@richi661
Nevim zda tim neplevelime vlakno?
Kdyby ano, mohu poprosit admina o presun do tematu meho bileho kamiqa prosim?
volant ma klasicky faceliftovsky kompletni osazeni tlacitek, jak jej znam z FL Superba. Videl jsem volant i bez vyhrevu a bez travel assistu, tam bylo jedno tlacitko na kazde strane prazdne.
Nicmene abych se vratil ke kodovani TA, je potreba neco splnit aby se na kamiqu aktivoval po stisku tlacitka? Jde mi o to, zda nemuze byt vadne tlacitko, kdyz mi to z 99x zafungovalo jednou.
Dnes ráno při startování se to chovalo trochu jinak a po prvním neúspěšném startu to chcíplo a vyhodilo hlášku "nastartujte ručně motor". Nestartoval jsem teď znova přes tlačítko, ale zkusil jsem přidat plyn a auto začlo startovat. Nicméně jsem takto nastartoval až na třetí pokus, viz. video. Vypadá to, jak kdyby to startování systém start-stop chcípal z nějakého důvodu.
20250515_045226 (1).mp4
Jaký máte názor na teplotu oleje u tohoto motoru o výkonu 195 kW?
Zdá se mi, že hodnoty jsou poměrně vysoké, a nejsem si jistý, zda to může mít v dlouhodobém horizontu negativní dopad. Při běžném používání, bez zatěžování motoru, se teplota oleje pohybuje mezi 102 a 108 stupni Celsia.
Co mě však mate, je následující situace: po delší jízdě, když dorazím domů, nechávám motor běžet na volnoběh ještě 1–2 minuty, aby se ochladilo turbodmychadlo. Během této doby ale, i když auto stojí, teplota oleje stoupne přibližně o 2 stupně. Je toto chování normální? Měl bych se tím znepokojovat?