám to dovolí), třeba jako první, druhý náhradník.  A  zase jiné  skladové vozy jsou po zavolání okamžitě  prezentovány jako předváděčky, kde pokud si ji již někdo nezamluvil, tak Vám určí termín (asi k termínu  dodání další předváděčky), kdy by byla k mání. Prodejci nemají pomalu  co prodávat a tak dělají čachry s vozy, které ani reálně nemají, nebo neví, kdy budou mít. 

 

Osobní zkušenost, když jsem vloni kupoval pro ženu novou Toyotu Aygo,. Nikde údajně nebyla fyzicky na prodejně, i když na webech prodejců bylo cca 10 vozů  po republice skladových. Sháněl jsem i příbuzný Citroen C1, nebo Peugeot 108 což jsou ty samé vozy, jen s jinou karosérií, ale tam to bylo to samo. Všechny skladové vozy  u PSA byly vozy zadané do výroby s dodáním kdoví kdy. 

Vše vyřešila až fyzická návštěva jednoho prodejce, kde Aygo stálo za plotem prodejny a bylo mi řečeno, že je zamluvené, těsně před prodejem jedné paní. No nic, za 14 dní jsem jel kolem a Aygo stále stálo za plotem. Takže opět dotaz u prodejce a zase výmluvy, že paní zatím nesehnala peníze a bla, bla, bla.  Zajel jsem do bankomatu, vybral 20.000,-v hotovosti a opět dojel za prodejcem a strčil mu je na stůl, že okamžitě si vůz zarezervuji. Následovalo několik dlouhých telefonátů a vícečlenná porada , no a nakonec jsem odjížděl s předkupní, rezervační smlouvou a za týden bylo auto doma. 

 

Editováno: , autor: DušanV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, xmenadis napsal:

Kéž by to vedlo k tomu, že skladem začne být dost aut a začne trochu padat cena a hlavně budou zase možné slevy 😃

To by byla paráda, ale bojím se, období slev už nadobro skončilo. Hodně by mě překvapilo, kdyby se situace v automotive vrátila do doby před 1-2 lety. A když už někdo slevy dávat bude, budou to symbolické nižší jednotky procent. Slevy přes 10% (a že se dávali i 15%, 20%) budou jen pro vyvolené. :(

 

před 12 minutami, Chloop napsal:

Já jsem na konci 18. měsíce čekání. Termín mám stejný. Tak snad nám to už postaví.

Nechme se překvapit :-D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Citovat

„Kvůli vysokému zájmu o naše vozy a výpadkům v dodávkách dílů se dodací lhůty v současné době nezkracují. Mohou se lišit podle jednotlivých výbav, motorizací a v závislosti na ročních prodejních kvótách jednotlivých prodejců. Na nové vozy značky Škoda se v současnosti čeká od 6 do 14 měsíců. Pevně věříme, že se situace ustálí co nejdříve, abychom mohli všechny zákazníky obsloužit v co nejkratším možném čase. Pro zákazníky je také u autorizovaných prodejců Škoda připraveno přes 2 800 nových skladových vozů. Přes 5 500 certifikovaných ojetých vozů včetně zánovních pak nabízí program Škoda Plus.“

https://www.garaz.cz/clanek/servis-nakup-auta-zjistovali-jsme-jak-dlouho-se-ceka-na-nejoblibenejsi-auta-v-cr-nekde-par-mesicu-jinde-i-rok-a-pul-21008805

 

Tak to jsem rád, že se mi čekání zkrátilo o 6 měsíců :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Volal mi teď prodejce a řekl mi, že přišel oběžník ze Škodovky kde je napsáno, že vyřazují 360 kamery (Area View) a prostě to tam dávat nebudou, bude jen parkovací kamera. Dostal jsem možnost zrušit objednávku a nebo přijmout. V případě přijmutí nabídl finanční kompenzaci asi 5000, že tam ty kamery budou chybět. I když jsem se na tohle těšil, tak jsem přijmul a pokud budou v tom autě chybět jen ty kamery tak asi ještě dobrý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...